Om

Hei og velkommen til min blogg!
© Copyright © Jane H. Johansen

Jeg heter Jane og jeg elsker mat!
Med denne bloggen ønsker jeg å inspirere alle som har lyst til å spise mindre kjøtt og mer grønt, men ikke helt vet hvordan.

Les om kokeboken min her

Fakta om damen bak veganmisjonen.
- Er opprinnelig fra Telemark, oppvokst på en liten plass kalt Borgestad, midt imellom Skien og Porsgrunn.
- Havnet i Oslo etter videregående og har blitt der siden.
- Matnerd og matentusiast. Brenner for å lage det, spise det, dele det!
- Føler og følger hjertet.
- Er egentlig ganske privat av meg. Bortsett fra her på bloggen.
- Lager ikke bare mat, men også musikk og tekster. Synger, spiller gitar, mandolin og banjo.
- Dårlig på å planlegge, men veldig god til å stable.
- Trolig født veggis. Er knallfornøyd med det.

Jeg var vegetarianer i omlag 15 år før jeg i 2009 bestemte meg for endelig å ta skrittet helt ut og gå over til et vegansk kosthold. Det vil si at jeg så langt det lar seg gjøre ikke spiser eller bruker produkter som kommer fra dyr.

Selv om jeg ikke ble veganer over natta, opplevde jeg det som en ganske stor overgang. Det var ikke bare å hive ost på pizzaen eller egg i pannekakerøra lenger. Og hva i all verden skulle jeg ha på brødskiva?!

Det fantes ingen norske veganbloggere på den tida (føler meg som en vegasaur nå), og dermed ble det til at jeg kvinnet meg opp og startet en blogg selv! Veganske oppskrifter! Tjohei, her kommer jeg! Følte meg ganske alene, men det skulle vise seg at en grønn bølge var på gang.

Oppskrift Veganmisjonen Veganmat Vegetarmat

Jeg har aldri hatt et så variert og spennende kosthold som etter jeg ble veganer, og det er så mange gode grunner til å være veggis at jeg ikke ser noen grunn til ikke å være det.

- Bra for helsa!
- Bra for miljøet!
- Bra for dyrene!
- Bra for matgleden!

Og det finnes så uendelig mye god mat man kan lage. Mat som metter, mat som smaker, mat som trøster, mat som styrker, mat som føles bra. Det trenger faktisk ikke å være spesielt avansert, dyrt eller tidkrevende.


La deg inspirere!
I oppskriftsarkivet finner du full oversikt over alle oppskriftene.

Oppskrift Veganmisjonen Veganmat Vegetarmat

Med matglad hilsen
Jane


--------

Følg:


--------
Kontaktinformasjon:
veganmisjonen @ gmail . com 

--------
© Copyright ©
Alle bilder og oppskrifter i denne bloggen tilhører Veganmisjonen, med mindre annet er oppgitt.
Det er ikke tillatt å reposte eller på annen måte kopiere bilder eller oppskrifter fra Veganmisjonen uten tillatelse.
Vennligst respekter dette og ta kontakt dersom du har spørsmål eller ønsker å bruke oppskrifter/bilder. * * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

79 kommentarer :

 1. synes du har en fantastisk blogg som inspirerer meg veldig nå i overgangen fra vegetarianer til veganer.

  SvarSlett
 2. Kjempebra at jeg fant deg...Var inne og lette etter bulguroppskrift, og der var du...

  SvarSlett
 3. Hei igjen!

  Forrige gang lurte jeg på om du kunne lage flere oppskrifter med grønnkål. Denne gangen ønsker jeg meg ditto med couscous - det er jo bare så godt... :)

  SvarSlett
 4. utrolig fantastisk bra blogg, tusen takk!
  Er ikke vegan selv, spiser vilt kjøtt og vill fisk og "frittgående" egg, men nå blir det definitivt mer vegan fremover....

  SvarSlett
 5. Elsker VeganMisjonen! Takk så mye for en ny favorittkokebok i "hylla".

  SvarSlett
 6. Tusen takk for at du deler alt dette gode med meg!! Bloggen din er blitt en fast følgesvenn gjennom hele høsten, o har gitt meg og familien fantastiske matopplevelser!!

