Nice cream

Oppskrift Nice cream Frossen Banan Iskrem Melkefri Hjemmelaget Is Tranebær Bringebær
Visste du at bananer kan bli til den lekreste iskrem?
Nå som vi går inn i varmere måneder er dette en fantastisk oppskrift å ha i ermet. Den er superenkel, superrask, superbillig. Og dessuten er den melkefri og sunnere enn vanlig iskrem.


Om du skal prøve én ny oppskrift i år, foreslår jeg denne.
Du trenger bananer, bær og en food processor. Resultatet blir en kremet, myk og luftig iskrem med nydelig smak og konsistens. Den blir som en mellomting mellom sorbet og fløteis. Jeg synes den minner mest om soft-is. Og det beste er at du lager den på et par minutter!

Oppskrift Nice cream Frossen Banan Iskrem Melkefri Hjemmelaget Is Tranebær Bringebær

Navnet nice cream kommer fra engelsk og er en forkortelse av "banana icecream". Jeg har sett varianter av oppskriften flere steder, og hemmeligheten er frossen banan. Den gir nemlig en silkemyk konsistens.

Kast aldri en overmoden banan igjen.
Har du bananer til overs som du ikke får brukt opp? Har de blitt for brunprikkete etter din smak? Står de i fare for å havne i søpla? Du vet hva du har å gjøre: Frys dem ned og lag iskrem! Enkelt som bare det. Kutt bananene i biter, ha dem i en pose og frys ned. Tips: Jeg deler hver banan i 6 omtrent like store biter. Da er det enkelt å dosere når isen skal lages. 6 biter = 1 banan.

Oppskrift Nice cream Frossen Banan Iskrem Melkefri Hjemmelaget Is Tranebær Bringebær

Tips:
- Oppskriften gir en stor bolle iskrem. Jeg har (kremt) klart å spise opp alt selv, men da var jeg altså ekstremt is-hungrig. Vanligvis er dette nok til to.
- Bytt gjerne ut bringebærene med jordbær. Da får du is uten de litt irriterende bringebærfrøene.
- Jeg kjøper ferske tranebær på meny. Om du ikke får tak i tranebær, bruk tyttebær eller andre bær.


(2 pers)
1 frossen banan
2,5 dl frosne bringebær
2,5 dl frosne tranebær
1 dl vann
søtning etter eget ønske


Ha frossen banan, bringebær og tranebær i en food processor eller blender.
La dem ligge og tine i ca 20 min. I dypfrossen tilstand er de altfor harde til å la seg blende.

Oppskrift Nice cream Frossen Banan Iskrem Melkefri Hjemmelaget Is Tranebær Bringebær

Tilsett vannet og kjør i gang food processoren. Dytt ned innholdet med en slikkepott noen ganger underveis og kjør til det har en soft-is liknende konsistens. Smak til med søtning underveis. Jeg brukte ca tre teskjeer natreen strø.

Oppskrift Nice cream Frossen Banan Iskrem Melkefri Hjemmelaget Is Tranebær Bringebær

* Nice cream er aller best i konsistens når den er nylaget, men den kan også fint fryses ned. Etter ca 20 minutter på kjøkkenbenken er den myk nok til å spises.

* Prøv også disse varianten av nice cream:
blåbærsoftis med sjokoladesaus og saltristede hasselnøtter
- mø-fri iskrem med sjokolade


Nom nom nom!!

Oppskrift Nice cream Frossen Banan Iskrem Melkefri Hjemmelaget Is Tranebær Bringebær

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

39 kommentarer :

 1. Åh! DET så godt ut det!

  SvarSlett
 2. Livskvaliteten min økte med ca 1000 % den dagen jeg oppdaget nice cream. Lager dette minst en gang i uka. Yndlingskomboen min er med frosne kirsebær, vanilje, og kakaonibs på toppen <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Nice cream øker livskvalitet, helt klart! :D
   Høres kjempegodt ut med kirsebær!

   Slett
 3. Nam, det ser knallgodt ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan love at den er minst like god som den ser ut! :D Prøv den!!

   Slett
 4. Nam! Jeg laget nice cream med chaismak i går og har laget med bringebær tidligere. Må prøve denne oppskriften også! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, chaismak hørtes spennende ut! Hva brukte du for å lage den smaken?

   Slett
 5. Mmm, Nice cream <3

  Jeg har aldri brydd meg noe særlig om is før jeg oppdaget at frosne bananer (og andre fryste bær) kan bli den deiligste iskrem. Siden har fryseren vært full av frosne bananer :D

  SvarSlett
 6. Otroligt gott, kommer bli en favorit i sommar!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Supert! Denne blir garantert laget mange mange ganger i sommer her i huset også <3

   Slett
 7. Har prøvd is med bare frossen banan tidligere og ble veldig imponert over hvor "usunt godt" det smakte. Har ikke prøvd med bær oppi i tillegg før, men det ser jo skikkelig friskt og godt ut! :) Må testes :) Er jo absolutt et mye bedre alternativ enn fløte og frosne bær-trikset for enkel iskrem.

