Fylte portobellosopp med quinoa

Oppskrift Portobello Fylt Portobellosopp Quinoa Vegetar Vegan Ost Parmesan
Portobellosopp er perfekte til å fylle med godsaker.
Her har jeg laget et fyll av quinoa, tomater, fersk hvitløk og urter. Et dryss parmesan på toppen og inn i stekeovnen med dem!

Dette er fristende snaddermat som attpåtil er sunn. Soppene blir utrolig gode, aromatiske og saftige når de stekes i ovn, og med dette fyllet - Mmmmm!


Svært mettende er det også. To fylte sopp servert med avokado, soltørket tomatpesto og salat ved siden av var nok til at både samboeren og jeg ble skikkelig stappmette.

Oppskrift Portobello Fylt Portobellosopp Quinoa Vegetar Vegan Ost Parmesan

Middagsplanene var egentlig noe helt annet, men så snublet jeg over disse store skjønnhetene i butikken...

Oppskrift Portobello Fylt Portobellosopp Vegan Vegetar

Tips:
- Har du en rest kokt quinoa liggende, er dette en fin anledning til å få brukt den opp. Du trenger 1,5 dl ferdig kokt quinoa til oppskriften. Les mer om quinoa her.
- Jeg brukte halvparten lys og halvparten rød quinoa. Ta hva du har.
- Vegansk parmesanost fås kjøpt i enkelte helsekostbutikker. Jeg har brukt min favoritt "Cheezly parmesan". Bruk gjerne andre typer om du ikke får tak i.(2 pers)
start med å koke quinoaen:
1/2 dl quinoa
1 dl vann
1/2 ts vegansk buljongpulver eller salt

1. Ha quinoaen i en finmasket sil og skyll den i varmt vann for å fjerne bitterstoffer som sitter naturlig i skallet. Ha den i en kjele, hell på vannet og tilsett buljong eller salt.
2. Kok under lokk på svak varme i 20 minutter. Nå skal vannet ha kokt inn i quinoaen.
3. Sett til side uten lokk og la den lufte seg litt. Dette blir ca 1,5 dl ferdig kokt quinoa.

Oppskrift Hvordan Koke Quinoa Vegetar Vegan


ellers trenger du:
2 store portobellosopp
2 modne plommetomater, kuttet smått
3 store hvitløksfedd, finhakket (jeg brukte fersk hvitløk, men tørket funker også finfint)
stilkene fra soppen, hakket
litt urtesalt og pepper
ca 1 ts finhakket frisk oregano og rosmarin (om du har)
kanskje 1 ss lønnesirup eller litt sukker, smak til
en neve finhakket frisk persille
olivenolje
vegansk parmesan, finrevet (jeg brukte cheezly parmesan)

1. Knekk forsiktig av stilkene på portobellosoppene. Legg soppene i en ildfast form og sett til side. Stilkene tar du vare på, de skal brukes i fyllet.
2. Ha litt olivenolje i en liten stekepanne. Stek tomater, hvitløk og de hakkede soppstilkene i ca 5 min, til tomatvæsken er kokt inn. Husk å røre i blandingen. Underveis, tilsett oregano og rosmarin og smak til med litt urtesalt og pepper.
3. Smak om det trengs søtning, det kan hende tomatene er syrlige, spesielt nå på vinteren. Jeg brukte en liten spiseskje lønnesirup.
4. Ha den kokte quinoaen, tomatblandingen og persillen i en bolle og bland.

Oppskrift Portobello Fylt Portobellosopp Quinoa Vegetar Vegan Ost Parmesan

Så er det klart for å fylle soppene:
Sett ovnen på 200 grader.
Fordel fyllet i soppene og drissle over litt olivenolje.

Oppskrift Portobello Fylt Portobellosopp Quinoa Vegetar Vegan Ost Parmesan

Avslutt med et dryss finrevet parmesan.
Stek helighetene på 200 grader i 20 min.

Oppskrift Portobello Fylt Portobellosopp Quinoa Vegetar Vegan Ost Parmesan


Jeg serverte de fylte soppene med avokado med en skvis lime, soltørket tomatpesto og feltsalat. Nom nom nom!

