Fuskekaker


Denne oppskriften er hentet fra min kokebok "Kjøttfrie Burgere".

I dag er det fiskens dag, og i den anledning tenkte jeg det kunne passe perfekt å dele min veganske versjon av fiskekaker her på bloggen! Som veganer spiser man jo som kjent verken fisk eller andre dyr, men det er ikke dermed sagt at man ikke liker smaken av fisk.

Jeg har alltid vært glad i fisk, og da jeg vokste opp, hadde vi fisk til middag hver uke. Jeg må innrømme at akkurat fiskekaker med poteter og hvit saus ikke var favoritten. Men jeg spiste dem gjerne kalde, på brødskiva og med syltet rødbete på toppen.

Her får du deilige fuskekaker med helt riktig smak av sjø 
Det er tang som bidrar med sjøsmaken, tofu og hvite bønner står for flott fiskekakekonsistens og bambusskudd bidrar med passende krønsj.

Nesten som fiskekaker - bare uten fisk!Tips:
- Tørket tang fås kjøpt på helsekost eller på nett. Det er ikke så nøye akkurat hvilken type du velger.(5 stk.)

3 g tørr sjøtang
kaldt vann til bløtlegging
125 g fast tofu, grovsmuldret
120 g store hvite bønner, skylt og avsilt
30 g små havregryn
20 g kikertmel
1 ss løkpulver
2 ts buljongpulver
1/2 ts malt muskat
50 g bambusskudd, grovhakket
salt og pepper, smak til


1. Ha den tørre tangen i en bolle og hell over kaldt vann. La det stå og trekke i 5-10 min., til det er gjennomtrukket og mykt. Det blir ca. 30 g bløtlagt tang.
2. Ha tofu, bønner, havregryn, kikertmel, løkpulver, buljongpulver og muskat i en food processor og kjør veldig kjapt, til det er en grov mos. Veldig viktig at det ikke blir helt jevn grøt her. Ha alt over i en bolle og bland inn bambusskudd.
3. Skyll den bløtlagte tangen og klem ut vannet. Kutt det passe smått og bland det inn i tofublandingen. Smak til med salt og pepper.
5. Form fuskekaker og stek i vei.* Jeg serverte for anledningen med poteter med smeltet smør, vegansk remulade og ertesalat med revet sitronskall og mynte.

Kjøttfrie Burgere finner du i bokhandelen, eller på nett.


* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

1 kommentar :

  1. KJære Jane. Bloggen din er fantastisk! Og du inspirerer kreativt og kunnskapsrikt år etter år. Jeg er ikke lenger veganer eller vegetarianer, men likevel er bloggen din den jeg blit inspirert av og bruker aller mest. Misjoneringen din gjør det lett å velge vegansk (og det liker jeg så innmari) Tusen takk for bloggen din, for at du er innovativ og nyskapende år etter år - vedder for at mange her i Norge har et engasjert og ekte forhold til både mat og veganske verdier nettopp på grunn av deg. Tusen takk - for min skyld, for dyras velferds skyld, og for at du gjør det så tilgjengelig for "alle vanlige folk" i hele landet. Det du gjør forandrer verden litt, og du er veldig dyktig til det. Tusen takk <3

    SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...