Nomelett med sorte bønner og vårløk

Oppskrift Vegansk Eggfri Omelett Uten Egg Polenta Porsjonsomelett Bønner Polentaomelett Nomelett
Nom nom nomelett!
Omelett er rask å lage og smaker alltid godt. Denne er toppet med sorte sorte bønner, vårløk, papkikaflak og revet ost.

Nyt den som frokostomelett eller ta den med i matpakka. Sammen med en brødskive og en grønn salat blir den en deilig lunch. Om du i tillegg serverer stekte poteter, tomatbønner og en stor salat ved siden av, har du en mettende middag.


Glemte jeg å si at den er helt uten egg?

Oppskrift Vegansk Eggfri Omelett Uten Egg Polenta Porsjonsomelett Bønner Polentaomelett Nomelett

Kan vi lage det? Ja, vi kan!
En 100% eggfri omelett. Og den er minst like enkel å lage som eggeomelett, kanskje enda enklere.

Oppskrift Vegansk Eggfri Omelett Uten Egg Polenta Porsjonsomelett Bønner Polentaomelett Nomelett

Siden det ikke er egg i den og ikke "ordentlig" omelett, synes jeg det passer godt å kalle den "nomelett". Det forslaget kom fra en vegankompis av meg, Per Christian. Takk!

Oppskrift Vegansk Eggfri Omelett Uten Egg Polenta Porsjonsomelett Bønner Polentaomelett Nomelett

Noen tips før vi starter:
Den store stjerna i denne oppskriften er polenta. Den får veldig lik konsistens som egg når den tilberedes og tjener oppgaven som "egg" perfekt. Dessuten er den jo gul og fin i fargen og dermed "egg-look-alike". Les mer om polenta i min artikkel hva er polenta.

Oppskrift Omelett Hva Er Polenta Polentaomelett

Omeletten tilberedes i stekeovn, så du trenger en ildfast form av noe slag. En mini-stekepanne, liten paiform eller annen ildfast porsjonsform vil passe fint.
NB: Formen bør ikke ha for høye kanter, ellers blir det vanskelig å få omeletten hel ut. Eventuelt kan du bruke bakepapir oppi formen, da er det null problem.
Min lille blå stekepanne er kjøpt på bruktbutikk, er 15 cm i diameter og rommer litt over 2 dl.

Oppskrift Vegansk Eggfri Omelett Uten Egg Polenta Porsjonsomelett Bønner Polentaomelett Nomelett

Det finnes flere typer vegansk ost på markedet. Jeg brukte for anledningen "Wilmersburger Pizzaschmelt". Ferdig revet, soyafri, glutenfri, gmo-fri, vegansk, god på smak og den smelter! Kjøpt på Sunkost Günerius her i Oslo. Kan også bestilles på nett fra Veganlife.

Bruk gjerne annen type ost. Kan feks anbefale veganske oster fra Cheezly, Vegusto og Jeezini. Stikk innom nærmeste helsekost og spør hva de har.

Oppskrift Vegansk Ost Wilmersburger Veganost Omelett Polenta(1 porsjonsomelett - nok til 1 pers)
omelett-røre:
1,5 dl vann
1/2 dl polenta
1 toppa ts næringsgjær (kan sløyfes)
1 ts buljongpulver
ca 1/2 ts salt, smak til

topping:
et par never kokte sorte bønner
et dryss paprikaflak
1 vårløk, hakket
dæsj olivenolje
litt revet veganost


Sett først stekeovnen på 225 grader.

Pensle en liten stekepanne / ildfast form med et tynt lag olje. Visp sammen vann, polenta, næringsgjær, buljong og salt og hell røra i formen.

Oppskrift Vegansk Eggfri Omelett Uten Egg Polenta Porsjonsomelett Bønner Polentaomelett Nomelett

Stek midt i ovnen på 225 grader i 5 min.
Ta formen ut av ovnen (forsiktig så du ikke brenner deg).
Omeletten har nå begynt å stivne og ser omtrent slik ut.

Oppskrift Vegansk Eggfri Omelett Hvordan Tilberede Polenta Porsjonsomelett Polentaomelett

Dytt bønnene lett nedi, krydre med paprikaflak og strø over vårløk. Sprinkle over litt olivenolje og dryss på revet ost til slutt.

Oppskrift Vegansk Eggfri Omelett Uten Egg Polenta Porsjonsomelett Bønner Vårløk Polentaomelett

Sett den tilbake i ovnen og stek videre i 10 min på 225 grader.

Polentaen er ganske myk når den kommer ut av ovnen, så den må avkjøles litt. Sett den kaldt, så stivner den / "setter seg" etter noen minutter.

Tips:
For å få omeletten ut av formen, legg en tallerken oppå og vipp rundt. Dunk, så faller omeletten lett ut. Vend den deretter over på en annen tallerken med rette siden opp.

Oppskrift Vegansk Eggfri Omelett Uten Egg Polenta Porsjonsomelett Bønner Polentaomelett Nomelett


* Spis nomeletten som den er, varm, lunken eller kald. Eller server med salat, ketsjup / shiracha på topp og en tykk skive grovbrød med smør.

* Stekte poteter og bakte tomatbønner smaker også deilig til omelett.

* Holder seg fint i kjøleskapet et par dager, om du ikke spiser opp alt på en gang.

* Omelettrester egner seg knallbra i lunchboksen.

* Prøv også
- vegansk omelett med spinat, smørbønner og tomat
frokostomelett med potet og purre
- nomelett med tomat og rødløk


Nom nom nom!!

Oppskrift Vegansk Eggfri Omelett Uten Egg Polenta Porsjonsomelett Bønner Polentaomelett Nomelett

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

24 kommentarer :

 1. Det der så snadder ut! Ved første øyekast ser det akkurat ut som en helt vanlig omelett.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant, den ser veldig "eggete" ut ;) Smaker ikke som egg da, men veldig godt!