Oppskrift Portobello Fylt Portobellosopp Quinoa Vegetar Vegan Ost Parmesan


* Prøv også
- gratinert portobello med pimpet ris
- tex-mex portobello
- gratinert portobello med linser, brokkoli og krutonger
- blomkålsopp


* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

35 kommentarer :

 1. Nam og nam!! Fylt sopp er skikkelig godt!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det får'n si! Faktisk første gang jeg har fylt store portobelloer på denne måten, men det blir definitivt ikke siste gang! :D

   Slett
 2. Åh herregud. Det så helt nydelig ut! Du er virkelig til stor inspirasjon, Jane! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :D Så koselig å høre :)
   Kan forsikre om at det er minst like godt som det ser ut :)

   Slett
 3. Nå er det virkelig på tide at jeg legger igjen noen ord her..
  Jeg er ei 20 år gammel jente som har vært pescetarianer i nesten tre år, før jeg i slutten av desember kuttet ut fisken og ble vegetarianer. Har i grunn aldri vært noe særlig glad i å lage mat, og har gått mye i den samme vegetarmaten, "standard" grønnsaker og "standard" tilbehør (ris, potet, pasta). Men så - en vakker dag jeg ikke husker når var - kom jeg på jakt etter oppskrifter over bloggen din, og mye forandret seg! For et års tid siden var jeg så uheldig å bli veldig syk, og er per idag boende hjemme hos mamma og pappa pga diagnosen ME (kronisk utmattelse), har måtte sette ernæringstudier på vent og tusler stort sett bare hjemme hele dagen.
  Dette har gjort at jeg har hatt og har en del tid til overs, og ettersom jeg indirekte propper vegetarpropagandaen min på familien min (hehe....:)) og vil at de skal få i seg næringsrik og god mat, så har jeg blitt total omvendt og faktisk blitt glad i å lage mat! 90 % av alt jeg lager er oppskrifter fra bloggen din, og to slagere som foreldrene mine og min betydelig kresne søster på 17 er blitt veldig glade i er chana mandel masala og thaigryte med ekstra kremet saus, NAM! Og det er alltid hjemmelaget peanøttsmør (mitt favorittpålegg!) og smørepålegg av kikerter i kjøleskapet.
  På nyttårsaften lagde jeg og bestevenninnen min som nylig har blitt pescis bruschetta med saktebakte tomater og gratinerte tomater med linser og quinoa og på 20-årsdagen min lagde jeg havregrøtkake med mørk sjokolade og hasselnøtter!
  Ellers har quesedilla med maissalsa + varianten med bønnechili, rød thaicurry, kikertburgere med spinat og lime (kommer aldri til å glemme hvor mette vi ble av én av denne) stått på menyen og i kveld lagde jeg portobellosoppen med quinoa som kveldsdigg til familien.
  Mamma jobber i en internasjonal bedrift, og for en stund siden hadde de noen indere på "utveksling" til Norge for å jobbe noen måneder, og vi inviterte de på middag. Da ble det chana mandel masala, og de syns det var SÅ godt og ikke noe norsk pingle-indisk! Vi fikk et avskjedskort da de skulle reise tilbake til India, der de takket for god chana masala til og med!
  Nå ble det veldig mye her.. TUSEN takk for at du hjelper å spre budskapet om at vegetarmat ikke er kjedelig og ensformig! Og at du har fått meg til å like å lage mat - DET hadde jeg aldri trodd skulle skje. Har til og med begynt å invitere venninner på middag bare fordi jeg elsker reaksjonen fra omnivore når de blir overrasket over hvor godt kjøttfri mat kan smake. Har rett og slett gjennomgått en skikkelig åpenbaring og det har åpnet seg en ny verden av grønnsaker og krydder for meg, så har virkelig lært meg å verdsette utlendingsbutikken her i byen :) Jeg sier som mamma sier HVER eneste gang jeg lager mat her hjemme; KEEP COOKING!

  SvarSlett
  Svar
  1. Rakel, tusen takk for en fantastisk hyggelig tilbakemelding :D
   Herlig å høre at du har funnet fram til matglede gjennom vegetar/veganmat, ingenting klinger bedre i mine ører enn det <3 Og at jeg kan bidra med inspirasjon- stort smil her nå :)

   Jeg har hatt mye av den samme åpenbaringen selv. Etter jeg ble veganer åpnet det seg en ny verden som du sier, jeg oppdaget SÅ mange nye spennende smaker og matvarer som jeg aldri hadde hørt om en gang. Virkelig en berikelse! Opplever at mange omnivorer tenker om vegetar/vegan at det må være er en begrensning, men det er før de har smakt skikkelig nom nom veggismat ;)

   Også så enormt stas å høre at de indiske gjestene var fornøyd med chana masalaen! Blir rent kry her *rødme* ;p

   God bedring med MEen og kos deg videre med matlagingen!
   Jeg sier som mora di: Keep cooking, girl! :D

   Slett
 4. Dette så utrolig godt ut. Går inn i min 10`ende og siste dag av årets faste i morgen, så jeg er veldig klar for å lage noe deilig sunn mat.
  Legger du ikke quinoa i bløt natten over? Hvis ikke det trengs er det jo mye lettere å bruke det sånn litt spontant :) Takk for flott oppskrift!

