Ukemeny, uke 14


Hei april!
Jeg hører rykter om både krokus og hestehov rundt om, så nå er det vel endelig vår :)

Full fart her som vanlig. Denne uka blir full av moro saker. Jeg skal blant annet i møte med forlaget mitt, Cappelen Damm, for å diskutere fremdriftsplan for ny kokebok. Gleder meg til å dele med dere hva den skal handle om!

Her er ukens meny til dere: En god blanding av retter laget med herlige ingredienser som bønner, erter, nøtter, frø, korn, urter, krydder og selvfølgelig alskens fargerike grønnsaker.

Vel bekomme!


Mandag: Pasta med brokkoli og erter

En himmelsk tilfredsstillende pastarett som er enkel og kjapp å lage. Topp med et strø av hjemmelaget brødmandeltopping.
Tirsdag: Byggrynsuppe med grønnsaker

I denne tradisjonsrike oppskriften får du alt det gode i én kjele. Herlige rotgrønnsaker, friske urter og vidunderlige byggryn i god gammeldags stil.
Onsdag: Marinert tofu med savoykål og paprika

Har du aldri prøvd tofu før, er dette oppskriften for deg! Og hemmeligheten ligger i marinaden.Torsdag: Stekte brune kikerter og grønnsaker

Bønner og grønnsaker i skjønn forening i panna. Her har jeg brukt brume kikerter, spinat, nepe, mini-asparges og squash. Server med fullkornsris.
Fredag: Tacosuppe med sorte bønner og mais

Ser ut som suppe, smaker som taco! Den er laget av friske modne tomater, lekre smekre sorte bønner, rød paprika, fersk mais og masse deilige krydder.
Lørdag: Pasta soyanese

Spagetti bolognese uten kjøtt. Soyafarse har den samme konsistens som kjøttdeig og er derfor genial å bruke der du ellers ville ha brukt kjøttdeig.
Søndag: Meksipletter og polentastjerner

Meksipletter med sorte bønner, mais og småhot meksikansk krydderblanding sammen med knallgule polentastjerner er en skikkelig snasen kombinasjon.
Ukens brød: Luftig focaccia med småpoteter og ost

Den deiligste formen for brød jeg vet om. Perfekt tilbehør til tapas og annen småmats, supper og gryter. Denne har herlige skiver av potet og osteterninger i deigen!
Ukens pålegg: Smøreost med soltørket tomat og urter

Lykken er en hjemmelaget ost. Den er nøttebasert, er myk og kremet og har en herlig smak av soltørket tomat og urter fra middelhavet. Finn fram nærmeste brødskive og smør i vei!
Ha en nydelig uke, kjære lesere!


* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

1 kommentar :

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...