onsdag 11. februar 2015

Overnattet havregrøt (m/ eple, rosiner og kanel)

14 Kommentarer
Oppskrift Overnattet Havregrøt Kjøleskapsgrøt Sun Rask Frokost Eplekake Grøt Verdens raskeste frokost? 
Spander et par minutter på kvelden før du legger deg til å blande sammen havregrøten, sett den i kjøleskapet over natta, og morgenen etter... Ta-da, havregrøt!

Smaker nesten som eplekake. 
Overnattet havregrøt er en av mine favoritter til frokost. Det smaker like godt som dessert, samtidig som det er sunt, mettende og behagelig enkelt på travle morgener.

Denne gangen prøvde jeg meg på en ny variant og blandet i eplebiter og kanel. Noen rosiner ble også med for ekstra sødme. Vanligvis lager jeg den av små havregryn, men valgte å teste med store, noe som gav litt grovere konsistens på grøten. Kjempegodt og litt eplekake-aktig!


Tips:
- Alle typer plantemelk kan brukes, feks havremelk, soyamelk, rismelk eller mandelmelk.


(1 porsjon)
2 dl havregryn
2,5 dl plantemelk
1/2 eple, skrelt og i biter
1 neve rosiner
1 ts kanel
1 krm salt

1. Ha alle ingrediensene i en liten bolle eller plastboks. Dekk med et lokk e.l.
2. Set det i kjøleskapet over natta.
3. Nyt deilig havregrøt morgenen etter!* Varm den gjerne i mikroen, så får du varm grøt. Det smaker best synes jeg.

* Drissle gjerne over litt lønnesirup ved servering.

* Se mine andre oppskrifter på overnattet havregrøt HER.* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

14 kommentarer :

 1. Hmm...denne var ikke dum! :)

  SvarSlett
 2. jeg sverger til standarden: små havregryn, vanilje-soyamelk, solsikkefrø, kanskje linfrø, kanel... og etter at den har blitt varmet opp rører jeg inn hampfrø (uten skall :P ) og en god teskje med Extra Virgin Kokosolje.... sitter som et *beep* skudd!! og dæggern så godt!
  PS: Går det an å fryse ned overnattet havre? Alt i en bolle, sett den i kjøleskapet, varm opp dagen etterpå - og så i frysen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nom nom :)
   Du, jeg har ikke prøvd å fryse ned overnattet havregrøt. Den er liksom ment å sises der og da tenker jeg. Man lager en passe porsjon på kvelden, og så spiser man den på morgenen ;) Og om man ikke klarer å spise opp alt holder den seg alltids fint i kjøleskapet en dag eller to.

   Slett
 3. Jeg har flere ganger satt havregryn i havremelk over natta, og så kokt den opp. Funker godt, det også, for oss som ikke er så glade i kald grøt. ;-) Eneste problemet er at jeg blir så fort sulten igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker også best varm grøt, men jeg varmer den i mikroen jeg da. Enkelt og greit ;) Hmmm, jeg føler faktisk at jeg blir veldig mett av havregrøt. Kanskje du må spise mer! :D

   Slett
 4. Jeg har ikke mikro. ;-)
  Jeg bruker spise til jeg er stappmett, men en time etter er jeg hulsulten igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan prøve å tilsette litt fett. Enten kokosolje som hun over her, eller nøttesmør (f.eks. peanøttsmør, mandelsmør, pecansmør). Solsikkefrø, chiafrø o.l. hjelper også.

   Slett
 5. Har forsøkt både fett og korn/solsikkekjerner og frukt, men synes ikke det utgjør stort.

  SvarSlett
 6. Hadde ikke klart å stappe i meg mer enn jeg gjør. ;-) Jeg bruker få rester! Jeg blir stappmett, men en time senere er jeg like sulten igjen.

  SvarSlett
 7. Elin fra Matvrak, jeg har ett ord til deg:FETT! Jeg har samme problem som deg, men med litt valnøtter, mandler eller andre nøtter på grøten holder jeg meg god og mett til lunsj uten problemer :) (kutt evt heller litt ned på gryna for å få plass til nøtter i magen)

  Hilsen Stine Mari

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!