Gjestebok

Notis: Dette er gjestebok nr. 1, som pga teknink problem ikke kan vise fler kommentarer.
For å skrive inn en ny hilsen, gå til GJESTEBOK NR. 2.


Gjestebok, del 1:
Hvem er DU som leser VeganMisjonen? Jeg er nysgjerrig!

Er du veganer, vegetarianer, "flexitarianer", kjøtteter eller litt av hvert?
Har du testet noen av oppskriftene? Har du en favoritt?
Kanskje du har en egen nettside, legg gjerne igjen link.

Det hadde vært veldig hyggelig om du la igjen en liten hilsen :D
Hilsen JaneFå de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @jojanonne.

 

203 kommentarer :

 1. Jippi, en gjestebok! :D
  Hei, jeg heter Inga og trener som en gal. Jeg spiser kun ubehandlet mat som jeg ser hva består av, og irriterer vettet av alle rundt meg med kostholdsmanien min. Jeg mener at et bra kosthold er veien til ei bra helse, og elsker å lese folks gjennomtenkte meninger om kosthold og trening:) Ergo er jeg innom bloggen din støtt og stadig! :)

  SvarSlett
 2. oops, du kan kanskje endre den siste kommentaren min slik at den inneholder riktig nettadresse:p

  SvarSlett
 3. Hei Inga!
  Trening og ubehandlet mat er topp!
  Er stadig innom og "besøker" deg også ;)

  Kan ikke endre kommentaren din, men kan jo legge til adressen til bloggen din her.
  Ingas treningsblogg: "Fysikk - og veien dit"
  http://fysikk.treningsblogg.no/

  SvarSlett
 4. Hei! :D Jeg heter Kristine og er (lacto-ovo-)vegetarianer :) Jeg har fryktelig lyst til å bli veganer egentlig, men jeg bor på et lite sted langt unna muligheten til å kjøpe de mange ulike matvarene som storbyene selger :/ Men! Jeg skal snart flytte, satser på å bli veganer da :) Ellers er jeg 21 år, var pescetarianer i halvannet år, spiste kjøtt igjen i et par år, ble vegetarianer i januar, og har ingen planer om å noensinne spise noen dyr igjen. Falafel er en storfavoritt! :) Og jeg finner det ganske fantastisk at du bruker "nom nom" :D Elsker også header-bildet <3

  SvarSlett
 5. Jeg heter Christina, jeg er veganer og jeg digger bloggen din! :D Jeg har prøvd mangemange oppskrifter herfra, så klarer ikke bestemme meg for en favoritt. Grønnkålchips er en god kandidat! Jeg startet en vegansk blogg selv for en måneds tid siden, delvis inspirert av deg. :) Adressen dit er http://veganvoff.com, kom gjerne på besøk! :)

  SvarSlett
 6. Hei Kristine! Skjønner godt at det kan være vanskelig å få tak i de matvarene man ønsker som veganer på små steder. Vet feks ikke hva jeg skulle gjort uten alle de fantastiske innvandrerbutikkene vi har her i Oslo.
  Panda-nom-nom-bildet falt jeg pladask for da jeg lette etter bilde til header, og så har det blitt der siden :) Og nå har det blitt et slagord her på bliggen "skikkelig nom nom"!

  SvarSlett
 7. Var innom VeganVoffen din nå, Christina, flott blogg (og morsomt navn) :D
  Ser det har dukket opp flere veganblogger den siste tida, og det er jo knallbra. Flere og flere som får øynene opp for vegan- og vegetarmat. Likte godt artikkelen din om Bangkok, har vært der selv og kjente meg igjen.

  SvarSlett
 8. hei,
  elsker bloggen din. vært vegetarianer over 14 år.ble veganer for noen dager siden. bor for tiden i tromsø. bloggen din har gitt meg utrolig mye inspirasjon. elsker alle innleggene dine. beundre deg!! kjenner ingen vegetarianer her. jeg skal på vegetar festivalen. håper på å hilse på deg :) lykke til med bokprosjektet og bloggen.

  SvarSlett
 9. Hei! Grattis med veganer for noen dager siden :) Så hyggelig at du liker bloggen, kjempemoro å høre. Utrolig fint å kunne være til inspirasjon:))

  Du må komme og hilse på på vegetarfestivalen! Jeg kommer til å være der hele dagen. Skal stå på standen til Norsk Vegetarforening (siden jeg jobber i matredaksjonen der) og holde mitt eget lille kokekurs en gang i løpet av dagen.

  SvarSlett
 10. Hei! Jeg heter Siri og digger veganmisjonen!! Er 17 år, bor i Bergen. Er litt veganer, mest vegetarianer. Har laget mange av oppskriftene dine, tror kanskje nøttesmør er det jeg har laget mest. Kjempegodt med hjemmelaget mandelsmør! Og så liker jeg lefsepizza. NOM NOM!! Gleder meg til kokeboka kommer. Jeg har bestilt alerede. :D Hilsen Siri <3

  SvarSlett
 11. Hei! Jeg heter Elise, bor i Bergen, og har vært veganer ca 9 mnd nå. Er også generelt opptatt av et sunt kosthold, og finner alltid inspirasjon hos deg når jeg ikke gidder å finne på noe selv ;) Har lest bloggen din fast lenge nå, og må vel si at "flyttesuppa" og falafel er mine favorittoppskrifter!

  SvarSlett
 12. Hei Siri! Nøttesmør lager jeg også ofte, fast inventar i kjøleskapet. Jeg gleder meg også til kokeboka kommer, den blir ganske så kjempefin :)

  SvarSlett
 13. Hei Elise fra Bergen! Så hyggelig du finner inspirasjon her! Og flyttesuppe og falafel = <3 Noen av mine favoritter også!

  SvarSlett
 14. Hei, Jeg heter Grethe, bor i nord er en dame i min beste alder, dvs sånn litt over 50. Har alltid hatt sansen for vegetarmat og fulgt bloggen din ganske lenge. Veldig hyggelig og inspirerende blogg.
  Takker for alle gode oppskrifter og gleder meg til kokebok!
  Vennlig hilsen Grethe

  SvarSlett
 15. Hei Grethe! Veldig hyggelig med faste lesere :) Kokeboka er snart i havn, blir spennende!

  SvarSlett
 16. Hei! Jeg ble veganer for et halvt aar siden, og selv om jeg hadde tenkt paa aa ga fra vegetarianer til vegan en stund, var det bloggen din som inspirerte meg til aa gjoere det. Faktisk gikk jeg vegan samme dag som jeg oppdaget denne bloggen; det var jo saa mye spennende a proeve ut. Jeg bor paa Vestbredden, og har fordelen av mye og billig frukt og groent, og maa av og til erstatte og eksperimentere siden vi har litt annerledes utvalg her. Jeg er spesielt glad for noettemelk, siden den eneste soyamelken her er israelsk. Tusen takk for bloggen din; jeg bruker den hver dag over min lille slitne gasskomfyr:)

  SvarSlett
 17. Åh, så morsomt med en leser fra det store utland :)
  Jeg trengte også litt tid på å gå fra vegetar til vegan, det var matkurset til Norsk Vegetarforening som gav meg det siste "sparet" ;) Kos deg videre med gasskomfyr, nøttemelk, sommer og det gode veganliv!

  SvarSlett
 18. Hei jane!
  Eg er 25 år og bur i Bergen. For litt over et år siden hadde eg som mål å spise minst ein vegetar middag i veka. Lagde som regel litt kjedelige ting, iunspirert og uvitende som eg var. Etter eg i vinter kom over bloggen din har eg i dag et heilt anna forhold til vegetar og vegan mat. Bloggen din er fantastisk, med spennande oppskrifter som alle kan få til og som smaker himmelsk. No spis eg masse vegetar mat til både middag og lunsj og gleder meg til all god mat eg har igjen å oppdage, både fra din og andre sine blogger. Målet om å spise mindre kjøtt er nådd, å slutte heilt har eg ikkje planer om enda. Men vil sei tusen takk for at du deler disse fantastiske oppskriftene med oss, håper du fortsetter! Min favoritt trur eg er røde linselus, de er så herlige å ha i frysen!

  SvarSlett
 19. Hei! Eg er pescaterianer, og ser opp til deg og alle andre veganerar.

  Eg kunne ønske å vere veganer sjølv, men finner det litt vanskeleg då alle rundt meg (venner, familie, kjæraste) er skikkelege kjøtetarar :P Føler ofte(alltid) at eg er til bry når vennegjengen skal lage mat ilag osv, sjølv om eg et sjømat (utanom scampi), egg og melk.

  Dette er min absolutte favoritt av matbloggane, og eg likar spesialt godt alle påleggene og pestooppskriftene dine. Gleder med til boka di kjem ut!

  SvarSlett
 20. Hei Hanne! Utrolig inspirerende å høre at jeg bidrar til å gjøre det enklere å spise mer veggismat!! Det er det som er målet mitt også :)
  Jeg har ikke tenkt å gi meg med bloggingen på en stund ennå nei, selv om jeg gir ut bok denne sommeren. Kommer til å holde på så lenge jeg har tid, lyst og inspirasjon, og det er det fremdeles masse av :)

  SvarSlett
 21. Hei Kristine :) Ikke alltid så lett å være veganer når alle rundt en spiser kjøtt nei, kjenner meg igjen der. Nettopp derfor ventet jeg også lenge med å legge om helt. Følte meg til bry osv.
  Uansett, det viktigste er at man finner ut hva man selv trives med og etterlever det så godt det er mulig :)
  Og forresten, moro at du liker påleggsoppskriftene, det var noe av det vanskeligste når jeg ble veganer, å finne ut hva jeg skulle ha på brødskiva...
  Må nesten lekke ut bittelitt forhåndsinfo om en skikkelig nom nom påleggsoppskrift som kommer i kokeboka: "linse og solsikkepate med rotfrukter"!!!!! Nom nom!

  SvarSlett
 22. Hei! :)
  Jeg heter Josefine, er 14 år fra Oslo. Ble vegetarianer da jeg var ca 8 år og begynte å spise helt vegansk for ca 5 mnd siden. Jeg kan ikke kalle meg 100 % veganer enda, for jeg bruker fortsatt noen hudpleie-, sminke-, kroppsprodukter o.l. som inneholder bivoks og litt annet snusk, men alt er iallefall vegetarisk og ikke testet på dyr!

  Jeg oppdaget bloggen din en gang sent på sommeren/ tidlig på høsten i fjor, og har vært avhengig siden, hehe.. :)
  Å velge en favoritt fra denne bloggen er klin umulig. Det er så masse godt her! :D Selv om de vaflene med nøttemasse er knallgode. Til og med foreldrene mine (ihuga kjøttspisere) kunne si seg enige i det. Du har også æren for å få meg hekta på pai! Jeg hadde faktisk aldri smakt vanlig eggepai før jeg prøvde polenta-versjonen din, men det var supergodt.

  Takk for at du skapte VeganMisjonen og lykke til med kokebok!

  Klem! :)

  SvarSlett
 23. Takk for det, Josefine :) Boka er ikke langt unna virkelighet nå!
  Fortsett å lage deilig veganmat og server familien, kanskje det blir veganere av dem også ;)

  SvarSlett
 24. Hei,

  jeg og familien spiser det meste - inkludert kjøtt, men helst vilt. Vi har likevel et par vegetariske/veganske middager i uka, og da bruker vi ofte oppskriftene herfra. Veldig mye god mat! :) Har ennå til gode å prøve en oppskrift som ikke smaker fantastisk..... Takk for gode tips!

  SvarSlett
 25. Hei Maria! Så flott at dere får plottet inn noen veganske/vegetariske middager hver uke, og veldig hyggelig å kunne være til inspirasjon. Kos dere videre med god mat!

