Verdens enkleste blomkålsuppe

Oppskrift Vegansk Blomkålsuppe Enkel Kremet Uten Melk Rask Middag Sunn Suppe
Den beste blomkålsuppa.
Blomkål, vann og buljong - det er alt du trenger for å lage denne deiligheten av en suppe. Den er altså så kremete, delikat og superlekker, og det er vanskelig å tro at den er så latterlig enkel å lage.

Her hjemme lager vi den flere ganger i måneden, og det er veldig kjekt å ha en sånn rask oppskrift i ermet for de dagene man egentlig ikke har overskudd til å lage middag.

Dette er en kalorifattig oppskrift, og vi lager den gjerne på de dagene vi har lyst på noe lett. Kanskje vi har spist en stor lunsj eller rett og slett bare ikke orker en full middag. Den er også flott som forrett. Server med et par skiver grovbrød med plantemargarin ved siden av om du ønsker et mer mettende måltid.

Oppskrift Vegansk Blomkålsuppe Enkel Kremet Uten Melk Rask Middag Sunn Suppe

Blomkål og vann i en kjele. 
Sleng oppi litt buljongpulver eller buljongterning og kok til blomkålen er mør, ca 10 minutter. Mos med stavmikser og det er det!

Oppskrift Vegansk Blomkålsuppe Enkel Kremet Uten Melk Rask Middag Sunn Suppe

Det viktigste når du lager denne suppa er å mose lenge nok med stavmikser. Ca 2 minutter pleier å gjøre susen her. På bildet under er suppa ikke ferdig. Du ser små biter av blomkålen, og sånn skal det ikke være.

Oppskrift Vegansk Blomkålsuppe Enkel Kremet Uten Melk Rask Middag Sunn Suppe

Slik skal den se ut når den er ferdig. Kremet og fyldig og fullstendig jevn. Ingen små biter av blomkål er synlig og den er så god at den nesten smelter i munnen!

Oppskrift Vegansk Blomkålsuppe Enkel Kremet Uten Melk Rask Middag Sunn Suppe


(som lett middag - 2 porsjoner / som forrett - 4 porsjoner)
900 g blomkål (= ca 2 stk)
1 liter vann
2-3 ss vegansk buljongpulver (ev. bruk 2-3 grønnsaksbuljongterninger)

1. Kutt blomkålen i grove biter og ha dem i en stor kjele.
2. Hell på vannet og tilsett buljongpulver/-terning. Tips: Jeg starter alltid med en mindre mengde buljong og smaker til helt til slutt, etter at jeg har most suppa. Slik blir det riktig mengde.
3. Kok i 8-10 min, til blomkålen er helt mør.
4. Mos med stavmikser til du har en helt jevn suppe. Ca 2 min. PS: Her er det viktig å mose lenge, slik at den blir skikkelig kremet og god. Se bilder over.


* Pynt gjerne med friske sukkererter og urter.Nom nom!

Oppskrift Vegansk Blomkålsuppe Enkel Kremet Uten Melk Rask Middag Sunn Suppe

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

4 kommentarer :

 1. Det enkle er ofte det beste og denne ser digg ut!
  Husker farmor sin blomkålsuppe som hun danderte med godsaker, men den var ikke vegetariansk engang... Så da må jeg leite meg frem etter bedre alternativer :D Men er kjekt og eksperimentere litt med oppskrifter, denne oppskriften må prøves!

  Forresten, har du en oppskrift på vegansk kraft som er god og koke raspeballer/kumler i? Vet dette kanskje er veldig vestlandsk - men er jo lov og spørre :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så sant :) Og enda bedre er det at den smaker fantsstisk helt uten fløte eller melk også.

   Har ingen raspeballekraft-oppskrift (ennå), tenkte du på hjemmelaget kraft?

   Slett
 2. Ikke fullverdig middag dette eller er det?

  SvarSlett
  Svar
  1. Suppa er svært kalorifattig, så en full pakke middag er den ikke i seg selv nei. Burde kanskje skrive inn et par ord om det i teksten :)

   Jeg tok utgangspunkt i egne preferanser, for her hjemme hender vi har denne til middag. Det ikke alltid vi orker eller har lyst på en stor og tung middag. Kanskje vi har spist en større lunsj den dagen eller rett og slett bare har lyst på noe lett.

   Uansett, når jeg og samboer lager denne mengden suppe, spiser vi gjerne opp alt sammen, den fyller veldig opp i magen og vi blir så mette at det ikke er mulig å få i seg noe mer etterpå ;) Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg liker ihvertfall å ha litt lettere dager iblant, og da er denne gull.

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...