8 oppskrifter du kan lage med potet

Poteten lenge leve! 
Visste du at most potet i pizzadeigen gir en fantastisk god bunn? Trenger du tips om hvordan du kan lage den beste potetsalaten? Hva skal du gjøre med restene av kokte poteter fra i går? Og verdens sunneste ostedipp, har den virkelig noe med potet å gjøre?

Ta herved en potet. Stek den og kok den og spis gjerne skallet. For denne vidunderlige rotgrønnsaken kan brukes til så mangt.Her er åtte av mine favorittoppskrifter med potet:


1. Potetsalat med hjemmelaget majones
Den beste potetsalaten lager du selv. Denne er ekstra frisk og god med små biter av eple og paprika, hjemmelaget vegansk majones, vårløk, urter m.m.2. Krønsjpoteter
Hverdagsfavoritten. Slik lager du noe snasent ut av de ellers så kjedelige potetrestene fra i går.


3. Bakt potet
Skikkelig kosemat. Pakk store poteter inn i aluminiumsfolie og gi dem en times tid i ovnen. De blir myke og gode og kan fylles med hva du vil. Min favoritt er mais, vegansk pølse, hvitløkssmør og ost.


4. Veganmisjonens sunne *oste*dipp
Du tror det ikke før du har smakt det, men dette er sannsynligvis den sunneste og mest ostete ostefrie ostedippen du noengang har vært borti. Og tenk at den er laget av potet og gulrot!


5. Pizzabunn med potet
Dette er trikset du ikke vil gå glipp av. Tilsett moste poteter i pizzadeigen, og du får en fantastisk sprø, saftig og smakfull bunn.


6. Luftig focaccia med potet og ostebiter
Potetskiver i focaccia er supergodt. Og aller best blir det om du bruker småpoteter med skallet på.7. Ovnsstekte potetbåter
Digg tilbehør eller snacks. Et must til burger eller tapas, og gjerne sammen med en dipp. Sprø og gylne utenpå, myke og melne inni.


8. Hasselbackpoteter
Akkurat passe jålete. Hver potet deles i tynne skiver, får en dæsj med olje og havsalt over seg og bakes i ovnen til de er møre tvers igjennom og gylne utenpå.Og sånn på tampen, om du skulle være i tvil om hvorfor du bør spise mer potet. Få med deg denne artikkelen fra Aftenbladet: "Poteter er langt sunnere enn de fleste tror".


* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

3 kommentarer :

 1. Digger slike innlegg! Men magen min digger ikke potet, dessverre. Det er jo så godt! Mye av dette kan jo lages med søtpotet (bakt potet, potetbåter etc.), men hva tror du om å lage pizzabunnen, potetsalaten og "oste"-dippen med det? - Ingvild

  SvarSlett
  Svar
  1. :) Du kan bytte ut med søtpotet i de fleste rettene, men akkurat pizzabunnen, dippen og potetsalaten er jeg også usikker på. Har ikke testet.

   Søtpotetsalat høres jo godt ut da :) Ville i så fall passet på å ikke koke søtpotetene for lenge, de blir veldig myke om de koker lenge, og da kan det bli mer mos enn potetsalat.

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...