  SvarSlett
 26. Enda en ihuga kjøttspiser som du skal ha hovedæren for å ha omvendt. Nå er kjøtt på menyen kun én gang i uken (og da helst vilt) - og med dine oppskrifter føles det ikke som noe tap! Stå på! Du bidrar enormt til å avmystifisere veganisme :) Gleder meg til kokeboken.

  SvarSlett
 27. Så herlig å høre, Kine! Slike tilbakemeldinger er en stor stor oppmuntring å få :D

  SvarSlett
 28. Hei, Jane! Jeg har et spørsmål til deg :)
  Hvilke innvandrerbutikker, ev. andre butikker anbefaler du i Osloområdet?

  SvarSlett
 29. Hei Steinar!
  Siden jeg bor på Grunerløkka, er jeg ofte og handler på Vatan Detalj i Herslebsgate. Nøtter i løsvekt og masse bra grønt.
  Den store grønnsaksbutikken på Grønland, rett rundt hjørnet for posthuset, har fantastisk utvalg, pris og kvalitet!
  I Torggata finner du asiatiske supermarked med spennende utvalg.
  Røtter på St.Hanshaugen/Frogner er også knallbra, der har de en del varer du ikke finner andre steder, bl.a. et utvalg veganske oster.
  Av helsekostbutikker liker jeg den på Grønland godt, bra utvalg. Eller den i Akersgata.

  Det er de jeg kommer på i farta, men det finnes sikkert mange mange flere bra sjapper her i byen. Kanskje andre lesere har tips?

  SvarSlett
 30. Hei! Jeg heter Kristin, er 43 år og bor i Kongsberg. Flyttet hit for noen måneder siden etter 20 år i Tromsø. Bor midlertidig i en leilighet med et kjøkken som ikke innbyr til noe særlig eksperimentering, så for tiden går det mest i de enkle, gamle oppskriftene jeg kan utenat. Men det skal bli bedre etter hvert, for jeg elsker å lage mat! Jeg sluttet å spise kjøtt for 20 år siden, og så har det utviklet seg naturlig og gradvis inntil jeg tok skrittet fullt ut og ble veganer for fire år siden. Syns det er artig hvor annerledes det har blitt å være veggis i løpet av disse 20 årene! Heldigvis går det den rette veien, det blir litt enklere for hvert år. Da tenker jeg på tilgang til matvarer, folks holdninger, og ikke minst så har internett gjort hverdagen litt mindre komplisert. Har fått mye god inspirasjon fra bloggen din :)

  SvarSlett
 31. Hei Kristin!
  Virker som ting går den rette veien ja! :D Virker som om vegetarisme og veganisme er "i vinden" som aldri før. Og mer vind skal det bli! :)
  Hyggelig at du følger med på bloggen, og masse lykke til med matlagingen og veganertilværelsen videre!

  SvarSlett
 32. Hei! Liker bloggen din utrolig godt, og prøvd mange av oppskriftene her. Må si jeg er veldig fornøyd! Vegetarianer som vurderer sterkt å gå over til veganer. Er så uffatelig glad i å bake, så tenkte det kanskje kom til å bli vanskelig da. Men der tok jeg feil! Tusen takk for fantastisk inspirerende blogg!

  SvarSlett
 33. Hei,
  Jeg har kjøpt kokeboka di og den er helt genial!
  Har mange kokebøker etterhvert men har aldri forelska meg sånn i ei bok.
  Vær så snill og gi ut flere bøker!

  Hilsen kjøttspiser som lurer på å konvertere :)

  SvarSlett
 34. Hei Charlotte! Tusen takk for utrolig inspirerende hilsen:) Jeg har vel ikke altfor mange bakeoppskrifter å skryte av ennå, men det kommer fler ;) Kos deg videre med vegetar- og veganmat!

  SvarSlett
 35. Hei, Kjøttspiser som lurer på å konvertere :)
  (Den likte jeg ;)

  Og jeg er allerede i ferd med å planlegge neste bok, uhelbredelig matfrik vet du. Veldig moro at skribleriene mine faller i smak hos andre, tilogmed hos kjøttspisere, akkurat slik jeg drømmer om det :D

  SvarSlett
 36. Hei:) Så fin blogg du har! Jeg er vel en litt-av-hvert-spiser, glad i egg, ost, fisk og kylling, samtidig som jeg styrer unna storfe og svin. Prøver å spise renest mulig og lage all mat fra bunnen av:) Så bra at du har laget en blogg med mange gode oppskrifter, dette var inspirasjon for meg - kanskje jeg kan prøve meg på en vegandag i uken? Hmm:) Er dessuten opptatt av at produktene jeg bruker ikke er testet på dyr=)

  SvarSlett
 37. Hei Mia! Takk for det, veldig hyggelig å kunne være til inspirasjon :D En vegandag i uka høres knallbra ut :) Lykke til!!

  SvarSlett
 38. Heisann!
  Etter 6 år som vegetarianer har jeg for en måneds tid siden gått over til vegansk kost. Begynte med maten - får ikke satt meg helt inn i alt på en gang. Blogger som din er gull verdt!!! Kjempegøy at det er så mange oppskrifter å finne på nettet. Og føler endelig at jeg har såpass mange gode oppskrifter at jeg får variert i hverdagen... Gleder meg til å prøve ut mange flere. Tusen takk for at du deler med deg :O) Heidi E.

  SvarSlett
 39. Hei Heidi E!
  Spennende prosess å gå fra vegetarianer til veganer, det kan jeg skrive under på. Så bra du finner hjelp på veien her blant oppskriftene mine. Jeg prøver å lage den nettsida jeg selv ønsket jeg hadde da jeg ble veganer..., så om den hjelper DEG er det gull verdt for meg også! :D

  SvarSlett
 40. tusen takk for en fantastisk inspirerende blogg jane! jeg har vært kjøtteter hele livet, men har igrunnen alltid gått å kjent på en liten "skap-veggis" som har snakka til meg langt inni bakhodet mitt, både av idealistiske, dyrevennlige og helsemessige årsaker. I perioder har jeg prøvd ut litt, men har manglet fullstendig inspirasjon og innput, så kosten har blitt forferdelig snever og jeg har omsider gått over til vanlig kjøttkost igjen, alltid med en bismak skal sies. Spesielt etter at jeg fikk dattera mi som nå er tre år, har jeg tenkt MYE på å legge om til vegetarisk, vil gjerne videre føre gode dyrevennlige holdninger og kunne servere "ren" og sunn mat til oss begge. I det siste har jeg derfor gjort mye research og prøvd ut forskjellige oppskriter og kom i den forbindelse, og til alt hell over deg, jane:D det var litt som å komme til himmelen det! Bloggen er proppfull av enkle, lettleste oppskrifter, med en snert av humor;) og ingredienser jeg finner i daglivaren. At det i tillegg smaker som, ja, en bit av himmelen gjør meg bare vilt begeistret, erklærer meg herved som fan, og heretter vegetarianer, mulig senere også veganer.. ser jo her at det et mulig selv hjemme på kjøkkenet:) har forøvrig "ikke bare en tomatsaus" på kok og "basilikumscones i ovnen pluss masse namm i kjøla så ikveld blir det tapas ala veganmisjonen, og det gleeedes!! :D tusen takk, og stå på! følger spent med :)

  SvarSlett
 41. Hei Persille :)
  Utrolig hyggelig lesning! Og jeg er så utrolig takknemlig for at bloggen min bidrar til at du og andre der ute spiser mer grønt :D
  Tror det er mange som er i samme situasjon som du beskriver, at de gjerne skulle ha spist mindre kjøtt og mer grønt. Men så er det vanskelig å finne på hva i ALL VERDEN man skal lage til middag hver dag. Gammel vane, vond å vende...
  Håper tapasmåltidet ble bra og god appetitt videre!

  SvarSlett
 42. Lakto-ovo-vegetarianer som spiser veldig mye vegansk etter at jeg oppdaget veganmisjonen.

  Jeg liker bloggen (og kokeboka) veldig godt fordi maten er kjempegod, enkel å lage, det er lett å få tak i ingrediensene (stort sett), det er lett å variere oppskriftene, maten er energitett (i motsetning til endel slanke-vegan/vegetar mat) og maten er billig (er student). Jeg syns også det er veldig flott at du skriver på norsk og styrer unna engelske ord og uttrykk, også er jeg veldig glad i ordspill ...

  Jeg takker spesielt for de veganske middagskakene - jeg som trodde det var vanskelig. I dag spiste jeg kikert- og havregrynkaker med løk, chili og hvitløk. Det virker som om det finnes uendelig mange vellykkede versjoner av disse kakene, perfekt for rester.

  SvarSlett
 43. Bloggen din er utrolig inspirerende, flotte bilder og et vell av spennende oppskrifter! Det er fantastisk at det finnes et sånt hav av muligheter i den veganske verdenen! Jeg er selv veganer og driver en mat- og helseblogg, både for å vise at det finnes masse god mat uten produkter av dyr, og for å samle egne ideer som dukker opp, så de ikke skal bli borte når alle de nye strømmer på ;-) Stå på videre, jeg tipper du er til inspirasjon for mange, mange! Og flere skal det bli, som åpner øynene for denne dyrevennlige matverdenen etterhvert, tror jeg :-)

  SvarSlett
 44. Hei Jane! Ville bare si at i løpet av året har meatfree monday utviklet seg til å bli -med virkning fra 1.januar - kjøttsøndag. Altså skal jeg spise kjøtt én gang i uken, og da blir det vilt eller økologisk. Hvem vet, kanskje blir jeg veggis i 2013?:) Takk for all inspirasjon! Elsker kokeboken din.

  SvarSlett
 45. Hei Kine!
  Veggisburgere lenge leve! oOg ikke sant det er flott at maten ikke trenger å være dyr (uhm uhm, *ordspill* uhm) Hehe :D

  SvarSlett
 46. Jartrud: Takk, og i like måte! Følger med på den flotte bloggen din også :D

  SvarSlett
 47. Hei Anonym!
  Fra meatfree monday til kjøttsøndag må jeg si var en skikkelig bra utvikling! :D Kos deg videre med god mat!!

  SvarSlett
 48. Hei! Skal endelig fortelle deg at jeg har brukt bloggen din som trofast oppskriftsbok/oppslagsverk i noen måneder nå. I dag la jeg deg til på listen over bloggere jeg følger på min egen blogg (http://kraakeklo.blogspot.com/). :) Du er kjempeflink!

  -Kristina, Bergen, lacto-ovo-vegetarianer.

  SvarSlett
 49. Hej Jane :-)

  Det var slet ikke faldet mig ind at jeg kunne oprette en gæstebog på min blog (jeg har jo også "kun" haft den i 4 år!), men så faldt jeg over din.

  ...og her er den så, min nye gæstebog:
  http://hijaluna.wordpress.com/gaestebog/

  Tak for inspirationen!

  Alt godt
  ~Luna

  SvarSlett
 50. Hei Jane! Jeg fant hjemmesidden din da jeg lette etter en oppskrift på linsesuppe. Hjemmesiden din er bare kjempefin! Den er ren og frisk og med masse flotte bilder. Jeg har kikket litt på noen oppskrifter og gleder meg til å prøve mange av dem. Jeg har vært vegetarianer i 2 1/2 år og målet er å bli veganer i år.
  Jeg er kjempeglad for at jeg fant bloggen din og håper at du forsetter med den lenge, lenge...

  SvarSlett
 51. Hei igjen Jane!
  Ville berre sei at eg e så fornøyd med boka di! Kjøpte den i sommar og har snart prøvd nesten alt. Guh kor masse godt. Og igjen - enkelt å få til. Så rart at mange trur vegan/vegetar mat er tiltak i hverdagen. Har tipsa om boka til mange, ei veninne har kjøpt den, ei anna ønska seg den, og tante som e vegetarianer fikk den av meg til jul. SUKSESS!

