Rask kokoscurry med nudler og grønnsaker

Don't worry, it's curry! 
Dette er hva jeg lager når jeg egentlig ikke har tid til å lage middag, men har lyst på noe skikkelig godt allikevel. Kokosmelk og currypaste er en uslåelig kombinasjon, og så kan du i grunn bruke hva du vil av grønnsaker. 

Egentlig burde jeg kalt oppskriften "Curry in a hurry", for her har du middag på 15 minutter. 

Vanligvis pleier jeg å koke ris til curryretter, men i dag prøvde jeg med nudler isteden. Stor suksess! Jeg brukte en firkantet nudelblokk fra en nudelpose á la Mr. Lee. Oftest er krydderposen som følger med ikke-vegansk (kjøttbuljong osv), men selve nudlene er for det meste veganske. Les bakpå pakningen for å sjekke om de ev. inneholder egg.

Denne type nudler trenger maks 5 minutter koking, så her er allerede mye tid spart sammenliknet med ris, som trenger ca 20 minutter. 

Har du currypaste i hus, er nesten middagen klar allerede.
Rød currypaste fås kjøpt i de aller fleste vanlige dagligvarebutikker, jeg fant denne på rema. Ellers finner du alltid currypaste av ulike merker på asiatiske butikker, og det til en mye billigere penge. Men de er gjerne mye mer spicy og jeg er litt pingle på slikt, så jeg foretrekker faktisk denne litt mildere varianten. 


Soyasaus med sopp. 
Denne soyasausen har ekstra god smak fordi den er brygget med shiitakesopp. Min favoritt! Du finner den på asiatiske butikker. Om du ikke får tak i akkurat denne, bruk vanlig soyasaus, det blir godt uansett ;) 


Tips: Stripeskreller! 
For å lage gulrotblomster brukte jeg en sånn her. Kjøpte den i en asiatisk butikk i Brugata her i Oslo, men du finner sikkert noe liknende andre steder også. Det er altså en vanlig gulrotskreller, men med bølgete blad. På en måte synes jeg gulrota blir bedre med striper, bruker den på agurk også, smaker liksom mye bedre sånn ;) 


Nå er gryta nesten ferdig. Bare å koke i 4-5 minutter til, så blir det fest! 


Tips:
- Oppskriften gir en medium spicy gryte. Juster nivået med mer eller mindre currypaste.
- Jeg brukte en blokk nudler fra en nudelpakning á la Mr. Lee. Bruk gjerne annen type nudler etter ønske.
- Vi var to voksne som spiste denne til middag, og alt ble borte. Egentlig perfekt porsjon, men er dere veeldig sultne, lag gjerne dobbel oppskrift ;)


(2 porsjoner)

2 ts olje
1/3 purre, hakket smått (= ca 100 g)
2 ss rød currypaste
1 boks kokosmelk
2 ss soyasaus med sopp (ev. bruk vanlig soyasaus)
2 gulrøtter, i skiver (= ca 150 g)
en blokk nudler
1/4 brokkoli, i små biter (= ca 100 g)

1. Ha oljen i en stor kjele og stek purren til den er myk og blank.
2. Ta kjelen av varmen, rør inn currypaste og la den steke kjapt med.
3. Hell oppi kokosmelk og tilsett soyasaus. Ha kjelen tilbake på plata og visp godt slik at alt blir jevnt fordelt. Nå har du basen på gryta klar, så smak på den nå, kanskje du ønsker mer currypaste eller soyasaus. Jeg pleier nok å bruke litt mer currypaste.
4. Tilsett gulrøtter og la det småkoke et par minutter mens du finner fram nudler og kutter brokkoli.
5. Ha til slutt oppi nudlene. Jeg liker å bryte dem i mindre biter, så blir det litt enklere å spise. Legg brokkolibitene på toppen, sett på et lokk og kok i 4-5 min, til nudler og brokkoli er møre.Nom nom!


* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

19 kommentarer :

 1. Skal lage denne etterpå. Tusen takk for tips! Det ser så utrolig godt ut og som du skriver, virker det som et perfekt måltid når man ikke egentlig har tid til å lage middag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kos deg! Ja, den er så enkel og rask at det går nesten ikke an :D

   Slett
 2. Lagde denne i går, fantastisk god smak :) Den vil garantert bli lagd igjen:) takk for oppskrift :)

  SvarSlett
 3. Margit B. Hansen5. april 2017 kl. 15:29

  Kjempegodt,-- enkelt å lage!! Har også laget d uten nudler, og servert bulgurhvete ved siden av!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så deilig! Bulgur kan jeg tenke meg var godt til også ja :)

   Slett
 4. Kjempe godt og veldig enkelt å lage �� erstattet med fullkornsnudler fra rema, billig og full av fiber og proteiner. Nam nam

  SvarSlett
 5. Vi har laget denne to ganger nå. Vi dobler oppskrifta, men fant ut første gang at det ikke var så lurt å doble mengden curry-paste :D puh!
  Første gangen laget vi den iht. oppskrifta, men andre gang hadde vi en del paprika som måtte brukes opp, så vi brukte det istedenfor brokkoli. Funka kjempebra det og. Også har vi litt cashewnøtter i. Superenkel og god rett dette som nå er fast del av vårt kjøttfrie-repertoar :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Curry paste kan være veldig hot ja, hehe. Herlig å høre dere varierer med andre grønnsaker og nøtter, topp!

   Slett
 6. Går det an å fryse? Så kjempegodt ut! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke prøv å fryse denne, men vet at den holder seg fint i kjøleskap opp til tre dager ihvertfall :)

   Slett
 7. Soyasaus med sopp - en ny favoritt! Takk for tips. Dette er en av våre hverdagsfavoritter :)

  SvarSlett
 8. Kjempegod denne her, har laget den flere ganger :) Bruker bloggen din veldig mye, du har så mange bra oppskrifter! :D
  Men ang. den soyasausen med sopp... jeg kjøpte den for første gang i dag, og sjekket ingredienslista da jeg kom hjem. Den er ikke vegansk :O (E631) Ville bare si det, i tilfelle du ikke visste det :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Supert at du liker bloggen og koser deg med oppskriftene :D
   Oi, det har jeg ikke registrert. Mulig de har endret resepten, for den var vegansk sist jeg sjekket. Takk for tipset. Må sjekkes opp igjen!!

   Slett
 9. Vi lagde denne i dag, og det var en suksess hos store og små. Veldig godt og enkelt. Vi brukte gul løk i stedet for purre (da vi ikke hadde det) og noe squash og blomkål vi hadde liggende, fungerte supert!

  SvarSlett
 10. *****
  Fem stjerner fra meg! Nydelig godt!

  SvarSlett
 11. Wow, dette var helt fantastisk godt!!! Så mye smak og så enkelt. Skal definitivt lage dette igjen (sikkert i morgen, haha)!

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...