Overnattet havregrøt (m/ solsikkefrø & sitron)

Oppskrift Overnattet Havregrøt Sunn Frokost Solsikkefrø Sitron Havre Grøt Havremelk O morgengry...
Vekkerklokka har gitt meg firedobbelt snooze-dose allerede. Vi må opp, enten vi vil eller ei. Jeg og denne kroppen som nekter å lystre meg helt ennå. Føttene først. Ut av den myke dynehimmel. Noenlunde i balanse, snubler bort til vinduet, smeller opp rullegardina og hundretusen syltynne nåler av sollys treffer de stakkars halvblinde øynene mine. Akk og ve.

Så kommer jeg endelig på: Hva er det som står og venter på meg i kjøleskapet?!
Jo, det er min elskede havregrøt. HEI, som jeg gleder meg til å spise deg!


Overnattet havre. Konseptet er følgende:
- Bland havregryn, plantemelk og hva du vil av nøtter, frø og krydder i en bolle.
- Sett i kjøleskapet over natta.
- Morgenen etter har du aldeles ferdig grøt!

Jeg sender en hjertelig takk til meg selv som smekket sammen denne i går kveld før jeg la meg. Nå er jeg den heldige eier av en bolle spiseklar havregrøt med solsikkefrø og sitron.

Solsikkefrøene gir deilig crunch og er en god kilde til protein, flerumettede fettsyrer, vitamin E, folat og en rekke mineraler som selen, kobber, mangan, magnesium og fosfor. Sitronsaften gir en frisk og oppkvikkende smak på grøten og er samtidig stappfull av C-vitamin og de sterke antioksidantene som kalles sitrusflavonoider.

Og jeg kommer til å helle på lønnesirup. Så mye jeg begjærer.

Oppskrift Overnattet Havregrøt Sunn Frokost Solsikkefrø Sitron Havre Grøt Havremelk

Bløtlegging - ikke bare fordi det er praktisk.
Å bløtlegge korn, frø og nøtter har flere fordeler. For min egen del kan jeg fortelle at jeg tidligere alltid har fått vondt i magen av havregrøt. Etter å ha oppdaget denne måten å lage havregrøt på opplever jeg ikke lenger ubehag, selv etter å ha spist en stor porsjon. Det er jo helt fantastisk.
Jeg har lest litt rundt emnet og det ser ut til at bløtlegging av havregryn gjør havren lettere fordøyelig. Det har noe å gjøre med at havrefiberet blir lettere å bearbeide for tarmen når havren har ligget i bløt. I tillegg skal visstnok næringsstoffene i havren bli enklere å oppta for kroppen.

Heretter er det kun overnattet havre som gjelder.

Oppskrift Overnattet Havregrøt Sunn Frokost Solsikkefrø Sitron Havre Grøt Havremelk

Tips:
- Jeg brukte for anledningen havremelk fra Oatly, kjøpt på kiwi. Bruk gjerne annen type plantemelk, feks rismelk, nøttemelk eller soyamelk.
- Porsjonen i oppskriften er tilpasset en sulten Jane. Er du en sulten mann, doble oppskriften.


(1 sulten-jente-porsjon)
2 dl små havregryn
2 dl havremelk
saften av 1/2 sitron
2 ss solsikkefrø
2 ss lønnesirup
litt salt

1. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt.
2. La stå tildekket i kjøleskap over natta.
3. Nyt din deilige grøt med et smil :D


* Et minutt eller to i mikroen = varm grøt. Ellers smaker den godt kald også.

* Server gjerne med noen ekstra skvetter lønnesirup og havremelk på.

* Prøv også mine oppskrifter på
- overnattet havregrøt (m/ peanøttsmør, kanel og mandler)
- overnattet havregrøt (m/ rosiner og linfrø)
overnattet havregrøt (m/ kokos, nøttesmør og mandler)


Sunt, godt og mettende!