  SvarSlett
 52. Hei og godt nyttår til deg, du inspirerende, flotte, dyktige dame! Jeg, min svigerinne og min søster har laget mye god mat av dine oppskrifter! Med din høstgryte og flyttesuppe er mang en veggis og kjøtteter blitt imponert :) Nam! vi 3 vegetarianernaboer og syre- og moderjordelskere lagde alle din nøttesteik på julaften. 1 juledag spiste våre 3 familier rester sammen, og sammenlignet nøttesteiker ;) Artig! Vegisterkakene har store deler av byda fått smake, og kjøtteterne kunne aldri gjette at de ikke var lagd av kjøtt. Kjempegode, alle liker dem. Paprikaosten og kikertpålegget har stått på frokostbordet i hele julen. Bloggen din er flittig brukt til matinspirasjon her i huset. Takk for at du deler med så mange og sprer inspirasjon <3 Klem fra Ingrid Marie Hjertefølger i nord

  SvarSlett
 53. Kråke: Så trivelig :) Takk for at du følger bloggen!

  SvarSlett
 54. Luna: Takk selv for inspirasjon gjennom din flotte veganblogg! Klemmer <3

  SvarSlett
 55. Helga: Hei! Så koselig at du fant fram veien hit! Lykke lykke til med målsetningen om å bli veganer i 2012! Jeg er her og kan love masse gode oppskrifter dette året også :D

  SvarSlett
 56. Hanne: Takk for tilbakemelding på boka! Herlig å høre den blir brukt rundt om i folks kjøkken :) Nettopp det mener jeg også: at veganmat ikke er så vanskelig eller et tiltak! Og det tror jeg folk finner ut når de besøker denne bloggen ;)

  SvarSlett
 57. Hei Ingrid Marie! Gody nyttår til deg også :)
  Fantastisk å høre at oppskriftene mine blir brukt og satt pris på! Det er en gave verdt uendelig mye for meg.
  Klem

  SvarSlett
 58. Hei Jane!
  Kjempefin og inspirerende blogg du har! :-)
  Jeg kom over din julestek for veganere på abc-nyhetene og måtte prøve den ut fordi jeg har laget nøttestek før og ikke likt det... Så nå vil jeg si at din julestek var helt aldeles nydelig og her ble det altså nyttårsstek ;-)
  Jeg er vegetarianer og har vært det i en god del år. Skjønt av og til faller jeg for fristelsen å spiser litt kjøtt, men det er sjelden. Er på grunn av dyrene jeg er veggis. Lykke til med bok og blogg videre!
  Klem fra Vibecke

  SvarSlett
 59. Hejsan! Jag är inte vegetarian men äter gärna vegetarisk mat några gånger i veckan, dock svårt hitta bra recept, så blev så glad när jag "snubblade" över din fina blogg!!! Ser fram emot att prova recepten :) Vill gärna minska min köttkonsumtion då jag ej anser det hållbart att folk äter mer och mer kött.
  Så tack för en inspirerande blogg!
  //Johanna i Malmö, Sverige

  SvarSlett
 60. Hei Vibecke!
  Tusen takk :) Så gøy du lagde og like julesteken. Hadde den selv på nyttårsaften. Klem tilbake.

  SvarSlett
 61. Hei Johanna.
  Veldig glad du snublet inn her ;)Og så bra at du spiser vegetarisk/vegansk noen ganger i uka! Det er jo så mye godt man kan lage :D

  SvarSlett
 62. Hei!

  Dette var en veldig inspirerende blogg!
  Jeg er vegetarianer og liker å eksperimentere med mat. Leste gjennom litt av det du lager og fant at du bruker mye linser og bønner. Jeg lurer på om du har laget middagskaker/puddinger/gratenger osv med nøtter som hovedingrediens? Har du i så fall noen oppskrifter?

  Jeg bruker mye valnøtter, pecannøtter, hasselnøtter, cashewnøtter o.l.
  Ville vært spennende å se hvordan du ville satt sammen slike retter.

  SvarSlett
 63. Hej!
  Jag har precis startat en blogg: http://vegetariskmanad.bloggplatsen.se
  vars idé att planera vegetarisk mat en månad i taget. Jag länkar till recept på din sida (om det är OK?). Jag undrar om du skulle kunna kika på min blogg och se om det är något du kan länka till.
  Tack på förhand
  Karin

  SvarSlett
 64. Hei Carina :)
  Takk for det! Jeg har vel i grunn ikke brukt nøtter som hovedingrediens i burgere/puddinger/gratenger såvidt jeg kan huske. Hmm. Der gav du meg et godt tips. Skal forske litt på det! Takk!

  SvarSlett
 65. Hej Karin! :)
  Så spennende med vegetarmat en måned! Gleder meg til å se hva du lager :)

  SvarSlett
 66. SÅ GLAD for å finne gode oppskrifter. TUSEN TAKK <3 Jeg lager all maten vi spiser fra grunnen av, siden jeg foretrekker å ha full kontroll på innhold og næring i det jeg spiser. Her er det utrolig mye bra. Keep up the good work.

  SvarSlett
 67. Hmm, ikkeno' om seitan, og hva med thaisalater, thaifood.about.com/od/thaisnacks/tp/bestthaisalads.htm Fiskesasus er jo selve virkestoffet i disse, forslag?

  SvarSlett
 68. MonicaB: Takk :))
  Supert at du lager all maten fra bunn av. Det er akkurat slik jeg også liker det best, så da har du kommet til rett blogg ;)

  SvarSlett
 69. Anonym: Den linken du viser til nevner soyasaus som alternativ til fiskesaus.

  SvarSlett
 70. Hei,
  vært vegetarianer i 22 år, men stadig like spennende med nye oppskrifter og masse inspirasjon, som jeg finner på bloggen din! kanskje er det den som skal til for at jeg finner veien tilbake til vegantilværelsen, som ble prøvd ut en gang på 90-tallet, men forlatt til fordel for lakto-ovo-vegetarianisme da jeg fikk barn...
  Kjenner at jeg egentlig har lyst til å være veganer, men er litt vanskeligere, syns jeg, når man har andre enn seg selv å ta hensyn til..
  Tusen takk for en kjempefin blogg, skal kjøpe boka di!
  mvh Mette L.

  SvarSlett
 71. Silje Hvidsten Skogstad5. februar 2012 kl. 22:48

  Hei :) Bare lurte på om alle burgerne/kakene må lages med stavmikser (har ikke sjekka alle oppskr) eller om det går med vanlig mikser?

  Hilsen Silje :)

  SvarSlett
 72. Hei Mette L!
  Så fantastisk at du har vært vegetarianer i 22 år! Det er søren ikke verst!
  Tipper forholdene har endra seg på den tida ifht utvalg og tilgjengelige oppskrifter. Ikke minst at det er mer sosialt "akseptert" i dag å være veggis.
  Kjempeglad for at du finner inspirasjon her :D

  SvarSlett
 73. Silje: Når det gjelder burgeroppskriftene så funker det like bra med en vanlig mikser/food processor :) Bare at jeg synes det er enklere å bruke stavmikser, mindre oppvask osv.
  Takk for at du spurte forresten, skal legge til infoen på oppskriftene.

  SvarSlett
 74. Hei, da skal jeg presentere meg også:
  Jeg bor i Stavanger, er 35 år gammel, har i år 20 årsdag som vegetarianer og benyttet like så godt anledningen til å bli veganer :) Har nå vært veganer i 2 uker og ELSKER DET! Jeg blir i godt humør hver gang jeg lager "ikke-mishandlet mat" :D
  Er innom bloggen din hver dag for å finne en ny oppskrift jeg kan prøve. Herlig å slippe å finne på noe å lage til middag sjøl - bare gå inn på veganmisjonen og vips! så blir det deilig middag :)
  Har ikke noen favoritt så langt - alle oppskriftene jeg har prøvd var kjempegode!
  Takk for en fantastisk blogg :)

  Carmen

  SvarSlett
 75. Hei på deg, Carmen!
  Gratulerer med 20 år som vegetarianer! Søren klype, det er jo fantastisk! :D
  Superhyggelig å høre du finner inspirasjon her inne.
  Lykke til som veganer de neste 20 årene! Og de neste 20 og de neste... ;)

  SvarSlett
 76. Heisann! Jeg er en eks-vegetarianer og eks-veganer på 38, som via Veganmisjonen har funnet inspirasjon og MOT til igjen å begynne å hobbystudere ernæring, og til å utvikle kostholdet i den retning jeg egentlig ønsker og vet jeg trives best med, nemlig VEGAN. Det MÅ jo være mulig å få det til, når man bare VIL, OG har en god blogg å ty til når det butter imot; hvor det er både oppskrifter på enkel, utrolig god mat OG masse humør og herlig attitude. Internettresearchrundene mine begynner ofte her på Veganmisjonen. :)

  Favorittoppskrifter er nok pestoene, særlig den med soltørka tomater, ja og ruccolapestoen! Ellers er hummusen ofte på brødskiva (og som del av andre måltider stadig oftere), og din vegan parmesan med pinjekjerner og b-jæst er bare helt fantastisk; ti ganger bedre enn noe parmesan jeg har smakt før- og jeg har alltid vært glad i parmesan. :)

  SvarSlett
 77. Hei Lill!
  Så utrolig bra å høre! Alt er mulig, så lenge man har vilje, lidenskap, mot og gode medhjelpere! Det viktigste er å følge hjertet sitt, ikke sant? :) Det er ihvertfall det som gjorde meg til fulltidsveganer.
  Blir stolt og glad av å høre sånt fint skryt, så tusen takk ;)
  Kos deg videre med deilig veganmat!!

  SvarSlett
 78. Hei! Jeg er ei godt voksen dame på 64 år. Jeg har ikke smakt en kjøttbit på ca 35 år- men har vært innom fisk i ny og ne, mest så slekta ikke skal få panikk når vi er på besøk. Jeg er kjempeimponert over bloggen din, og må stadig innom og prøve nye oppskrifter. Akkurat nå skal jeg lage en posjon Selima, det har blitt det nye yndlingspålegget vårt, pålegg er jo ofte en utfordring når man ikke spiser kjøtt eller ost. Nå står boka di for tur- jeg må se å få bestilt den :)
  Hilsen Åse

  SvarSlett
 79. Jeg ble veganer i februar 2012, etter å ha spist mest vegansk siden november/desember 2011 (var 2-3 ganger jeg spiste kjøtt). Da hadde jeg levd i 24 år som kjøttspiser og ikke vurdert noe annet, før jeg blant annet fant bloggen din! ELSKER oppskriftene, bildene og måten du skriver på. Bloggen din har alt jeg håpte på å finne :D

  Har ikke fått henda i boka di enda, men går å sikler etter den, så den blir vel fast innventar på kjøkkenet mitt snart! ;-)

  Magen romler hver gang jeg åpner Bloglovin' og ser at du har kommet med et nytt innlegg, og nå er jeg her igjen for å finne fler oppskrifter å prøve ut. Håper du aldri slutter å blogge! :D

  SvarSlett
 80. Hei Åse!
  Takk for hyggelig hilsen:) Moro at såpass drevne veggiser som deg også finner inspirasjon her inne.
  Lykke til med Selima. Håper du liker boka mi også :))
  Jane

  SvarSlett
 81. Hei hei Linn :)
  FANTASTISK å høre at du også har valgt å gå "den grønne vei" :D Og tusen hjertelig takk for de fine ordene, det betyr mye for den drivkraft og inspirasjon som kreves for å holde en blogg levende, bare så du vet det :) Jeg har ikke tenkt å gi meg ennå!!