  SvarSlett
 7. Slenger meg på lovprisningen og sier: Hurra for Veganmisjonen! Utrolig deilig å lese en oppskriftsblogg helt uten dyreprodukter, og med et positivt syn på gode som fins å spise fra planteriket! Jeg liker veldig godt variasjonen, asiatisk, italiensk, skandinavisk kjøkken og at det er fokus på 'hele' råvarer! Og fine bilder!

  SvarSlett
 8. Kære Jane,
  Det er en rigtig dejlig blog, du har.
  Jeg har straks lagt adressen på min blog: http://kodfrifredag.dk
  Kh
  Kirsten

  SvarSlett
 9. Hei!

  Jeg fikk tips om denne siden din av en god venninne som lager enestående mat. på søndag fikk vi servert Røde linselus (med risotto) og det falt virkelig i smak. Jeg gleder meg til å prøve ut noen av oppskriftene dine og ser frem til flere gode tips i fremtiden. Tror nøttesmør blir en av de første testene, og så falafel!

  Ha en fin uke:)
  Hilsen Pia

  SvarSlett
 10. Heisann!
  Jeg var på leiting etter en fristende oppskrift på gulrotsuppe på nettet da jeg ble gledelig overrasket av bloggen din! Jeg kjenner meg godt igjen når du skriver at "det begynner å krible i kjøkkenfingrene", og for min del har matlaging aldri vært så interessant, givende og morsomt som etter at jeg ble veganer (og mamma!)! Her var så mange herlige oppskrifter, jeg har allerede notert meg flere, og kommer garantert tilbake!
  Hjertelig takk!
  Med smilende hilsen, Anne Lise

  SvarSlett
 11. Hei!

  Jeg ramlet over bloggen din via vg.no og jeg ble med ett interessert i å prøve mange av oppskriftene dine. Jeg er hverken veganer eller vegetarianer, og jeg spiser som en gjennomsnittelig nordmann. Jeg er bare lei av alle kjøttrettene og det blir det samme hele tiden, og kan tenke meg å prøve noe nytt. I dag blir det Grønnsakstaver og risnudler i spicy peanøttsaus, og jeg gleder meg allerede! Bra jeg fant bloggen din, for jeg trenger litt forandring... ;)

  SvarSlett
 12. Jeg snublet helt tilfeldig over bloggen din og den ble med en gang en av mine favoritblogger! :) Jeg har enda ikke lagd noen av rettene, mest fordi jeg ikke vet hvor jeg skal starte. Gleder meg masse til å prøve maten. ;)

  SvarSlett
 13. Denne siden er midt i blinken! Jeg trenger i sær påleggs oppskrifter, men alle ideer er bra. Takk!

  SvarSlett
 14. fantastisk...
  fantastisk...
  Helt hærlig blogg! Lærer så mye interressant! vet ikke hvor mange timer jeg har brukt inne her og bare drømmer meg bort i de lekreste oppskriftene! hærlig...

  Fortsett! :)

  SvarSlett
 15. Fantastisk blogg!

  SvarSlett
 16. Glad jeg fant denne siden for her var det sannelig mye godt, skal teste ut mye av dette. Er jo ikke vegan selv lenger, men har ikke tatt skrittet helt tilbake for er fortsatt vegetarianer med litt vegan i meg, kan vel kalles skapveganer, hehe. Men uansett syns du har en super side, og boken din ser meget spennende ut så blir nok å kjøpe den etterhvert også. Takk for en flott side og ha en fin helg.

  SvarSlett
 17. Jeg spiser både kjøtt og fisk, men lager en del vegetariske matretter for å begrense forbruket. -Og jeg ble så glad for å finne denne siden :) Her finner jeg masse spennende oppskrifter som er lette å lage, pluss at ingrediensene er lett tilgjengelige. Kjempeflott side, og kokeboken skal kjøpes!

  SvarSlett
 18. Veldig flott side du har laget her. Jeg som skriver er lærer på en ungdomsskole, og trenger oppskrifter til en og annen vegan elev som dukker opp. Her er det et eldorado av meget gode og næringsrike oppskrifter, og jeg vil anbefale siden til elevene.Takk!

