Pastaskruer med brokkoli og erter i fløtesaus

Pasta Med Fløtesaus Vegansk Havrefløte Oatly Brokkoli Erter Rask Middag Hverdagsmiddag
Plutselig middag!
Sett pastaen til koking, og innen den er ferdigkokt, har du rukket å lage en nydelig fløtesaus med deilige grønne grønnsaker. 12 minutter, og du har middagen på bordet. Enklere blir det ikke.

Her hjemme går det i ett om dagen med boklansering, bokpromo og kokkekursplanlegging, så jeg har ikke mye tid til å lage mat. Heldigvis trenger det ikke å være tidkrevende å lage god vegansk mat, og denne retten er et prakteksempel på det. Den er nesten sjokkerende rask å lage.

Mens pastaen koker, varmer du opp havrematfløten, smaker til med krydder og før du rekker å tenke, har du en superlekker fløtesaus. Sleng oppi brokkoli og frosne grønne erter, småkok videre i 5 minutter til brokkolien er såvidt mør - og det var det.

Pasta Med Fløtesaus Vegansk Havrefløte Oatly Brokkoli Erter Rask Middag Hverdagsmiddag

Server med grovt brød med plantemargarin og gjerne friske urter og et dryss parmegan på toppen. Mmmmmm!

Pasta Med Fløtesaus Vegansk Havrefløte Oatly Brokkoli Erter Rask Middag Hverdagsmiddag

Tips:
- Vegansk matfløte kommer i flere varianter. Jeg brukte for anledningen min favoritt, Oatly iMat matlagingsgrädde. Det er den sorte kartongen som du finner på meny, rema, kiwi m.m.
- Næringsgjær kan sløyfes, men det gir en ekstra god ostete smak. Les mer om næringsgjær og hvor du får kjøpt det her.
- Røkt paprikapulver finner du bl.a. i merket Santa Maria hos flere vanlige butikker. Bruk like gjerne vanlig paprikapulver om du ikke finner den røkte varianten.


(2 porsjoner)
skruepasta eller annen type pasta
2,5 dl Oatly matfløte
1 ss løkpulver
1 ss næringsgjær (kan sløyfes)
2 ts buljongpulver
1 liten ts røkt paprikapulver (ev. bruk vanlig paprikapulver)
1 krm malt muskat
2 ts Maizena (kan sløyfes)
150 g brokkoli (= ca 1/3 brokkoli), i bitestore biter
60 g frosne grønne erter (= ca 1 dl)

1. Start med å koke opp vann til pastaen. Mens vannet koker opp, finn fram resten av ingrediensene. Når vannet koker, hell oppi pastaen og kok etter anvisning på pakken, det tar gjerne ca 10 min.
2. Mens pastaen koker, ha matfløten i en liten kjele. Kok opp mens du visper inn krydderne (løkpulver, næringsgjær, buljongpulver, røkt paprikapulver og muskat). Når det har nådd kokepunktet, skru ned varmen, strø over maizena og visp kraftig, slik at alt blir jevnt fordelt. Maizenaen gjør at sausen tykner litt, men sløyf den gjerne om du ikke har, den er ikke nødvendig for god smak.
3. Tilsett brokkolibiter og frosne erter i fløtesausen. Kok i ca 5 min, til brokkolien er såvidt mør.


* Server nykokt pasta med fløte- og grønnsaksblandingen over.

* Et par tykke skiver grovbrød med plantemargarin smaker godt ved siden av.

* Strø gjerne litt parmegan på toppen også.


Nom nom!

Pasta Med Fløtesaus Vegansk Havrefløte Oatly Brokkoli Erter Rask Middag Hverdagsmiddag

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

15 kommentarer :

 1. Okei, jeg smeltet bittelitt smør og rørte inn bittelitt hvetemel før jeg tilsatte soyafløte og en dæsj rismelk og en dæsj vann og lot det varmes opp før jeg tilsatte litt gurkemeie, urtesalt, chili og rørte inn en terning grønnsaksbuljong. Tilsatte en håndfull brokkolibiter og noen kikerter...og herlighet. Jane, når skal du begynne med OMG-merking på oppskriftene dine? Denne var farlig mektig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Mmmmm, høres superdigg ut! OMG-merking hadde vært no! hehe

   Slett
 2. Jeg lagde denne retten i dag til meg og min mor. Du kan trygt si at kjelen hvor sausen hadde vært, var temmelig godt skrapt når måltidet var over. Sausen var helt fantaskisk!

  SvarSlett
 3. Denne var veldig god. Brukte hele brokkolien og en boks linser i tillegg. Nam! Det ble middag til en person og lunsjrester til 2 dager

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig! Og så deilig med ekstra linser - og lunsjrester <3 Kjekt!

   Slett
 4. Dette er virkelig en hverdagsfavoritt. Lager ofte vegansk "hvit saus", men med krydderne i denne oppskriften, samt de grønnsakene vi har tilgjengelig. Blir alltid deilig middag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig <3 Ja, denne sausen er en skikkelig all-rounder, og så kan man tilsette hva man vil av grønnsaker og bønner.

   Slett
 5. Svar
  1. Pastamengde får du nesten bestemme selv. Mange liker å ha med masse pasta på tallerkenen, mens andre foretrekker mindre. Alt fra 40 - 100 gram tørr pasta per porsjon kan være normalt for ulike personer.

   Slankesider á la Grete Roede anbefaler 40 g tørr pasta per porsjon, på spagettipakka står det 75-100 g og læreverket for kokk- og servitørfag anbefaler 75 g. Så her får du nesten bare bestemme selv :)

   Slett
 6. Jeg ble inspirert og laget min egen versjon �� hadde i hermetisk champignon - og det ble helt fantastisk! Takk for oppskrift og inspirasjon ����

  SvarSlett
 7. Takk for god oppskrift! Hadde ikke erter, løkpulver eller røkt paprika. Erstatter med Pulled Oump, hvitløkspulver, hot paprikapulver og en dråpe liquid smoke. Ble så godt at jeg har spist dette typ annenhver dag i to uker, haha 🙈 Blitt en hverdagsfavoritt, perfekt å ha rester til lunsj!

  SvarSlett
 8. Lagde denne for tredje gang i dag,og det er en favoritt for store og små! Vår lille gutt på 1,5 år satt og spiste med både hender og skje og lagde "mmmm" lyder �� Vi toppet denne med stekt sopp og spinat. Herlig!! Takk for god oppskrift ��

  SvarSlett
 9. Supergod rett! Så glad for å kunne lage noe så godt på så kort tid, namm! Neste gang prøves gulrøtter og blomkål i den himmelske sausen, topper med stekt sopp etter tips her, det blir garantert ikke lenge til 😊😊😊

  SvarSlett
 10. Jeg lagde denne i går, og wow - det tok jo knapt med tid og endte opp SÅÅ godt - alle i familien digga det - også baby! Denne skal jeg lage igjen!

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...