  SvarSlett
 82. Hei Janne,

  takk for ein flott blogg med masse inspirasjon! Eg er ikkje veganer, ikkje vegetarianer ein gong, men eg vert likevel varm om hjarterota når eg les bloggen din, og ikkje sjeldan har eg droppa pensum til fordel for eksperimentering på kjøkkenet i Veganmisjonen-stil. Eg elskar å bruke bøner, linser og anna godt, mest fordi det er sunt og godt både for samvitet, lommeboka og kroppen.

  Eg lurer på eit par ting, som student er matbudjsett ei stor sak, veit du kor mykje du pleier å bruke på mat i månaden? Eg og mannen min har hat eit samla hushaldsbudsjett på ca 2000 pr mnd samstundes som vi har ete sunt og godt, mykje takka vere gode linser :) Kanskje det hadde vore interessant om du tok med kostnader i postane dine der det passar? Med tanke på misjonsprosjektet ditt trur eg verda vil ha godt av å vete at ein ikkje treng å kjøpe frykteleg dyre ting på helsekost for å ete godt vegansk.

  Ei anna praktisk sak: Eg tok livet av stavmiksaren min medan eg laga fikenkuler, då hadde eg allereie pressa den hardt med mandelsmør eit par gongar tidlegare. Kva utstyr brukar du som held ut i lengda?

  Det beste med bloggen din er at du gjer det enkelt og ærleg, samstundes som du er leikande og utforskande, ikkje sjølvhøgtideleg. Lett forståeleg, lett å verte engasjert av :)

  mvh,
  Camilla (som no er svolten!) :)

  SvarSlett
 83. Hei Camilla!
  Tusen takk for hyggelig gjestebok-innlegg :D Matlaging fremfor pensum høres veldig bra ut ;) Herlig å høre at bloggen inspirerer, det gjør meg varm om hjerterota tilbake <3

  Bra spørsmål om matbudsjett! Jeg har ikke regnet på det så nøye, men jeg bruker egentlig ikke så mye penger på mat. Så lenge man har basisvarer som tørre bønner, frø, gryn og korn m.m. (som jeg kjøper billig i store kvanta), trengs jo bare ferskvarene. Og ferskvarene handler jeg oftest på billige etniske butikker som vi er så heldige å ha mange av her i Oslo.
  En ting er ihvertfall helt sikkert: God mat trenger ikke være dyr! ;)
  Om man driver og kjøper inn fancy stæsj fra helsekost hele tiden, blir det jo dyrt, men det er ikke nødvendig som du sier.
  Takk for ideen om å lage budsjett, kanskje jeg tar den videre! Som regel havner prisen på middag for to langt under femtilappen.

  Av utstyr så bruker jeg en Kenwood stavmikser som har vart i mange år. Har også Kenwood food processor og kjøkkenmaskin. Bra merke!

  SvarSlett
 84. Hei :-) Kunne du lagt ut noen tips til en 3 retters middag? og kanskje noen cupcake oppskrifter også? :-)
  Fin blogg :-)

  SvarSlett
 85. Hei! På torsdag 24. skal elevene mine i Mat og helse få i oppgave å se på matblogger og synse litt omkring dem. Jeg setter denne siden på lista over blogger de kan se på. Hvis du skulle ha tid og anledning til å legge ut noe veldig niendeklassingvennlig øverst på bloggen innen den tid så hadde det vært ekstra hyggelig ... :) Kjempefin blogg!

  SvarSlett
 86. Så gøy med matblogg som tema på skolen! Og takk for at du satte meg på lista :)
  Da skal jeg sørge for å smelle opp en passende oppskrift til dem!

  SvarSlett
 87. Hei Jane,

  har du vurdert å starte kafe?
  eg hadde teke turen til Oslo for å ete der :)

  klemmar frå Camilla

  SvarSlett
 88. Etter å ha kommet over boggen din, vurderer jeg seriøst å bli veganer - alle oppskriftene dine virker knallgode -!!!
  men jeglur på en liten ting -hva er vegansk smør, og hvor får jeg tak i det?

  Hilsen Pinseline

  SvarSlett
 89. Hurra! En gjestebok!
  Jeg er periodisk fiskespiser enn så lenge. Stort sett spiser jeg bare grønt - og uansett aldri kjøtt. Jeg pleide å ha landdyr på tallerken min inntil for et år siden, og din blogg var en av årsakene til at jeg med letthet helt plutselig kunne lage supergod og enkel mat uten dyr :) Mitt aller første forsøk med linser er dokumenter med kommentar under en oppskrift her; det var røde linselus, og de er fortsatt en all time favoritt. Sammen med flyttesuppe, de grove sconesene med gulrot i, ikke bare en tomatsaus, chana masala, oslogryta og, og, og :D

  SvarSlett
 90. Camilla: Å starte cafe er kanskje min største drøm :) Kanskje det blir noe av en gang!

  SvarSlett
 91. Pinseline: Hurra!
  Vegansk smør har blitt lett å få tak i. Helsekostbutikker har det, og flere og flere vanlige dagligvarebutikker har tatt det inn også nå, Meny og Coop feks.
  Tips: Det har nettopp kommet et nytt vegansmør som heter "Alpro soya" og det selges i mange vanlige butikker.

  SvarSlett
 92. Kristin: Fantastisk å høre! Blir et stort smil av å lese slikt :D Kos deg videre med all den deilige maten som kan lages fra grønnsaksriket!!

  SvarSlett
 93. Hei, jeg leter rett som det er etter gode matoppskrifter på nettet og kommer stadig tilbake til Veganmisjonen! Rask, lettlaget og godt. Og sunt. Det er sånnt som en trebarnsfamilie trenger. Vi er ikke veganere og heller ikke vegetarianere, men har som regel 1-2 "kjøttfrie dager" i uka.

  Kunne tenke meg å kjøpe boka di, men nettsiden til veg-veg.no fungerer ikke for din bok, og heller ikke "kontakt oss"-siden deres fungerer. Tenkte du ville vite det dersom du lurer på hvorfor ikke boka selger for tida.

  SvarSlett
 94. Hei Une!
  Så hyggelig du er stamgjest her :)) Og så supert at dere har kjøttfrie dager hver uke! :D

  Skal sjekke opp vedr. boka og nettsiden der, takk for tips.

  SvarSlett
 95. Hei Jane,

  Her i Beijing er det veldig vanleg med ulike former for bønnemjølk av sova, svarte bønner, raude bønner mungbønner og diverse anna, kanskje det er noko for deg? Eg har eit håp om at det skal verte populært i Norge innan eg kjem heim att slik at eg framleis kan drikke det til frukost kvar dag :) Eg fant somme linkar på engelsk som forklarar korleis ein lagar bønnemjølk.
  http://www.justhungry.com/2006/03/milking_the_soy.html (silar bønnemassen etter koking, dei andre oppskriftene silar før koking)
  http://www.easy-homemade-yogurt.com/Adzuki-Bean-Milk.html
  http://www.deliciousasianfood.com/2009/07/21/black-soybean-milk/
  Dei skriv at mjølka berre bør oppbevarast eit par dagar i kjøleskåp, men om ein lagar store mengder må det vel gå an å fryse den? Kva trur du?

  Ein bønnedrikk eg ikkje fann oppskrift på men som også er vanleg her er ein slags bønnesmoothie som ein får kjøpt i diverse småsjapper rundt omkring. Dei lagar det ved å køyre bønner med varmt vatn i ein blender, evt med sukker, og så servere det direkte. Bønnene er bløytte og truleg også kokte på førehand. Dette er eit flott lite mellommåltid som ser veldig lettvindt ut, kanskje noko å teste ut?

  SvarSlett
 96. Hei Camilla :)
  Så mye spennende du forteller! Dette med bønnemelk og -smoothie skal definitivt sjekkes grundigere ut.
  Du har herved fått en ny følger av din blogg!

  SvarSlett
 97. Hei Jane!

  Jeg har vært uten kjøtt nå i snart 2 år. Jeg kaller meg en "nesten veganer", for jeg spiser alltid vegansk hjemme, men jeg har en jobb som gjør at jeg er mye på reisefot og som du vet er det ikke alltid like lett å finne gode veganske alternativer rundt omkring...

  Jeg ble først introdusert til denne fantastiske grønne verden av Alicia Silverstone's "The kind diet" (anbefales!) Raskt etterpå kom jeg over blogge din og ble fort hekta!

  Du er kjempeflink Jane! Min favoritt er nok bulgur burgerene. Disse lager jeg stadig vekk. Perfekte til å fryses. Boken din har en fast plass på kjøkkenbenken:)

  Jeg kommer aldri til å gå tilbake til å spise dyr igjen. Jeg har aldri spist så mye god mat som siden jeg ble "nesten veganer"
  Jeg håper du holder på lenge, lenge. Jeg tipser alle jeg kjenner om bloggen din og alle elsker den.

  God sommer!

  SvarSlett
 98. Hei Martemow!
  Herlig! Har ikke lest the kind diet, faktisk ikke lest noen slike veganbøker i det hele tatt, men det bør jeg kanskje gjøre. Takk for tipset.
  Varmer mitt hjerte å høre at boka mi står på kjøkkenbenken <3

  God sommer til deg også, og nyt livet som kjøttfri videre!!

  SvarSlett
 99. Tusen takk for kjempefin blogg og inspirasjon!
  Vil gjerne tipse om fantastisk bra dokumentar som fikk meg til å bli veggis;
  "Forks over Knifes" anbefales !

  Etter det har du med din side inspirert meg mest mht matlagingen. Greie og gode oppskrifter som i tillegg ser veldig godt ut:-)

  Deler en burgervariant;

  Black rice mix ca 6 dl ferdig kokt
  Halv brokkoli
  1 gulrot
  1/2 chilli
  1 fedd hvitløk
  1 vårløk
  Litt griljermel/brødrasp og dæsj med havregryn
  Salt/pepper
  dæsj olje

  Siden jeg ikke har stavmikser kuttet jeg det småttismått, men bruk gjerne mikseren.

  Smaker godt med litt sennepsaus ved siden av og litt grovt brød og salat.

  SvarSlett
 100. Tusen takk for kjempefin blogg og inspirasjon!
  Vil gjerne tipse om fantastisk bra dokumentar som fikk meg til å bli veggis;
  "Forks over Knifes" anbefales !

  Etter det har du med din side inspirert meg mest mht matlagingen. Greie og gode oppskrifter som i tillegg ser veldig godt ut:-)

  Deler en burgervariant;

  Black rice mix ca 6 dl ferdig kokt
  Halv brokkoli
  1 gulrot
  1/2 chilli
  1 fedd hvitløk
  1 vårløk
  Litt griljermel/brødrasp og dæsj med havregryn
  Salt/pepper
  dæsj olje

  Siden jeg ikke har stavmikser kuttet jeg det småttismått, men bruk gjerne mikseren.

  Smaker godt med litt sennepsaus ved siden av og litt grovt brød og salat.

  SvarSlett
 101. Hei Jane,
  Fantastisk blogg du har!!!
  I sommer dro jeg og 10 andre til Toscana på ferie. Vi hadde leid et stort og flott hus med to store kjøkken. To av oss er vegetarianere og etter 10-12 år i "bransjen" var vi litt lei av våre sedvanlige retter. Dermed begynte vi å saumfare nettet etter god oppskrifter. Da vi kom over din blogg slapp vi å lete lengre! Vi prøvde ut maaaaange av dine oppskrifter, skrev de ned i en bok og pakket boka ned sammen med bikini og solkrem. Og gjett om vi mesket oss!! De andre, ikke-veggiser ble veldig nyskjerrige og vi måtte begynne å lage stadig flere porsjoner hi hi.
  Vi byttet forresten ut ruccola med fersk koreander da vi skulle lage pesto, og det var en skikkelig inner-tier, nom nom.
  Jeg har anbefalt siden din til flere, og de er like begeistret :-)
  Igjen, tuuuuuusen takk for at du deler dette med oss, du er en sann, grønn knupp!!!
  Håper du snart er tilbake fra din velfortjente ferie og kan ødsle av din kunnskap med oss som er litt fattigere på ideer :-)
  Stor sommerhilsen i fra Trondheim, Merete :-)

  SvarSlett
 102. Kjære vidunderlige veganer-jane!

