Ukemeny, uke 21/2014

Oppskrift Pastarett Ovnsstekte Grønnsaker Pastagrønnsaker Vegetarpasta Veganpasta Squashspaghetti
Kom mai du skjønne milde. 
Gjør skogen atter grønn. Ja, nå er det i full gang dere. Knopper spretter. Sola varmer. Fram med solbriller og opp med vinduene. Vi er fri! Vi har egen grunnlov på tohundrede året! Herlig herlig :)

Tenk, så heldige vi er. Vi som får oppleve disse nye dagene.


Her kommer det til å bli en meget travel uke. To kokkekurs førstkommende lørdag, du og du. Det er MYE som skal planlegges, kjøpes inn og organiseres. I tillegg skal vi ha et filmteam med oss på første kurset, så da blir det ekstra viktig å levere knall veganmisjon. (Forteller mer om dette senere, litt småhemmelig opplegg foreløpig ;).

PS: Vi har fortsatt noen ledige plasser på kokkekursene, så om du har lyst til å være med, meld deg på nå! Mer info om kursene og påmelding HER. Hjertelig velkommen skal du være.
Ha en deilig maiuke!


MANDAG

Stekte brune kikerter
og grønnsaker

TIRSDAG

Gulrotsuppe


ONSDAG

Potetkaker med dillTORSDAG

Pasta
med grillede grønnsaker

FREDAG

Rød thaicurry
med sopp og paprika

LØRDAG

Grønne linselus
(server med tapastilbehør)


SØNDAG

Chana mandel masala


UKENS GODSAK

Farlig gode pannekaker


UKENS KJAPPIS

Olympen


Ny meny hver søndag.
Hver søndag får du presentert en ny ukemeny på veganmisjonen. Her vil du finne forslag til middag for alle ukens dager, pluss et par godbiter. Håper disse blir til inspirasjon og nytte :D 

* * * Ukemenyer på VeganMisjonen * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

4 kommentarer :

 1. Hei Jane!=) Jeg søkte for en stund siden på hvordan dyrke avokado selv og kom over denne bloggen. Jeg ser at det er et år siden og jeg ble litt nysgjerrig på hvordan det går med plantene dine? Dyrker du egen avokado?=)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :)
   Ja, nå er det snart et år siden jeg startet avokadoplante-prosjektet mitt og på tide med en oppdatering. Har fått tatt noen bilder av plantene i dag og sitter nå og skriver på del 3. Kommer ut i løpet av uka tenker jeg :) Takk for bump!

   Slett
 2. Hei Jane, kan eg spørje kva slags olje du brukar til å steike i? Sjølv har eg alltid brukt rapsolje/solsikkeolje, men no las eg i boka til Berit Nordstrand om "Mat til sinns" at slike oljar visstnok inneheld mykje omega 6 og at ein skal vere litt forsiktig med å få i seg så mykje av det. Ho føreslår at ein skal bruke olivenolje i staden, men det eignar seg jo ikkje så godt til å steike i, såvidt eg veit?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :)
   Jeg steker for det meste i rapsolje. Noen ganger kokosolje og noen ganger solsikkeolje (når jeg er tom for raps ;) Har forstått det slik at raps er en veldig bra sammensatt olje når det kommer til omegafettsyrene, og den tåler høye temperaturer.
   Olivenolje egner seg ikke til å steke i nei, det er såklart ikke farlig, men litt bortkastet da den mister mye av de gode egenskapene og delikate smak ved oppvarming.

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...