Studentvennlig ukemeny

Skolestart! 
Her om dagen fikk jeg spørsmål fra en sulten student om jeg ikke kunne lage en ukemeny med ekstra enkle, raske og billige retter. Det syntes jeg var en strålende idé, så her har jeg prøvd å sette sammen nettopp en slik meny. Den egner seg selvsagt for alle andre også, for her er det mye godt å velge i. 

Menge forbinder nok studentmat med grændis, nudler, posesuppe, spagetti og ris, og det stemmer kanskje til en viss grad? Eller hva sier dere, studenter og studiner som følger veganmisjonen? :) 

Jeg vet at en hjemmelaget middag ikke trenger å være verken dyr, avansert eller usunn, og i denne ukemenyen finner du forslag til hva du kan lage som både smaker godt, metter godt og som ikke krever altfor store kokkeskills. Ha en fin arbeidsuke, alle sammen! 

MANDAG

Middagsomelett med
bønner og spinat

TIRSDAG

Grønnsaks- og linsesuppe


ONSDAG

Ovnsbakte potetbåter
med pestokikerter


TORSDAG

Rask kokoscurry med
nudler og grønnsaker

FREDAG

Rask linsetaco


LØRDAG

Portobello bologneseSØNDAG

Middagskaker med
søtpotet og masala

UKENS KJAPPIS

Tortillapizza


UKENS GODIS

Bananbiter med havreNy meny hver uke.
Her finner du forslag til kjøttfrie middager for alle ukens dager, pluss et par godbiter. Håper disse blir til inspirasjon og nytte :D 

* * * Ukemenyer på VeganMisjonen * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

4 kommentarer :

 1. Hei Jane, denne kokoscurryen din gir meg vann i munnen... måååå bare lage den i morgen! �� Jeg har en 13-åring som nå offisielt også er blitt vegetarianer, men - hun avskyr broccoli, kikerter og rosenkål... det er jo broccoli i nesten alt, kikerter likeså - har du noen alternativer å by på? På forhånd tusen takk �� Hilsen Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Mmmm, ja den er SÅ god altså :D
   Grattis til 13-åringen som har blitt vegetarianer :) Hun lærer seg sikkert å like brokkoli og kikerter etterhvert, jeg var også ganske kresen som ungdom ;)
   Inntil videre, kan det være et triks å bruke brokkoli i små små biter? Det funket som en introduksjon for meg da jeg skulle lære med å like feks sopp, som jeg avskydde som liten.
   Hvis ikke, er det jo bare å bruke grønnsaker hun liker isteden, gulrot antar jeg går fint? Og kanskje hun liker noen andre typer bønner eller erter? Lykke til!

   Slett
 2. Tusen takk for tips - ja, hun "hater" sopp også, håper det går over snart... :) Og, nå har vi nettopp spist denne herrrrrrlige gryten, ble litt sterk for 13-åringen, men hun likte den, jeg får bruke litt mindre red curry neste gang. Jeg byttet broccolien med en søt-paprika og en liten pastinakk, i tillegg til gulrot, det gikk bra for den kresne frøkna ;) Nå får vi jobbe oss gjennom topp ti-middagene dine! :) Hilsen Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi, det går seg nok til etterhvert ;) Høres ut som du har en god strategi for at dette skal bli bra for alle i familien. Kos dere med god mat og fortsatt masse lykke til. Synes forøvrig det er herlig å høre at du som mamma er interessert og prøver å legge til rette for tenåringen din <3 Det er helt uvurderlig. Slett ikke alle foreldre som gjør det.

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...