   Slett
 2. Det ser spændende ud. Ellers er det jo meget tofu'en som er spil til røreæg, men det her skal bestemt prøves også.

  SvarSlett
  Svar
  1. :D Tofu-omelett har jeg faktisk ikke laget ennå. Hmmm. Må testes!

   Slett
 3. Tusen takk! Er ikke veganer, ikke engang vegetarianer, men jeg er på en streng diett og kan bl.a. ikke spise egg. Omelett er en av de tingene jeg har savna, nå har jeg noe jeg kan lage i stedet. Vi har faktisk innført noen veganske eller vegetariske middager i heimen. Denne uka har vi hatt to; quinoaboller den ene dagen og gulrotsuppe den andre. Jeg liker å lage mat fra bunnen, og her på bloggen finner jeg mange inspirerende og gode oppskrifter. Har lært å spire mungbønner og lage lapper av dem. Tenåringsjentene mine og jeg digger dem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, da har du et alternativ til eggeomelett :D
   Så supert dere har begynt å lage vegan-/vegetarmiddager! Særlig om man liker å lage mat fra bunnen av, kan det bli utrolig mye snadder!
   Og de spirelappene, ah nomnomnom! <3

   Slett
 4. Ser fantastisk ud! Skal prøves snarest! Tak for tippet!! :D

  SvarSlett
 5. Kjempegodt. Men viktig at forma er vid og laget er tynt. Neste gang lager jeg den i et ildfast lokk, tenker jeg. Og smører den litt mer. Denne ble skrapet ut av den litt for dype formen, noe som passer helt greit til hjemmelunsj, men gjør den ikke så egnet til ta-med-mat. Sprinkle olje er vanskelig, synes jeg, så jeg rørte litt olje inn i de svarte bønenen før jeg tilsatte dem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Supert! Takk for tilbakemelding, skal skrive noen ord om det inn i oppskriften :D

   Slett
 6. Innleggene dine om polenta har gjort meg veldig nysgjerrig på det! Tror jeg skal prøve meg på en vegetarisk versjon senere i dag. Har noe vegetarpepperoni som sikkert funker supert i en nomelett! Nom ser det iallefall ut :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Løp og kjøp! :D
   Lykke til med nomeletten. Vegetarpepperoni høres knall ut!

   Slett
 7. Nam! Jeg har spist denne til lunsj to dager på rad nå. Brukte en liten og ganske dyp hjertespringform, som jeg kledde med bakepapir. Da var det bare å lempe herligheten ut på tallerkenen, hjerteformet og fin. :) Også så god!! Tusen takk for oppskriften. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ah, bakepapir var lurt! Skriver inn et par ord om det som tips i oppskriften. Takk!
   Bare hyggelig, supert den falt i smak <3

   Slett
 8. Synes det er veldig kjekt med alle oppskriftene du legger ut - har ei som ikke tåler egg, melk +++ og da er jo vegan mat et godt utgangspunkt :) Takk for at du deler

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig glad oppskriftene er til hjelp! Er nok en del egg- og melkeallergikere som benytter seg av veganoppskrifter. Kjekt!

   Slett
 9. Hey! I came across this recipe via tumblr. This looks great! Unfortunately, i don't understand anything, is the recipe also available in English :-D?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi! Thank you :)
   There is a translate button located on the upper left an the blog, just above my profile picture. Try that and hopefully you will understand more :)

   Slett
 10. Heisann, fantastisk blogg! Ble veganer for ca 7 uker siden, og har funnet masse spennende her. LOVE IT! Jeg bare lurte på en enkel sak...buljongpulver...kan jeg bruke oppløst buljongterning istedet? Jeg kjøpte forresten polenta for å bruke i hudpleie (sammen med mandelolje og lavendel er det digg ansiktsskrubb) er supergira på å teste det i nomeletten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for det!
   Ja du kan fint bruke buljongterning istedenfor buljongpulver, bare knus den til pulver og tilsett i retten. NB: Vær obs på at buljongterninger ofte inneholder MYE salt, så du må justere ned ev. saltmengde i oppskriften ellers.
   Polenta i hudpleie, så kult! Fikk lyst til å prøve :)

   Slett
 11. OK, jeg elsker omelet, men, men - jeg tåler ikke godt mange æg ( og i tillæg er jeg veganer hæ, hæ!). Jeg har været meget skeptisk overfor denne polenta metode - i laang - lige indtil igår! Og hvilket overraskelse. Det blev SUPER lækkert:DD Jeg blandede persille, koriander, grønne rosiner og valnødder i den let-kogte polenta, og så ca. 15. min. i ovnen. Mums, mums. Nu er jeg overbevist og jeg skal lave det igen og igen med alt det grøntsags-fyld, man ellers ville putte i en æggeomelet. TAK.
  Vh
  Dorthe

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt at du har testet (og godkjent) polentaen :D Den miksen du hadde i høres jo bare helt nydelig ut. Rosiner og greier. Fikk lyst på nomelett selv her nå ;)

   Slett
 12. Hei! Dette ser spennende ut. Tror du det går å gjøre nomeletten i muffinsformer? Jeg har silikon-muffinsformer, og vil prøve på å gjøre omeletter til en fest, for å ha små porsjoner. Planen er å bruke grønnkål i nomeletten. Hvilke plantebaserte alternativer til fløte finnes det som kan passe til å koke grønnkålen først før jeg har den i nomeletten?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, det funker med muffinsformer. God idé! Trenger du å koke grønnkålen først egentlig? Om du vil gjøre det, kan du feks oatly imat matfløte eller soyabasert- eller risbasert matfløte :) Lykke til!

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...