  Jeg er verken veganer eller vegetarianer (hvis du ser bort ifra en kort raddisperiode i tenårene...), men mamma til en liten gutt med eksem som tilfeldigvis ikke tåler egg og melk og muligens også andre ting.
  Lenge har vi unngått endel mat og laget mat som er dårlige og tamme etterligninger av den maten vi er vant til å spise og også glade i. Mat har til tider handlet mye om frykt for hva den kan utrette av skade enn gleden og næringen den kan gi til og i livet. Heldigvis har vi oppdaget deg!
  Du har gjennom oppskriftene dine fått oss til å synes det er gøy å lage mat igjen. Det er mulig å lage god og spennende mat på en enkel måte - uten alle de "skumle" ingrediensene. Vi har oppdaget en god del nye smaker og spennende kombinasjoner. Vi spiser ikke lenger dårlige substitutter men rik rik mat - på alle måter. Jeg overdriver faktisk ikke ved å skrive at jeg er blitt litt gladere og mye mer motivert til å lage mat igjen etter jeg fant siden din! Tusen takk!

  Vi har lest her at du har hatt en (velfortjent) ferie, men ikke rukket savne deg for det er så mange fine oppskrifter å ta av. Vi er uansett virkelig glade for at du er tilbake med enda mer matglede!!!

  hjertens,
  hanne

  PS! Du har ikke tilfeldigvis en god "matmuffin" som er mer middag enn kake og som feks kan gis til små barn som et lite måltid??

  SvarSlett
 103. Hei Jannicke :)
  Ble litt sent svar her, siden jeg har hatt sommerpause...
  Forks over knives ja, veldig bra! Gøy å høre at den inspirerte deg til å bli veggis :)
  Tusen takk for oppskrift, høres kjempegod ut! Skal jeg teste. Ris funker så bra i burgere!

  SvarSlett
 104. Hei Merete Johansen!
  Tusen takk :)) Så moro at jeg "ble med" på ferien, hihi ;D
  Er en sann glede å dele med dere også, spesielt når man får slike fantastiske tilbakemeldinger om at oppskriftene blir brukt og satt pris på.
  Høsthilsen fra meg <3

  SvarSlett
 105. Hei Hanne :)
  Dette traff meg rett i hjertet <3
  Blir helt rørt jeg. Når du sier at oppskriftene mine bidrar til at dere synes det er gøy å lage mat igjen. Flottere tilbakemelding går vel ikke an å få for en matblogger!

  Og det er nettopp det du nevner om at det er enkelt å lage god og spennende mat uten skumle ingredienser som er så viktig for meg å formidle gjennom denne bloggen.

  <3 Jane

  Ps: Matmuffin, der gav du meg et tips! Da er jeg på saken, så får vi se om det dukker opp noe her etterhvert.

  SvarSlett
 106. Hei!
  Jeg er fersk veggis(3 mnd :-D) og bloggen din er til stor inspirasjon. Ikke bare føler jeg meg så mye bedre av å ikke spise kjøtt, det finnes jo så mye godt man kan lage som ikke inneholder noen animalske produkter! Er innom Veganmisjonen hver dag, og gleder meg til hvert innlegg du poster :-) Takk for alle dyrevennlige mattips! Jeg elsket soppburgerne du har oppskrift på, og serverte dem til mamma og kjæresten min(de er ikke vegetarianere) og de likte burgerne like godt som jeg :-) Det er moro å kunne servere noe som både vi planteetere og kjøttetere kan spise sammen og kose oss med.

  mvh Elisabeth Hansen, fast leser

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elisabeth!
   Grattis med 3 mnd som veggis! Så bra! :D
   Synes det er veldig koselig at du stadig titter innom på besøk.
   :D

   Slett
 107. Hej Jane
  Igår leverade jag ut 40 cupcakes till en dame som skulle ha bursdagsfeiring för sin dotter. Jag är enormt glad att jag hittade din blogg! Jag är vegetarian sen evigheter men väldigt dålig på att satsa på middagen efter bakning är mer min sak, men har sett på din blogg och det finns absolut fler recept jag ska prova!
  Jag skrev precis ett inlägg om mina cupcakes och givetvis en länk till dig, hoppas det är okej!! :)
  http://cakingmyday.blogspot.no/2012/11/glutenfria-veganmuffins-utan-notter.html
  Om inte länken fungerar så kom över till mig och se, www.cakingmyday.blogspot.com
  Ha det bra, tack igen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   40 glutenfrie cupcakes er bra jobba! Og så gøy at du valgte min oppskrift :) De ser jo virkelig fantastisk lekre ut! NOM!

   Slett
 108. Hei. En fin blogg du har. Jeg er ikke veganer, ganske enkelt helt vanlig kjøtteter som spiser vennene sine. Men jeg liker variasjon i kosten og har prøvd noen få av dine oppskrifter, de er deilige og spennende, OG de er lette og lage egne variasjoner av. Jeg kommer til å prøve flere. Jeg synes frokostmuslien du har er helt herlig. Bra at du opplyser om mineral og vitamin innhold. Tusen takk for gode tips.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mona-Albertine!
   Takk :) Knallbra! Du er ikke eneste kjøtteteren som lager veganmat iblant :D Håper du vil finne mange nye oppskrifter her inne som du kan kose deg med i tiden framover.

   Slett
 109. Ville bare takke deg for en utrolig flott blogg! Dette var akkurat det jeg lette etter:) Jeg er nybegynner som veganer og har famlet i dette universet i en liten periode, men nå ble jeg med ett så mye sikrere. Jeg gleder meg til å utforske oppskriftene dine! Keep up the good work!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for så fin tilbakemelding, Kjersti :)
   Vet veldig godt hvordan det er å famle rundt som fersk veganer. Lykke til med utforskingen! Du har masse godt i vente! :D

   Slett
 110. Hei Jane,
  tusen takk for en utrolig inspirerende blogg.
  Jeg har vært vegetarianer i nesten 20 år, og hadde ingen planer om å bli veganer, fram til jeg fant bloggen din ;)
  Jeg har aldri likt det å stå på kjøkkenet og lage mat, men siden jeg oppdaget VeganMisjonen lager jeg noe fra bloggen din nesten hver dag. Quinoabollene er favoritten for tiden :)
  Det er enda litt slitsomt å forklare kollegaer og familien hele tiden, hvorfor jeg ikke spiser egg og melkeprodukter mer. Noen ser på meg som om jeg har blitt helt gal ;) Men jeg er veldig fornøyd med valget mitt og ser fram til mange nye oppskrifter fra deg :D
  Hilsen Kerstin


  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kerstin :)
   Så flott å høre du satser på vegansk kost og er fornøyd med valget ditt! Det er jo musikk i mine ører. Er superglad over å kunne være til hjelp og inspirasjon <3
   Jeg var også vegetarianer i hauger av år før jeg bestemte meg for å go vegan, og har ikke angret et sekund. Kjenner meg igjen i at folk rundt spør og kommenterer og ikke skjønner "greia", men (min erfaring er at) det går over etterhvert, når du bare har forklart det nok ganger OG bedt dem hjem på middag! :D:D

   Slett
 111. Maten min bæsjer på maten din.

  SvarSlett
 112. Hei!
  Jeg bruker siden din hele tiden. Kjæresten min er vegetarianer som aldri spiser kjøtt eller fisk, mens jeg spiser det noen ganger ved spesielle anledninger, selv om det blir sjeldent. Siden jeg alltid lager mat fra bunnen av er jeg ofte på siden din og henter inspirasjon. Du har også inspirert meg til å lage denne gruppen på Facebook, hvor din kunnskap kan trenges:
  https://www.facebook.com/groups/326627554118917/

  Det skal være en inspirasjons- og feelgood-gruppe for veggispreik.

  Håper det går greit med litt reklame.
  Fortsett denne supre innsatsen din!

  Ha et fortsatt flott år :)

  Lars Giæver

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lars!
   Supert å høre at bloggen min blir brukt flittig. Ingenting som er mer hyggelig å høre enn det :D
   Ønsker herved å bli medlem på veggispreik, veldig bra tiltak! :)
   Vi snakkes!

   Slett
 113. Bloggen din er herved et kjempeproblem.. Hver gang jeg sier til meg selv: Nå må du legge fra deg pc-en og begynne å gjøre noe fornuftig, dukker det opp atter en oppskrift jeg bare MÅ se på.. Og vi har det gående..

  Som du sikkert skjønner, du gjør en kjempejobb! Elsker den spennende maten du deler, og ikke minst de små historiene bak hver rett. Stå på videre!  SvarSlett
  Svar
  1. Oh noes!! :P Hihi.
   Tusen takk for super tilbakemelding. Kan love deg jeg bruker aaaaltfor mye tid bak spakene her også ;) Men gøy er det, og når man får slik hyggelig respons er det vel verdt!

   Slett
 114. Hei Jane!
  Jeg fikk kokkeboken din i posten i går og har allerede lyst til å lage alt i den!
  Det første jeg gjorde etter å ha lest gjennom den var så klart å prøve meg på en oppskrift.Valget falt på falafler som ble en stor suksess med couscous og hummus til!
  Hadde også bare lyst til å si hvor takknemelig og glad heg er for at du deler oppskriftene og erfaringene dine.Har vært veggis nå i over 5 år,og hadde nesten gitt opp håp om at det gikk ann å lage sunn,god og enkel mat.Ord kan ikke beskrive hvor mye enklere matlagningen har blitt etter at jeg oppdaget bloggen din.

  Så tusen takk og beste ønsker fra en takknemelig vegetarianer:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Tusen takk for en kjempehyggelig kommentar :) Det betyr mye. Blir så glad for å høre at oppskriftene utgjør en forskjell.
   Falaflene er en av mine favoritter også, nomnom! :))

   Kos deg maks videre med masse deilig veggismat!
   Alt godt, Jane

   Slett
 115. Hei Jane!

  Herlighet så utrolig genial det (relativt) nye utseende på bloggen din er! Jeg sitter her på kontoret og tenker "Hm. Hva har jeg lyst på. Jeg har en Aubergine jeg må spise og noen tomater jeg bør spise, men jeg har ingen ideer! Hva i all verden skal jeg gjøre?!" Redningen kom i den fantastiske filterfunksjonen du har. Nå gleder jeg meg til å komme meg hjem og kokkelere litt! Hurra! Ps. Kokeboken din er helt strålende! Har hatt den siden den kom ut, og jeg elsker den!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anna!
   Tusen takk for skryt :) Liker veldig godt den søkefunksjonen selv. "Har blomkål, hva kan lages av den" :D
   Håper det ble en skikkelig nom nom auberginemiddag på deg!

