Ukemeny, uke 13


Fordi det skal være enkelt å spise vegansk!

Denne uka har jeg funnet fram 7 deilige middagsretter, en favoritt-brødoppskrift og en VELDIG god oppskrift på crunchy snopkuler. Håper du finner noe som frister :) 


Jeg koser meg med nytt kamerautstyr om dagen. Har endelig fått investert i nytt kamerahus pluss noen flotte objektiver, og jeg er i ekstase! Det tar tid å bli kjent med det alt nye, men det ser veldig lovende ut så langt. At det blir merkbart bedre matbilder å se på bloggen framover - og i den nye kokeboka jeg er i gang med, er jeg ganske sikker på. 

De første matbildene tatt med det nye kameraet kan du se her.

Ellers blir det en travel uke i bloggland. Mandag drar jeg til Frankrike for å jobbe med noen veldig spennende saker. Følg gjerne med på snap (janesmat) eller instagram @veganmisjonen for å se hva som skjer! 


Mandag: Pastaskruer med brokkoli og erter i fløtesaus

Sett pastaen til koking, og innen den er ferdigkokt, har du rukket å lage en nydelig fløtesaus med deilige grønne grønnsaker. 12 minutter, og du har middagen på bordet. Enklere blir det ikke.Tirsdag: Verdens enkleste blomkålsuppe

Blomkål, vann og buljong - det er alt du trenger for å lage denne deiligheten av en suppe. Den er altså så kremete, delikat og superlekker at det nesten ikke går an. Server mer et par tykke skiver grovbrød med plantemargarin ved siden av.Onsdag: Dal med grønne erter

Dal, eller linser om du vil, er næringsrike, sunne og lettkokte små godheter som skaper en fyldig og mettende gryte.Her får du fullt opp med proteiner fra to typer belgfrukter!


Torsdag: Ovnsbakt risotto med tørket sopp og sorte bønner

Denne risottoen lager seg selv! Bare sleng ingrediensene i en gryte eller ildfast form og la stekeovnen ta seg av resten. Så enkelt er det faktisk.


Fredag: Tacotriangler med blomkål, vegansk ost og hvite bønner

Praktiske trekantede pakker med herlig fyll av store hvite bønner, blomkålbuketter, løk, hvitløk og smeltet vegansk ost. Det blir som store samosa-pakker med tex-mex-smak!


Lørdag: Pizza med kikerter

Bland kokte kikerter, gresskarkjerner, løk og paprika sammen med krydder og litt olivenolje. Det blir knallbra pizzatopping!


Søndag: Bløff bourgogne

En skikkelig "kjøttete" gryte med soyaprotein, potet, gulrot, løk og krydder.


Ukens beste brød: Fem-frø-brød

Finn fram alle frøene fra kjøkkenskuffen og bak et skikkelig saftig og godt brød. Dette brødet holder deg mett lenge, og frøene gir herlig tyggemotstand og smak.


Ukens godis: Coco choco coffee crunch

Advarsel: Farlig godt! Snopkuler med smak av søtt, salt, sjokolade, kokos og kaffe. Trenger jeg si mer? Ta en bit og opplev en aldri så liten smakshimmel.Ha en vakker våruke, alle sammen!


* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...