Lindrende linsesuppe

Oppskrift Lindrende Linsesuppe Sunn Vegansk Vegetarisk Suppe
En stor bolle med linsesuppe er velgjørende mat på småkjølige dager. 
Man blir mett på en god måte av suppe. Og denne blir du skikkelig mett av også, for linser er proppfulle av protein, fiber, vitaminer, mineraler og karbohydrater. Sunn næring til sultne kropper.

Den er like enkel som den er god, og det koster ikke mye penger (ihvertfall ikke dersom du har krydder i hus) eller tid å lage en stor kjele som kan deles av mange. Doble eller triple oppskriften og inviter venner til en vegansk suppeopplevelse!


Alt du trenger for å lage lindrende linsesuppe er noen gulrøtter, stangselleri, løk, røde linser, vann og krydder. Ut av det får du en herlig fyldig suppe, full av varme krydder og med en nydelig gulorange farge. Kok gjerne ferdig suppa noen timer i forveien eller dagen før, varm opp når gjestene kommer og server med godt brød til.

(3 pers)
1 medium gul løk, kuttet smått
1 ts spisskummenfrø
1 ts korianderfrø
2 fedd hvitløk, finhakket
2 medium gulrøtter, kuttet smått
2 selleristenger, kuttet smått
1 l vann
2,5 dl røde linser
1 ts malt spisskummen
1 ts paprikapulver
1 ts gurkemeie
1 laurbærblad
1/2 - 1 krm chilipulver, smak til
ca 2-3 ss vegansk buljongpulver (smak deg fram)
ev. pittelitt salt (smak deg fram til slutt)

1. Stek løken myk i litt olje i en kjele. Sleng oppi i spisskummenfrø, korianderfrø og hvitløk og stek videre et minutts tid under stadig omrøring.
2. Tilsett resten av ingrediensene unntatt salt og la det småkoke under lokk i ca 20 min. Smak til med salt helt til slutt. (Når det gjelder buljongpulver og salt kan det være lurt å smake seg fram til hva som er passe mengde. Det er ikke sikkert du trenger salt i det hele tatt.)
3. Fjern laurbærbladet og mos ca halvparten av suppa med en stavmikser. Merk: dvs kun få sekunders wrrrr'ing. Suppa smaker best når den ikke er helt jevn, men fortsatt har noen biter i seg.
Om du ikke har en stavmikser går det også fint, kutt bare grønnsakene ganske smått før koking.* Dryss over litt finhakket persille og server med godt brød til, gjerne med hjemmelaget hvitløksmør. Lukk øynene, snus dypt inn den herlige duften, smil og gled deg til å smake! :D

* Lindrende linsesuppe holder seg fint i kjøleskap et par dager.

* Frys ned i porsjonspakker og du har sunn og deilig fast-food på få minutter når du kommer hjem fra trening, jobb etc. Kjekt!

* Sjekk også ut min oppskrift på en tomatbasert utgave av linsesuppe: rød linsesuppe.

* Se alle suppeoppskrifter her.

Oppskrift Lindrende Linsesuppe Sunn Vegansk Vegetarisk Suppe


Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

39 kommentarer :

 1. Wow!

  Her sitter jeg og kaster innpå porsjon nummer 2 og håper jeg aldri blir mett (selv om jeg kjenner det melder seg...)!

  Den her var fantastisk! Med mindre mine smaksløker er veldig glemske, så minner den veldig om en suppe som vi fikk servert til Dosai i India - noe inspirasjon fra der omkring?

  SvarSlett
 2. Helt enig med deg, den er fryktelig fryktelig fantastisk god den suppa her!

  Skulle ønske jeg kunne skryte på meg å ha sanket inspirasjon i Dosai, men har dessverre ikke vært i India (...ennå). Inspirasjonen kom vel heller fra mine smaksløker som følte for seg hvordan en slik linsesuppe skulle smake. Har prøvd meg fram til jeg fant det jeg var ute etter :)

  SvarSlett
 3. Ja, linser er et mirakel! Den sunneste som finnes.
  Retter av alle vanskelighetsgrader kan lages av linser. Alle som ikke har prøvd linserne ennå, bare må prøve. Så kjekt at du promoterer linser!

  SvarSlett
 4. Takk for oppskriften, jeg ligger henslengt på sofaen med macen i fanget og masse suppe i magen! Jeg tror jeg brukte litt for mye chili, den ble litt for spicy. Tok en ts chilipulver, skal justere den neste gang. Superbra mat som man kan fryse til late dager og overraskende enkel og grei å lage! Bloggen din er kjempefin og, blir inspirert til å lage veggismat igjen :-)

  SvarSlett
 5. Bare hyggelig. Flest mulig bør teste denne linsesuppa, for den er dødsgod! Nom nom!!!

  For hot ja, hehe ;) Du får følge oppskriften nøyere neste gang mht chilimengde ;)

  SvarSlett
 6. Vet ikke hva et krm (kryddermål?) er jeg :) Satset på at det lignet på en teskje, høh høh. Men, det jeg gjorde som var veldig lurt var å massakrere korianderplanten min og strø på toppen.. MmmmMMMM!

  SvarSlett
 7. Hehe. Massakrering av korianderplanter er absolutt noe man burde gjøre oftere :)

  Til oppklaring: 1 krm (kryddermål)= 1/5 ts. En femtedel altså.

  1 krm = 1 ml
  1 ts = 5 ml
  1 ss = 15 ml

  SvarSlett
 8. En femtedel, ja. Da skal den ikke være spesielt sterk da.. Skal prøve igjen i dag, i går skulle jeg liksom fryse ned restene og ha i dagesvis, men det ble spist opp med en gang (de siste restene som frokost i dag).. Men resten av krydderne kan man vel godt ta en teskje av?

