Middagskaker med revet søtpotet og masalakrydder

Oppskrift Veganske Middagskaker Burger Revet Søtpotet Tandoori Masala Enkel Veggisburger Hjemmelaget
Middagskaker på 1-2-3. 
Dette er en av de enkleste oppskriftene på burgere / middagskaker jeg har laget. Og jeg har laget en del. Over femti stykker faktisk! :) Så da er det bare å ønske disse også hjertelig velkommen til familien: Ti kjøttfrie, saftige middagskaker med revet søtpotet og deilig smak av tandoori masala-krydder. 


Stemningen sto i taket ved første bit. Men midt i all gledesrusen glemte jeg å notere ned den nøyaktige oppskriften, så da hadde jeg ikke annet valg enn å prøve å gjenskape herligheten dagen etter. Heldigvis fant jeg ut av det, og etter tre forsøk var jeg fornøyd. 


Så enkelt er det: 
1. Visp sammen vann, kikertmel, havregryn og krydder.
2. Sleng oppi revet søtpotet.
3. Stek.

Oppskrift Veganske Middagskaker Burger Revet Søtpotet Tandoori Masala Enkel Veggisburger Hjemmelaget

Jeg serverte for anledningen middagskakene i wraps, med hummus med soltørket tomat, salat og schrirachasaus. Det ble snadder!

Oppskrift Veganske Middagskaker Burger Revet Søtpotet Tandoori Masala Enkel Veggisburger Hjemmelaget

Moms moms! 

Oppskrift Veganske Middagskaker Burger Revet Søtpotet Tandoori Masala Enkel Veggisburger Hjemmelaget

Tips:
- Kikertmel finner du (billigst) på alle innvandrerbutikker og på enkelte større dagligvarebutikker. Det står ofte "gram flour" på posen.
- Om du ønsker litt poff i kakene, tilsett litt cayennepepper eller chilipulver.


(10 stk)
2,5 dl kaldt vann
80 g kikertmel
60 g små havregryn
1 ss tandoori masala
½ ss løkpulver
½ ss buljongpulver
½ ts bakepulver
1 krm røkt paprikapulver (kan fint sløyfes)
75 g revet søtpotet
kanskje litt salt, smak til

1. Visp sammen vann, kikertmel, havregryn, krydder og bakepulver.
2. Bland inn revet søtpotet. Det blir som en tykk pannekakerøre. Smak til om du ønsker mer salt.
3. Stek i olje til de er gylne på begge sider. Du trenger ikke forme burgere av farsen, bare slenge klatter i panna. Jeg brukte ca 1/2 dl røre til hver kake. Steketips: La kakene få en gyllen skorpe under før du snur dem.* Server i wraps eller pitabrød med hummus, salat og ellers hva du ønsker av grønnsaker. Ha gjerne litt schrirachasaus oppå også (obs: hot!).

* Middagskakene passer også godt sammen med ris, nudler, poteter eller ovnsstekte grønnsaker.Nom nom!

Oppskrift Veganske Middagskaker Burger Revet Søtpotet Tandoori Masala Enkel Veggisburger Hjemmelaget


Oppskrift Veganske Middagskaker Burger Revet Søtpotet Tandoori Masala Enkel Veggisburger Hjemmelaget

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

42 kommentarer :

 1. Ooooh! Ser utrolig godt ut, må prøves i dag :-)

  SvarSlett
 2. Nom! Dette blir dagens middag :)

  SvarSlett
 3. Veldig godt! Vi hadde det til middag i dag med salat og rømme i pitabrød! Nom!

  SvarSlett
 4. Disse var helt fantastiske (som så mange andre av oppskriftene dine)! Forslag til hva jeg kan bytte ut havregryn med? Vil lage disse til et besøk, men er en der som ikke tåler havre

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, så gøy å høre! Tja, du kan jo prøve med andre typer flak, det finnes feks rugflak, byggflak osv. Jeg har ikke testet det altså, men det er mitt beste forslag :)

   Slett
  2. Hun har cøliaki også, så det blir dårlig butikk ;) får sette meg på meg tenkehetten og finne på noe lurt, takk for rask respons :)

   Slett
  3. Bokhveteflak og hirseflak er glutenfritt, kanskje det kan funke? :)

   Slett
 5. Da prøver jeg en av dem, tusen takk for tips ��

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig :) Si ifra hvordan det går da, jeg har jo ikke testet og nysgjerrig på om det blir bra! :))

   Slett
  2. Hirseflak fungerte kjempebra, brukte samme mengde som havregryn. Nå blir det søtpotetparty i heimen, hurra!

   Slett
  3. Åh, så kult at det funket med hirseflak! :D Takk for at du testet!

   Slett
 6. Du snakker du! Nok en ny favoritt : ) ... Kjempemessig, knasende sprø og for en smak!!!

  SvarSlett
 7. Nydelige og enkle:-) Jeg spiste dem med ris. NomNom

  SvarSlett
 8. Åh, NAM! De ser helt himmelske ut :D Du er så flink og kreativ! Jeg skal definitivt lage disse. Tusen takk for nok en flott oppskrift. Klem fra Martine :)

  SvarSlett
 9. Elsker smaken og at de er så enkle å lage, men skiter med å få bra konsistens. Mine blir så bløte inni, som om de ikke er stekt. Lurer på hva jeg gjør feil.....

