Mettende salat med store hvite bønner, grillet paprika og ristede gresskarkjerner

Oppskrift Mettende Salat Bønner Grillet Paprika Ristede Gresskarkjerner Violife Sunnere Lunsj Frokost
Mer enn bare agurk og grønne blader.
Salater har et ufortjent rykte på seg for å være kjedelig og trist, og ihvertfall ikke noe man blir mett eller tilfreds av. Slik trenger det ikke å være. Med noen små grep blir salaten både fristende, smakfull og spennende!

Etter sommerferien har jeg gått inn for å jobbe litt med nettopp salater. Og da snakker jeg altså ikke om disse ensformige salatene av salatblader og agurk som kjennes som å spise luft, nei her er det ordentlig salater som gjelder. Salatmåltider man kan meske seg med, som gir metthet, smaker knallgodt og gjør kroppen glad.


Ultragod!
Denne salaten er knasende frisk og passer perfekt til frokost eller lunsj. Den er også topp som turmat eller som tilbehør til grillmat og andre middagsretter. Jeg og samboeren sitter og mumser innpå med hver vår bolle av denne mens jeg skriver dette. Jeg spurte ham hva jeg skulle kalle den, og svaret var "Ultragod!" Han mente også det var den beste salaten han noensinne hadde smakt! :D

Oppskrift Mettende Salat Bønner Grillet Paprika Ristede Gresskarkjerner Violife Sunnere Lunsj Frokost

En lettere start på høsten. 
Jeg må innrømme at det ikke var enkelt å spise like sunt og variert som jeg pleier mens jeg var på ferie. Utvalget av veganmat på restauranter i Spania og Portugal var dessverre ikke helt å rope hurra for, og jeg endte ofte opp med mindre sunne løsninger. Det gikk mye i pasta og brød - til så å si alle måltider. Og med manko på gode proteinkilder som bønner og linser, måtte jeg spise enda mer pasta og brød for å bli mett. Ikke at karbohydrater er negativt, men det ble i overkant mye av det, på bekostning av ting jeg vanligvis spiser mengder av, og som kroppen min setter pris på som brensel, nemlig grønnsaker, bønner, linser, frø og korn.

Behovet for en lettere og sunnere start på høsten har definitivt meldt seg, og jeg kjenner at kroppen nærmest roper etter bra mat. "Prosjekt salater" er herved i gang, og jeg kommer til å dele flere nye salatoppskrifter med dere her på bloggen framover.

Oppskrift Mettende Salat Bønner Grillet Paprika Ristede Gresskarkjerner Violife Sunnere Lunsj Frokost

Du trenger ikke dressing når du har denne.
Jeg brukte denne paprikaen på glass: "Olymp - red roasted peppers", kjøpt på rema. Den består av grillet paprika i en lake av vann, eddik salt og sukker. Grillet paprika er fantastisk i seg selv, men laken den ligger i har også en funksjon i oppskriften. Jeg brukte ikke selve laken i salaten, men paprikaen har med seg masse smak fra den, og den lett syrlige smaken fra eddiklaken blir til en knallfin dressing.

Oppskrift Olymp Red Roasted Peppers Grillet Paprika Mettende Salat Dressing Sunnere Lunsj Frokost

Sprø og sunne næringsbomber.
Ristede gresskarkjerner gir herlig smak og krønsj. I tillegg til å være små delikatesser i seg selv, tilbyr de også en gavepakke av gode næringsstoffer. De inneholder blant annet gode fettsyrer og hele 30 % protein. Ellers er de svært rike på magnesium - en liten neve gir deg omlag 90 % av ditt daglige behov.

Oppskrift Ristede Gresskarfrø Salattopping Mettende Salat Sunn Lunsj Frokost

Melkefri ost.
Jeg brukte denne veganske osten i blokk: "Violife for pizza". Fås kjøpt på helsekostbutikker eller på nett. Tvi tvi for at den kommer i alle vanlige butikkhyller snart! Om ikke du finner akkurat denne, finnes det flere andre varianter, så ta hva du har.

Oppskrift Violife Vegansk Ost Mettende Salat Sunn Lunsj Frokost

Bønner - fordi det er super supermat.
Økologiske "Store hvite bønner" fra Gogreen fås kjøpt på så å si alle dagligvarebutikker. De bidrar med en deilig dose planteprotein, fiber som er bra for fordøyelsen og smaker utrolig delikat.(2 porsjoner)
et par never gresskarkjerner (= ca 25 g)
1 kartong store hvite bønner
1 dl mais 
to never cherrytomater
1 hjertesalat eller annen grønn salat
to never sukkererter
ca 160 g grillet rød paprika på glass
litt vegansk ost


1. Rist gresskarkjernene i en tørr stekepanne (altså uten olje) på ganske høy varme til de er gylne og popper. Rør om iblant og pass på så de ikke blir brent.
2. Skyll og sil av bønner og mais, kutt cherrytomater i to. Kutt salat, sukkererter, paprika og ost i bitestore biter.
3. Dander alt i en dyp tallerken og server!


* Et dryss urter, litt flaket havsalt og/eller salatkrydder passer godt på toppen.

* Server gjerne med et glass forfriskende limonade ved siden av.


Omtrentlig næringsinnhold per porsjon:
344 kalorier
33,4 g karbohydrat
13,9 g fett
13,3 g fiber
15,7 g proteinNom nom! 

Oppskrift Mettende Salat Bønner Grillet Paprika Ristede Gresskarkjerner Violife Sunnere Lunsj Frokost

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

6 kommentarer :

 1. Hurra for mettende salater! Helt enig med deg, salat kan være fantastisk, men da må det litt fantasi til. Jeg er ikke så glad i kalde ting rett fra kjøleskapet, så derfor håper jeg det kanskje kommer noen opskrifter på lune salater også?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hurra for salat ja! :D Noen lune salater kommer det helt sikkert også :)

   Slett
 2. Er det god næring i osten? :)

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...