Tacoboller


Tacohimmel. 
Jeg har i kveld begått noen aldeles fantastiske tacoboller. Små, saftige, uimotståelige, smakfulle munchies. Perfekt konsistens og med hele maiskorn inni. Så snadder at jeg har ikke ord. Bare matlyst!

Tenk deg, taco i kjøttbolleform. 


Bare at de er 100% kjøttfrie.
Såklart. Som alt annet her på veganmisjonen.


Om du skal prøve én kjøttfri oppskrift i år, la det bli denne!
Jeg er helt sikker på at du og resten av familien din kommer til å bli forelsket.


Tips: 
- Til tacobollene brukte jeg for anledningen en pose tacokrydder fra SantaMaria. Om du vil lage tacokrydderet selv, se denne oppskriften.
- Soyamince fås kjøpt på helsekost eller på nettbutikk, feks. iherb eller veganlife.


(20 stk, nok til 2 sultne)
2 dl tørr soyamince
1 dl små havregryn
1 pose tacokrydder (jeg brukte "original taco spice mix" rød pose fra SantaMaria)
mais fra en maiskolbe (= ca 150 g / 2 dl) (ev. bruk en liten boks mais)
4 ss kikertmel (ev. bruk hvetemel)
2 dl kaldt vann


Om du bruker fersk maiskolbe, rens den og kok den i ca 10 min i lettsaltet vann. Avkjøle og skrap av maiskornene med en skarp kniv.

Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt. La stå og godgjøre seg i minst 15 min. Farsen skal vært helt myk og gjennomtrukket av væske.


Gni farsen godt sammen med en sleiv. Form små, rufsete boller og stek i panne.

OBS: Maiskorn har en tendens til å poppe, akkurat som popcorn, så pass på! Et par eller fler spretter fort opp på deg og de som måtte oppholde seg i nærheten.


Litt av maisen faller av i panna, men det er ikke så farlig. Stekt mais smaker bare deilig.


Gyllenstekte og fine, klare til å spises.Server de nystekte tacobollene i tortillaskåler, i myke burritos eller i tacoskjell.Serveringstips: 
Lag serveringsskåler av tortillalefser. En stilig måte å servere taco på. 

Slik lager du dekorative tortillaskåler. 
1. Du trenger en en ildfast skål å forme lefsene i. Det kan være en liten kakeform, kjele, ildfast skål, fat, bolle eller liknende.
2. Dytt en tortillalefse ned i formen.
3. Stek på 200 grader til de er lett gylne, ca 7-10 min.


Fyll skålene med deilige saker.
Tacoboller, frisk salat, yocamole, mais, koriander, tomatsalsaagurksalsa, tomater, grønnkål. Alt hva ditt hjerte begjærer.* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

28 kommentarer :

 1. Så lekkert! Jeg har også hatt taco på hjernen siste dager. Fundert på den mest optimale i smak og tilbehør og presentasjon. Nå trenger jeg ikke fundere lenger. Nammmm, gleder meg til å teste ut:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Taco på hjernen her også ;)
   Det er gøy å forske litt på alternative måter å lage/spise taco på, ikke alltid bare den vanlige "kjøtt"deigvarianten. Må si meg enormt fornøyd med disse! :D Kos deg!

   Slett
 2. Disse skal jeg sette i gang og lage nå, gleder meg! Glad vi ikke fikk tid til fredagstaco slik at jeg fikk mulighet til å prøve disse i samme slengen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig at du lager tacobollene. Jeg lager de faktisk på nytt i dag jeg også ;) Håper de faller i smak!
   Ha en deilig søndag, Silje <3

   Slett
  2. HÅHÅHÅ, dette var DIGG! Takk for oppskriften.

   Slett
 3. Vann i munnen!!!!!

  SvarSlett
 4. Det så veldig godt ut! Vet du om det er mulig å bytte ut soyamince med bønner eller linser?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Om du vil bytte ut soyamince med bønner eller linser, lar det seg sikkert gjøre, men da blir nødvendigvis alle målene i oppskriften annerledes. Jeg kan jo se på saken og prøve å komme opp med en variant :)

   Ellers kan du jo ta en titt i burgerarkivet og se om noe der kan friste. Mange oppskrifter med bønner og linser der inne.

   Jeg kan for eksempel foreslå bønneboller i chunky tomatsaus, veganske albóndigas, røde linselus, kikertburgere med spinat og lime og resten av gjengen i arkivet :)

   Slett
 5. Åh nam! Var innom en asiatisk butikk for litt siden og så at de solgte soya mince og lurte på hva jeg kunne bruke det til, og så kommer denne oppskriften, perfekt timing!:D

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt da! Lykke til med oppskriften, håper den faller i smak!

   Slett
 6. Jeg er bare så utrolig takknemmlig for denne bloggen. Du gjør livet lettere for en nesten veggis som meg. Håper å bli med på et av kursene dine en dag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hadde vært kjempekoselig om du ble med på kurs :) Du får følge med på kurskalenderen , så kanskje du får anledning en gang! Kos deg med oppskriftene her så lenge <3

   Slett
 7. Teller Santa maria sitt soyaprotein som soya mince ? Eller halsans køk farse ? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den soyamincen jeg bruker her er tørr og ikke tilsatt smak. Den fra Santa Maria er vel med krydder? Du kan sikkert bruke den, men da trenger du ikke tilsette ekstra krydder tipper jeg. Den fra Hälsans er vel ikke tørr såvidt jeg vet, prøv gjerne med den, men da trenger du ikke tilsette like mye vann (kanskje ikke noe) som det som står o oppskriften.

   Lykke til og fortell meg hvordan det gikk om du prøver :D

   Slett
 8. Takk for svaret, står nå på kjøkkenet med deilige små tacoboller klare til å mumses av. Det funka veldig bra å bruke santa maria sin pose, trengte bare å bruke mindre krydder.. prøvesmakte en og den var nomnomnomsegod! :D Suksess (Y) Tusen takk for suverene oppskrifter nok en gang <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Yay! Da vet vi at det funker med santa maria tacomix også :D Kos deg!

   Slett
 9. Åh tacoboller!!! Det er kveldsmaten sin det, på en tirsdagkveld:) og så gleder jeg meg til salat i lunsjboksen i morgen, med tacoboller i:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Snadder på en tirsdag, det liker vi! :D Kos deg med restelunch!

   Slett
 10. Disse skal jeg lage på nytt i dag! :- ) Prøvde dem ut for ikke så lenge siden også, synes de fungerte skikkelig bra i pitabrød. I dag blir det lefser, dog. Meget enkel oppskrift å følge, men måtte kutte litt ned på maisen ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Høres knall ut i lefser også! God middag til deg :D

   Slett
 11. Dette så fantastisk ut! Jeg har nettopp fått soyabiff, store og små i posten. Er det mulig at det går an å "rive" disse opp etter de har vært i vann, for å erstatte soyaminice? :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmm, det har jeg ikke prøvd, men kanskje det funker å kjøre dem i food processor til det er smått :)

   Slett
 12. Hei! Går det an å bruke Soy4U i disse? :)

  Hanna

  SvarSlett
 13. Takk for oppskrift! Har du et favorittmerke for soyamince? Eller er alle like gode? Har sett det på innvandreren her, men den er uten smak eller noe i. Så lurte på om det var verdt å bestille fra iherb f.eks. :)

  SvarSlett
 14. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...