  SvarSlett
 19. Hei Jane
  Jeg har fulgt denne fantastiske og generøse og også morsomme bloggen din i noen måneder nå, og jeg har prøvd ut flere av oppskriftene dine. Jeg er vegetarianer, delvis veganer, og synes du har så fantastisk mange flotte oppskrifter som gir masse glede til oss som er så heldige å få lov til å bruke oppskriftene dine! Tusen takk! Og en nydelig jul til deg! :)

  SvarSlett
 20. fantastisk og herlig blogg! jeg er selv kjempeinterressert i mat og nye vrier og blir virkelig inspirert av å lese det du skriver! :) stå på.

  SvarSlett
 21. Super blogg, masse inspirasjon her :) Jeg spiser ikke kjøtt eller fugl, men fisk. Nå er jeg i en periode med melkefritt kosthold, noe jeg synes er kjempevanskelig, men her er det jo mange deilige oppskrifter!

  SvarSlett
 22. Du er utrolig! Beste oppskriftene jeg har sett ever!

  SvarSlett
 23. Du har så mycket underbar mat som jag vill laga men måtten är på norska:) Kan du skriva hur många ml måtten är så jag vet vika de är på svenska?

  SvarSlett
 24. Tina:
  1 krm = 1 ml
  1 ts = 5 ml
  1 ss = 15 ml
  1/2 dl = 50 ml
  1 dl = 100 ml

  Håper dette er til hjelp :)

  SvarSlett
 25. Hi Jane,

  Great blog! I am a vegan originally from Oregon but am living in Oslo for the summer. I have found it pretty difficult to eat vegan on a budget and have been living on dried beans, nuts, and produce for the most part. Where do you shop for more specialized ingredients at a reasonable price?

  Thanks,
  -Elizabeth

  SvarSlett
 26. Hi Elizabeth.
  Thanks! The shop "Røtter" has a lot of vegan special food (like cheese, burgers, ice cream etc), though not exactly at low budget prizes I'm afraid.
  You find vegan food/ingredients in "helsekost-butikk" (health food store) as well.
  For more reasonable prizes, I would visit some of the great grocery stores owned by Asians, Turks etc. That is where I buy most of my food.
  Hope this helps a little (and pardon my english ;)

  SvarSlett
 27. Takk for at du deler med verden! :) Så kan sånne som meg (kjøttetende og uten den ringeste peiling på vegetar- og veganmatlaging) få et mildt og vennlig spark bak.. trenger det. :)

  SvarSlett
 28. Hei, Jane!
  Tusen takk for din inspirerende blogg! Jeg er er en mann på 60 år som begynner å skjønne at jeg må redusere på det kroppen ikke er så glad for - og spise mer av det kroppen jubler over! Jeg er veldig glad i å lage mat, men jeg har strevd med vegan-mat.... har lissom ikke hatt noen knagger å henge ting på. Så fant jeg din blogg....! Tusen takk, Jane :-)

  SvarSlett
 29. <3 alle sammen. Sitter her i kveld og leser gjennom kommentarer dere har lagt igjen, og det er så koselig. Varmer hjertet mitt!
  Det er på grunn av dere denne bloggen eksisterer, så takk hver og en av dere som klikker dere inn her. Dere er så flinke som spiser grønnsakene deres! :D

  SvarSlett
 30. Hei! Har sendt deg en mail på veganmisjonen@gmail.com.

  SvarSlett
 31. I have officially bokmerket bloggen din! Fant den i går etter googling av vegetaroppskrifter. Har vært pescetarianer hele livet, men spiser sjelden fisk og er egentlig litt veldig klar for å bli ordentlig veggis (kanskje veganer og, hvis jeg får tak i veganost uten palmeolje/dentypeusuntfett).
  Går lange perioder uten dyreprodukter i det hele tatt, og kjenner meg igjen i det du skriver; "hvaaaa skal jeg spise"-problemstillingen. Har slitt lenge med vekten i og med at min dårlige fantasi (samt en dose depresjon = dårlig kombinasjon) fører til at jeg spiser ekstremt lite. Det går mye frokostblanding med soyamelk her i gården, men jeg er fast bestemt på å legge på meg! Maten man spiser påvirker humøret, så det kan fort bli en ond sirkel.
  Utrolig inspirerende å bla igjennom oppskriftene dine og få nytt input. Har fått mange nye idèer som jeg kan tilføye gamle oppskrifter for å vekke dem til livs! Takk!
  //Kvinne 22.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror nok mange, både veggiser og andre, kjenner seg igjen i problemstillingen "hva skal jeg spise". Ofte kan det gå i stå, inspirasjonen er borte, og når matlysten og dystre tanker kommer i tillegg går det fort ut over kostholdet, og som du sier ut over humøret. Hender også jeg har sånne perioder hvor jeg er helt tom for inspirasjon og verken har lyst til å lage eller spise mat, og da er det kjekt å få litt input fra blogger og kokebøker.

