Oppskriftene fra juni 2015

Tapas-tofu 
Første oppskrift ut i juni viste fram en knallkjekk måte å tilberede tofu på: Tofu i terninger, blandet med en panering av knuste linfrø, griljermel og krydder. Stekes i stekeovn og nyyytes! Tips: Passer også fint på grillspyd, om du lager terningene litt større.

Oppskrift Hvordan Tilberede Tofu Tapas

Bakt potet
Deretter var det over til det som har vært månedens schlager hjemme hos meg. De som følger meg på snapchat på janesmat har sikkert sett at det har dukket opp en og annen bakt potet i det siste ;) Og favorittfyllet er revet veganost, hjemmelaget hvitløksmør, mais og røkt kjøttfri pølse. Smaker herlig med en iskald øl ved siden av!

Oppskrift Bakt Potet Vegansk Pølse Skinke Hjemmelaget Hvitløksmør Veganost

Blomkålpanne
Vidunderlige blomkål. Her er den stekt sammen med tomater, løk og krydder. Kjempegodt som en liten rett i seg selv, eller prøv den i pitabrød.

Oppskrift Blomkålpanne Fyll Til Pitabrød

Farlig god focaccia med mais og timian
En annen dille jeg har hatt denne måneden er focaccia. Det er så godt at jeg gjerne kan spise bare det. Og denne her, folkens, den er virkelig farlig god. Med små søte maiskorn og frisk timian blir det skikkelig nom nom.


Enkle, grove pitabrød
Mere baking skulle det bli, og denne oppskriften viser hvordan du kan lure inn litt ekstra grovt fiber inn i de hjemmebakte pitabrødene.

Oppskrift Grove Enkle Hjemmebakte Pitabrød

Fete byggburgere
Ingen måned uten burger, eller hur? Denne saftige saken ble burger nummer 45 (!) publisert her på bloggen. En skikkelig digg en, basert på byggryn. For byggryn kan vi sannelig gjerne spise mer av.
Se flere veganske burgeroppskrifter i arkivet.

Oppskrift Hjemmelaget Burger Veganburger Vegetarburger Bygg Byggryn

Smarte pannekaker
Ja, tenk pannekaker trenger slett ikke være så dumt. Tilsett en boks med bønner, og du kan spise pannekaker med god samvittighet.

Oppskrift Sunne Pannekaker Med Bønner Kikerter

Grønnsakswok med nudler
Månedens kjappeste og deiligste middagsrett ble denne grønnsakswoken med peppersaus. Her kan du egentlig bare bruke  hva du har i kjøleskapet, men jeg brukte for anledningen aubergine, løk, sukkererter og gulrot.

Oppskrift Grønnsakswok Peppersaus Aubergine Gulrot Vegetar Wok

Tropisk linsesalat
Friskere salat finnes ikke! Lag en stor bolle og server som tilbehør til grillmat og annen sommermat. Et fargerikt innslag på bordet, det er helt sikkert. Og linser? Jo det er fordi linser er digg, linser er godt og linser gjør salaten litt mer mettende.

Oppskrift Sommersalat Linsesalat Melon Mango Grillmat Tilbehør

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...