Ukemeny, uke 34


Ferien er over, sommeren er over - og hverdagen kaller med skole og jobb, ihvertfall for de fleste av oss. Jeg er i full gang med nye og gamle prosjekter. Blant annet jobber jeg på spreng med et flunkende nytt bloggdesign med planlagt lansering nå i høst. Gleder meg vilt til å bli ferdig, og til å dele en totalrenovert, lekker, mobilvennlig og mye mer brukervennlig blogg med dere!!! Dere som har fulgt bloggen en stund ser kanskje at ukemenyen her har fått et nytt design også? Gøy med litt forandring :)

Enn så lenge, det begynner å lukte mistenkelig høst her nå, og jeg kjenner at lengten etter varmere middagretter melder seg.

Denne uka har jeg satt sammen et knippe retter av nettopp det slaget - varme supper og gryter, gratenger og ovnsbakte middagsformer. Sånt som frister nå som gradestokken synker. Favorittbrødet og en nydelig gulrotkake med kremostglasur er også med.

Vel bekomme!Mandag: Brokkoligrateng med ostesaus, soltørkede tomater og rødløk

En ildfast form full av grateng, rett ut av ovnen. Det lukter herlig! Oppi formen finner du brokkolibiter omsluttet av smakfull ostesaus, soltørket tomat og rødløk. Det blir nesten som en mellomting mellom omelett og pannekake.


Tirsdag: Thaigryte med ekstra kremet saus

Full av smak og varme krydder, med kokosmelk, currypaste og grønnsaker. Og med en "hemmelig" ingrediens i sausen!


Onsdag: Potetbåter med pestokikerter

Ovnsstekte potetbåter toppet med kikerter i kremet spinatpesto. Herlig enkelt og helt nydelig!


Torsdag: Linsegryte med spinat

Hvordan få linser til å smake skikkelig godt? Lag denne lekre gryta, full av sunne, smakfulle saker. Server med fullkornsris og nyyyt!Fredag: Taco med bønnestuing

Fredagstaco med et av mine favoritt-tacofyll: Herlig hjemmelaget bønnestuing, servert i lefse med tomater, avokado, mais og grønn salat. Mmmm!


Lørdag: Vegoboller i krydret tomatsaus

Små kjøttfrie tapasboller med en fyldig og særdeles smaksrik tomatsaus, toppet med et dryss revet vegansk ost og frisk bladpersille. Kjenner du duften gjennom skjermen?


Søndag: Bakt pastagrateng med squash og store hvite bønner

Skruepasta, hvitløk, chili, squash, tomater, hvite bønner, oregano. Alt i en ildfast form og inn i ovnen med seg! Litt revet ost på toppen, vakre små tomater og friske urter.


Ukens bakst: Supersaftig chiabrød med valnøtter

Supersaftig og mykt brød med supersunne chiafrø og valnøtter. Det smaker så godt at man gjerne kan spise bare brødet!


Ukens kake: Trøstekake (gulrotkake i langpanne)

Denne smaker aldeles fantastisk og har en herlig duft av kanel og kardemomme, og på toppen - et lag med hvit kremostglasur. Ekstra saftig er den også, mye på grunn av all den revne gulrota som skjuler seg blant ingrediensene.


Håper det smaker! Ha en nydelig uke, kjære lesere.


* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...