Festwraps med kokosbønner og aubergine

Oppskrift Vegetar Vegan Hvite Bønner Aubergine Wrap Tapas Tortilla Lefse Lefserull
Du tror det ikke før du har smakt det - dette er bare helt utenomjordisk godt!
I denne oppskriften har jeg satt sammen en herlig miks av kokosmasse, løk, urter og chili og blandet det med små hvite bønner. Kokosbønneblandingen rulles så i wraps sammen med skiver av stekt aubergine.

Resultat: lekker og spennende festmat. Kokos og løk er intet mindre enn en uventet vinnerkombinasjon!


Festwraps med kokosbønner og aubergine strutter av deilige smakskombinasjoner og passer perfekt på tapas-/koldtbordet eller som en liten velkomstsnack når du har gjester. Hjemme hos meg spiser vi disse når vi skal kose oss litt ekstra. Sammen med en iskald øl er de helt fantastiske!


(nok til å fylle 8 lefser på 20 cm i diameter)
kokosmiks:
1 medium gul løk, grovhakket
1/2 rød chili, hakket (husk å fjerne frøene)
3 ss kokosmasse
noen kvaster frisk bladpersille, grovhakket
1/2 ts salt
en god klunk rapsolje
en liten skvis limesaft

du trenger også:
1,5 dl små hvite bønner, tørre som du bløtlegger over natta og koker møre, tar ca 1 time. (= ca 3,5 dl ferdig kokte bønner/ = 1 boks) (Jeg hadde en posjon ferdig kokte bønner i fryseren, så da var det bare å skylle dem kjapt i varmt vann, og vips- klare til bruk!)
2 medium auberginer
8 medium tortillalefser (jeg pleier å bruke SantaMaria sine "whole wheat tortilla")
coctailpinner/tannstikker


Oppskrift Vegetar Vegan Hvite Bønner Wrap Aubergine Kokosmasse Tapas Tortilla Lefse

1. Ha alle ingrediensene til kokosmiksen, unntatt olje og limesaft, i en food processor. Kjør til det har blitt ganske smått. Tilsett olje og limesaft og kjør videre noen sekunder.
2. Bland kokosmiksen med de kokte bønnene og sett til side.
3. Kutt av endene på auberginene, del de i to på langs, og hver del i ca 1 cm tykke avlange skiver. Du trenger 16 skiver til sammen. Stek aubergineskivene gylne på begge sider i rapsolje i en stor stekepanne. Strø på litt salt og pepper mot slutten av steketida. La de renne av seg ekstra olje på kjøkkenpapir.
4. Legg to aubergineskiver på hver tortilla og noen skjeer av kokosbønnene oppå. Rull sammen wraps, del hver wrap i to og sett en coctailpinne i hver bit. Stikk gjerne coctailpinnen gjennom et persilleblad.


* Festwraps med kokosbønner og aubergine smaker like godt lunkne som kalde, og de holder seg fint et par dager i kjøleskap.

Oppskrift Vegetar Vegan Hvite Bønner Wrap Kokosmasse Aubergine Tapas Tortilla Lefse

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

8 kommentarer :

 1. Nam! Disse skal jeg lage til fest i kveld. Gleder meg :)

  SvarSlett
 2. Varmer du tortillalefsene i ovnen først? Jeg synes de kan være litt "harde" rett fra pakka. Ser veldig godt ut da! :)

  SvarSlett
 3. Milde himmel, så godt! Jeg har servert disse i ulike sosiale lag, og alle har vært superimponerte over maten :) Tusen takk for fantastisk oppskrift!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy! Dette er virkelig en "du tror det ikke før du har smakt det"- oppskrift :D

   Slett
 4. Disse skal få bli med i konfirmasjon om noen uker, sammen med en oppskrift fra boken din som jeg nettopp har glemt hva heter ;) En slags kald "salat" med potetbiter og masse annet godt om jeg husker riktig! Får prøvelage alt en uke før, håper på å overraske noen med at veganmat faktisk smaker godt det også... Da er dine oppskrifter kjempefine :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Moro at de får bli med i konfirmasjon! :D Kan det være potet- og bønnesalat med rugbrødkrutonger du mener? Den er knallgod isåfall!

   Lykke til med matlagingen!

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...