   Håper du finner fram til matlyst og matlagingslyst! Og hvis jeg kan være med på å inspirere, er det meg en glede :D
   Lykke til!!

   Slett
 32. Hei Jane! :) På tide å legge igjen en hilsen her, etter å ha vært aktiv leser og bruker av bloggen din i to år, da kjæresten min og jeg ble vegetarianere. Nå er vi på tur til å bli veganere, og trenger den muligens enda mer. :) Tusen takk for all inspirasjon! :) Mvh Miriam

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Miriam :)
   Takk for hyggelig hilsen! Veldig glad for at dere bruker bloggen til inspirasjon :D Lykke til på reisen mot veganland! :)))

   Slett
 33. For en fantastisk blogg!! Elsker måten du skriver på, humoristisk og gøy, og oppskriftene ser kjempegode ut. Er så enig i det du skriver her. Nå har jeg bestilt kokeboka di, gleder meg til å prøve ut oppskriftene :D

  SvarSlett
 34. Digger bloggen din. vurderer å lage polentaomelett med facon :D men problemet er at jeg finner ikke liquid smoke, og jeg har lett kjempelenge. Jeg bor i Oslo. Hvilken butikk har du funnet det i? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. :D De har liquid smoke på Menybutikken i kjelleren på Oslo City. Sultan på Grunerløkka har den også.

   Slett
 35. Hurra, jeg har bestilt kokeboka di fra NOAHshop! Gleder meg til å få den! :-D

  SvarSlett
 36. Hei! Jeg har vært vegetarianer i snart fire år. I fjor så fikk jeg jernmangel og måtte passe på å spise masse grønne grønnsaker og C-vitaminer for å øke jernopptaket. I tillegg til jernpiller. Jeg tenker på å ta steget for å bli veganer, men hvordan passer du på å få i deg nok jern?

  Ida

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ida!
   Så spennende at du tenker å gå vegan :) Veldig bra du setter deg inn i næringsstoffer og hva vi kan spise for å få det vi trenger.

   Jeg tar en blodprøve i året for å sjekke nivåene og har heldigvis aldri hatt mangel på noe. Så jeg tenker faktisk ikke spesielt på det i hverdagen at jeg må spise det og det. Jeg spiser veldig variert og får tydeligvis i meg alt jeg trenger.
   For å være på den sikre siden tar jeg et vitamin- og mineraltilskudd som er skreddersydd for veganere. (B12 er det jo spesielt viktig å ta i tilskuddsform, da dette er det eneste vitaminet ikke finnes i vegetabilske matvarer.)

   Jeg ville ha lest litt på nettsidene til Norsk Vegetarforening og Vegansamfunnet sine sider. De har mye bra info om nettopp kosthold og ernæring som veganer/vegetarianer. Vegansamfunnet har også en egen ernæringsekspert man kan spørre om råd.

   Spesifikke linker om jern:
   http://veg-veg.no/helse/vegan/fakta_om_jern_veganske_kilder

   http://www.vegansamfunnet.no/jerntilskudd


   Har du sjekket jernnivåene dine nå? Kanskje det har bedret seg? En blodprøve en gang årlig er uansett å anbefale for å sjekke om nivåene, kanskje spesielt som veganer.


   Lykke til!

   Slett
 37. heei. så utrolig glad for at jeg snublet over bloggen din igjen! vet ikke om det er du som har oversatt, men fant en knapp så jeg fikk oppskriftene på engelsk hehe. genialt å vise mine australske venner! :D stå på med matlaging og supre oppskrifter. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei!
   Vedlig hyggelig at du snubler innom :)
   Er det google translate-funkjonen du mener? Den funker ganske bra, men det blir noen rare oversettelser iblant, hehe. Bønner blir til prayers osv ;P
   Ellers startet jeg jobben med å lage bloggen på engelsk for et års tid siden, men har lagt det på hylla inntil videre. Det krever så mye ekstra arbeid at jeg ikke har tid rett og slett.