  SvarSlett
 9. Alt er lov :D Smak deg fram til hva du liker best. Men lønner seg å ta det litt rolig med chilien ;)
  God middag! Tror jammen jeg skal lage meg en kjele med lindrende linsesuppe jeg og.

  SvarSlett
 10. Rettelse!! Jeg hadde visst gjort en blunder og skrevet FENNIKELFRØ istedenfor SPISSKUMMENFRØ :P (Er ikke sikkert det hadde så mye å si, men rett skal være rett)
  Nå skal oppskriften være riktig :)

  SvarSlett
 11. Fantastisk god! Trodde ikke det var mulig å lage så god suppe selv... :-D

  SvarSlett
 12. Steike, for en suppe!

  SvarSlett
 13. Takk for super oppskrift, denne suppa har vi laget utrolig mange ganger siden jeg fant den her i høst. Datteren min på 3 år eeeelsker den!For tiden har vi omdøpt den til "påskesuppe". Gult er kult :)

  SvarSlett
 14. Mmm, veldig god! Også med spisskummenfrø. ;) Tok i en slant fløte på slutten (ikke-veganer som jeg er). Nam!

  SvarSlett
 15. Denne suppa er bare SÅÅ god! Den er blitt fast innslag her i hus og både jeg og samboeren min elsker den. Og mer mettende suppe enn denne skal man lete lenge etter :)

  SvarSlett
 16. Godt godt! min suppe fikk ikke denne fine fargen som på bildet, men sånn brun-gråfarge. Så jeg lurte på om det kunne være fordi jeg hadde rødløk i stedet for gul, og glemte gurkemeie? Ja takk til tips om freshere farge!

  SvarSlett
 17. Tror nok du er inne på noe der ja ;) Gurkemeie gir en flott gulfarge!
  Brukte du røde linser forresten? Jeg har laget denne med grønne/brune linser, og da fikk den en mer brunaktig farge.

  SvarSlett
 18. Denne suppa ser fryktelig god ut, jeg tror jeg må lage opp masse og fryse ned slik du tipser om! Bruker du tørre linser i denne oppskriften? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er enormt god, denne. Elsker elsker elsker denne suppa, så ja, bare lag den! :D
   Jeg bruker tørre linser ja. Sånne røde små.

   Slett
 19. Jeg kan bare ikke få takket deg nok Jane, for det arbeidet du gjør! Du burde fått Nobels fredspris! :DD Vi hadde denne til middag i dag (selv om den sto på tirsdag på ukemenyen). Sinnsykt god!!! Tusen takk og klem fra stor en fan!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi, Nobels fredspris ja ;D Tusen takk, det er veldig hyggelig å høre :) Glad du likte suppa også!

   Slett
 20. Vi hadde denne suppa til middag i dag, og den var herlig! Stappa oppi en paprika også. Mest fordi den hadde ligget en stund i kjøleskapet og så så trist ut. I morgen blir det grønnsak chop suey! Gleder meg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Høres helt herlig ut, og en ekstra paprika har ingen vondt av :) Kos deg videre med chop suey!

   Slett
 21. Jeg fikk på et rart vis for meg dette skulle bli en spicy indisk rett, og ble litt paff over at det smakte.. tamt. Det var dog kjempelett å gi denne en indisk vri; Tilsatte 1ts sambal oelek, 1ts garam masala og 1ts madras curry så fikk jeg det lille ekstra som jeg hadde forhåpninger om. Ble veldig fornøyd og er glad jeg laget dobbel mengde. Med naan og lychee-drink til ble det himmelsk! Takk for oppskrift og tusen takk for flott side som fortløpende gir inspirasjon!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sånn det skal gjøres! :D Kjør på med krydder, det er bare topp! For meg er denne spicy nok, men alle har vi ulike preferanser. Knall at du ble tilfreds med den etter litt "oppkrydring" iallefall ;D Og takk for at du liker bloggen :)

   Slett
 22. Linsesuppe for andre gang i år. Så sjuuuukt god! Omnomnom

  SvarSlett
 23. Endelig har jeg laget denne suppa til meg selv (de andre i heimen er dessverre ikke suppe-mennesker...). Har visst om den lenge da den også står i din første kokebok. Den er jo kjempegod, med masse spennende krydder! Blir å lage denne flere ganger til MEG SELV. :-D Kanskje også lage en kjempeporsjon, og fryse ned noe til dager jeg vil ha det enkelt/når jeg vil ha suppe og de andre noe annet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mmmm, heldig du er da, som har suppa helt for deg selv! :D Den er kjempefin å fryse ned, så det er lurt.

   Slett
 24. nammi:) Denne så virkelig delicious ut:) Er det denne du la ut på snapchat(den som er i kokeboken?) hvor mye vann og hvilke krydder er det i den? planlegger å teste denne idag, DIGG fredagsmat :) YUM :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Stemmer :) Om du scroller litt opp her, så står alt du trenger å vite i oppskriften :) Kos deg med verdens beste suppe! :D

   Slett
 25. Hei igjen :) I kokeboken din har du den indisk inspirerte linsesuppen har du tørre, røde linser - men jeg har bare "vanlige" linser på boks, går det bra?

  SvarSlett
  Svar
  1. I utgangspunktet er oppskriften både her og i boka, med tørre linser, men du kan fint bruke ferdig kokt ogaå. Mulig du trenger litt mindre vann da. Prøv deg fram med feks 7 dl vann først :)

   Slett
 26. Dette var sååå godt! Lindrende ( og trøstende) suppe var det virkelig. Hadde oppi en boks hakka tomater også forresten. Gjorde seg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra du likte den like godt som jeg gjør :D Spennende vri med hakka tomater også!

   Slett
 27. Barebare helt hærlig!!! Med fersk koriander i dag... ; )

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...