Pasta med erter og tofubacon

Kjempegod pastamiddag på maks tretti minutter.
Selv om jeg driver matblogg og lager kokebøker, er jeg også fan av raske, gode hverdagsoppskrifter. Du vet - sånne med få ingredienser som man bare slenger sammen i farta, lærer utenat og lager om og om igjen. Dette er en sånn en. Og at den smaker skikkelig digg i tillegg er slett intet minus.

Jeg lagde den på instastorien min @veganmisjonen her om dagen, helt improvisert som en sen middag. Flere spurte etter en konkret oppskrift, så nå har jeg laget den om igjen, notert mengdemål og fotografert hele herligheten.

Retten er basert på kun 3 ingredienser: Pasta. Grønne erter. Tofu.
Pastakoking er noe alle kan, å ta ut frosne erter fra fryser'n er enda enklere, og tofuen - ja den kan jeg love at du klarer å steke knallgod så lett som en smekk.


Nom nom!


Alt oppi kjelen, røre sammen og NOM!


Tofubacon
Det er så enkelt at du kutter en tofublokk i små terninger, steker den i litt olje til den er gyllen og lett sprø, blander inn en rask marinade av soyasaus og liquid smoke - og det var det.

Liquid smoke tilfører røykaroma og gir den rette "bacon"smaken. Har du det ikke tilgjengelig, går det aldeles finfint å droppe og bare bruke soyasaus isteden. Jeg har ofte gjort det selv, og kan love at det blir godt uansett.
(2 porsjoner)

200 g tørr pasta
1 ss vegansk margarin
250 g tofu naturell
1 ss olje, til steking av tofu
2 ss soyasaus
1,5 ts liquid smoke (kan ev. sløyfes)
100 g frosne grønne erter (= ca 2,5 dl)

forslag til tilbehør:
brødmandeltopping


1. Kok pastaen i rikelig med lettsaltet vann, minutter etter anvisning på pakningen. Sil av vannet, ha pastaen tilbake i gryta og rør inn margarinen.
2. Kutt tofuen i små terninger og stek den i litt olje til den er gyllen og lett sprø.
3. Bland sammen en marinade av soyasaus og liquid smoke. Skru ned varmen på plata og hell marinaden over tofuterningene. Stek kjapt til væsken er trukket inn.
4. Bland ertene og tofuen med den kokte pastaen. Bland godt og varm kjapt opp, til alt er gjennomvarmt.

* Server veldig gjerne med et dryss brødmandeltopping.
* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

1 kommentar :

  1. Hei! Som nybegynner i vegetar-/veganlandskapet var det helt topp å komme over bloggen din!! Masse inspirasjon, og jeg er storfornøyd med de oppskriftene jeg har prøvd til nå. Men én ting: Hvor får en kjøpt tofu? Har spurt på fire dagligvarer og en Global Food, og ingen av dem hadde det..

    SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...