Oppskrift Overnattet Havregrøt Sunn Frokost Solsikkefrø Sitron Havre Grøt Havremelk

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

26 kommentarer :

 1. Det så godt ut! Den skal jeg jaggu gå å lage med en gang. Så har jeg en god grunn til å forhåpentligvis komme meg litt raskere ut av senga.. etter at tlf. har slumra i noen minutter.. eller var det kvarter?... ja uansett.. det så godt ut :D God natt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Anbefales! Gjør starten på dagen SÅ mye bedre. Kos deg :D

   Slett
 2. Mmm, laget denne i går og spiste den i morges - nyyyydelig! Så mye mykere og nam'mere enn når jeg bare slenger sammen havregryn og melk en timinutter før det skal spises. Overnattingen skal absolutt gjentas. :)

  SvarSlett
 3. Mmmm! Havregrøt er så godt, jeg skal prøve å gjøre dette i morra (selv om det er friii) :)

  SvarSlett
 4. Om jeg bare hadde likt havregrøt...Får vel gi det en sjanse til..?:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ååh, vet du, jeg var heller ikke særlig fan av havregrøt men det var før jeg smakte denne ;) Gi den en sjanse, og så MÅ du bare prøve denne her også, som dessert så god er den: Overnattet havregrøt med peanøttsmør, kanel og mandler.

   Slett
 5. Bruker havregryn og noen spiseskjeer hampfrø (uten skall, selvfølgelig!) og sojamelk med vanilje - og kanel!! NOM NOM NOM

  SvarSlett
 6. Det her var farlig godt du! Avhengigheten kan være nær her, og da får lavkarbo bare fare.... ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mmmm, lavkarbo kan bare ta seg en bolle (med havregryn)! ;D

   Slett
 7. Uuuh, ser godt ud! men jeg forstår ikke helt om de skal koges med vand og salt først, når du skriver letkogte i ingredienslisten? :) plejer at ligge dem i blød med chiafrø uden at koge dem, nemlig..

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :)
   Bruk tørre havregryn ja, de skal ikke kokes først. Kaller dem lettkokte fordi her i norge heter de det på butikken. Litt misvisende kanskje.

   Slett
 8. Godt så, jeg overvejede om der bare var 'noget norsk'... Gør 'grøden' klar om lidt! :)

  SvarSlett
 9. Åhhh, denne var supergod :) Har du noe erfaring med holdbarhet på overnattet havregrøt? Kan jeg lage opp flere porsjoner en kveld og ha frokost i kjøleskapet for flere dager?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jaaa, ikke sant det er nam! :DD
   Jeg synes grøten smaker best innen et døgn etter den er laget. Et tips er å blande opp de tørre ingrediensene i ulike boller, og så tilsette det tørre på kvelden. Da får du ihvertfall gjort litt av jobben på forhånd. Særlig er dette enkelt om du bruker kun tørre ingredienser + melk.

   Slett
 10. Har du i eplecidereddik og litt salt i før du setter den til svelling, blir den lettere å fordøye. Jeg fikk alltid litt vondt i magen av havregrøt, men etter at jeg begynte med det, kan jeg spise masse, uten at jeg får vondt.

  SvarSlett
 11. Hei! Lagde havregrøt med PB2 etter oppskrift fra deg i natt, og det var kjempegodt :D I kveld tenkte jeg å prøve meg på denne, men har dessverre ikke friske sitroner i hus. Kan jeg lage denne med ferdig sitronsaft, og hvor mye tilsvarer da en halv sitron sånn ca? Setter stor pris på bloggen din, den gir meg masse inspirasjon! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Så ra havregrøten falt i smak. Når det gjelder sitron, så vil jeg tro at en halv sitron er ca 1/2 dl, men smaken kan jo variere utfra hvilken type sitronsaft du bruker. Smak deg fram, så blir det nok bra :)

   Slett
 12. Oppdaget at jeg har store havregryn i skapet.... og kan fortelle fra tidligere eksperiment at det gikk IKKE så bra. Det ble grøt, men ikke så god som med små havregryn.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har aldri prøvd med store faktisk, men da vet vi det! :)

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...