Olympen

Oppskrift Rettibollen Enkel Rask Hverdagsmat Vegan Vegetar Fastfood Nattmat Linser Fullkornsris Solsikkespirer
Behovet for nattmat melder seg gjerne etter en helaften ute på byen.
Tipper flere kjenner igjen det fenomenet. Siden jeg ikke er spesielt tilhenger av kebab og annen typisk "på-vei-hjem-fra-byen-mat", ble det å slenge sammen noe raskt og enkelt hjemme.

Jeg tok det jeg fant i skapene, og jeg skal love det ble nattmat! Skikkelig nom nom nattmat.


En diger porsjon til mannen og en litt mindre (men fortsatt diger) porsjon til meg selv. Så satt vi der da, i sofaen, og så en episode med game of thrones, svært fornøyde med hver vår Olympen i fanget (forøvrig oppkalt etter utestedet vi tilbragte kvelden på). Stor suksess. Og dessuten mye bedre og sunnere enn burger, kebab og annen junk.

En rest ris fra middagen (fullkornsris fra uncle ben's) kom hendig inn. Alltid kjekt å få brukt opp rester. Linsene er disse ferdigkokte på kartong fra gogreen. PS: Kombinasjonen fullkornsris og linser er usedvanlig godt!

Oppskrift Enkel Rask Hverdagsmat Vegan Vegetar Fastfood Gogreen Linser(2 pers)
en rest fullkornsris
1 kartong kokte grønne linser
1 avokado, i grove biter
1 stor og moden tomat, i grove biter
2 gulrøtter, høvlet til lange strimler med potetskreller/ostehøvel
et par spiseskjeer rød pesto (lag selv eller kjøp på butikken)
spirer (jeg brukte solsikkespirer)

1. Alt på en dyp tallerkenen.
2. Nom nom!


Oppskrift Rettibollen Enkel Rask Hverdagsmat Vegan Vegetar Fastfood Nattmat Linser Fullkornsris Solsikkespirer

Dette er et innslag i "Rett i bollen" - en serie om rask og enkel hverdagsmat.

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

28 kommentarer :

 1. Nom nom, har ventet med lengsel på en ny "rett i bollen" oppskrift. Er ikke så flink til å tenke selv ser du ;-). Regner med at denne blir en like stor suksess som nr. 1....gleder meg :-).

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, nei da er det kjekt å ha matblogger ;) Håper denne rettibollen faller i smak også! :D

   Slett
 2. Det ser kjempegodt ut!! Må jeg lage til neste Game of Thrones episode ;-)
  Hvordan lager du solsikkespirer? Og hva slags frø bruker du?
  Ha en fin kveld :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja den gjorde seg svært godt til game of thrones ;)
   Det er kjøpte solsikkespirer. Har faktisk aldri spiret solsikkefrø selv, men det må jeg prøve, for de er jo så gode!

   Slett
 3. Ser helt himmelsk ut! Må absolutt prøves ut :) Mer av sånt!

  SvarSlett
 4. Elsker serien rett i bollen:-) Denne skal prøves i nærmeste fremtid!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Har blitt veldig fan av konseptet jeg også. Gøy å dele hverdagsmaten :) Kos deg med denne, nom-nom-garanti medfølger!

   Slett
 5. MMMMmmmm<3 Så fargesprakende og fint!! Den bollen der slår kebab lett (tror jeg iallefall.. har jo aldri smakt, men det ser ikke så fristende ut..), og man føler seg sikkert 100x bedre dagen derpå også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. :)) Takk, ja denne slår knock-out på kebab, det tror jeg også ;D Heia linser!

   Slett
 6. Ser utrolig digg og fresht ut. Flinke du som frister alltid med noe godt. God helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :) Riktig god helg til deg også, Elin! Så deg i VG :D

   Slett
 7. Jeg elsker denne serien med "rett i bollen" oppskrifter :D

  SvarSlett
  Svar
  1. :D Tusen takk! Kjempegøy å få så mange positive tilbakemeldinger på dette prosjektet :))

   Slett
 8. Nom nom.... gjett hva - i dag lagde jeg noe som ble ganske godt. Og så spratt ordene "nom nom" frem - direkte hentet fra ditt sprudlende vokabular. Sånn er det vel bare når vi driver litt i samme grønne bransje :-) Kjempesmart med "rett i bollen"-oppskrifter! Det er det vi alle vil ha - særlig når det attpåtil blir så smakfullt som det du lager :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morsomt :) Kanskje jeg kommer til å si Mmmmm, basisk neste gang? ;))
   Rett i bollen virker som en hit allerede, kjempegøy!

