Barnevennlig ukemeny, uke 10

Oppskrift Momsekuler Nøttekuler Sjokoladekuler Sunt godteri Hampfrø Kokos Sjokolade Nøtter Dadler Blund Bear
Barnas uke. 
Flere av dere lesere har etterspurt en ukemeny som er spesielt egnet for de aller minste, noe som er en kjempeide. Nå har ikke jeg barn selv, så jeg skulle gjerne ha fått lånt noen for å sjekke ut hva slike småtasser egentlig liker og ikke liker. Uansett, her er ihvertfall mitt forslag til en barnevennlig ukemeny, og så håper jeg den faller i smak hos hele familien!

Har dere noen retter dere pleier å lage som barna er spesielt glad i?
Eller noe de simpelthen nekter å spise? Kom gjerne med innspill og tips, så blir det kanskje flere barnevennlige ukemenyer framover :)

Ha en deilig uke! ♥ 

MANDAG

Polentapai med
gulrot og purre

SUPPE-TIRSDAG

Tomatisert linsesuppe


ONSDAG

Barnas soyabollerTORSDAG

Mors gule ertesuppe


FREDAG

Minipizzaer


LØRDAG

Kjøttfri lasagneSØNDAG

Vegisterkaker


UKENS BAKST

Hjemmebakt polarbrød


UKENS SNACK

MomsekulerNy meny hver helg.
Her vil du finne forslag til kjøttfri middag for alle ukens dager, pluss et par godbiter. Håper disse blir til inspirasjon og nytte :D 

* * * Ukemenyer på VeganMisjonen * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

12 kommentarer :

 1. Jeg blir stadig forundret over hva min lille tass (1,5 år) liker og ikke liker. Det aller, aller beste han vet, er oliven. Hvis han fikk lov, hadde han spist et helt glass. Det nest beste han vet er fetaost. Også er han veldig glad i falafel, brød, bønner, frukt og bær. De fleste grønnsaker er han skeptisk til for tida, men hva han vil ha og ikke endrer seg hele tida. Skal prøve å lage soyabollene, de tipper jeg faller i smak!

  SvarSlett
  Svar
  1. I all verden, oliven! :D Så morsomt. Skulle tro det var altfor heftig for små ganer. Jeg måtte bli godt voksen før jeg likte det selv. Men så herlig da! Grønnsaker generelt er vel ofte en bøyg har jeg inntrykk av ;)
   Håper soyabollene faller i smak ja!

   Slett
  2. Begge mine har også elsket oliven fra de var året gamle. hihi Kanskje ikke det er så uvanlig at barn liker det - men at de ikke får sjansen til å smake fordi foreldrene tror de ikke liker det? :-o

   Slett
  3. Mye mulig det er foreldrene det kommer an på ja ;) Jeg skulle også gjerne ha blitt introdusert for oliven som liten. Gøy å høre at dine likte det!

   Slett
 2. Disse hadde jeg faktisk til lunsj i dag! Knall gode!!

  SvarSlett
 3. Så utrolig fin meny!! mye her S helt sikkert hadde likt :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :) Du burde lage egen barnevennlig meny du også, du som lager så mye spennende til S <3

   Slett
 4. Hei Jane:)
  Ble litt nysgjerrig når du lagde barnemeny av veganermat, kan barn virkelig vokse opp på veganermat? I så fall regner jeg med foreldrene må ha veldig mye kunnskap om næringsstoffer og og næringsinnhold i maten?
  Uansett, takk for en inspirerende blogg som jeg leser ukentlig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for at du følger veganmisjonen :)
   Det er mange som lurer på det samme, og ja, barn kan vokse opp på veganmat. Jeg har flere veganske venner med barn, og de er sunne, normale barn som vokser som de skal. Foreldrene må selvsagt ha kunnskap om hva barnet trenger å få i seg og sørge for et fullverdig kosthold. Men det gjelder jo alle foreldre, ikke bare veganere. Det er i grunn litt pussig at ingen stiller spørsmålet "Gir du barnet ditt riktig mat" til ikke-veganske foreldre.

   Les litt på denne artikkelenfra Helsedirektoratet.

   Slett
 5. Hei
  Vi er så heldige å ha en treåring i hus som stort sett liker alt, med unntak av rosenkål! Men noen ting liker hun jo bedre enn annet. En stor hit er hummus. Tipset barnehagen om å lage humus uten tahini (siden det ikke var å få kjøpt i butikken de handler i). Det slo skikkelig an der også! En slik "juksehumus" er både billig, enkel å lage og skaffe ingrediensene til, næringsrik og god. Humus kan jo brukes som supplement til mange ulike retter. Ellers lager vi mange av rettene dine her på siden. Noe av det viktigste når man lager mat i en barnefamilie er ellers at det tar kort tid! Om ettermiddagen har man gjerne liten tid til å lage middag. Vi lager ofte enkle supper a la tomatsuppe med ferdig hakkede tomater, linser/bønner, stekt løk, hvitløk og ymse krydder

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for innspill :) Så herlig at hun liker det meste! Og så bra at barnehagen er med på å lage hummus! Jeg lager den gjerne uten tahini selv, om jeg ikke har det i hus, SÅ godt! Men rosenkål ja, hehe, den er sikkert ikke så lett å like for de små.

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...