   Slett
 116. Heisann Jane,

  Jeg kom over siden din i dag og fikk vann i munnen av alle de lekre oppskriftene dine. Jeg er ikke veganer eller vegetarianer. Men eneste kjøtt jeg spiser er kylling ett par ganger i mnd. Så jeg er vel på god vei til å bli vegetarianer;o) Er veldig glad i dyr så jeg BØR klare det helt nå;o)
  Siden jeg er gravid så er jeg veldig bevisst nå på å spise sundt og godt for meg selv og barnet. Lagde faktisk min første linsesuppe i dag og det var jo kjempegodt og sundt:o))) Så oppskriftene dine etterpå så fra nå av skal jeg gå igjennom siden din hver gang jeg skal lage mat:o)

  Jeg er fra Bergen men har bodd siste 2 år på Yucatan halvøyen i Mexico. Her har vi masse deilig frukt som jeg lesker i meg hver dag. Nå har ikke jeg gått igjennom alle oppskriftene dine men tenkte å se om du har noen som inneholder Mango som jeg liker så godt eller annen tropisk frukt. Ser at noen av ingrediensene du bruker blir vanskelig å finne her men da får jeg bare finne en grei erstatning;o)

  Har også heldigvis kommet over at kokosnøtt olje er sååååå utrolig bra for så mye, for utvendig og innvendig. Og vil gjerne også bruke det mer i matlaging. Har du en oppskrift å anbefale der du bruker dette?

  Gleder meg til å teste ut oppskriftene dine og takker deg kjempe mye for alle ideene dine og at du deler dem med andre.

  Hilsen Janicke Håvardstun

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Janicke!
   Takk for koselig kommentar :))

   Høres ut som du er på god vei til å bli vegetarianer, ja. Kjempebra, både for helsa og dyrene. Og så er det jo så mye god mat man kan lage av disse grønnsakene! For mange tror jeg det handler om å lære seg hvordan.

   Supert at du finner inspirasjon her inne, og linsesuppene må du teste ut, noen av mine absolutte favoritter!

   Så spennende å bo i Mexico da gitt! Misunnelig på frukten du forteller om, åååååh slurp slurp. Kan tenke meg du har tilgang til masse deilige grønnsaker også. Modne tomater er nesten umulig å få tak i her i Norge for tida, og om jeg finner noen, er det til blodpris!

   Har ikke mange mangooppskrifter å skryte av foreløpig dessverre ;p Vi får se om det kommer noen utover våren, i mai kommer jo de pakistanske mangoene til landet, nomnom!!

   Kokosnøttolje bruker jeg mest til steking eller i kaker. Vet at mange også liker det på brødskiva. Kan anbefale en blogg som heter mjuuugly.blog.no Hun lager masse godis med kokosolje!

   Masse lykke til med både linsesuppe, babyen, fruktfråtsing og vegetarmat framover! :D

   Jane

   Slett
 117. Hei Jane, ja det er masse forskjellige gode grønnsaker her også. Og prisene her er nok langt ifra dem vi har i Norge ja. Så jeg frotser på markedet her ett par ganger i uken hehe;o) Innsiden av kjøleskapet vårt ser veldig godt, grønt og sundt ut:o))
  Jeg tenkte jeg skulle se om jeg fant noen oppskrifter på hjemmelaget Mango Chutney som er så godt:o)

  Kom ikke inn på siden du sendte om kokosolje.

  Tusen takk for lykkeønskninger:o)

  Janicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Et grønt kjøleskap er lykke!

   http://mjuuugly.blogg.no/
   var det visst. blogg med 2 g'er ;)

   :)

   Slett
 118. For en fantastisk inspirerende side. Gleder meg til å prøve disse oppskriftene. Mine oppskrifter er ikke så avanserte, men jeg bruker gode råvarer. Jeg er en mann på 37 år som har lagt om kostholdet mitt og erstattet mye av kjøttforbruket mitt med grønt. Merker at jeg ikke blir så tung i kroppen som før, og overskuddet har steget. Min favorittbutikk er www.naturalis.no som selger mye snacks som tørkede bær, chiafrø, hampfrø etc og annen supermat billig. Ellers så er jeg glad i Centra som har begynt å få mye økologiske grønsaker (Centra er litt dyrt men men)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :D
   Så supert at du har lagt om kosten og spiser mer grønt! Det er ingen tvil om at det har helsefordeler. Akkurat det med å føle seg mindre tung i kroppen er en typisk erfaring mange forteller om når de endrer kostholdet sitt og innfører mere grønt :) Deilig følelse!

   Naturalis hadde jeg faktisk ikke hørt om før. Takk for tipset!

   Kos deg og nyt lettheten i kropp og sinn! :D

   Slett
 119. Hei Jane!
  Super blogg du har. :-)
  Jeg vil invitere deg og alle veganere som leser dette (og veganer-wannabees) til å bli med i en ny vegansk klubb jeg har startet for å bidra til nettverksbygging blant veganere.

  Her er nettsiden:
  http://www.meetup.com/Oslo-Vegan-Club/

  Det er gratis og uforpliktende å være medlem, og jeg planlegger å arrangere noen sosiale treff fremover.

  Mvh Morten

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Knallbra tiltak! Får stadig henvendelser fra veggiser som ønsker seg noe slikt som dette.

   Slett
 120. Hei,

  eg er vel det du kan kalle fleksitarianar. Alltid kjøtfri om måndagen her i huset og prøver å redusere dei andre dagane også. Las nett ein inspirerande artikkel om aukande veganisme i Tyskland. Snart ein million veganarar der!
  Takk for veldig mange gode oppskrifter :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Jordbærdama!
   Så flott at dere har kjøttfrie mandager. Kanskje det gir mersmak. Tror Norge er på god gli :)

   Slett
 121. Hei Jane! Det er bare så nyttig lese oppskrifter du har lagt ut. Min sønn har allerede en favoritt: "linselus".
  Ellers brukte jeg et utvalg fra tapasbordet ditt da jeg skulle lage mat til min 40årsdag, og jeg fikk veldig mye skryt:-)

  Jeg kombinerer oppskrifter fra deg, grønnhverdag og ei tradisjonell kokebok med vegetarmat når jeg lager mat, og synes jeg nå begynner å bli ganske kreativ.

  Supert at du har en blogg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Turid :)
   Linselus er en av mine favoritter også. Så bra de slo an på bursdagen din!
   Herlig å høre at du plukker litt her og der fra ulike oppskrifter, det er det som er gøy synes jeg, når man begynner å improvisere og sette ting sammen. :)

   Fortsatt å kose deg med matlagingen! Kjempekoselig at du bruker bloggen min :)

   Slett
 122. Hei Jane!

  Jeg har lest bloggen din i noe mnder nå og jeg synes du virker så utrolig hyggelig og skjønn!!:) Måten du skriver på, diktene dine, bildene og måten du forklarer oppskrifter på er helt unik!:)
  Jeg er så vanvittig glad for at du finnes!:)
  Jeg har tenkt å skaffe meg kokeboken din og gleder meg veldig til å få den i hus! Takk for at du er et så flott og inspirerende menneske!:)

  Jeg ble veganer nesten over natten i januar i år, etter å ha vært kjøtteter hele mitt 32 årige liv. Din blogg ble raskt min favoritt og den har hjulpet meg (og fortsetter å hjelpe meg) på min vei. Jeg er daglig innom den og sjekker alltid den først om det er matvarer jeg ikke vet hvor jeg skal finne, hvordan bruke de og dine gode tips og flotte forklaringer leder meg trygt videre:-)

  Takk igjen for at du finnes!!:-)

  Hilsen Eva

  SvarSlett
 123. Hei Eva!
  Tusen takk for en utrolig hyggelig og smilefremkallende kommentar. Smil smil smil :D

  Veganer nesten over natta, det er sterkt! Gratulerer med et flott valg! :D
  Jeg brukte selv mange år som vegetarianer før jeg endelig skjønte at veganer faktisk ikke var umulig eller uforsvarlig helsemessig, og da ble jeg veganer over natta jeg også. Ble ikke på langt nær like stor overgang som for deg da, siden jeg allerede hadde spist vegetarisk i 15 år. Det å gå rett fra kjøttspiser til vegan er intet mindre enn beundringsverdig!

  Veldig glad for at min blogg er til hjelp og inspirasjon. Kjempestas å høre at den er din favoritt!! Veldig glad for at DU finnes også! Hva hadde vel veganmisjonen vært uten alle de fine leserne <3

  SvarSlett
 124. Hei!

  Jeg har lagt om til et kosthold uten mange ingredienser som melk, egg, gluten, soja og ris. Det er rimelig vanskelig å finne ting jeg kan spise. Så jeg begynte derfor å google litt..

  Jeg fant heldigvis fort frem til bloggen din!

  Tusen takk for all kunnskapen du deler, og takk for all inspirasjon!
  Det er en fryd å lage mat når jeg kan finne yummyy alternativer som f. eks røde linselus. Du er en reddende engel :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kathrin :)
   Så koselig at du fant veien hit. (takk google ;)
   Litt av en utfordring å kutte ut så mange ting fra kostholdet, det vet jeg mye om. Veldig glad du finner ting her på bloggen som du kan spise og kose deg med :D

   Slett
 125. Hei!

  Jeg hadde vært Ikke kylling-ianer et års tid, og karbofobiker altfor lenge, da jeg tilfHELDIGVIS kom over bloggen din en vakker dag for et par måneder siden. Den var så altfor fristende.. Ble inspirert til å prøve helt vegansk kost en uke, bort med cottage cheese fra beger og tunfisk fra boks, frem med stavmikseren (som jeg aldri hadde brukt før)! Uken ga mer smak OG mersmak, det er ikke lenger et prosjekt, men en livsstil. Oppskriftene dine er så enkle å følge og bobler over av smittende entusiasme. Jeg koser meg sånn med mat i min nye tilværelse! Av mange favoritter har jeg laget Erterundstykker med quinoamel flest ganger. De er så grønne og skjønne og knasende og herlige:)

  Og minipai med potetflak og vårløk er også en hit. Moren min bestilte flere med det samme hun fikk smake - ditt glade budskap brer om seg!

  Tusen*1000gangertusen takk!!! :)

  Takknemlig hilsen grønn NyVegynner

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei grønn NyVegynner!
   Sitter og smiler fra øre til øre over kommentaren din.

   Så utrolig gøy å høre at du har blitt inspirert til å spise mer veggistisk og trives med et grønnere kosthold. At du tilogmed har kommet over karbofobien, det er slett ikke verst i disse dager! Og at JEG har vært med på å inspirere deg - jeg blir oppriktig stolt og meget meget blid <3

   Åh, de grønne erterundstykkene <3 Åh, minipaiene <3 Mye god mat å kose seg med her på den grønne sida, vi er heldige som har oppdaget det!

   1000<3lig takk tilbake :)
   Storkos deg videre med den nye tilværelsen!

   Slett
 126. Hei :)

  Jeg skrev en kommentar for en uke siden eller no, der jeg storskrøt av bloggen din, takket deg for at du introduserte meg for veganmat - og spurte om hvor man kan kjøpe paprikaflak.. men nå finner jeg ikke kommentaren igjen! Og jeg har jo lyst til å lese svaret ditt.. så da spør jeg på nytt her jeg (og denne gangen skal jeg huske hvor jeg skriver kommentaren! :P ): hvor får man kjøpt paprikaflak?

  Hilsen stor fan :)

  SvarSlett
 127. Jeg har forresten laget maange av oppskriftene dine, og dette er noen av mine favoritter: røde linselus, hjemmelaget falafel, min favoritt taco (wow – MYE bedre enn vanlig tacokjøtt!), rødbete- og søtpotetsamba, ferske rundstykker NÅ! (så ENKLE og GODE!), momsekuler (noen av de beste godtekulene jeg har smakt), ikke bare en tomatsaus, verden beste ketchup, mangochutney ... Du er en riktig dyktig kokk!

