Verdens beste sjokoladepudding på 1 - 2 - 3!

Mmmm, mmmmm, mmmmmm!
Hjemmelaget sjokoladepudding. Silkemyk med rik sjokoladesmak. Prøv den! Livet blir minst ti trappetrinn bedre.

Denne serverte jeg til dessert da jeg hadde middagsbesøk i går og jammen ble det suksess. Tilbakemeldingene var av typen "beste desserten jeg har smakt" og "skulle ønske denne bollen aldri tok slutt". Jeg kunne ikke annet enn å si meg enig i det :D

Du lager den på kun 5 minutter. Helt sant.


Tenk at det kan være så enkelt å lage sjokoladepudding. Helt uten egg eller kumelk. Og du trenger slett ingen "rare" ingredienser.

Jeg brukte for anledningen hasselnøtt- og risdrikk fra gogreen. Den satte en utrolig god smak på puddingen. Anbefales! Rice dream har også en supergod hasselnøttmelk. For de med nøtteallergi, bruk en annen type plantemelk uten nøtter, feks rismelk, soyamelk eller havremelk. Fås kjøpt på dagligvarebutikken eller helsekost.


For å få puddingen til å stivne brukte jeg maizena maisstivelse. Perfekt til å lage puddingkonsistens.


Melkefri sjokolade fås kjøpt i forskjellige merker. Jeg er spesielt fan av ica sin øko melkefri sjokolade.


Tips:
- Tilsett gjerne litt kaffepulver eller en spiseskje kaffe også. Det blir knall.


(4 pers)
4 dl hasselnøttmelk (ev. annen vegetabilsk melk)
3 toppa ss maizena maisstivelse
2 ss sukker (bruk gjerne annen søtning etter smak)
1 ts vaniljesukker
65 g vegansk sjokolade, hakket
bittelitt salt, smak til


Ha hasselnøttmelka i en kjele. Tilsett maizena, sukker og vaniljesukker.
Du trenger tre dugelig store spiseskjeer med maizena.


Visp godt sammen til alle klumper er oppløst.


Sett kjelen på ovnen og varm opp til kokepunktet mens du visper.
Straks det koker, ta kjelen av plata. Visp visp! Det begynner å tykne umiddelbart.

Tilsett sjokoladen, visp til den er smeltet og jevnt fordelt. Smak til med salt.
Du trenger ikke så mye salt, en klype eller to er nok. Du skal bare såvidt smake saltet, men jeg kan love at det utgjør en stor forskjell.


Visp til alt er fullstendig jevnt. Hell det deretter over i fire porsjonsformer eller i én stor bolle om du ønsker det.
NB: Bruk slikkepott så du får med deg absolutt alt! Her må intet gå til spille.


Sett til avkjøling i kjøleskap til puddingen har stivnet.
Med porsjonsformer holder det med ca 1 time. Om du har alt i én bolle, tar det litt lenger tid, 3 timer eller så.

Bare å kose seg!


Takk Thomas, André og Espen for at dere stilte som prøvekaniner for denne oppskriften ;)


Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

70 kommentarer :

 1. Dette skal lages i morgen den dag!!!

  SvarSlett
 2. Å som jeg gleder med til å lage denne! Ser supergodt ut og så enkel oppskrift. Elsker veganmisjonen<3

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, jaaaa! <3 Vet du, denne oppskriften er bare så superenkel og god. Mhm.

   Slett
 3. Denne må jeg virkelig prøve! Ser skikkelig godt ut.
  Takk for at du fortsetter med disse fantastiske oppskriftene. Jeg er nå ny veganer på 12.dagen, og oppskriftene dine er de som har stått på menyen de fleste dagene. :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne må du absolutt teste :D
   Så bra du har nytte av oppskriftene her på bloggen. Supert! Og grattis som veganer på tolvte dagen!

   Slett
 4. Nam! Dette var fantastisk godt! Lagde tidligere i dag og nå er alt borte veklk. Lurer på om jeg må lage mer :P
  Takk for nok en herlig oppskrift!

  SvarSlett
  Svar
  1. Fort gjort å spise opp ja ;) Og heldigvis fort gjort å lage mer! :D

   Slett
 5. Bare en ting å si: SYKT GODT!!! Denne kommer til å bli laget mange ganger! Takk for oppskriften <3

  SvarSlett
 6. Nydelig! Jeg digger digger veganmisjonen! <3

  SvarSlett
 7. Denne så god ut, og veldig lettlagd!:D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja den er så enkel at det nesten ikke skulle vært lov ;D

   Slett
 8. Oh la la, dette må jo være den perfekte desserten! Den ser helt nydelig ut :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det tror jeg jammen :D
   Ikke spesielt kalorifull heller, og ikke for søt. Bare veldig nomnom!

