Ukemeny, uke 28/2014 (Hellas-inspirert)

Oppskrift Fylt Paprika Gratinert Veganmat Vegetarmat Middag Ovnsbakt Løksaus Veganost
Ferieinspirert ukemeny. 
Nå er jeg hjemme igjen etter en fantastisk nydelig uke på en av Hellas' vakreste øyer. Menyen for neste uke er derfor inspirert av nettopp: Hellas. Med ettersmak av sol, hav, strand, pittoreske gater, blått og hvitt, spektakulære landskap, skjønne kattepuser og gjestfrie mennesker. Skulle gjerne ha vært der mye, mye lenger.

Jeg ante på forhånd ingenting om hvordan det ville være å være veganer på de greske øyer, men det skulle vise seg å være problemfritt. Samtlige av restaurantene hadde noe som fristet. Det var et stort utvalg av småretter (meze) som var veganske / vegetariske, og som hovedretter var det ofte ovnsbakte grønnsaker. Må også nevne at jeg fant vegansk chorizo (!) på den lokale nærbutikken.

Stikkord: Ovnsbakt! 
Keramikkgryter med fylte grønnsaker bakt i ovn var en stor hit. For eksempel aubergine, squash, tomat eller spisspaprika i ulike farger fylt med løk, tomat og krydder. Faste poteter og kikerter i løk- eller sitronsaus. Saftige gratinerte tomater med rundkornet ris og krydder. Mynte, oregano, timian. Kapers. Deilig olivenolje. Verdens beste sorte oliven. Bakte store hvite bønner. Med solmodne grønnsaker blir det meste usedvanlig godt.Ha en deilig uke!


MANDAG

Bakte tomatbønner


TIRSDAG

Hvit bønnesuppe


ONSDAG

Grillet aubergineTORSDAG

Paprikabønner
i focaccia

FREDAG

Svartbønnegryte
med aubergine og poteter

LØRDAG

Ovnsbakte søtpotetskiver
med linsetopping


SØNDAG

Ostegratinert paprika
med fyll til å grine av

UKENS KOS

Bruschetta
med tomater og pesto

UKENS DRESSING

Tzatziki
av soyayoghurt
To fine vi møtte på vei til stranda  Pus og gås deler samme vannfat.


(foto: Espen Norderud)

Ny meny hver søndag.
Hver søndag får du presentert en ny ukemeny på veganmisjonen. Her vil du finne forslag til middag for alle ukens dager, pluss et par godbiter. Håper disse blir til inspirasjon og nytte :D 

* * * Ukemenyer på VeganMisjonen * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

7 kommentarer :

 1. Fantastisk flott og fristende ukemeny! Hellas frister forresten ikke mindre, det heller;-)

  SvarSlett
 2. Ser nydelig ut alt sammen :) Hellas er fantastisk <3

  SvarSlett
 3. Heisann! Dette har ikke noe med dette innlegget å gjøre, men søkte på falafel oppskrift etc og fant bloggen din. Jeg leste også om falafel posemix og det er noe jeg har lyst til å prøve hjemme. Jeg ble nylig vegetarianer, så jeg er ikke særlig erfaren med hvor å kjøpe diverse ting, som f.eks falafel posemix. Derfor lurte jeg på hvor du kjøper? Takk på forhånd :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Falafel posemiks er kjempegodt og superkjekt når man ikke gidder å lage selv :D Jeg pleier å kjøpe det på innvandrerbutikker, spesielt tyrkiske har alltid slikt inne. Så om du bor i by med tilgang til slike butikker, ville jeg prøvd der :)
   Eller du kan kjøpe på nett, feks her.

   Slett
 4. Åh, herlig ukemeny! :) er så uinspirert for tiden, men her var det mange gode ideer :)
  Men ett spørsmål: som veganer, hva slags solkrem og sminke bruker du? Er litt vanskelig å finne bra produkter, er en jungel der ute :D

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...