  Fra samme fan som skrev nå nettopp (Stine) :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei igjen, Stine! :)
   Jeg elsker fanmail, så dette var topp ;) Gøy å høre hvilke oppskrifter som er favorittene dine, må si flere av de du nevner er på min toppliste også.
   Håper du vil finne masse godt og nye favoritter her inne framover også, jeg har snadder på lur! ;D

   Slett
 128. Jeg storgleder meg til å teste ut flere av oppskriftene dine! Skal si fra når jeg finner nok en favoritt :D Stine :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Topp! Alltid flott å få tilbakemeldinger på oppskriftene :D

   Slett
 129. Elsker bloggen din <3 Du er fantastisk flink og er utrolig inspirerende! Synes alle oppskriftene dine er like bra, og ikke minst stappfull av gode råvarer og smak :) Håper bok nr 2 kommer snart :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Carita <3 Er ofte på besøk og koser meg med inspirasjon fra bloggen din også :)
   Arbeidet med ny bok er i gang :))

   Slett
 130. Kjære Jane!

  Jeg har fulgt bloggen din og prøvd mange av oppskriftene, som andre har jeg også blitt veldig inspirert. Jeg har tideligere kjøpt boken din, og da jeg skrev under på en kampanje på veg-veg.no den 03.mars, bestilte jeg to bøker til for å kunne gi bort i gave. Disse bøkene har jeg imidlertid aldri mottatt! Jeg har sendt to mailer med noen ukers mellomrom til kontakt@veg.. men aldri fått svar, i tillegg til at jeg har lagt igjen kommentar på siden deres ang. dette. Den kommentaren har ikke blitt lagt ut. Nå håper jeg du kan hjelpe meg, for dette er frustrerende. Hva kan jeg gjøre for å etterlyse bøkene? (Jeg er ikke på facebook.) Jeg ønsker ikke å legge ut mailadressen min her, så det hadde vært veldig fint om du kunne svare på kommentaren min her.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :)
   Glad du liker boka! :)
   Så kjedelig at du ikke har fått bøkene. Jeg har ikke noe med bestillingene på veg-veg å gjøre, så kan ikke gi noe svar på hva som har skjedd galt.

   Beste rådet jeg kan gi deg er å sende en ny mail til
   kontakt (alfakrøll) vegetar.com

   Håper det ordner seg snart!!

   Slett
 131. Hei Jane:)

  Tusen takk for super blogg. Vi er en familie med 5 barn som har vegansk kosthold og digger det:)

  Men jeg lurer på om du har noe tips til flere butikker enn Asia Supermarket i tr heims veien som selger tempeh?? Har prøvd å finne det overalt!!

  Håper du vet noe:):)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :)
   Skal vi se. Jeg letet lenge selv, men nå har jeg hørt rykter om at de har tatt inn tempeh på den store nye asiatiske butikken som ligger rett bortenfor Brugata trikkestopp. I den gata hvor trikken går.
   Ellers har de tempeh på Røtter, men veldig dyrt.

   Slett
 132. Hei igjen Jane:)

  Jeg var innom Brugata før jeg så denne meldingen faktisk og der var det herlig fersk tempeh! Samme som på Asia Supermarket:):)

  Jeg kjøpte 30 pk så nå har jeg fryseren full. De får inn på mandager, men de kan også bestille opp for deg.

  JIPPI!! <3 Tempeh <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott! Da vet vi de har det der. 30 pakker, da har du en stund :D

   Slett
 133. Heisann!
  Ville bare si at eg synes du er fantastisk flink og inspirerende! Ble nylig veggis igjen, og synes det er supert å stikke innom siden din for forskjellige oppskrifter. (:
  Eg lurte litt på hvor en kan få ta i vegansk buljong, det hadde vært så fint å ha det i hus.
  Tusen takk for en fin blogg, og supert at du har gjestebok!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tora :)
   Takk for at du følger og finner kjekke ting her på bloggen <3

   Vegansk buljong, det får du kjøpt i ulike varianter i helsekostbutikker. Jeg bruker alltid pulvervarianten, enkelt å dosere og varer lenge. Min favoritt er nok Rapunzel organic vegetable bouillon. Stort brunt glass.

   Kos deg videre med veggistilværelsen! :)

   Slett
 134. Fantastisk nettside/blogg du har! Jeg er blitt kjempe inspirert til å spise/drikke sunnere nå fremover, og det takket være deg og dine fantastiske oppskrifter. Takk for supre oppskrifter og gode tips til diverse produkter! Stå på, dette er fantastisk interessant og inspirerende :)

  Klem fra Kaja, (fra nå av, din nye leser)
  http://KAJADONS.blogspot.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kaja!
   Velkommen! Så koselig du har funnet veien inn hit :) Føler meg veldig veldig heldig som kan være med på å inspirere til en sunnere livsstil :D
   Varm klem tilbake <3

   Slett
 135. Jeg er verken vegetarianer, eller veganer, men prøver å kutte ned på kjøttkonsumet. (Hovedsaklig til de jeg bor sammen med.. Jeg klarer meg stort sett fint uten) :) En utrolig inspirerende blogg. Jeg har funnet MASSE jeg har lyst til å lage!! Det er akkurat dette jeg har "trengt". Når jeg lager mat uten kjøtt, blir det stort sett det samme, og det blir kjedelig i lengden. Flott med tips til nye ingredienser, teknikker og krydder! Tusen takk, og stå på videre! :)
  -Marie

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marie :)
   Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Kjempeglad for at bloggen inspirerer til nye matretter, det er jammen mye spennende og deilig mat man kan lage av disse grønnsakene <3
   Kos deg videre med oppskriftene!

   Slett
 136. Hei.
  Du som spiser så mye soya produkter. hvorda stiller du deg til artikler som denne: http://levtil100.no/2011/09/30/hvorfor-unnga-soyaprodukter/

  Jeg er bare nysgjerrig. Og synes det er så mye motstridende informasjon overalt...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Som du sier, man finner meninger/synsing om soya i både den ene og den andre retningen om man leter på nettet.

   For meg er følgende spørsmål like viktige: "Er tofu mer skadelig enn kjøtt?" "Er et glass soyamelk mer skadelig enn et glass kumelk?" For hvem? For meg, for dyrene, for miljøet, for fremtiden? Hva er i sum det beste valget? ...

   Jeg er ingen ernæringsekspert, men utfra alt det jeg har lest om emnet (og diskutert med ernæringsfysiologer) er min personlige konklusjon at det ikke er skadelig å ha moderate mengder soya i kostholdet.

   Soya er et veldig godt alternativ til kjøtt, spesielt pga innholdet av komplett protein. Mye forskning viser helt motsatte konklusjoner enn den artikkelen du linker til, som for eksempel at soya er et sunt innslag i kostholdet, beskytter mot kreft og har ikke hormonpåvirkende effekt slik enkelte hevder.

   Jeg spiser i praksis ikke så mye bearbeidede soyaprodukter, selv om de er med i enkelte av oppskriftene her på bloggen. Jeg baserer meg mest på ubearbeidede råvarer, dvs fråtser i grønnsaker, linser, bønner og sper på med litt tofu/tempeh/andre soyaprodukter som ost o.l. iblant. Genmodifisert soya holder jeg meg (så godt jeg kan) unna. For meg er det en fornuftig holdning.

   Kutt gjerne ut soya om du vil. Det går fint an å leve vegetarisk/vegansk helt uten soya også, både smaks- og ernæringsmessig :)


   Les mer her:
   http://media.web.veganlife.se/2011/01/soja.pdf (myter om soya)

   Slett
 137. Hei!
  Jeg skal på en del lengre fjellturer i sommer, sannsynligvis sammen med noen andre vegetarianere.
  Jeg lurer på om du har noen tips til vegetarmat som kan tas med på tur eller som er lett å tilberede på en fjellhytte.
  Ellers prøver jeg å komme på et godt vegetarisk pålegg som ikke blir fort dårlig i varmen, og som ikke veier alt for mye.

  - Nora

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Nora.
   Går ut fra at hyttene har mulighet til å steke/koke?

   TVP (soya mince)! Det må jo være genialt. Veier ingenting og funker som kjøttdeig. Jeg ville ha laget ferdig krydderblanding og målt opp rett mengde tvp til feks taco! Se feks min favoritt taco eller taco med bønnestuing.

   Du kan gjøre det samme med feks lindrende linsesuppe, mål opp mengde linser og krydder, så er det bare å koke opp sammen med et par gulrøtter og selleristang.

   Ellers ville jeg tatt med meg linser og quinoa, mye næring. Rotgrønnsaker, de holder lenge.
   Men viktigst er kanskje krydder, du kommer langt med ulike krydder, og det veier jo ingenting. Lett å lage gryter og supper.

   Som pålegg... Hmmm. Nøttesmør vil holde seg greit tipper jeg. Ellers får man jo kjøpt tartex på tube (om du liker det) den holder iallefall "evig".

   Lykke til og god tur! :D

   Slett
 138. Kjære Jane,
  Tusen takk for at du gjør reisen fra kjøtteter til vegetarianer til et eventyr! Jeg har spist kjøtt hele livet, men har i de siste månedene hatt et pesketarisk kosthold, og i forrige uke bestemte jeg meg for å gi helt slipp på kjøttet, og bli lakto-ovo-vegetarianer. Jeg synes også det er veldig spennende å lage vegansk mat, og ser ikke bort ifra at jeg tar den helt ut og blir veganer om noen år. Før jeg begynte å lage vegetarmat, syntes jeg matlaging var gørr - nå elsker jeg det! Du er en stor inspirasjon for meg, og jeg digger at bloggen din er så glad og at du ikke åpenlyst svartmaler kjøttetere og vegetarianere, slik som mange veganere dessverre ser ut til å gjøre. Tusen takk for en fantastisk blogg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei kjære deg.
   Så fint å høre. Er uendelig glad for (ja, du aner ikke) at du er på vei, og spiser mer og mer veggismat. Så utrolig bra! <3
   Alle starter vi som kjøttspisere (ihvertfall de aller fleste av oss), og så finner vi ut at det går an å lage SÅ mye godt helt uten kjøtt, ihvertfall med litt hjelp og guidance :)

   Ekstremt glad for at jeg kan være en inspirasjon. Forsyn deg!

   Og, ja, som du sier, jeg svartmaler ingen. Alle er hjertelig velkommen hit , med hud og hår, uansett. Kom og nyt deilig mat (og at den er helt uten kjøtt er et gode som kanskje kommer som en overraskelse).

   Bare kjærlighet og godhet.

   Slett
 139. Hei!
  Jeg er fast leser av bloggen din, og har fått mye inspirasjon herfra! Jeg er litt sånn delvis vegetarianer, spiser kjøtt maks et par ganger i uka. Synes vegetarmat smaker bedre, og bruker masse av dine oppskrifter. Jeg liker også godt at du har mange beskrivelser og forklaringer for nybegynnere, som gjør det enklere for meg som ikke er så kjøkkenvandt :P

  Men jeg har forresten et spørsmål; jeg har sett at du bruker en sånn liten food processor på noen av bildene. Hvilken type er det og hvor kjøpte du den?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei :)
   Så flott at du er nesten veggis og koser deg med grønnsakene! Og flott at mine oppskrifter kan bidra, det blir jeg veldig glad for å høre :)
   Jeg har nok en tendens til å forklare ned til minste detalj ;) Bra du liker det.

   Når det gjelder food processoren jeg bruker, er den fra Kenwood. Den hører til min høyt elskede Kenwood Major Titanium kjøkkenmaskin. En sånn som kan settes på toppen av kjøkkenmaskinen.
   Kjøpte den på nett.

   Kos deg videre med god mat! :D

   Slett
 140. Hei

  Super blogg!

  Er helt nybegynner når det kommer til vegansk ernæring, selv om jeg har tenkt på det ganske lenge. Sitter nå og leser gjennom oppskriftene din og sorterer ut hva jeg trenger. Kjøpte en diger pose kikerter og noe tofu i dag og tenker å lage mitt første veganermåltid nå i helgen :)

  Ser prisene på disse innvandrerbutikkene er ganske bra, men ønsker likevel å spørre deg om du kjøper noe i Sverige og i såfall hva.