  SvarSlett
  Svar
  1. Oioi, tiende dag faste, vet hvordan det er! Skal selv inn i en tidagers fra 1. mars :D Det vanskeligste for min del er å ikke kunne lage mat, det er jo det gøyeste jeg vet :# Hihi. Men så mye mer pris man setter på maten etter en faste!

   Angående quinoa, så trenger den ikke bløtlegging. 20 minutters koking er nok. Veldig kjekt. Bare å koke med dobbelt mengde vann, akkurat som ris. :)

   Slett

 5. Hei Jane, jeg har skrevet til deg før (under makaroniburger-innlegget ditt), og da etterlyste jeg flere oppskrifter på kikertmel:)

  Denne gangen har jeg et annet spørsmål, og kanskje jeg burde ha lett på egenhånd først her inne, men tenkte å gå rett til kilden:) Jeg har hørt mye negativt om palmeolje, og det er jo gjerne omtalt som "vegetabilsk olje" bak på ingredienslisten på varer man kjøper i butikken, så det styrer jeg unna så godt jeg kan.

  Men så ser jeg at det er mange som bruker 'ghee', som selges i innvandrerbutikker. Men er ikke ghee ren palmeolje? Eller har jeg misforstått totalt? Jeg vet ikke om du noengang har brukt det, men hvis ja, er det en trygg matolje, eller hvordan er det, egentlig?

  Jeg så at en annen blogger brukte ghee mens hun i sidemenyen sin forteller om at man burde holde seg unna palmeolje, og da ble jeg altså usikker. Hvem skal jeg egentlig høre på?

  Men har du noen erfaringer med denne typen smør/olje/fett? Uff, hva skal jeg kalle ghee for noe? Er det palmeolje, eller er det noe helt annet?


  Vil ellers si at du er så utrolig søt og nydelig, og jeg blir alltid i godt humør av å titte rundt på bloggen din etter inspirasjon, tips og veiledninger!!! Tomatsausen skal jeg forresten også teste ut nå i helgen, - gleder meg!!! :)

  Takk igjen for at du inspirerer og blogger masse om vegetarmat!! :)


  hilsen mina:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei, mina.
   Tusen takk for så koselige ord <3

   Ghee er ikke det samme som palmeolje. Ghee er klarnet smør laget av melk (fra ku eller noe sånt). Det er ikke vegetabilsk, og jeg har aldri brukt det i matlaging selv.
   Palmeolje bør man holde seg unna, det er jeg enig i. Først og fremst fordi den er hovedårsak til at store deler av regnskogen ødelegges. Og det er ikke en sunn planteolje da den inneholder store mengder mettet fett.
   Jeg bruker kaldpresset rapsolje og olivenolje og noen ganger kokosolje. Litt dyrere, men verdt det synes jeg :)

   Lykke til med tomatsausen og god helg!

   Slett

 6. ps: Hva er dette med faste? Og hvordan skal man faste? Er det for å forberede kroppen sin på noe spesielt, eller? :)

  hilsen nysgjerrigmina:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Angående faste. Jeg har ikke skrevet noe om det her på bloggen, siden jeg jo liksom fronter mat og ikke fravær av mat ;) Hehe.

   Men ja. Jeg faster iblant, og min måte å faste på er juicefaste.
   Mange ulike måter å faste på, noen kutter ut all mat, noen spiser et lite måltid, noen spiser bare ris, noen drikker bare vann osv.
   Kunne sikkert skrevet side opp og ned om dette, hvordan, hvorfor osv, men det kan kanskje bli i en egen post en gang... Vi får se :P

   Slett
 7. Ser sykt godt ut!!!!! Hvor store er de soppene egentlig? Kan jeg bruke vanlig sjampinjong hvis ikke jeg finner de?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tok de største jeg fant ;) Er vel på størrelse med... tja... cd-plater ca.

