Vegansk kebabsaus

Oppskrift Hjemmelaget Kebabsaus Kebabdressing Vegansk Soyayoghurt Alpro Krydder
Hjemmelaget kebabsaus.
Kebab er noe jeg kan fint lite om. Jeg innrømmer det. Men én ting har jeg fått med meg: "Sausen er like viktig som selve babben". Ihvertfall ifølge min samboer. Han har spist en god del bab i sitt liv og har langt mer peiling på dette enn hva jeg har.

Siden jeg altså har lite greie på kebab og heller ikke ante hvordan kebabdressing skal smake, trengte jeg litt assistanse på kjøkkenet da jeg skulle lage denne. Kjekt å ha mannfolk i sådanne tilfeller.


Som base brukte vi soyayoughurt.
Det fungerte knallbra. Deretter var det bare å smake seg fram med krydder og stæsj. Litt av det og litt av det, helt til mannen var fornøyd.

Eller vel, nesten helt fornøyd. Han skal alltid yppe med mer chili enn meg, men der sa jeg stopp. På vegne av fornuften og dere blogglesere. Jeg kan jo ikke gi dere oppskrift på en saus som får dere til å puste flammer.

Mannen fikk sin egen halvdel som han kunne (ihjel)krydre med chili til slutt. Jeg gir dere min versjon, så er det jo bare å tilsette mer krutt for de som ønsker det.

Oppskrift Hjemmelaget Kebabsaus Kebabdressing Vegansk Soyayoghurt Alpro Krydder

Tips:
Om du ikke har alle krydderne i hus, er det ikke så nøye. Smak deg fram, miks og match.


(3-4 pers)
2,5 dl soyayoghurt
2 ts paprikapulver
2 ts spisskummen
2 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
1 ts tomatpuré
en skvis limesaft
1 ts næringsgjær
1 ts sukker eller lønnesirup (ev. annen søtning)
1/2 ts sellerisalt
1/2 ts salt
1/2 ts tørket salvie
1/4 krm chilipulver (ev. mer om du ønsker det hot)
litt mindre enn 1/4 krm røkt paprikapulver (obs, overtar fort hele dressingen, så ta det rolig)


1. Ha soyayoghurten i en bolle.
2. Visp inn krydder og smak til underveis.


Oppskrift Hjemmelaget Kebabsaus Kebabdressing Vegansk Soyayoghurt Alpro Krydder

* Pynt med litt finhakket frisk koriander ved servering.

* Holder seg i kjøleskap i ca 4 dager.

* Sjekk også ut disse dressing-/sausoppskriftene med soyayoghurt:
- frisk yoghurtdressing med revet eple
- tzatziki
- yocamole
- vegansk yoghurtdressing med hvitløk og urter

* Bruk sausen til falafel, burgere, på salaten, i wraps m.m. Jeg forestiller meg også at den egner seg knallfint som dip til potetgull eller sunnere varianter som oppkuttede grønnsakstaver.


Kebabsausen havnet for anledningen på toppen av ovnsstekte falafel i rede. Nom nom nom!!

Oppskrift Hjemmelaget Kebabsaus Kebabdressing Vegansk Soyayoghurt Alpro Krydder

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

24 kommentarer :

 1. Hva er den middagsretten du har avbildet helt til slutt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er en oppskrift som kommer snart ;) Ovnsstekte falafel med koriander og salsa.

   Slett
 2. Spennende! Ikke så glad i kebab selv, men sausen er god :D

  SvarSlett
 3. Dæven! Den sausen ser sykt god ut :D Og så den knall fine middagen da :) Tusen takk for at du deler oppskriften <3

  SvarSlett
  Svar
  1. :D Takk, ble en skikkelig nom nom saus, det må jeg si. Faktisk sånn man kan lengte etter.

   Slett
 4. Åh, falafler med sånn saus så bare knallgodt ut! Flaks at jeg akkurat har spist meg god og mett på rester fra gårsdagens curry. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var HIMMELSK! :DDD Curry høres ikke verst ut det heller.

   Slett
 5. Nei, curryen ble jeg svært godt fornøyd med. Skal nok lage den mange, mange ganger, jeg elsker kikerter! (Vegan var den også!)

  SvarSlett
 6. OH YUM, den middagen så helt himmesk ut Jane! Du er så flink til å få alt til å se fristende ut!
  Jeg har liksom alltid bare tenkt at man trenger hummus jeg, og har ikke en gang vist at det fantes egen kebabdressing.. Men når jeg tenker etter, er det jo falafler og hummus som hører sammen, ikke kebab og hummus :P Og dette hørtes faktisk veldig godt ut. Masse smak! Kan prøve å lage det til Kader en dag, han er så glad i kebab ( :S ) , så kan jeg prøve å lure i han slikt fake kebabkjøtt jeg har sett de selger på Kinsarvik ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :D Ja, det var virkelig snadder dette!

   Har alltid tenkt hummus jeg også, det er jo så godt :) Var Gus som drev og snakka om KEBABDRESSING!! Jeg hadde ikke noe forhold til det siden jeg aldri har smakt kebab, men han sa vi bare måtte prøve å lage en vegansk versjon :D

   Tipper at din Kader vil like den også ;) Er ihvertfall smakstestet og godkjent av min ;)

   Slett
 7. Denne ble laget til middagen bestående av Tofu burgere idag - falt veldig i smak både hos meg og mannen! Jeg lagde en hot hot versjon i og med jeg har termin idag og har hørt at sterk mat kan kickstarte det litt :p så om ikke jeg føder inatt har jeg hvertfall en fantastisk dressing til burgerne mine :D Nok en gang takk for inspirasjon og matglede uten kjøtt <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Termin! Hadde vært tøft om kebabsausen satte fart på sakene :D Hvis ikke får du har masse lykke til når det store skjer, kjære deg! <3
   Bare fint å kunne være til inspirasjon :))

   Slett
 8. Jeg har ikke tørket salvie, og heller ikke sellerisalt. Hvor kjøper du dem?

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare å bytte ut salvien med noe annet, timian eller merian feks. Sellerisalt er heller ikke et must i sausen, men er et veldig godt krydder!

   Kjøper sellerisalt på helsekostbutikk. Salvie på vanlig butikker.

   Slett
 9. Holy cow! Jeg lagde dette til falafel tidligere i uka, og det smakte helt topp. Hjertelig takk for genial oppskrift!

  SvarSlett
 10. Fant alt på Helgø Meny. Skulle ønske at jeg hadde en sånn butikk litt nærmere, men, men verdt å ta turen innom butikken now and then. Elsker denne dressingen. Knallgodt :) Tusen, tusen takk. Du har reddet middagen her hjemme mange ganger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt! Alt dette i én butikk er jammen ikke verst!
   Glad du likte dressingen :D

   Slett
 11. Denne er så fantastisk god! Jeg bruker den til nesten alt :)

  SvarSlett
 12. SÅ DIGG! Hadde den til falafel i kveld. Takk for oppslrift! VeganMisjonen rocks!

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...