Veganuar - Vegansk ukemeny med middagsforslag for hele uka!

En grønnere start på det nye året!

I disse dager vet jeg at mange har som ønske for 2019 å spise mindre kjøtt i hverdagen. 2019 er spådd å bli det året hvor veganisme blir mainstream verden over, og selv her i landet fokuserer mediene på veganisme som aldri før.

Det er utrolig gøy å se alt som skjer i Norge nå om dagen, og jeg er så glad for å ha vært med på utviklingen her til lands de siste 10 årene. Om jeg tenker tilbake til da jeg startet denne bloggen, ser jeg en en enorm forskjell i folks holdning til, kunnskap om og interesse for plantebasert kost og livsstil.

Ikke bare har det blitt trendy å kutte kjøttet, det begynner også å bli en etablert viten blant folk at vegansk kost både er sunnere, mer bærekraftig, mer miljøvennlig, selvfølgelig mer dyrevennlig og ikke minst - veganmat byr på fantastiske smaksopplevelser!


Her er ukens meny

La deg inspirere, velg og vrak og kos deg! Kanskje finner du noen nye favoritter?

Ellers vil jeg oppfordre alle til å sjekke ut Veganerutfordringen, en utfordring som innebærer å spise vegansk i 22 dager. Utfordringen starter nå i morgen, 12. januar, og du får du tips om måltider, oopskrifter, samt hjelp og veiledning fra flinke mentorer.


Mandag: Grønnsakswok med peppersaus

Peppersausen som omslutter grønnsakene i denne woken er bare helt fantastisk god. Server med nudler og nyyyyyt!


Tirsdag: Fyldig linsesuppe med bønner

En mettende, sunn og rik suppe med smak av tomat, ingefær og chili. Herligheten inneholder både røde linser og kidneybønner og krever minimalt med arbeid å lage.

Onsdag: Pasta med fløyelsmyk soppsaus

Dette er en saus som smelter på tungen. Myk og kremet, helt uten bruk av fløte. Masse fersk sopp, en liten dose tørket sopp, hvitløk og urter gir fantastisk smak! Server med din favorittpasta.


Torsdag: Ristet bokhvete, hummus, bønnemiks, gulrøtter og frø

En typisk hverdagsmiddag, slik vi ofte lager den hjemme hos meg. Mange middagsretter har etablerte betegnelser, som lasagne, grateng, moussaka, grøt, pai osv., mens dette her egentlig bare er en miks av gode ting. Nom nom!


Fredag: Taco med bønnestuing

Du trenger ikke kjøttdeig for å lage en skikkelig digg tacofredag!Bønnestuing er definitivt et av mine favoritt-tacofyll. PS: Tilfredsstiller selv ihuga kjøttspisere.


Lørdag: Masalaboller med nudler og vårløk

Nudler med småhotte "kjøtt"boller på topp. Ta så mange du vil! En neve vårløk, noen striper hot chilisaus og himmelen er nær.


Søndag: Svartbønnegryte med ovnsstekte poteter

En nydelig gryterett med sorte bønner, aubergine og deilige ovnsstekte poteter ved siden av.


Ukens kake: Vegansk browniekake med blåbær

Sannsynligvis den enkleste brownie-kaka du noengang kommer til å lage. PS: Smaker fantastisk med vaniljeis!


Ukens ekstra: Helt enkelt - veganske pannekaker

De er myke, de er rullbare, de er tynne og lekre, superenkle å lage og de smaker knallgodt! Disse er evig anvendelige og evig gode, akkurat slik pannekaker skal være.


Ha en nydelig uke, alle sammen! 


* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

2 kommentarer :

  1. Har nettopp laget fyldig linsesuppe med bønner - den var nydelig god! :) Som så mange andre av oppskriftene dine. Bruker oppskriftene dine regelmessig, og det er sååå mye god mat du tryller frem! Tusen takk til deg :)

    SvarSlett
  2. Dere er fantastiske og UUNVÆRLIGE for min helse. Er d ikke mulig å tre NÆRMERE I Kontakt? Har Instagram og logget meg på. Alt som er men har så Mange mange spørsmål Jane! Og trenger tips og råd og veiledning for jeg skal bli vegansk baker og konditor selv om jeg nok alltid må. Halte litt grunnet sykdom... Er ei ung dame sør europeisk/amerikansk bosatt i Norge. Jane?

    SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...