Vegansk ostekake med jordbærlokk

#reklame
Her blir det fest!
Ostekake er og blir en favoritt på kakebordet. Det er noe med den deilige, myke og fyldig smakende ostemassen i midten som er ganske uimotståelig. Og med frisk og syrlig frukt på toppen blir det jo bare helt supersnadder! Denne herligheten består av tre lag: Først en nøtte- og havrebunn, deretter et deilig lag med ostemasse og til slutt et lokk av rød jordbærgodhet.

Men vegansk ostekake, går det an da?

Javisst! For det finnes heldigvis veganske versjoner av ost. Og akkurat nå, mai 2019 har det kommet en helt ny smøreost fra Synnøve Finden som heter Go'vegan Smøre. Det er den jeg har brukt i denne oppskriften, og jeg er utrolig fornøyd med resultatet.


Hils på Go'vegan Smøre!
Sånn ser pakningen ut, og jeg bare sier: Løp og kjøp, for den er skikkelig, skikkelig god! 

Pakningen er på 150 gram og inneholder kremet, myk og smørbar ost som smaker nesten farlig godt. Seriøst, jeg ble helt satt ut første gang jeg smakte den. Osten er forresten også glutenfri, palmeoljefri, soyafri - og selvfølgelig 100 % vegansk.


Fra og med nå er den på frivillig listing i butikker over hele landet. Det vil si at den finnes i sortimentet til Rema, Coop, Kiwi, Meny etc. Innsidetips: Per dags dato er det størst sjanse for å finne den på Meny.

Frivillig listing betyr at om de ikke har den i din butikk ennå, kan du spørre etter den, og så er det opp til butikksjefen å ta den inn. Jeg håper etterspørselen blir stor, slik at denne fantastiske smøreosten blir å se over det ganske land! 

Her er Smøre observert i en Kiwibutikk i Oslo, i godt selskap med resten av Go'vegan familien <3 


Men nå, over til kakeoppskriften
Siden denne smøreosten er fullstendig ny på markedet og ingen har prøvd den i ostekake før, var jeg spent på hvordan den ville oppføre seg. Resultatet ble heldigvis akkurat så bra som jeg hadde håpet.

Her er kaka etter 45 minutter i ovnen. Ostemassen ble ordentlig lekker og gyllen på toppen, og jeg ble litt smågal av den deilige duften i kjøkkenet. 


Bunnen lagde jeg av valnøtter, havregryn, dadler og litt salt. En kjapp runde i matprosessor og den er klar til å trykkes ut i kakeformen.Server ostekaka som den er, eller pynt med jordbær, krem eller annet stas på toppen.Tips:
- Valnøttene kan byttes ut med andre typer nøtter.
- Nøtteallergi? Prøv med solsikkekjerner eller gresskarkjerner isteden.
- Glutenallergi? Bruk glutenfrie havregryn.


(oppskriften gir 8 kakestykker)

bunn:
120 g valnøtter
80 g store havregryn
100 g store, myke dadler (vekt uten stein)
1/2 ts salt

ostefyll:
300 g Go'vegan smøre (= 2 bokser)
250 g vegansk yoghurt naturell
150 g lønnesirup (ev. bruk annen type sirup)
20 g Maizena
15 g friskpresset sitronsaft
1 ts vaniljesukker

jordbærlokk:
400 g frosne jordbær
60 g melis
20 g Maizena


Lag først bunnen:
1. Ha alle ingrediensene til bunnen i en matprosessor. PS: Husk å fjerne steinene fra dadlene. Kjør til det har blitt en grov masse som du lett kan forme til en ball med hendene, men ikke kjør for lenge heller, det skal ikke bli altfor kompakt. Ca 1 minutt er passe.
2. Trykk nøttemassen jevnt ned i en springform dekket med bakepapir i bunn. Jeg brukte en standard form på ca 25 cm i diameter.


Lag fyllet slik:
1. Ha alle ingrediensene til fyllet i en matprosessor eller blender og kjør til en helt jevn krem.
2. Fordel ostemassen over bunnen i formen.
3. Stek på 200 grader midt i ovnen i 45 min. Ikke åpne ovnsdøra underveis. Det begynner å boble godt oppi der mot slutten av steketida, men det er helt ok.
4. Ta formen forsiktig ut av ovnen og sett til avkjøling i kjøleskap i minst to timer.


Jordbærlokk:
1. Ha jordbærene i en kjele. Varm forsiktig opp til de er tint, småkok i et minutts tid og ha dem over i en blender.
2. Mos jordbærene til en jevn saus med en stavmikser eller blender. Tilsett melis og Maizena og blend videre til alt er godt blandet. Småkok under omrøring til det tykner litt.
3. Hell jordbærmassen over den avkjølte kaka og la den stå i minst 30 min i kjøleskapet.


* Kaka oppbevares i kjøleskap.Nom nom!


Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Synnøve Finden.

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

5 kommentarer :

 1. Så deilig! Denne skal jeg lage til 17 mai. Skal dra på smøreost-jakt i morgen. Takk for oppskrift. Mvh Karianne

  SvarSlett
 2. Da mangler bare brunosten!

  SvarSlett
 3. Hei.
  prøvde lage kaken, men jorbærmassen vil ikke stivne. Den har stått i kjøleskapet i flere timer nå, men fortsatt like rennende. Hellet av det meste av jordbærmassen for å tilsette mer melis/maizena, da den ikke hadde stivnet etter tre timer. Har stått i ca en time nå, fortsatt ikke tegn til at den har tenkt å stivne.. har du noen tips?

  SvarSlett
 4. Den ser nydelig ut. Vi skal i bursdag til helgen og jeg skal ta med en raw kake og en ostekake. Kanskje det blir denne. Den ser så fin ut, og dine oppskrifter er alltid "sikre" <3

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...