Jubileumsmeny - 8 år som veganer!

Oppskrift Quinoaboller Quinoa Thai Kjøttboller Vegansk Vegetar Burger Curry Paste
Hurra! 
I dag har jeg vært veganer i åtte år! Etter mange år som vegetarianer bestemte jeg meg den 20. august 2009, over natta, at nå er det nok. Fra i morgen er jeg veganer. 

Dette er et av de beste valgene jeg har tatt i mitt liv, og jeg har aldri angret. Skal ikke legge skjul på at det har vært utfordringer underveis og mye å sette seg inn i, men det har gitt meg så mye godt tilbake og helt ærlig føler jeg at det har gjort meg til et bedre og klokere menneske. 

Det har også gjort meg til et lykkeligere menneske. Noe av grunnen til det er at jeg har fått muligheten til å drive denne bloggen, skrive kokebøker, holde kokkekurs og foredrag og å dele grønn matglede videre til så mange mennesker, hver eneste dag. 

Det er også sterkt å tenke på at jeg helt sikkert har bidratt til at mange dyr IKKE har blitt spist. Vi nordmenn spiser i gjennomsnitt litt over 80 kilo kjøtt hver i året, og 1375 dyr i løpet av livet. Om du velger å lage ett vegansk måltid i uka, vil denne kurven gå ned. Og det igjen vil få store positive konsekvenser ikke bare for dyrene, men også for miljøet og for folkehelsa. Sammen bidrar vi alle til gode ting!


Tilbake til menyen :) 
I anledning åtte års-jubileumet tenkte jeg det kunne være fint å dele de mest populære oppskriftene i veganmsjonens historie, samlet i en ukemeny. Håper det faller i smak! 

MANDAG

Vegisterkaker


TIRSDAG

Lindrende linsesuppe


ONSDAG

Meksikansk gryteTORSDAG

Søtpotetgryte


FREDAG

Taco med bønnestuing


LØRDAG

Quinoaboller thai styleSØNDAG

Nøttestek


UKENS SØTESTE

Peanøtt-sjokoladebomber


UKENS KOS

Farlig gode pannekakerNy meny hver uke.
Her finner du forslag til kjøttfrie middager for alle ukens dager, pluss et par godbiter. Håper disse blir til inspirasjon og nytte :D 

* * * Ukemenyer på VeganMisjonen * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

10 kommentarer :

 1. Gratulerer! Og takk for innsatsen for oss andre. Eg har prøvd dei fleste av desse oppskriftene allereie, med stort hell. I dag blei det kikertomelett til frukost, for kjøleskapet var tomt for egg. Du gir oss så mange, gode, veganske oppskrifter, til beste for både folk og dyr, og ikkje minst, god smak ��

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Lisbeth :) Så utrolig gøy at du har prøvd så mange av oppskriftene her inne, og enda bedre at det var med stort hell <3 Takk for nydelig tilbakemelding!

   Slett
 2. Anette N. Strømnes20. august 2017 kl. 22:34

  Vet du hva Jane? Idag så jeg, sammen med mannen min en dokumentar som heter "Fra Halden til Attica" hvor mannen min er med og representerer Halden Fengsel. I løpet av filmen sveiper de innom det norske fengselets bibliotek og der, på et bord med kokebøker, ligger kokeboka "Veganmat på sitt beste". Gratulerer med 8 år og med massevis av inspirasjon. Takk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Wow! :D Så fantastisk at kokeboka mi finnes i Halden fengsel til og med! Hihi. Måtte den bringe de innsatte og ansatte mye glede.
   Takk for gratulasjon og takk for at du følger bloggen <3

   Slett
 3. Gratulerer med dagen ! Jeg er en flexitarianer som med stor glede følger bloggen din for inspirasjon til å lage nydelig mat. Og fordi det er en person med alvorlig eggeallergi i min familie trenger jeg dere veganere og kunnskapen deres for å lage flotte kaker og desserter. Takk for jobben du legger ned for å spre matglede uten å være moralsk og nedlatende overfor de som ikke er helveganere. Lykke til videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Setter veldig pris på ordene dine. Alle monner drar og uansett hvilken grunn man har for å velge plantebasert mat, gir det en positiv effekt, her og nå, og for framtida.
   Takk for at du følger bloggen min, du er hjertelig velkommen til å komme innom på besøk, nårsomhelst! :)

   Slett
 4. Gratulerer! Du har i tillegg gjennom bloggen din inspirert mange andre til både bli veganere og finne alternativer når de vil kutte kjøttforbruket! Super jobb du gjør!!

  SvarSlett
 5. Gratulerer! En av grunnene, utenom såklart de mange fine oppskrifter, til at jeg liker og har lest bloggen i mange år, er at den er inspirerende istedenfor moraliserende. Jeg kan av helsemessige årsaker ikke være vegetarianer/veganer, men spiser vegetar/vegan middager flere ganger i uken. Har måttet slutte å følge flere matblogger fordi de går i strupen på alle som spiser kjøtt. Denne bloggen derimot inspirerer meg til å lage god vegansk mat og det fortjener du all ros for. Om jeg får komme med et ønske så er det flere glutenfrie oppskrifter. Ellers håper bloggen fortsetter i mange år til og jeg kommer til å forsette å anbefale til den til de som leter etter gode kjøttfrie middager:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for nydelig tilbakemelding på bloggen min, det settes stor pris på.
   Nettopp det du skriver er noe som er veldig viktig for meg og som jeg har vært bevisst på helt fra bloggens begynnelse. Det siste jeg ønsker er moralisere eller heve en pekefinger overfor noen, kjøttspisere eller ei. Min filosofi er at alle monner drar, og alle positive handlinger vi mennesker gjør bidrar i sum til å gjøre verden litt bedre. Ett vegansk måltid i uka er bedre enn ingen veganske måltider, og inspirasjon og kvalitetsoppskrifter er den beste måten å nå ut og hjem til folk flest sine kjøkken og middagsbord.
   Tusen takk for at du følger og bruker bloggen, og ikke minst at du anbefaler den videre. Jeg ha rikke tenkt å gi meg riktig ennå, så om ting går som jeg håper, blir det masse mer å hente her i årene framover :)

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...