   Slett
 38. Jeg er skikkelig glad for at jeg fant bloggen din :) Kjempefine oppskrifter! Pleide å være 100% veggis før, men jeg har hatt litt problemer med spisinga så jeg har måttet kutte ut alle sånne regler for å normalisere forholdet mitt til mat nå i litt over ett år + at jeg har vært så stressa at energinivået har vært helt i bånn. Jeg har en del intoleranser + at jeg ikke liker kjøtt, så jeg ser fram til å teste ut oppskrifter og kjøpe bok nå som jeg har energi til det. Blir pai på meg i kveld, hehe.

  Og så var det kjempefint å finne en vegetar- og veganervennlig nettside uten masse belærende og nedlatende tull som jeg synes er altfor ofte andre steder. Man vinner flere over med å være hyggelig og imøtekommende enn å fortelle dem at de er dumme og gjør alt "feil", tenker jeg iallefall :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for så fin tilbakemelding :)

   Håper det har hjulpet å kutte alle regler en stund og at forholdet ditt til mat er bedre! Skjønner godt hvordan man kan havne i en viss tankebane når det gjelder mat, hva som er lov å spise og ikke, og da er det nok lurt med en time out.

   Veganmat har jo også sine begrensninger og restriksjoner som kanskje kan virke vanskelige og en "unnskyldning" for å spise mindre mat/noe å bli besatt av. Men jeg tror at alle som titter innom denne bloggen her fort skjønner at det IKKE handler om en tvangstrøye, slankekur eller stri diett, bare masse god mat som skal nyyyytes og som beriker livet :D

   Takk for det du sier om at du opplever bloggen som vennlig <3 Det er også min holdning til verden, del det gode og det gode vokser.

   Lykke til med paien!

   Slett
 39. Åh, jeg digger deg! Duhar så mange fine og supergode oppskrifter. Lærer masse hver gang jeg er her! Funnet meg et par favoritter som lages igjen og igjen.. Jeg sier meg enig med deg i at jeg ALDRI har spist så variert som etter at jeg ble veganer. God til å lagge mat er jeg og blitt, hehe. Og kokeboka di er helt fantastisk! Fast plass på hylla og godt brukt i min nye, første hybel :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Smil smil smil :D Ja, ikke sant, som veganer åpner det seg en ny verden av ingredienser og smaker. Selv om mange kanskje tenker at vi bare spiser "gress" og har et begrenset og kjedelig kosthold ;)

   Så glad for at du liker både blogg og bok <3

   Slett
 40. Wow :) Er helt avhengig av denne bloggen. Men er du 100% norsk? :o pga navnet ditt virker så engelsk

  SvarSlett
 41. Hei! Dette er en utrolig fresh og deilig blogg!! Så mye farger!!! Selv elsker jeg vegetarmat og lever nesten som en vegetarianer. Jeg syns kjøtt kan være litt slitsomt å spise, det er liksom litt tett.
  Uansett, jeg lurer på om du vil svare på hvorfor du ikke spiser meieriprodukter. Er det fordi det er synd for dyrene, eller fordi du syns det er ekkelt? Selv elsker jeg f eks ost i alle former, og da særlig norske klassikere som munkeby og kraftkar.

  Siste spm: kan du åpne restuaurant? :) Jeg vil at Oslo skal ha en liten sjappe hvor man kan stikke innom og ta med mat eller for en quick bite før kino etc!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elle!
   Tusen takk, så koselig du liker bloggen :)
   Når det gjelder melkeprodukter, så er jeg laktoseintolerant og sluttet å spise is, melk, fløte osv ganske tidlig i barneåra. Hvitost tålte jeg, så det var det siste animalske produktet jeg kuttet da jeg ble "fulltidsveganer".
   Da jeg bestemte meg for å gå vegan, ville jeg gjøre det "all the way". Det var liksom ingen grunn til å ikke gå hele veien følte jeg.
   Og ettersom jeg ble mer klar over hvordan melkekyrne har det, var det for meg et helt riktig valg.

