Kokebok

Veganmat På Sitt Beste Vegansk Kokebok Jane H. Johansen Cappelen Damm
Hurra, hurra, hurra!  
Her er forsiden på boka mi som kom ut på Cappelen Damm i september 2015. Boka kan nå kjøpes i landets bokhandlere, eler den kan bestilles på nett.

Klikk her for å bestille

PS: Om du bestiller boka gjennom linken over, får du maks rabatt og gratis frakt. Du bidrar i tillegg direkte med en ekstra donasjon av kjøpesummen til forfatteren av boka og denne bloggen Litt om innholdet.
Boka er innbundet, stor og fet og har over 200 sider og over 100 oppskrifter! Den tar for seg hele spekteret av vegansk mat og her finner du alt fra frokost- og lunsjretter, pålegg, bakst og hovedretter til helgekos, småretter, tilbehør, tapas og desserter. Alt du trenger for å lage kjøttfri mat i hverdagen.

Dere som leser bloggen min vet nok at jeg er ekstra glad i burgere, og noen av mine beste burgeroppskrifter har fått plass mellom permene. Her er en sniktitt på den fantastiske Rødbeteburger fra en annen galakse.

Veganmat På Sitt Beste Vegansk Kokebok Jane H. Johansen Cappelen Damm

Rettene er basert på råvarer som alle kan få tak i, så du trenger forhåpentlig ikke løpe byen rundt for å lage middag. Du finner også et kapittel med tips om hva det er kjekt å ha i skapet, samt spesifikke omtaler av typiske ingredienser som er mye brukt i veganmat og hvor man får kjøpt dem.

Veganmat På Sitt Beste Vegansk Kokebok Jane H. Johansen Cappelen Damm

Alle oppskriftene er nydelig illustert med foto av Jim Hensley og Nina Dreyer Hensley. De har over 20 års erfaring med matfoto, så jeg følte meg i trygge hender. Det var ordentlig stilig å se hvordan oppskriftene mine ble fotomodeller for en dag, stylet, dandert og foreviget, før de til slutt endte opp som filmstjerner alle sammen.

Veganmat På Sitt Beste Vegansk Kokebok Jane H. Johansen Cappelen Damm

Litt om prosessen.
Det har vært utrolig gøy og lærerikt, men jeg skal ikke legge skjul på at det til tider også har vært knallhardt og ganske slitsomt. Å lage kokebok er mye jobb. I fjor høst startet jeg det tidkrevende arbeidet med å utvikle nye oppskrifter. Etter grundig testing lagde jeg i løpet av våren alle rettene på nytt i fotostudio slik at fotografene fikk tatt bilder. Vi brukte godt og vel to måneder på fotograferingen og gjorde unna mellom 6 og 8 oppskrifter av gangen.

En stor del av jobben har vært å planlegge fotoopptakene, skrive handlelister og ikke minst å handle inn alt sammen. Jeg har verken bil eller lappen, så jeg skaffet meg en engel av en trillebag, den reddet meg virkelig!

Veganmat På Sitt Beste Vegansk Kokebok Jane H. Johansen Cappelen Damm

Nå er boka snart her og jeg er ufattelig stolt av hva jeg har fått til.
Å få muligheten til å utgi en bok med 100% vegansk mat er stort. Jeg håper at jeg med den kan nå ut til et enda større publikum enn jeg gjør med bloggen, og at den vil inspirere nordmenn i alle hjørner av landet til å lage deilige veganske retter i hjemmene sine.

Veganmat På Sitt Beste Vegansk Kokebok Jane H. Johansen Cappelen Damm


Klikk her for å bestille

PS: Om du bestiller boka gjennom linken over, får du maks rabatt og gratis frakt. Du bidrar i tillegg direkte med en ekstra donasjon av kjøpesummen til forfatteren av boka og denne bloggen 

Les redaktørens omtale

Alle foto: Nina og Jim @ dreyerhensley.com

19 kommentarer :

 1. Da er boken bestilt. Jeg er ikke veganer, men jeg liker å spise vegansk/vegetariansk flere ganger i uken. Takk for mange herlige oppskrifter her på VeganMisjonen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig :D Kjempeglad for å høre at du liker oppskriftene. Håper du vil like boka også! :)

   Slett
 2. Bare nysgjerrig, hvordan fikk du spist opp alt du lagde til kokeboka? :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt spørsmål! Jeg tok med en del hjem, eller fotografene tok med hjem, så spiste vi det vi orket og fryste ned det som kunne fryses. Har en samboer som mer enn gjerne spiser restemat til middag, frokost, lunsj og kvelds, så han fikk smakt mye forskjellig kan du si ;) Noen av dagene inviterte jeg venner på "restemiddag" etter dagens foto-økt. Og en del gikk i søpla dessverre. Man må regne med litt svinn når man lager kokebok har jeg lært.

