Rask linsetaco

Oppskrift Rask Linsetaco Taco Burrito Med Linser Enkel Billig Vegetartaco
Enklere taco finnes ikke.
Ferdigkokte linser. Oppi panna med dem. Litt olje, et dyss tacokrydder og stek opp. En hakket tomat om du vil. Har du tortillalefsene klare?


Linser fungerer supert istedenfor kjøtt.
Totalt JA spør du meg. Linser har god smak, bra næring og konsistens som er perfekt. I tillegg koster de jo enormt lite. En boks ferdigkokte linser for 5 kroner liksom. Om du vil koke dem selv, blir det enda billigere. Alt taler for en linsetaco neste gang, eller hur?

Tortillalefse, linseblanding, avokado, tomat, mais, ost. Rull sammen og nom nom!

Oppskrift Rask Linsetaco Taco Burrito Med Linser Enkel Billig Vegetartaco

Tips:
- Beregn en kartong linser per person.
- Ønsker du å sette sammen eget tacokrydder, finner du oppskrift på det her: Taco med bønnestuing.


(1 pers)
1 kartong kokte linser (= ca 2,5 dl)
1/2 pose tacokrydder
1 tomat, hakket smått
1/2 avokado, i skiver
en skvis limesaft
mais
litt revet veganost om du har
2 store tortillalefser eller 3 tacoskjell


Ta en kartong ferdigkokte linser. Skyll og sil av. Ha linsene i en stekepanne med litt olje.
(Eventuelt kan du koke linsene selv, men OBS: da bør du bruke grønne eller brune linser, de holder formen ved koking. Det tar ca 20 minutter).

Oppskrift Rask Linsetaco Taco Burrito Med Linser Enkel Billig Vegetartaco

Tilsett omlag en halv pakke ferdig taco kryddermix (ev. lag ditt eget tacokrydder).

Oppskrift Rask Linsetaco Taco Burrito Med Linser Enkel Billig Vegetartaco

Oppi med en hakket tomat. Stek et par minutter.

Oppskrift Rask Linsetaco Taco Burrito Med Linser Enkel Billig Vegetartaco

Ha linseblandingen på tortillalefser eller i tacoskjell. Topp med avokado, en skvis limesaft, mais og revet veganost.
Tilsett gjerne andre grønnsaker eller salat etter ønske.


Nom nom nom!!

Oppskrift Rask Linsetaco Taco Burrito Med Linser Enkel Billig Vegetartaco

Takk til André for inspirasjon og lån av stekepanne :) 

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

32 kommentarer :

 1. Genialt! Må prøves en av dagene!

  SvarSlett
 2. Genialt enkelt! Takk, denne skal testes en av dagene :D

  SvarSlett
 3. Looks delicious!

  SvarSlett
 4. Hei, Jane!
  Jeg er støtt og stadig innom bloggen din, og kjenner jeg blir veldig inspirert av din livsstil.
  Har gjennom lange tider vurdert og bli veganer fordi jeg tar avstand til den store miljøtrusselen all kjøttproduksjonen er opphav til.
  Men av overfladiske grunner har jeg vært veldig tvilende. Vegankosthold er jo ikke spesielt proteinrikt, men har godt med sunt fett og langsomme karbohydrater som sikkert er bra for helsa, men ikke særlig bra for vekta, hehe:) Kokte kikerter og tofu som er relativt proteinrikt til å være fra planteriket innehoplder bare 1/3 av proteinholdet som det kjøtt har. Nøtter er veldig proteinrikt men har masse kalorier. Derfor har jeg begynt å utforske proteinpulver fra erter/soya/hamp på nettet.
  Har du noe tips på hvordan holde vekta på veganer kosthold, eventuelt råd for å jobbe inn proteiner i maten? Kanskje noen tips om proteinpulver, da gjerne med nøytral smak ,og hvordan det fungerer som tilsetning i supper, falafler, hummuser, osv?
  Hilsen skapveganer :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei.
   Koselig du er innom på besøk iblant :)

   Når det gjelder proteininnhold i vegankost, så er det etter min erfaring slett ikke vanskelig å få i seg nok, og mer enn nok om du ønsker det. Nå vet ikke jeg hvor mye protein du har som mål å få i deg hver dag og om du trenger mer fordi du trener mye, men du skal ikke være redd for å få proteinmangel som veganer ihvertfall :)
   Jeg har selv utforsket dette. I en periode hvor jeg trente enormt mye fulgte jeg nøye med på næringsinntaket og prøvde å få i meg dynger med protein, opp mot tre ganger min egen vekt i gram protein om dagen, og det var fullt mulig det ;) (Jeg sier absolutt ikke at dette er anbefalt mengde, men det var et eksperiment).

   Næringsinnholdet i tofu ligger som regel rundt følgende per 100 g: 76 kcal, 10 g protein, 5 g karbohydrat, 2 g fett. Det er da ikke verst spør du meg. Den er en fullverdig proteinkilde på lik linje med kjøtt, egg og melk (innehar alle de essensielle aminosyrene).
   Andre gode proteinkilder i veganmat er feks quinoa som har omlag 14-16% protein. Kokte bønner og linser ca 8% (les her: http://www.treningsforum.no/php/art.php?id=2601) Ellers har vi jo ris og korn, havre feks med 13% protein. Og så må vi ikke glemme at grønnsaker ellers også inneholder protein. Brokkoli: ca 5 %.


