Sticky hoisin tofu


Vann i munnen!

Hva sier du til perfekte sprø terninger av tofu omfavnet av knallgod saus og lyse sesamfrø? Sausen er lett "sticky" (klissete), slik at sesamfrøene klistrer seg perfekt utenpå. Dette er herved en av mine nye favorittmåter å tilberede tofuen på.


Veien til magens hjerte går gjennom sausen
Ja, for her snakker vi god saus! Masse god saus. Og den består av kun fire ingredienser: Soyasaus, hoisinsaus, tomatpuré og pepper. PS: Sausen holder seg finfint kjøleskapet i noen dager på et tett glass, om du lager opp litt ekstra.


Så enkelt er det:
Stek først tofuterningene sprø og gylne i olje. Tips: Høy varme på stekepanna, ikke vær gnien på oljen, og stek til tofuen får en fin, gyllen skorpe, som du ser på bildet her.

Ta plata av varmen og vent til det ikke er fresende varmt lenger (så unngår du os og brannalarm når du heller over sausen). Hell over sausen, bland godt og sett det tilbake på varm plate.


Strø over sesamfrø og server! Her brukte jeg ris og dampet brokkoli ved siden av. Ta hva du har i kjøkkenskapene, det meste av grønt og skjønt kan passe. Nudler er også godt til.

Det er bare å forberede seg på et lite lykkepoff fra tallerkenen!Tips:
- Hoisinsaus finner du på asiatiske butikker, frukt- og grøntbutikker og i en del vanlige butikker. 
- Tilsett gjerne mer pepper, litt chilipulver eller annet spicy om du vil poffe det enda mer opp.(3 porsjoner)

sticky hoisin tofu:
500 g tofu
50 g soyasaus
50 g hoisinsaus
50 g tomatpuré
1/2 ts nykvernet sort pepper
2 ss lyse sesamfrø


1. Kutt tofuen i terninger.
2. Stek tofuterningene i godt med olje på høy varme, til de er gylne og sprø. Imens kan du blande sammen sausen av soyasaus, hoisinsaus, tomatpuré og pepper.
3. Ta panna av plata og la det kjølne littegrann, 1-2 minutter. Hell over sausen, bland godt og sett det tilbake på plata.
4. Strø over sesamfrø og stek et minutts tid på litt over middels varme.


* Server med ris eller nudler og hva du vil av grønnsaker.

* Holder seg fint i kjøleskapet noen dager, og de smaker like gode kalde.Nom nom!* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...