   Veganrestaurant ja! Det hadde vært drømmen! Har ingen konkrete planer foreløpig :)

   Slett
 42. Hei Jane!

  Jeg har laget av flere av oppskriftene dine, og jeg ELSKER bloggen din!! Ikke nok med at det er supergode oppskrifter, men bildene, måten du skriver på og det freshe designet på bloggen (som også er veldig oversiktlig, og det er viktig) gir meg LYST til å lage masse supergod og supersunn mat. Du er rett og slett utrolig inspirerende :) Har du gitt ut èn eller flere kokebøker? Hvor mange oppskrifter finnes i dem? Kan du ikke gi ut en bok med absolutt alt av oppskrifter som finnes her? :) Lykke til videre, keep up the good work!

  hilsen marie

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marie!
   Tusen takk for så hyggelig tilbakemelding. Det betyr mye å høre <3

   Gir ekstra mye inspirasjon tilbake til meg når jeg hører slikt fra dere som leser bloggen og bruker oppskriftene <3

   Har gitt ut en kokebok foreløpig. Arbeidet med nummer to er i gang!

   Slett
 43. Hei

  Jeg skulle gjerne hatt en oppskrift på soy i kål altså alternativ til fårikål? Finner ikke på nett...

  Mvh Inger

  SvarSlett
 44. Det er et veldig bra forslag! Skal se hva jeg kan gjøre med saken.
  Takk for innspill :D

  SvarSlett
 45. hei, jeg snublet over bloggen din nylig og har allerede blitt flittig bruker, kjenner meg motivert til å gå fra vegetariansk til vegansk kosthold (noe jeg har slitt med siden jeg flyttet tilbake til Norge for 20 år siden). jeg følger en del utenlandske blogger men det er spesielt nytting med en Norsk blogg. Jeg syns det er helt utrolig hva du får til og er så glad for at du deler! ikke slutt med det og lykke til videre :-D

  SvarSlett
 46. Hei Jane - jeg digger deg!!! Jeg er ikke vegetarianer, men synes alikevel all maten her inne er helt fantastisk, og har allerede laget masse :) Bestilte boka i dag også - gleder meg til å se den!
  Hilsen Beate

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Beate!
   Takk og takk :D Kjempegøy at du digger maten, jippi!! Håper du liker boka også <3

   Slett
 47. Hei :) Finnes God mat trenger ikke være dyr, på engelsk?

  SvarSlett
 48. Hej Jane

  Vil bare sige at jeg er vild med din blog - og at jeg bruger dine opskifter rigtig meget.

  Kh Bodil

  SvarSlett
 49. Hei Jane!

  For litt over ett år siden oppdaget jeg bloggen din, og da hadde jeg absolutt ingen kunnskap eller interesse for mat i det hele tatt. I dag har jeg vært pescetarianer(Hovedsakelig vegansk) i ett helt år, og det er takket være bloggen din. Jeg har lest alle oppskriftene dine, og prøvd de fleste av dem. Jeg har lært så mye, og fått en enorm interesse for matlaging. Hver eneste gang jeg er innom bloggen din blir jeg inspirert til å lage vegansk mat, og jeg blir bare mer og mer motivert til å droppe all animalsk mat.Tusen takk for de flotte(og aldeles nyyydelige) oppskriftene du legger ut! :)

  Klem fra Noora <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Noora!
   Så utrolig gøy å høre at matlagingsinteressen har vokst :D Jeg blir veldig glad for å høre at bloggen min har bidratt til det og til at du blir motivert til å droppe animalsk mat! Håper du vil fortsette å trives med både å lage og spise den gode maten :) Klem tilbake til deg :)

   Slett
 50. Hei! hvilket kosttilskudd bruker du? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, jeg tar tilskudd av B-12, to tabletter hver søndag hele året. Ellers tar jeg D-vitamin i vinterhalvåret. Ellers tar jeg ingen tilskudd.

   B-12'en jeg bruker er denne fra veganlife.se: http://veganlife.se/product.html/deva-vitamin-b12-med-folsyra-2?category_id=12. Den holder nesten et helt år.