   Les ellers intervju med ernæringsfysiolog og veganer Marte Bergseng her hvor hun snakker mye om protein:
   http://myrevolution.no/s/bygg-muskler-uten-kjott-og-melk-vegansk-kosthold-for-styrketrening/
   http://fitnessbloggen.no/vegansk-kosthold-marte-bergseng/   Når det gjelder å holde vekta som veganer så opplever jeg det som enkelt å ligge på en stabil, sunn vekt. Og jeg spiser så mye jeg vil. Men det er klart at om man bare spiser ferdigprodukter, junk, sjokolade og snop, brus og masse nøtter som du nevner, blir saken en annen.
   Om du spiser fornuftig, sunn, hjemmelaget veganmat er det nok ingen fare for at du får proteinmangel, blir underernært eller overvektig.

   Proteinpulver, da har jeg en anbefaling til deg: http://myrevolution.no/m-factor-1kg. Erteprotein med sjokoladesmak som smaker godt.

   Ok, dette ble et langt svar. Håper det var til hjelp!

   Jane

   Slett
 5. Ikke hjemmelaget tacokrydder altså?

  SvarSlett
  Svar
  1. Står en link i artikkelen til oppskrift på hjemmelaget tacokrydder.

   Slett
 6. Hei Jane!
  Elsker denne ideen, ser kjempe godt ut. Lurte på hva slags tacolefser du bruker? Får man kjøpt de i vanlige butikker? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Jeg bruker lefser kjøpt i vanlig butikk. Old El Paso sine lefser er uten palmeolje, så jeg foretrekker de. De er også helt veganske :)

   Slett
  2. Vil på det sterkeste fråråde vanlig tacokrydder i butikken som Santa Maria. Det er begredelige saker.Hovedingrediensen er druesukker! Say no more. Lag selv eller kjøp øko tacokrydder som ikke inneholder sukker, smaksforsterkere eller for mye salt.

   Slett
 7. Har du smakt vegetar taco miksen fra santa Maria? Hvis ja, hva syntes du om den?:)
  Tacolinser så godt ut!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, den har jeg smakt. Synes den var helt ok, men den jeg lager selv er bedre (og billigere) ;) så jeg lager den heller selv. Men til å ta med på besøk og slikt er den jo kjekk.

   Slett
 8. For en spennende vri! Denne må jeg prøve !

  SvarSlett
 9. Kjøpte boka di i dag, gleder meg masse til å bruke den!

  SvarSlett
 10. Kjøpte boka di i dag. Gleder meg masse til å bruke den!

  SvarSlett
 11. Dette er virkelig vår nye favoritt her i huset! Har byttet ut TVPen med linser hver gang vi har laget taco siden du la ut denne oppskriften. Supergodt, superbillig og supersunt! Tusen takk :)

  SvarSlett
 12. Linsetaco er supergodt, men tenkte jeg skulle prøve noe annet i dag. Butikken min var tom for veggisfarse, og hadde ikke lyst på linser. Så jeg tok potetskrelleren og skrelte flak av søtpotet, stekte det mykt og tok på tacokrydder og litt vann. Mmmm, det var så godt! Anbefales, om du ikke har prøvd den før :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mmmm, det hlrtes kjempegodt ut! Det må jeg absolutt teste! Takk for tips :))

   Slett
 13. Denne ble testet i dag, og både jeg og mine kjøttetende foreldre likte den veldig godt! Som alltid, takk for gode oppskrifter. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt at den falt i smak hos dere alle :D Og takk tilbake for at du bruker bloggen <3

   Slett
 14. Hei Jane, jeg brukte denne oppskriften som veiledning når jeg lagde middag idag. Jeg brukte 1 desiliter røde splitlinser som jeg dekte med kokende vann og lot stå mens jeg gjorde resten. Jeg stekte 1/2 gul løk i litt olje til løken ble myk og gjennomsiktig. så tilsatte jeg 1ts karri og 1ts garam masala som jeg lot frese litt sammen med løken. så rente jeg av vannet på linsene og hadde de i pannen med resten sammen med litt vann, satte på lokk og ventet i ca 10 min til linsene var myke og vannet var absorbert. Da smakte jeg til med litt salt og chili
  Dette brukte jeg som fyll i en stor chapati lefse sammen med salat.
  Dette blir nokk fyll til to dager for meg om ikke for det at mamma fikk smake på og syntes det var så godt at hun måtte få den andre porsjonen med meg :)
  Jeg kan definitivt se meg selv lage både linsetaco og karriwrap flere ganger, men jeg må lage mer en bare til meg selv ettersom at mamma har fått sansen for en del av det jeg lager

  SvarSlett
  Svar
  1. Mmmmm, det hørtes fantastisk godt ut!!! :D Så moro å høre hvordan andre tweaker på oppskriftene og lager sine egne varianter <3 Herlig! Og herlig at mor også ville ha da :)

   Slett
 15. Dette var helt fantastisk! Myyye bedre enn kjøttdeig (urk). Dette kommer jeg til å ha oftere ja, og neste steg blir å servere det til barna. Spennende å se hva de synes.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hurra! Elsker denne kommentaren! <3 Hører gjerne hvordan det går når du serverer det til småfolket ditt! :D

   Slett
 16. Denne oppskriften var vellykket! Min kjøttelskende kjæreste skrøt den til himmels og mente at linser nesten tilogmed var bedre enn kjøtt! Takk for oppskrift!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så supert! Linser er virkelig så bra :) Hils kjæresten og si takk for komplimentet!

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...