   Slett
 9. Må bare fortelle at denne retten har blitt en slager til frokost :-). Jeg kokte en stor pose grov ris og masse linser, pakket de i porsjonspakker og la de i fryseboksen. Så nå er det enkelt å ta opp en porsjon på kvelden og ha klar til frokost :-). Og så holder jeg meg mett i opptil 5 timer, og med et stabilt blodsukker (og det er slett ingen selvfølge)....så hurra for "rett i bollen"

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt å fryse ned i porsjonspakker! Blir jo enda billigere å koke linsene selv enn å bruke de på boks hele tida. SMART!

   Ja, denne retten er virkelig mettende på en veldig god måte :D

   Slett
 10. Kan man bruke andre grønnsaker og f eks pastasaus til denne her? Ble inspirert av Birgit som har det til frokost :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Alt er lov :) Bare å kjøre på med hva du vil av grønt og skjønt.

   Slett
 11. Har lært et veldig bra triks av ei venninne fra Thailand, som jeg forsøkte på solsikkespirer her for litt siden. Det virker på all slags spirer forøvrig. Bløtlegg frøene som skal spires over natten. Legg en rist eller småstein i bunnen av en kjele. Dekk denne med et passe tykt lag fuktig kjøkkenpapir, og fordel frøene/bønnene jevnt over det våte papiret. Dekk deretter over frøene med et nytt lag fuktig kjøkkenpapir, sett på lokket. Om du har en dampkjele, kan denne fint brukes til dette formålet. Selv bruker jeg en dampkjele(fra Thailand) i flere etasjer, og spirer ulike spirer samtidig. Papiret fuktes ved behov. Av erfaring, er det sjeldent behov dersom papiret fuktes godt til å begynne med. Jeg setter på lokket, og "glemmer" dem til de er klare til bruk. Mungbønner, alfalfa, bokhvete etc., er ferdige på 2-4 dager. Solsikkespirer tar lengre tid. Siste dagen før jeg skal bruke solsikkespirene, tar jeg av lokket og slipper lys til på spirene. Spirene blir kjempefine med denne metoden, finere enn de man kjøper i butikken. Man unngår også at spirene mugner eller vissner pga. for mye/lite vann. Når spirene er ferdige, skyller jeg de for å fjerne skall. De som ikke spises opp umiddelbart, oppbevarer jeg i en plastpose i kjøleskapet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, det høres ut som en smart spire-metode! Trenger man ikke å skylle spirene i det hele tatt? Må nesten skaffe meg en slik dampkjele og teste selv :D Tusen takk for tips!

   Slett
 12. Hei igjen :)
  Min ladning spirer var ferdige i dag. Jeg har ikke skyllt underveis, bare sjekket at papiret er fuktig. På solsikkespirer fukter jeg papiret etter noen dager, da disse tar lengre tid. Skyller spirene når de er ferdige for å få bort det meste av løse frøskall. Metoden er helt genial!!! Dampkokekjelen fås kjøpt i velassorterte innvandrerbutikker, og er kjempefin å bruke til matlaging forøvrig. Lykke til! Jeg har laget spirer i mange år, men aldri fått så fine spirer som ved denne metoden. Synd man ikke kan legge bilder på kommentarfeltet, så skulle jeg vist kjelen, metoden og resultatet :) Som sagt, det går like fint å bruke en kjele med rist i bunn og lokk. Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå ble jeg superinspirert! :D Må jo bare lete etter en slik dampkjele!

   Du må veldig gjernne sende meg bilde på facebook, om du er der? Enten på facebooksiden til veganmisjonen eller på melding til min private side ( jeg heter Jane Helen på facebook). :))

   Slett
 13. Da er bildene i innboksen din :)

  SvarSlett
 14. Hei Jane! Kan du laste opp bilde av boksen/kartongen med bønnespirer du brukte her? Jeg glemmer det på butikken hver gang...

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...