Julemenyen 2015 - med masse ekstra oppskrifter!

Oppskrift Vegansk Julestek Kjøttfri Julemiddag Vegetarisk Stek Innbakt Butterdeig
Alt du trenger til julens mat 
Menyen er ekstra stor denne uka. Ikke til å unngå når vi har en hel julefeiring foran oss.

Her får du en fullstappet guide til hva du kan lage av deilig mat i julen. I tillegg til middager for hele juleuka, får du ekstra tips til selve julemiddagen med tre forskjellige hovedretter, fem forslag til tilbehør og dessert. Alt er 100 % kjøttfritt, fordi god julemat trenger ikke være dyr :)

Du får også tips til hva du kan lage til julefrokost med hjemmebakt brød og rundstykker og pålegg, samt julebakst og julegodter.

Om du ikke orker å lage (eller spise) alt som står på menyen denne uka, finner du ihvertfall masse inspirasjon. Så da er det bare å velge og vrake og lage det som frister mest. Ta gjerne en titt i oppskriftsarkivet også.Ønsker alle mine lesere en nydelig jul fylt med kjærlighet, glede og god mat ♥ 

MANDAG

Pastahunger


TIRSDAG

Fyldig linsesuppe med
kidneybønner

LILLEJULAFTEN

Svartbønnegryte med
ovnsstekte poteter


Julaften
På selve julekvelden skal det ikke mangle på noe! Her er mine forslag til en delig kjøttfri juletallerkenen, med tre hovedretter og fem ulike tilbehør. I tillegg anbefaler jeg rosenkål og rørte tyttebær. Til dessert har vi selvfølgelig hjemmelaget riskrem.


HOVEDRETT 1

Porsjonsstek med
butterdeigslokk

HOVEDRETT 2

Vegisterkaker


HOVEDRETT 3

SoyaribbeTILBEHØR 1

Hasselbackpoteter med
kanel

TILBEHØR 2

Peppersaus med fløte


TILBEHØR 3

Karamellisert rødløk
TILBEHØR 4

Surkål


TILBEHØR 5

Rødbeterelish


JULEDESSERT

Verdens beste riskrem
med jordbærsaus

Resten av julen
Jeg vet ikke hvordan det er for dere, men jeg pleier ihvertfall å være temmelig lei julemat når julaften er over. Man har gjerne spist julemat på diverse julebord hele desember, og etter en mektig juletallerken man mest sannsynlig har forsynt seg flere ganger av på julekvelden, er jeg ofte klar for noe helt annet, og helst noe lettere, dagene etter.

Man har kanskje rester igjen fra julaften, så i tillegg til det, passer det fint med en lett og sunn suppe første juledag. Andre juledag blir det noe spizy og thai-inspirert, og tredjedag lengter vi etter pizza!

Ellers må vi selvsagt ha en dose julebakst og diverse snacks å knaske på. Og julegrøt må vi spise minst én gang i løpet av julen.


1. JULEDAG

Hverdagssuppe med
grønnsaker og linser

2. JULEDAG

Quinoaboller thai style
med nudler og dipsaus

3. JULEDAG

TacopizzaJULENS MUST

Risengrynsgrøt med
smørøye, sukker, kanel

JULEBAKST 1

Julekrydderkake


JULEBAKST 2

Søte lakrisruterJULEGODT 1

Sjokoladefudge med
peanøtter

JULEGODT  2

Fikenkuler


JULEGODT 3

Ovnsristede krydrede
mandler


Julens frokoster
I julehøytiden har de fleste fri og har god tid til å kose seg med lange frokoster med godt pålegg, hjemmebakte brød og rundstykker på bordet. For mer inspirasjon, se i arkivet for bakst og arkivet for pålegg.

HJEMMEBAKT 1

Eltefrie sesam-
rundstykker

HJEMMEBAKT 2

Havrebrød


HJEMMEBAKT 3

Småbrød á la polarbrødPÅLEGG 1

Grov auberginepaté
med linser

PÅLEGG 2

Gulrotkrem med bønner


PÅLEGG 3

Smøreost med revet
appelsinskall
Julegris Glad Gris Kjøttfri Jul

Ny meny hver helg.
Her vil du finne forslag til kjøttfri middag for alle ukens dager, pluss et par godbiter. Håper disse blir til inspirasjon og nytte :D 

* * * Ukemenyer på VeganMisjonen * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

20 kommentarer :

 1. God jul til deg og! Tusen takk for masse inspirasjon... :)

  SvarSlett
 2. Neimen gud så flott at jeg kom over bloggen din. Nå er julematen sikret :) Flotte oppskrifter. Gleder meg til å prøve de ut. God jul!

