Ukemeny, uke 12/2014

Oppskrift Grillet Aubergine Tomatsaus Hummus Ta-da! Her kommer første ukemeny fra veganmisjonen!
Jeg har lenge tenkt på ideen å innføre ukemenyer her på bloggen. Arkivet bugner jo over av oppskrifter som roper om oppmerksomhet og som villig vekk havner på middagsbordet igjen og igjen.

Ny meny hver søndag.
Hver søndag framover får du nå presentert en ukemeny på veganmisjonen. Her vil du finne forslag til middag for alle ukens dager, pluss et par godbiter. Håper disse blir til inspirasjon og nytte :DHa en deilig uke!MANDAG

Grillet aubergine
m/ tomatsaus, hummus
og quinoa
TIRSDAG

Hvit bønnesuppe
med spinat

ONSDAG

Grønnsakswok
med peppersaus


TORSDAG

Hverdagssuppe
for to

FREDAG

Quesadilla
med fullkornsris og
bønner
LØRDAG

Monsterburger
av quinoa, gulrot og
purre

SØNDAG

Lasagne
med skjulte skatter

UKENS GODSAK

Tyttebær-is


UKENS KJAPPIS

Riskaker
med peanøttsmør og bananNy meny hver søndag.
Hver søndag får du presentert en ny ukemeny på veganmisjonen. Her vil du finne forslag til middag for alle ukens dager, pluss et par godbiter. Håper disse blir til inspirasjon og nytte :D 

* * * Ukemenyer på VeganMisjonen * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

24 kommentarer :

 1. Genialt! Supert med ukemeny for oss som har vanskelig for å planlegge ;) Ser nydelig ut alt sammen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :D Håper du vil ha nytte av menyene framover!

   Slett
 2. Ja til ukemeny! Da får du jo introdusert nye(og gamle) lesere til oppskrifter som forsvinner litt i havet av alle de gode oppskriftene du har her på bloggen:D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant. Er jo så mange oppskrifter som ligger i arkivet og dette er en super måte å bringe fram oldies goldies på ;D

   Slett
 3. Ai laik! <3 Mmmmonsterburger...

  SvarSlett
 4. Hvor godt! Det er længe savnet

  SvarSlett
 5. Hold da op hvor ser det lækkert ud!!

  SvarSlett
 6. Jeg har ikke ord for hvor fantastisk jeg synes dette er, Jane!

  Varierte og næringsrike middager, så absolutt, men er disse middagene satt sammen med tanke på næringsinnhold, eller har du bare valgt ut noen favoritter? Jeg synes det er mye å gape over - som fersk veganer - å daglig skulle få i seg riktig mengde energigivende næringsstoffer og i riktige forhold, alle nødvendige vitaminer og mineraler, sammensetninger for best absorpsjon (jern og vitamin C går hånd i hånd f.eks.) og ikke minst huske å få i seg rikelig med vann.

  Måltidsplaner som denne er en lifesaver for min del, men jeg lurer bare på hvor bevisst dine måltidssammensetninger er.

  Hilsen en lærelysten og nysgjerrig veganer :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, så hyggelig å høre :) Og grattis som fersk veganer!

   Når det gjelder sammensetningen av ukemenyene, så prøver jeg å komponere dem med tanke på variasjon i smak og råvarer, ikke nødvendigvis at disse gir komplett ernæring for en dag. Man spiser jo som regel flere måltider i løpet av en dag enn kun middag, så det komplette næringsinnholdet kommer jo ikke bare fra dette måltidet.
   Jeg tenker faktisk ikke så mye over lenger hvordan jeg skal få i meg det og det av vitaminer og næringsemner i hverdagen. Om man spiser variert og mye grønnsaker, bønner osv (som jo veganere flest gjør) er det ikke så vanskelig som mange tror. (Nå snakker jeg ut fra mitt synspunkt). Som fersk veganer var jeg veldig opptatt av dette, leste masse om emnet, summerte opp hva jeg spiste hver dag over lang tid og sjekket at det gav nok og riktig næring. Viktig lærdom (som jeg anbefaler alle ferske veganere å få med seg) som gjorde meg trygg på at det var forsvarlig å spise vegansk.
   Etterhvert har jeg blitt mer avslappet og tenker altså ikke så mye over det lenger. Jeg spiser såpass variert at jeg får i meg alt jeg trenger. Eneste tilskuddet jeg tar (og som alle veganere må ta) er B12. Pluss at jeg tar D-vitamin i vinterhalvåret (men det er jo anbefalt for hele norges befolkning). Måler blodverdiene to ganger i året hos legen og alt er vel. Nå har jeg vært veganer i snart 5 år og kroppen min er mer enn fornøyd :)

   Kos deg og nyt livet som veggis! <3 Takk for fint spørsmål.

   Slett
 7. Så fantastisk at dere har laget veganske ukes menyer!🤗 gjør det lettere å prøve å spise vegansk for en nybegynner. Jeg lurte på noe, kan dere legge ut en ukesmeny som også er lavfodmap/for å holde magen flat? Hadde vært helt supert!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, så koselig å høre! Jeg er ikke spesialist på lowfodmap dessverre.

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...