  Takk for inspirasjonen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Tusen takk :)

   Så supert at du er i gang med veganmatlaging! Kikerter og tofu er en knallbra start.

   Jeg pleier ikke å handle i Sverige, så der har jeg dessverre ingen tips å komme med.

   Slett
 141. Hei!
  Jeg blir veldig glad når jeg kommer over blogger som dette:-)
  Jeg er "bare" vegetarianer, og trives godt med det.
  Jeg kommer til å prøve flere av oppskriftene dine, og vil
  Derfor dele oppskriften på fikenpølse med deg.
  Kjempegodt brød-pålegg for den som liker fiken:-)

  500 gr fiken
  2,5 dl havregryn
  2 dl kokosmasse

  Bland malt fiken med havregryn og kokosmasse.
  Lag pølser, 4-5 cm i diameter, rulles i kokosmasse.
  Legge i fryseren, og skjær i tynne skiver mens de er frosne.

  Jeg hadde oppi litt forskjellig jeg da, svisker og rosiner og det jeg hadde for hånden,
  Malte nøtter eller solsikkefrø passer veldig bra oppi, så man kan lage sin egen versjon.


  hilsen fra Wenche Hansen :-)

  SvarSlett
 142. Hei Wenche :)
  Så flott at du er vegetarianer! :D

  Tusen takk for oppskrift på pålegget, det høres kjempespennende ut. Må være ganske søtt og godt forestiller jeg meg ;)
  Skal absolutt prøves, kanskje litt valnøtter hadde gjort seg. Mmmmm.

  Kos deg videre med deilig vegetarmat, og hjertelig velkommen hit til veganmisjonen når som helst :)

  SvarSlett
 143. Hei!
  Jeg er en pescetarianer som ikke spiser egg og melk.
  Målet er å bli veganer, og jeg bruker den fantastiske bloggen din mye i hverdagen. Det beste med bloggen er at de fleste rettene er enkle å handle inn til, og at det er en fin blanding av supersunn og litt mer kosete mat. Har testa MANGE av oppskriftene. Mine middagsfavoritter er chana mandel masala og gule linselus. :)
  Tusen takk for alle de herlige oppskriftene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :D
   Supert å høre at bloggen er til hjelp i hverdagen!
   Chana mandel masala er en av mine store favoritter også! Og gule linselus, oi de er det lenge siden jeg lagde.
   Lykke til på veien videre med målet om å bli veganer! :))

   Slett
 144. Hei Jane,

  Jeg ble akkurat henvist til sidene dine gjennom hummusoppskrifta di (som jeg gleder meg til aa proeve). Jeg har vaert vegetarianer over halve livet, men tok endelig skrittet helt ut til veganerlivet et par-tre aar sida. Vi (jeg og familien, som bestaar av vegetarianere og veganere) var akkurat paa besoek i Norge for foerste gang paa aarevis (bor i USA hvor det aa vaere veganer er overraskende greit, da markedet bugner over av gode veganalternativ), og var skeptisk til hvordan det skulle bli. Til min store glede har mulighetene i Norge ogsaa bedret seg dramatisk! En side som dette er saa absolutt velkomment, og jeg ser fram til jevnlige besoek hit.

  Takk for innsatsen!

  Karl

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karl!
   Så hyggelig at du har funnet veien inn hit :D
   Skulle gjerne boddi i USA gitt.. Har vært der og sett hvor mye enklere det virker å være veggis, med tanke på utvalg og tilgang på veganprodukter. Norge er fortsatt en sinke i forhold til andre land, men det kommer seg heldigvis! Og det virker som det har skjedd mye på vegetar/veganfronten generelt også, med at det blir mer "vanlig" og akseptert å ikke spise kjøtt. Det er jo bra :)


   Håper hummusen ble skikkelig nom nom!

   Slett
 145. Hei!

  Jeg ville bare si tusen takk for en herlig blogg!
  Er eneste bloggen jeg faktisk går inn på regelmessig.
  Jeg er for det meste "flexitarianer", og setter veldig stor pris på ideer og tips for å spise vegansk. Noe som virkelig trengs i Norge.
  Favoritten min er oppskriften jeg prøvde aller først; linselus! Har frelst mange venner med denne også ;)

  Stor hilsen fra Pauline

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Pauline!
   Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :) Linselusa ja, de er virkelig noe for seg selv!
   Kos deg videre med vegspirasjonen!

   Slett
 146. Hei :) Kan du skrive et innlegg om eksotisk frukt og grønt? Tenker på en guide (oversiktsliste) over det du har vært borti til nå, hvilke retter som egner seg til den og den varen, hvordan smaken er, hvor en kan få tak i varen(e). Er det noe du kunne tenke deg å gjøre en gang med tida?

  SvarSlett
 147. Ååå jeg bare elsker bloggen din! Så mange fantastiske oppskrifter her at jeg vet nesten ikke hva jeg skal velge til middag. Er på en måte flexitarianer (siden jeg spiser viltkjøtt og dyr som vi slakter hjemme på gården, siden jeg vet at de har hatt det bra), men håper på å bli helt veganer en dag. Det får meg til å føle meg så mye bedre når jeg ikke er med å støtter den forferdelige dyrebaserte matproduksjonen. Vil bare takke deg for at du gjør det sååå mye enklere for meg og så mange andre som ønsker å bli vegetarianere / veganere! Du knuser alle påstander om at et vegansk liv består av bare salat.

  Hilsen en evig takknemlig Jonil Sofie

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Så bra å høre at bloggen er til hjelp :D Det gjør meg glad!
   Veganmat er myyye mer enn bare salat ja, det er helt sikkert. Da jeg ble veganer, hadde jeg ingen aning om at mitt eget matreportoar kom til å vokse seg så bredt som det har gjort. Kjempegøy å kunne dele med dere!

   Kos deg videre med god mat!

   Slett
 148. Hei Jane:) Jeg heter Julie og er godt grodd fast i Danmark, men følger bloggen din standhaftig herfra. Hvis jeg har den minste tvil om hva jeg skal imponere med, slenge sammen eller hygge med, så er det her jeg ender opp hver gang. Takk for at du deler ditt kjøkken med oss likesinnede, veggiser og veganere:)

  Kh Julie

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Julie :)
   Så koselig å høre at du følger med fra Danmark! (jeg elsker danmark!!)
   Mer enn glad for å dele med veggiser og alle andre :D
   Knus!

   Slett
 149. Hei! Jeg har vært vegetarianer i overkant av 7 år, og bestemte meg nylig for å bli vegan. Vil bare si at bloggen din er til superstor hjelp og inspirasjon! Det kan være vanskelig å finne lette og gode vegane oppskrifter innimellom, og da finner jeg alltid frem bloggen din, det er så mye fint her! Tusen takk!
  - Alexandra

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Alexandra!
   Supert at du bruker bloggen, jeg blir så glad over å høre den er til inspirasjon :) Og grattis som nylig veganer!
   Kos deg videre med masse god veganmat!

   Slett
 150. Heisan. Jeg synes veganmisjonen er utrolig inspirerende. Selv er jeg vegetarianer, følger sattvisk diett som består av grønnsager , frukt, korn , belgvekster og melkeprodukter, ikke spiser jeg egg og heller ikke løk av noe slag. Derfor trikser jeg litt på oppskriftene dine av og til og bruker hing/asafetida istedet, dyvelsdrek på norsk. Veldig takknemmelig for alle de fantastiske oppskriftene du deler :) Vennlig hilsen Lene

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lene.
   Gøy å være til inspirasjon! Hing ja, det prøvde jeg for første gang for ikke så lenge siden. Brukte det i burgere, og spiste dem alle sammen og syntes smaken var veldig spennende.
   Men etterpå fikk jeg helt avsky for det dessverre, den boksen luktet jo over hele kjøkkenskapet, så jeg kasta hele greia ;)

   Slett
 151. For et par måneder siden testa jeg ut "Nudelgrateng med spinat," og må si at det aller beste med hele greia var toppingen ;-) Selve gratengen var helt ok på smak (smakte ikke så mye, egentlig) og den var veldig mettende. Hvilke krydder/grønnsaker m.m vil du anbefale å bruke for å pimpe opp gratengen? Har lyst til å lage min egen versjon :) Kanskje helst en asiatisk vri, da jeg synes mye om det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du mener den fra kokeboka?
   For mer smak kan du jo feks tilsette litt currypaste i kokosmelksausen.
   Ellers er det fritt fram å legge til grønnsaker. Mer vårløk, sopp, paprika osv :)

   Slett
 152. Mhm, mente retten fra kokeboka, ja :) Takk for tips!

  SvarSlett
 153. Hei Jane!
  Jeg er vegetarianer-wannabe. Jeg synes snart ikke det finnes kjøtt og fisk som er mulig å spise uten betenkeligheter (industriell produksjon av svin og fjørfe, lakseoppdrett med alt sitt vesen, storfe med sine klimautslipp, fårekjøtt som gjerne er miljøvennlig nok produsert men ikke akkurat magert kjøtt, scampi som det er ekstremt mange etiske grunner til å styre unna - og da gjenstår bare fersk, villfanget fisk, som dessverre er utrolig vanskelig å få tak i, da næringskjeden fra fiske til fiskedisk er så sørgelig lang her i landet, sånn at vi ofte ender opp med frossenversjonene, som det er vanskelig å lage virkelig lekker mat av).

  Jeg har med stort hell prøvd ut mange av oppskriftene dine og kunne blitt vegetarianer over natten bare ved hjelp av bloggen din, om det ikke var for én ting: Det tar jo utrolig lang tid å lage, i alle fall de oppskriftene jeg har prøvd så langt! Som regel er det råvarer som først må kokes (noen ganger lenge), deretter skrelles/kuttes opp/moses/e.l. og så blandes med andre ingredienser, før man igjen skal bearbeide til boller/burgere og så steke nok en gang - og da har man ikke engang begynt på tilbehøret.

  Jeg (og min familie som teller fem personer tilsammen) vil gjerne bli vegetarianere, men helst uten å gå ned i stillingsprosent eller tilbringe halve ettermiddagen på kjøkkenet.. :)

  Så derfor lurer jeg på: Hva er dine Ti-på-topp raskeste middagsretter?

  Hilsen Ingrid

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingrid!
   Så flott at du går mer og mer over til et vegetarisk kosthold!
   Det er jo ofte sånn at man lager maten fra bunnen av som veganer, men at det trenger å ta så lang tid alltid er jeg ikke helt enig i :)

   Fikk lyst til å skrive et innlegg om nettopp det du etterspør: mine ti-på-topp raske middager! Tusen takk for innspill :)

   Slett
 154. Hei Jane! Tusen takk for at du deler gode oppskrifter med sånne som meg som er kjempelite kreativ med å klare å finne på spennende matretter i kvardagen:) Jeg spiser litt kjøtt fortsatt, men det blir vel omtrent halvt om halvt med vegetar- og kjøtt-/fiskeretter i uka - og jo flere gode oppskrifter jeg lærer, jo mindre kjøtt blir det;) Keep up the good work!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karen!
   Jo mer grønt, jo bedre! Superglad for at du bruker oppskriftene til inspirasjon i hverdagen :D

   Slett
 155. Heisann!

  Googlet meg frem til siden din og dette ser veldig bra ut! Holder nå på å lage rundtstykker og gleder meg til resultatet. Har såvidt kikket litt på de andre oppskriftene dine og dette ser virkelig fristende ut.
  Jeg tar tak i helsa og er på diett (omlegging av kostholdet) uten korn, sukker, melkeprodukter og gjær. Tusen takk!

  SvarSlett
 156. Ps. Trenger man ikke engang bakepulver i rundstykkene? (De som er uten hvete og gjær)

  Kjersti

  SvarSlett
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...