  SvarSlett
 8. Den så god ut! Lagde peanøttsausen du hadde i et wokinnlegg fra ukesmenyen, men brukte frosne grønnsaker isteden for de grønnsakene du brukte, men det ble veldig godt! Hvem skulle tro at det var så lett å lage thaisaus?!:D

  SvarSlett
 9. Nå har jeg spist nice cream hele helgen! :D Nyyydelig!!! Fant ikke tranebær men har laget den med jordbær, bringebær og banan. Har lyst til å prøve med melon, tror du det blir bra? Tuuusen takk for oppskrift <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Nom nom nom!! Melon har jeg til gode å prøve, men det høres unektelig godt ut! :D

   Slett
 10. så den skal stå 20 min etter du har blandet alt sammen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Når de kommer dypfrosne ut av fryseren, la de stå ca 20 minutter og tine i romtemperatur før du kjører i gang food processoren.

   Slett
 11. måtte bruke stavmikser, da kjøkkenmaskinen var ødelagt :( og brukte frosne bær fra Eldorado, fant ikke annet.... det ble godt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra det funket med stavmikser også! Da vet vi det :)

   Slett
 12. Hei!
  Takk for super oppskrift:)
  Lurte på hvor du får tak i frosne tranebær?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei :)
   Jeg kjøper ferske tranebær på meny eller ica. Der pleier de å ha det. Mulig også større coop-butikker har det.
   Jeg kjøper masse av gangen og fryser ned, siden det er litt vanskelig å få tak i.

   Slett
 13. Hvis man er utålmodig, kan man bruke bananer rett fra butikken og spise den som den er når den er mikset uten å fryse den? :) Du har nok skrevet det i oppskriften et sted hehe, skal absolutt bli fredags kosen :D yummi og god helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jeg fikk visst ikke med meg kommentaren din før nå, men svaret er nei ;) Det blir ikke iskrem av bananer som ikke er fryst dessverre.

   Slett
 14. Gleder meg til denne isvarianten. Selv har min favoritt hittil vært selvkomponert frosne skogsbær og kokosmelk - 1 minutt i blender og deilig is! Ragnhild

  SvarSlett
  Svar
  1. Div variant høres også kjempegodt ut! :D Tipper du helt sikkert vil like denne også :)

   Slett
 15. Hvilken food pros anbefaler du?

  SvarSlett
  Svar
  1. Min erfaring er at en food processor med over 700 watt klarer det meste :)

   Slett
 16. Jeg lurer litt på de frosne bærene. Har jo lest at man alltid skal koke frosne bær i et minutt, men prøvde det med blåbær, og da ble jo alt varmt og vassent. Bruker du ferske bær som du fryser da?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg husker det var en periode det bke anbefalt å koke frosne bær, men jeg trodde det var opphevet nå? Er neimen ikke helt sikker. Noen andre som vet?

   Jeg har alltid bare brukt de frosne bærene rett fra posen uten å koke dem først jeg da ;)

   Slett
 17. Hei. Ser så godt ut. Ikke til å tro at Det er sunnere.
  Hvor kjøpte du food processor din ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjempedigg! Akkurat den food processoren på bildet tilhører Kenwoodmaskinen min, kjøpte den på nett for sikkert 10 år siden :)

   Slett
 18. Bare bananer er deilig! Jeg har prøvd forskjellige varianter: granateple, jordbær, eller sjokolade. Alle er gooode.

  Når jeg brukte granateple fryste jeg ned kjernene sammen med bananen, og det var vanskelig å knuse dem helt i matberederen. Men da la jeg dem ikke tine før jeg startet. Mulig at det er lettere å få det til med granateple som ikke er fryst.

  Nicecreamen synes jeg blir best når jeg bruker fryste bananer og spise direkte. En gang gjorde jeg med ferske bananer, smeltet sjokolade og plantebasert kremfløte som jeg fryste. Smaken ble himmelsk, men konsistensen ble ikke så bra som jeg liker den. Så det er nok best å ha en gjeng med bananbokser i fryseren for å være beredt på å gjøre nicecreamen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror granateple blir litt vanskelig uansett, de harde kjernene er nok vanskelig å knuse. Lurt å fryse bananene først ja :) Da blir det best!

   Slett
 19. Aha, da skjønner jeg hvorfor jeg hadde trøbbel med granateplekjerner. Jeg får prøve å blande dem ned i nicecreamen uten å knuse dem i matberederen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sikkert bedre, å strø dem på toppen som knusp eller blande i når isen er ferdig :)

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...