  SvarSlett
  Svar
  1. De skal være myke inni, men ikke bløte/våte akkurat. Skal være faste. Lagde du de tykke? Isåfall kan du prøve å lage dem litt tynnere, ev la dem ligge i panna litt lenger. Uansett, så er det jo sånn med plantebaserte burgere/middagskaker at de ikke blir "gjennomstekt" på samme måte som kjøtt, siden de ikke er fulle av muskler og scener osv, slik det er i kjøtt. Håper du blir mer happy ved neste forsøk :)

   Slett
 10. Takk :) ! Skal prøve meg frem med tynnere kaker og litt lengre tid. Nom!!

  SvarSlett
 11. Ser kjempegode ut!
  Jeg har et spørsmål til deg, som jo må kunne kalles en burgerekspert. :)
  Jeg såg en oppskrift der noen lagde falafel i stekeovnen. Hva er din erfaring med burgersteking i ovn? Det ser jo praktisk ut med tanke på å lage mange, men blir det bra? Stekeskorpe?

  Og hva med flere brett på en gang, i varmluft?

  Mvh
  Ingrid 😃

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :D Jeg steker så å si alltid falafel og burgere i panna, synes de blir best slik, med sprø skorpe som du sier. Blir fort litt tørre ved ovnssteking. Om jeg skal lage til mange, har det hendt jeg steker dem i ovnen. Det blir litt annerledes, men funker fint det også. Se feks denne oppskriften på albondigas.

   Slett
  2. Flere brett vil funke fint, helst med varmluft da ja :)

   Slett
 12. Disse var kjempegode :)
  Det er liksom ikke noe problem å finne på noe til middag lengre, jeg mikser og matcher masse fra bloggen din :) Er ikke hel-veganer enda pga vanskligheter med å få tak i melkeerstatninger osv, men snart :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Så kjekt å høre du blir inspirert av bloggen min <3 Kos deg!

   Slett
 13. Ser kjempe godt ut! Skal lage i dag! Men lurer på om disse kan fryses og tas opp senere? For da lager jeg dobbel porsjon :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå har du sikkert allerede laget kakene, men tja-kanskje til at de kan fryses. Jeg har ikke prøvd det selv, så kan ikke gi noe godt svar. De er så raske å lage at jeg alltid bare slenger dem sammen der og da, og de blir alltid spist opp ganske fort :)
   Si ifra om du testet frysing og si hvordan det gikk da! :D

   Slett
 14. Disse var utrolig gode! Prøver å få typen til å spise mer vegetarmat, og han elsket disse. Skal lage de masse fremover! Stå på videre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, gøy å høre :D Supert at typen likte de også <3 Hils og kos dere med mer god veganmat framover, her er det mye å velge i :D

   Slett
 15. Hei, disse er gode! det vet vi her i huset, laget dem mange ganger ;) Men, nå har jeg ingen søtpoteter, så; har du prøvd vanlige poteter? Eller faller det hele litt sammen da? God søndag ;) Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Prøv og se hva som skjer! Jeg er helt sikker på at vanlig potet funker like bra :D

   Slett
 16. Hei! Disse ser veldig gode ut, tenkte å prøve de i morgen. Men, jeg har ikke kikertmel her oppe på påskefjellet - er det mulig å bruke hvete eller annet mel i stedet? Takk for svar:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Her trenger du nok kikertmel, dessverre. Det har en helt unik egenskap som gjør at det tykner og fungerer som fantastisk bindemiddel, nesten som egg, i denne oppskriften. Har ikke funnet noe annet mel som funker på samme måte.

   Slett
 17. Hei Jane, har lyst til å prøve meg på disse, men den kresne 13-årige vegetarfrøknen i huset liker ikke kikerter (heller!) - men vil hun kjenne smaken av det her, eller har de kun bindemiddelfunksjonen? Ser du skriver at de er nødvendige... og jeg må finne på flere godkjente middager enn fulltrefferen "rask kokoscurry".... :) Tusen takk for disse enkle oppskriftene, selv kjøkkenkløner med kresne tenåringer skal da klare flere av disse ;) Særlig glad for disse raske middagene du tryller frem!
  Masse hilsen Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Her bør du være på trygg grunn, for disse smaker ikke kikerter i det hele tatt. Ønsker lykke til og tvi tvi ;) Takk for at du følger bloggen <3

   Slett
 18. Superdupert! Og tusen takk for svar - følger blogggen din ja, gjett om, her er det en haug med oppskrifter jeg bare (gru)gleder meg til å kaste meg ut i! :D

  Jeg har en pakke med tørre gule erter, en egypter jeg kjenner fortalte meg at det var "det samme" som kikerter, vet du om de har samme funksjon som kikerter i denne oppskriften? Kan jeg hoppe ut i det, og knuse 80 gr av dem og lage disse kakene i dag, tror du? :)
  Masse hilsen Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Bar hyggelig, jeg svarer alltid og har som mål å prøve å hjeøpe til så godt jeg kan med alle spørsmål leserne kommer med :)

   I denne oppskriften trenger du kikertmel. Det vil si at du ikke skal bruke hele kikerter eller gule erter, men malt mel av kikerter. Og det MÅ være kikertmel. Jeg har iallefall ikke prøvd oppskriften med ertemel og kan ikke si noe om at det vil funke. Det skalmye kraft til å male harde, tørre erter eller bønner til mel, har du en supersterk matmølle som klarer den oppgaven? :)
   Uansett, her trengs kikertmel, så jeg ville heller tatt turen i en grønnsaksbutikk og kjøpt det, da er du sikret et bra resultat. PS: Det står ofte gram flour på pakningen.

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...