Ukemeny på budsjett, uke 18/2014

Oppskrift Tofu Wok Vegetarwok Marinade Paprika Kål Savoykål
Meny for slunkne lommebøker.
Jeg fikk mail fra en leser her om dagen med følgende spørsmål: "Jeg lurer på om du kan tenke deg å sette sammen et forslag til en billig ukemeny?".

For en strålende idé! Selv opplever jeg jo at det er fullt mulig å spise både variert, balansert, sunt, godt og billig som veganer, så ja! Billig og godt, det går fint an.


La meg presentere: En hel uke med rimelige veganretter.
Her kommer virkelig veganmisjonens slagord til sin rett: "God mat trenger ikke være dyr". For mens veganmat naturlig nok er uten dyr som ingrediens, trenger den heller ikke koste fletta å lage.
Jeg har regnet ut omtrentlig prisoverslag for rettene, og det ble svært behagelige summer må jeg si. 30-40 kroner for middag til 2-3 personer kan vi absolutt leve med.
Ha en deilig og rimelig uke!


MANDAG

Marinert tofu
med savoykål og paprika

TIRSDAG

Lekker løksuppe


ONSDAG

Nudelwok
med kikerter


TORSDAG

Fusilli med pesto,
brokkoli og gulrot

FREDAG

Chana masala
på norsk

LØRDAG

Kikertburgere
med spinat og lime


SØNDAG

Grønnsak chop suey


UKENS GODSAK

Sjokoladepudding


UKENS KJAPPIS

Hummus


Ny meny hver søndag.
Hver søndag får du presentert en ny ukemeny på veganmisjonen. Her vil du finne forslag til middag for alle ukens dager, pluss et par godbiter. Håper disse blir til inspirasjon og nytte :D 

* * * Ukemenyer på VeganMisjonen * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

4 kommentarer :

 1. Supre ideer. Gleder meg til å prøve dem. Billig og bra, tipper jeg :)

  SvarSlett
 2. Vi er en kjøttetende familie som i det siste har lagt opp mye av matlaginga etter dine ukeplaner. Erfaringen så langt er at de fleste rettene kunne gått inn i denne billig-planen. Vi har ikke brukt tofu eller andre ingredienser som drar opp prisen, men selv med det er maten her lommebokvennlig. Maten du lager er såpass enkel, med gode råvarer og mye belgfrukt, og dermed går det ikke de store summene. Og selvfølgelig: en meny som sikrer at du får brukt opp maten du kjøper er jo bra for bærekraften :) Takk for en topp inspirerende side!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så utrolig gøy å høre dere spiser masse veganmat, og supert at ukeplanene mine er til nytte :)
   Er helt enig i at veganmat generelt er billigere enn kjøttmat, veldig gøy at dere har erfart det samme. Slett ikke dumt å spare inn litt på matbudsjettet her og der i hverdagen og samtidig spise godt og sunt :)
   Kos dere videre med deilig mat!

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...