   Slett
 51. Hei! Tusen hjertelig takk for denne bloggen! Den er så bra! Ble vegetarianer for snart et halvt år siden, og denne bloggen har gitt meg maange gode oppskrifter. Har testet ut så mye ny og god mat- og spiser gjennomsnittlig mye bedre og mer interessant mat nå enn før. For hver dag som går har jeg mindre og mindre lyst på kjøtt. Jeg føler meg bra, nå. Har tenkt litt på hva jeg skal spise i jula, første år uten pinnekjøtt- som resten av familien skal ha. Men idet jeg søkte opp ordet "jul" på bloggen din- var det jammen ikke noe problem lenger. Har lyst til å prøve alle julestekene du har lagt ut - de ser så gode ut! Ville bare si tusen takk for denne bloggen. Du gjør en strålende (og ikke minst viktig) jobb :-) ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og tusen takk for kjempekoselig melding :)
   Nydelig å høre at du trives som vegetarianer, og at du finner inspirasjon her <3 Kos deg videre med masse deilig, grønn og sunn mat!
   Klem J.

   Slett
 52. Hei, jeg starter 2016 med å bli vegetarianer! Venninnene mine anbefalte meg bloggen din, og det ser ut som om jeg kommer til å ha et mye mer vegansk kosthold enn jeg først hadde trodd. Du har utrolig fristende og spennende oppskrifter! Jeg skal helt klart kjøpe kokeboken din :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :) Så spennende! Masse lykke til med vegetarprosjektet og hjertelig velkommen inn hit (eller i boka) for å forsyne deg av oppskrifter :)

   Slett
 53. Jeg er i dag plantespiser, men vokste opp på gård, og nå ser jeg liksom for meg alle kuene (sic) fra jeg var liten flokke seg rundt deg for å si møøøøø takk, gi deg en kjærlig slikk med store tungene sine, og se takknemlig på deg med de digre øynene sine. Du er en heltinne! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åååh, så koselig sagt <3
   Det hender jeg tenker på alle dyrene jeg har spart, både direkte gjennom å ikke spise dem selv og indirekte gjennom alle de som leser bloggen min og blir inspirert til å lage kjøttfri mat. Det er fint å tenke på :)

   Slett
 54. Hei!
  Jeg ser du skriver at vegan-kostholdet er bra for miljøet. Stusser litt når jeg ser at de fleste oppskriftene har ingredienser som må importeres til Norge, gjerne over svært lange avstander (feks chia-frø, som må fraktes fra Latin-Amerika), og hvor produksjonen av vestens "superfood" går på bekostning av lokale økonomier og økosystem.
  Skulle gjerne sett oppskrifter som problematiserte dette, og som gjerne brukte lokale sesongvarer :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Når du tar opp temaet kortreist mat vs. importert, ta en titt på DENNE ARTIKKELEN fra Framtiden i våre hender, som konkluderer med at "Hva du spiser har mye mer å si for miljøet enn hvor langt maten har reist". Det viktigste du kan bidra med er å spise mindre / eller helst intet kjøtt. Kjøtt har en stor mengde klimagassutslipp ikke først og fremst på grunn av transport, transportandelen bidrar med forsvinnende lite i det regnestykket.

   Når er det engang sånn at vi bor i Norge, og det hadde vært vanskelig om vi skulle produsere alle matvarene vi trengte selv, særlig i vinterhalvåret. Etterhvert som kjøttproduksjonen blir mindre, vil areal blir frigjort til grønnsaksdyrking og vi kan dyrke mer. Vi har nylig begynt å dyrke quinoa her i Norge, så kanskje det er mulighet for chiafrø også?

   Slett
 55. Hei.
  Jeg ser at du bruker endel Agarflak i oppskriftene dine. Jeg tenkte jeg skulle forsøke å lage noen av ostene du lager, da mannen min er allergisk mot melk, egg, gluten og gjær. Han er da ikke vegetarianer. Kan jeg da bruke gelantinpulver som erstatning for Agar? Eller har du ikke noe erfaring med det?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg bruker ikke gelatin og har ingen erfaring med det, så har dessverre ikke noe svar til deg der annet enn at agar er helt supert :)

   Slett
 56. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 57. Er det mulig å kunne funnet ut best måte å lage vegansk kimchi på, siden vi ikke kan bruke fiskesaus? Du har den beste bloggen btw!

  SvarSlett
 58. Gode oppskrifter og fine bilder. Jeg er imponert! 👍💪🥬🌶️🍉🍍

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...