  SvarSlett
 3. Ååå det her skal jeg prøve til jul! Tusen takk! :D

  SvarSlett
 4. Fatter ikke At folk kan feire jul når de vet at grisene og sauene og alle dyra er spiser er drept ...og feks 6000 griser på en dag på gilde Tønsberg da kan en lure på hvor humant dette foregikk huff skulle ikke vært lov nei alle må våkne opp den største dyretorturen er den alle kjøttetere deltar på... Go jul alle som har "skjøntdet" og ikke vil delta i dette barbariske ...største juleønsket hadde vært fått slutt på drap/ slakt av uskyldige :(

  SvarSlett
  Svar
  1. Er nok veldig mange som ikke tenker over hvordan ribba har hatt det før den havnet i butikken og deretter på juletallerkenen ja... Mitt juleønske er at alle gir vegansk mat et forsøk i det nye året! :)

   Slett
 5. Hei, takk for fine oppskrifter :) Jeg må innrømme jeg får ikke til de vegisterkakene dine. Kom over en plass a du anbefaler en spesiell type ris? Hvilken ris er isåfall det? Hadde vært fint om du spesifiserte hvilken ris man skal bruke, siden det ikek ble godt med vanlig jasmin-ris! God jul til deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis du leser i kommentarene under oppskriften på vegisterkaker, ser du at jeg har skrevet en del om tips til ris. Jeg anbefaler basmatiris :)
   God jul!

   Slett
 6. Gikk for Julepakken hos veganermat i år, men kunne vel like gjerne spart noen hundrelapper og laget alt du har samlet her. Men blir vel dager hvor jeg kan lage noen av disse herlighetene også. God Jul & Godt Nytt År Jane og takk for alle de flotte oppskriftene i år :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, og god jul og godt nyttår tilbake til deg! Kanskje du kan lage noe av det til nyttårsmiddag isteden? :)

   Slett
 7. Riktig god jul og takk for masse inspirasjon! :) Håper du fikk noe i posten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Riktig god jul til deg også <3 Har ikke dukket opp noe i postkassa helt ennå :)

   Slett
 8. Og DER var den inspirasjonen jeg trengte i dag. Takk og god jul!

  SvarSlett
 9. Fikk laget vegisterkaker og hasselbackpoteter i dag og det smakte overraskende godt! Familien prøvde å overtale meg til å spise ribba, men hvorfor det? Har da smakt ribbe før og sa ifra i forveien at dette er et valg jeg har tatt og at jeg ikke klarer å spise kjøtt og fisk og alt som kommer fra dyr igjen. Det ble respektert tilslutt og alt gikk bra :) allikevel synes jeg det er irriterende å få de samme spørsmålene og påstandene hele tiden. Regner med at de fleste skjønner hva jeg mener med dette. Jeg pleier å svare kort og kontant, dermed trekke meg ut. Pleier å hjelpe.

  Tusen takk for at du reddet meg i dag, maten ble så utrolig god :)

  Håper du hadde en fin julaften!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig at julematen ble suksess! :D
   Er nok mange som kjenner seg igjen i det du beskriver, og vi må nok bare finne oss i mange spørsmål i starten, og håpe det roer seg etterhvert.

   Fortsatt god jul!

   Slett
 10. Så mye deilig, Jane! De posjonsstekene med bakt løk så bare helt kickass ut. Skal si vegisterkakene dine har høsta mye komplimenter over juledagene. Samtlige rundt bordet synes de var mye bedre enn originalen, og pappa prøvde å hindre meg å ta med restene i familieselskap dagen etterpå, bare så vi kunne spise dem selv. Håper du har hatt en nydelg julefeiring. Vi snakkes på nyåret :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mmm, ja man skal ikke akkurat lide selv om man spiser vegansk ;) Så gøy at folkene dine digga vegisterne! :DDD Vi sees på nyåret, Adele <3

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...