Rød bulgur (bulgur som tilbehør)

 Oppskrift Koke Tilberede Brun Bulgur
Har du en pose med bulgur liggende som du ikke helt vet hvordan du skal tilberede?
Her kommer et knallbra forslag: Sammen med løk, buljong og tomatpuré blir de ellers litt kjedelige bulgurkornene til et smakfullt tilbehør som passer godt sammen med alskens middagrettter, falafel, grillmat, salater, i pitabrød og mere til. Veldig enkelt og veldig godt!


Her har jeg brukt grovkornet brun bulgur, det står ofte "brown coarse bulgur" på pakka. Du kan gjerne bruke vanlig grovkornet lys bulgur også, denne trenger kortere koketid (nærmere beskrevet i selve oppskriften).

(tilbehør til 3-4 pers)
3 små sjalottløk, finhakket (eller 1/2 liten gul løk)
2 dl grovkornet brun bulgur (ev. bruk vanlig grovkornet lys bulgur)
4 dl vann
2 ts vegansk buljongpulver
1/2 ts salt
2 toppa ss tomatpuré


1. Blank løken i et par spiseskjeer rapsolje i en kjele, den skal ikke bli brent, bare myk og blank.
2. Ha oppi bulgurkorna og stek et par minutter under omrøring.
3. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke på svak varme under lokk i 20 min. Rør i den et par ganger underveis. Ta kjelen av varmen og la bulguren hvile under lokk i 20 min. (Merk: Om du bruker vanlig lys bulgur holder det med en koketid på 15 min og ingen hviletid er nødvendig).
5. Rør inn en dæsj god olivenolje og server!


* Prøv rød bulgur i de fantastiske bulgurkaker med koriander.

* Se andre oppskrifter med bulgur her.

Oppskrift Koke Tilberede Bulgur
* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

16 kommentarer :

 1. I dag laga jeg bulgur til middag, inspirert av denne oppskrifta. Det smakte fortreffelig godt sammen med salat, poteter og urteburgere. :-)
  Takk for tipset! I tida framover blir det garantert fleire bulgur varianter på middagsbordet her i huset!

  SvarSlett
 2. Ny bulgur variant ble servert i kveld. Jeg brukte grunnoppskrifta di + diverse kryddergrønt fra hagen. Eks: seiersløk, bjørnerot og koreander. I tillegg brukte jeg vårløk, litt paprika og soltørka tomater fra butikken. Det blei meget velsmakende denne gangen også!

  SvarSlett
 3. Den var sykt god! Både jeg og tvillingjentene på 3 år syntes dette var godt ;)

  SvarSlett
 4. Finnes det en online butikk hvor du kan kjøpe bulgur, tahini, bønner og liknende?
  Jeg bor litt borte fra store byer.

  Takker for svar.

  SvarSlett
 5. Kinsarvik har bra utvalg av mye forskjellig: http://www.kinsarvik.no/default.aspx

  SvarSlett
 6. Tusen takk for lenken. Jeg har nå bestillt mange varer. Det skal bli spennende å prøve noen av oppskriftene her.

  SvarSlett
 7. Denne oppskriften har vi brukt så mye! Når vi har igjen rester er de like godt dagen etter. Super blogg, Jane!!! Tusen takk!

  SvarSlett
  Svar
  1. :)) Jeg digger også bulgur på denne måten. Det skal ikke så mye til, og så blir den SÅ god! :)

   Slett
 8. Hei! Kjøpte meg en pakke bulgur i dag da jeg smakte en så utrolig god bulgur-rett for ikke så lenge siden. Har vært på utkikk etter bulgur siden da, men først idag fant jeg det.
  Dessverre mangler jeg andre essensielle ting til oppskriftene dine, så det får bli en annen dag. :)
  Men, kan du gjøre slik at bildene for oppskriftene dine også har en snarvei til selve oppskriften i tillegg til "Les mer"-linken ?Trykker stort sett alltid på bildet først, og selv om bildene er fine, er det oppskriftene jeg gjerne vil se nærmere på. ;) Takk for fin blogg og bok!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for tilbakemeldinf. Du mener du vil ha en funksjon som hopper rett til oppskriften når du trykker på bildene? Det er i så fall en funksjon som ikke kan bygges inn i den bloggmalen jeg bruker nå, men jeg jobber faktisk med splitter nytt bloggdesign om dagen og tar gjerne med meg tips og ønsker videre.

   Slett
 9. Takk for svar. Ja det hadde vært supert! Særlig for mobil, siden der tar det mer tid å komme tilbake og til oppskriften om en trykker feil. Trykker automatisk på det jeg vil ha (bildet) og ikke på det jeg trenger (oppskriften) :p Gjerne flere søkeresultater på samme side også om det er mulig. Nå får jeg opp 5 retter per side, og det kan for noen produkter bli litt mange sider å se gjennom, for eksempel blir det 10 sider for sopp. Ha en fin dag videre, og god bedring! (følger deg på snap :p )

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk igjen, skal ta med meg tipsene videre :) Vi snappes ;)

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...