   Slett
  2. Sjampinjong funker helt sikkert også bra, du kan jo prøve å finne noen store :)

   Slett

 8. Tusen tuuuuusen takk for svar!!! :)

  Grunnen til at jeg lurte på om ghee inneholdt palmeolje er rett og slett fordi det står 'vegetabilsk fett' eller olje på ingredienslisten på boksen. Kjøpte dette smøret selv en gang, men leverte det tilbake nettopp på grunn av det som stod på boksen.

  Det er så mange ting å ta hensyn til, synes jeg. Men ok, nå skal jeg ikke okkupere kommentarfeltet ditt lengre;) Ville bare takke deg for hjelpen.

  God helg igjen! :)  mina

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig. Og værsågod å okkupere så mye du vil ;)
   God helg!

   Slett
 9. Herregud, så sinnsykt godt dette var! Brukte vanlig parmesan, hvit quinoa og hadde bare persille så ikke helt som din, men det ble dødsgodt! Tusen takk for oppskriften og for at du deler! <3

  SvarSlett
 10. Denne skal jeg definitivt prøve:) Ser supergodt ut!!

  SvarSlett
 11. Nammmm.... det ser skikkelig lekkert ut!!! Og jeg tipper du har heeeelt rett, at smaken er nydelig! Masse protein i sopp og quinoa pluss masse sunt fett i både avocado og olivenolje borger for at mettheten sikkert sitter i lenge! Jeg må innrømme at jeg strever litt med sopp som grønnsak, den kan visstnok av botanikere hverken defineres til å høre innunder hverken dyre- eller planteriket, fordi den livnærer seg av både organismer i luft pluss henter næring fra jorda. Men om vi skal gå skikkelig inn i slike tankerekker er det nok snart like greit å bare leve av luft og kjærlighet ;-) Noe du forsåvidt er på god vei til, med din snart forestående tidagers faste :-) Lykke til, og tusen takk igjen for din inspirerende og fristende blogg! Som for øvrig ble anbefalt på Ekkos facebooksider da de for noen dager siden hadde et innslag om vegetarmat :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Interessant det med sopp botanisk sett. Jeg ser ihvertfall på den som grønnsak, ikke dyr, så har ingen problemer med å spise den ;)

   Luft og kjærlighet <3 Pluss grønnsaksjuice! Gledegruer meg. Har begynt å forberede meg mentalt og praktisk allerede. Blir spennende.

   Så det var noe kjent med bildet Ekko brukte på fb-sida si ja. Bra at de tar opp temaet.

   Slett
 12. Du har en veldig fin blogg, Jane!

  Men her er en liten oppfordring til å ikke spise quinoa:
  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2013/jan/16/vegans-stomach-unpalatable-truth-quinoa

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk.
   Noe å tenke på... Masse store quinoa-drivhus hadde vært tingen.

   Slett
 13. uhm perfekt at jeg havde to portobello i køleskabet der trængte til at blive brugt. Jeg brugte feta i stedet for parmesan, det var også godt. Jeg synes tit det er svært at bruge rosmarin sammen med grøntsager, men det fungerer rigtig godt her. Hvad spiser du til?

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt! Rosmarin er en heftig urt, så bittelitt er nok, men det gir kjempegod smak i enkelte retter synes jeg :)
   Soppen var middag med salat, avokado og rød pesto, som på bildet i artikkelen. Ble meget mett og blid :)

   Slett
 14. Nå ja du lavede salat til... Det havde jeg jo set og glemt allerede da jeg skrev kommentaren

  SvarSlett
 15. Denne portobellosoppen med Quinoia skal jeg prøve til middag i morgen :). Jeg er ikke veganer eller vegetarianer, men for en soppelsker som meg så er dette enn rett midt i blinken for meg :).

  SvarSlett
 16. Dette var helt fantastisk godt! Blir garantert laget flere ganger!

  Når det er sagt, så er det mulig jeg brukte litt små portobello. En sopp til samboeren og meg hver var litt på grensa til å være for lite. Alternativt kan man jo lage mer tilbehør, vi hadde bare avokado og rucculasalat. Godt med stekte poteter kanskje? Knallgodt uansett!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra de falt i smak! Og litt ekstra tilbehør ved siden av er sikkert ikke dumt om man er kjempesulten :)

   Slett
 17. Er ikke vegeterianer eller noe, men ønsker å ha 2-4 dager med vegetarmat, så er kjempeglad i bloggen din. Og har allerede lagd denne portebello soppen og den gikk ned med lynfart for både min mann og meg. Finner mye inspirasjon på bloggen.

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...