   Slett
 3. Jeg fikk boka de i julegave av mamma og ble så utrolig glad :) Jeg ble veganer i oktober 2015 og synes det har vært tøft å fortelle det til familie og venner, men har fått spesielt god respons fra mamma og pappa og det har virkelig vært en lettelse. Nå prøver jeg ut oppskriftene dine og mamma har også vist interesse for boka di. DET burde du være stolt over, for mammaen min er ikke lett å snu mening på fra noe hun ikke synes om til det motsatte. Tusen takk for at du har denne bloggen og kom ut med den boka, det har hvert fall gjort noe for meg.

  I dag fikk jeg lyst på favoritt tacoen din med soya mince, og den smaker helt aldeles nydelig! :)

  Takk igjen, hilsen Madeleine

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig du fikk boka til jul :)) Blir også veldig glad for å høre at du får støtte av familien, det betyr mye!

   Min erfaring er at når folk får smake, og kanskje være med på å lage maten, så oppdager de hvor godt det smaker, at man blir mett og at det ikke er så himla vanskelig å lage. Dermed er ikke veien lang til å få et mer positivt syn på noe som kanskje var rart og ukjent før :)

   Hils mamma og lykke til videre med livet som veganer! :)

   Slett
 4. Jeg, en voksen dame som de siste årene har kuttet mer og mer kjøtt. Spiser kjøtt rett fra gården med god dyrevelferd og villfanget fisk. Dette blir dyrt i lengden, så innfører flere og flere vegetarmiddager. Mann og barn er også opptatt av dyrevelferd og spiser det de får servert. Det morsomme er at de også liker maten; kikertmiddagskaker med blomkålmos og potet, flyttesuppen falt virkelig i smak osv. Mannen min sier at han gjerne kan spise vegetar et par ganger i uken. Har kjøpt kokeboken din, og det er virkelig nyttig for en som er uerfaren på området. Takk for en flott blogg, med mange oppskrifter, informasjon, en blogg som også ikke er fordømmende. Vi nybegynnere som også spiser litt kjøtt og fisk trenger ikke fordømmelse, men litt hjelp i en ny verden. Igjen takk :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Så bra dere kutter ned på kjøttet i hverdagen, det er jo så mange gode grunner til å gjøre det. Kjempeartig å høre at mann og barn også liker maten ;) Her kommer du aldri til å møte noen fordømmelse, det kan jeg love deg. Bare ren og skjær matglede og et ønske om å inspirere <3
   Kos dere med deilig vegetarmat!

   Slett
 5. Hey. Is your book available anywhere else? Amazon or something? Regards.

  SvarSlett
 6. Hei, kan du røpe hvilken font du bruker i kokeboka?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jeg vet faktisk ikke hvilken font som er brukt, det må jeg høre med designeren i forlaget om ;)

   Slett
 7. Hei, en grafisk designer av yrke her (har akkurat bestilt boka, gleder meg!) - den fonten ser ut som Rockwell... ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig at du har bestilt boka mi og takk for tips om font :) Håper du vil like den!

   Slett
 8. I morgen skal jeg hente min reserverte bok i bokbutikken, og som jeg gleder meg! Som det vanemennesket jeg er spiser jeg mye av det samme, og trenger å lære meg nye retter. Ny bok, nye muligheter. Dette blir bra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Boken er bra! Jeg har allerede rukket å prøve flere oppskrifter. Morsomt å få testet nye måter å lage mat på. Her er det bare å prøve meg frem, og plutselig kan jeg invitere venner på middag og diske opp med den deiligste maten i nabolaget.

   Slett
 9. Denne boka er bare så utrolig bra! Av og til bare sitter jeg og blar i den og drømmer meg bort. For det er så mye digg her! Tusen takk! Og takk for denne fantastiske bloggen som gir så mye inspirasjon! (Kjenner det ble litt halleluja-stemning på denne kommentarer, men det får bare være)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, tusen takk, det blir jeg SÅ glad for å høre :)) Er superkoselig å få sånne kommentarer <3

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!