Søte lakrisruter

Oppskrift Veganske Julekaker Lakrisruter LakrisrotpulverJulekaker anno 2015. 
Denne julen har jeg satt meg som mål å leke litt med tradisjonelle julekaker. Disse ble utrolig gode, søte og momsbare, med et dryss av lakrispulver og perlesukker på toppen. Herved et fast innslag i mitt reportoar av julekaker de neste årene.  

Lakris er kanskje ikke den vanligste ingrediensen i norske julekaker, men jeg kan love det gir det lille ekstra som bare sier "Mmmmmm!" 

Oppskrift Veganske Julekaker Lakrisruter Lakrisrotpulver


Jeg brukte for anledningen dette lakrispulveret, kjøpt på en TGR-butikk her i Oslo. Ta en forsiktig snus nedi posen og ... Weeeee, det lukter og smaker skikkelig godteri! 

Oppskrift Veganske Julekaker Lakrisruter Lakrisrotpulver

Tips:
- Lakrispulver fås kjøpt på TGR, i flere helsekostbutikker eller på nett hos økosjokolade.
- Får du ikke tak i lakrispulver, kan du bruke kanel isteden. Det blir en helt annen smak, men godt allikevel.


(ca 20 ruter)
100 g mel
65 g vegansk margarin
50 g sukker
1/2 ts bakepulver
1/3 ts salt
1 ss vann
lakrispulver
perlesukker

1. Bland mel, margarin, sukker, bakepulver, salt og vann i en bakebolle til en jevn deig.
3. Ha mel på bakebordet, kjevle ut en tynn leiv og kutt den i ruter.
4. Legg rutene på en bakepapirkledt stekeplate. Strø over litt lakrispulver og perlesukker.
4. Stek på 200 grader i ca 12 min.Nom nom!

Oppskrift Veganske Julekaker Lakrisruter Lakrisrotpulver

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

3 kommentarer :

 1. Så morsomt med nye julekaker! Hvem kan motstå disse søte julerutene? Ikke jeg ihvertfall så i mangel på lakrispulver tilsatte jeg anisfrø i deigen og stekte kakene i vaffeljern. Elsker å steke alt mulig i vaffeljernet! Ble kjempegode!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hoho, så herlig å lese din lille vri med steking i vaffeljernet! Fantastisk :D

   Slett
  2. Hei! Jeg prøver desperat å få kontakt vis en enkel i phone og en streikende e Mail adresse... jeg er veganer elsker min kostplan jeg Må følge p.g.a Min komplekse sykdomstilsatnd.men siden din ikke bare nyter jeg daglig men min tilheling bidrar den også til på et vis verken jeg min ekspert lege høyest på strå eller familie kunne drømt om! Kunne ikke du/dere kontakte meg på telefon eller prøve å maile meg? Min drøm,for NÅ ser jeg igjen så mye håp og glede og elsker jul og vegansk mat Og min kostplan og drømmen er et lite spise sted og bakeri vegansk som skal hete coco loco.selv om jeg alltid vil halte litt og forbli syk.hvus Multi er jeg takk nemligst for tilbakemelding og ikke minst!!!!!

   - UENDWLIG TAKK FOR SIDEN din!! Jeg er helt hekta men sliter litt m matlaging men prøver tappert m gammelt streikende kjøkkenmaskiner som heldigvis skal fornyes snart i mitt lille elskede hjem.ååååå herlige liv og jul!!!vegansk jul!!!

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...