   Slett
 9. Skal lages til helga! Men hvor får man tak i slik maisstivelse ? :) - Marina

  SvarSlett
  Svar
  1. Maizena maisstivelse får du kjøpt i absolutt alle vanlige matvarebutikker. Bare se etter den gule pakka :)

   Slett
 10. Seriøst Jane, dette var godt!!!
  Lagde den til kjæresten min forrige torsdag, og jeg tror nesten han slikka rein skåla etterpå *fnis*
  Takk for enda en fantastisk oppskrift!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nom nom! Slikke skåla tror jeg på ja ;D
   Jeg serverte denne til mammaen min i går, og nesten så hun slikka skåla også ;)

   Slett
 11. Wow! Nydelig! Jeg hadde oppi saften av en appelsin også, og tok den med i et familieselskap.. den fikk masse skryt! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy den ble populær i familieselskapet :D
   Høres godt ut med appelsinsaft oppi også <3

   Slett
 12. Laget denne ikveld, super lørdagskos! :-)

  SvarSlett
 13. Ang sjokolade skriver du at du bruker Ica sin øko melkefrie. Snakker vi "melkesjokolade", eller bruker du en mørkere type?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror ica bare har en øko sjokolade? Den smaker som en litt mørk melkesjokolade ihvertfall :) Men alle typer melkefri sjokolade funker i oppskriften.

   Slett
 14. Takk for GENIAL oppskrift!!! Lagde den til søndagsdessert i går den var jo bare helt vanvittig god og så enkel å lage :D Blir garantert laget flere ganger!! :DD

  SvarSlett
  Svar
  1. Yay!! Har allerede rukket å lage denne flere ganger jeg også, like godt hver gang :D Nom nom!

   Slett
 15. Hei! Gleder meg til å lage denne. Får man kjøpt den nevnte hasselnøtt- og risdrikken i dagligvarebutikker?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hasselnøtt-rismelka fås kjøpt i litt større dagligvarebutikker. Har sett den på meny, ica, coop ihvertfall. Ellers har de den på flere helsekostbutikker også.
   Men puddingen kan like gjerne lages med annen plantemelk, feks vanlig rismelk, mandelmelk, soyamelk eller havremelk.

   Slett
 16. Dette må bli det første eg lagar frå bloggen din, helsing sjokoladeelskaren

  SvarSlett
 17. Nam, nå står det vegansk sjokoladepudding i kjøleskapet og gjør seg klar som dessert til i kveld. Må jammen meg si at det ikke var så ille å prøvesmake seg fram til riktig saltmengde heller ;)

  SvarSlett
 18. Lagde denne nå, for å trøste jentungen som utredes for melkeallergi og savner mye godt. Ble skikkelig digg! gleder meg til å servere deilig dessert på en mandag :D Lagde den med soyamelk (alpro orginal), agavesirup, og hadde ikke nok sjokolade på lur så hadde i litt kakaopulver i tillegg. Nydelig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, så koselig du lagde den til jenta di <3 Mandager og jenter med melkeallergi fortjener også dessert :)

   Slett
 19. Nyyyydelig :-)

  SvarSlett
 20. Hei! I kveld satt jeg med kollektivet + venner i hagen og hang, og plutselig delte noen at de hadde cravings for sjokopudding. Jeg løp opp på kjøkkenet og vispa sammen denne på 10 minutter (måtte doble porsjonen da). Jeg manglet sjokolade, men hadde kakaopulver+tilfeldigvis litt kakaomasse som jeg fikk til jul en gang av en velmenende slektning og som jeg aldri har turt gjøre noe med. Brukte ca 3 digre ss kakao og ca samme mengde kakaomasse. Det funka bare fenomenalt. Jeg ville ikke vente til den ble kald grunnet min egen mangel på tålmodighet. Åh, du skulle sett ansiktene til folk da jeg kom ut med en gigakjele sjokoladepudding! Den var faktisk knallgod varm, og jeg skylder deg en stor takk for en forrykende aften! Så, heh... TAKK!

  SvarSlett
  Svar
  1. Oioioi, den skulle jeg gjerne ha smakt! :D Kjempegøy å høre det ble suksess <3

   Slett
 21. prøvde å lage den nå. den stivna ikke, ble bare flytende kakao.. brukte havremelk og fulgte ellers oppskrifta.. rart.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kokte du den så den tyknet i kjelen? Jeg har laget den mange ganger, også med havremelk, og det blir pudding hver gang, så rart at den ikke stivnet for deg, om du fulgte oppskriften. Hmm.

   Slett
 22. Da har jeg også prøvd denne.... prøvesmakte den som sto til avkjøling i kjøleskapet, og HALLELUJAH!!!! Hadde jeg bodd i nærheten av deg, Jane, hadde du fått verdens største Ladybear-klem!! DETTE VAR KNALLGODT!!!! Jeg brukte Sukrin (sukkerfritt sukker), så diabetikere kan spise den også!! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig! :DD Tar gjerne imot en klem over nett også jeg :) Supert å høre den funker med sukrin også!

   Slett
 23. Du kan endre navnet på den: "PMS-vennlig pudding!" Vispingen funker på aggresjon, og sjokolade redder alt :)

  SvarSlett
 24. Hei, denne så herlig ut! Skal ha gjester på søndag. Lurte på om jeg kanskje kunne lage denne kvelden før (oppbevare i kjøleskapet over natten)? Har du noe tips evt. til hva jeg skal oppbevare den i?
  Legges den i kjøleskapet med en gang den er ferdig, eller avkjøle på kjøkkenbenken etter kokeprosessen en stund kanskje?
  Hilsen mann som aldri har laget slik snadder før, men som har lyst å prøve seg :) hehe

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei :)
   Sjokoladepuddingen kan du fint oppbevare i kjøleskap over natta. Null problem. Bare å sette skålene/bollen i kjøleskapet. Dekke med folie e.l. over. Jeg pleier bare ås ette dem rett i kjøleskapet, har ikke tid til å vente på kjøkkenbenkavkjøling ;)

   Lykke til!

   Slett
 25. Funker også fint til å lage karamellpudding. :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan jeg tenke meg. Ikke prøvd det selv ennå, men. Har du prøvd? :)

   Slett
 26. Ja, det gikk helt fint. Smeltet bare sukker til karamell og hadde i en form, hadde mandelmelk i samme kjele jeg smeltet sukker i (omnomnom, mer karamellsmak), pluss litt vanilje og maizena. Superenkelt nomnomnom. :D

  SvarSlett
 27. Takk for fantastisk oppskrift! :) Jeg lagde den til 4 pers, og den ble supergod. Men hva om jeg vil lage til 8-10 personer, funker det å ha den i én stor bolle, eller vil den ikke stivne over natta når det er så stor mengde, slik at jeg hvert fall bør bruke 2 boller?

  SvarSlett
  Svar
  1. Yay! Så bra du ble fornøyd :) Jeg har ikke laget dobbelt oppskrift i én bolle, men den stivner helt sikkert, bare det tar litt lenger tid. Lar du den stå over natta, er du sikkert trygg. Lykke til!

   Slett
 28. Enda en fantastisk oppskrift - Tusen hjertlig!

  SvarSlett
 29. Kan man bruke johannesbrødkjernemel i stedet for maizenna? Er det jeg har i skapet og fikk så lyst å lage dette NÅ!! Ser sinnsykt digg ut!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt spørsmål. Har ikke laget sjokoladepudding med jbk selv. Men vil tro det blir en annen konsistens på puddingen da, og at det lett kan bli en mer klumper. Men prøv gjerne og se hva som skjer!

   Slett
 30. Hei! Jeg lagde denne med soyamelk og mørk øko sjokolade, men vi syns ikke den var søt nok 🙂 Vet du om det er lurest å bruke mer vaniljesukker eller vanlig sukker? Jeg er redd for å ta for mye også, vil jo ikke ødelegge oppskriften. 🙂

  SvarSlett
  Svar
  1. Det går helt fint å tilsette mer sukker om du vil ha den søtere :)

   Slett
 31. Super oppskrift, gleder meg til å prøve den til jul, siden jeg går på Grete Roede for tiden for å bli slank og vakker.
  I Grete Roedesystemet er det lite veganske eller for den saks skyld vegetariske oppskrifter. Boka "Appetite for reduction" av IsaChandra er bra, men den er jo ikke akkurat tilpasset norske forhold. Tror jeg ville blitt mye gladere, og antagelig tynnere om jeg kunne lage mat jeg liker.
  Det er sikkert masse jobb å få laget noen slike oppskrifter, men det er en fin drøm om ikke noe annet. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt sjokoladepudding er lov iblant vel, selv om man går på Grete Roede? ;) Hehe. Så rart å høre at det er lite veggisoppskrifter i det opplegget, hmmm. Med vegetar- og veganmat er enkelt å spise sunt og holde en sunn og riktig vekt, ihvertfall etter min erfaring. Kanskje en idé til en ny kokebok? :)

   Slett
 32. Jeg lagde denne med sukkerfri mandelmelk og noen spiseskjeer espresso sist jeg hadde gjester. Klarer nok ikke å vente til helga med å lage igjen. Takk for oppskriften!

  SvarSlett
 33. Kan den lages med laktose fri melk eller vanlig lett melk?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har aldri prøvd å lage denne med kumelk, så det kan jeg dessverre ikke svare på. Men tipper det vil gå fint. Prøv og se om det funker :)

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...