Stir-fry grønnsaker og tofu med woksaus og risnudler

Oppskrift Stir Fry Grønnsaker Tofu Hjemmelaget Woksaus Vegetar Vegansk Wok Nudler Risnudler
Lekkert lekkert! 
Deilige risnudler, sjenerøst overøst med gyllenstekt tofu, blomkål, rød og gul paprika innhyllet i en fantastisk saus. Dette er herlig kosemat - som samtidig er sunn, næringsrik og mettende.

Jeg har jobbet en stund med å prøve å komponere den perfekte wok-sausen, og her tror jeg jammen den er i boks. Den er rik og fyldig med innslag av salt, søtt, krydder og varme og jeg bare elsker hvordan den utfyller smaken fra grønnsakene.

Oppskrift Stir Fry Grønnsaker Tofu Hjemmelaget Woksaus Vegetar Vegansk Wok Nudler Risnudler

Tips:
- Hvit miso paste er en smaksbombe laget av soyabønner og hvit ris. Fås kjøpt på asiatiske butikker eller på helsekost. Jeg brukte for anledningen denne fra Scanasia (ved Brugata trikkestopp i Oslo).
- Tofu finner du bl.a. på meny, rema, coop, helsekost og etniske importbutikker. 
- Jeg brukte for anledningen risnudler av merket "Oh! Ricey". Kjøpt på en etnisk importbutikk. Andre typer nudler kan også brukes, bare se til at de ikke inneholder egg. 
(2 porsjoner)

woksaus:
6 ss soyasaus
4 ss brunt sukker
2 ss hvit miso paste
4 hvitløksfedd, finhakket
4 ts fersk ingefær, finhakket
2 ts sesamolje
1 ½ ts grovkvernet sort pepper

ellers trenger du:
400 g fast tofu, i terninger
175 g blomkål, i bitestore biter
1 gul paprika, i bitestore biter
1/2 rød paprika, i bitestore biter
2 ss rapsolje
140 g risnudler
frisk persille, til pynt1. Bland sammen ingrediensene til woksausen. Mos til en jevn saus med stavmikser, ev. bruk blender om du foretrekker det. Sett til side.
2. Stek tofu, blomkål og paprika i oljen i en stor stekepanne eller wok til det er gyllent og tofuen har en sprø stekeskorpe. Rør om iblant.
3. Tilsett woksausen i panna og stek videre noen minutter. Bland inn litt frisk persille til slutt.
4. Mens det andre steker, kok opp en kjele med vann. Kok nudlene etter anvisning på pakka. Bruker du Oh ricey-nudlene jeg har brukt, tar det 2-3 minutter. Ha det over i en sil og la vannet renne av.* Server nykokte nudler med tofu- og grønnsaksblandingen over.Næringsinnhold per porsjon:
792 kalorier
31,1 g fett
90,3 g karbohydrater
5,1 g fiber
34,7 g protein


Nom nom!

Oppskrift Stir Fry Grønnsaker Tofu Hjemmelaget Woksaus Vegetar Vegansk Wok Nudler Risnudler

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

6 kommentarer :

 1. Åh, bare digg det her. Sånn type mat er skikkelig go-to mat for meg på hverdager. Grønnsaker + tofu + enkel saus + risnudler = perfekt!!

  SvarSlett
 2. At denne woksausen er perfekt kan jeg skrive under på!! Dette er den beste retten jeg har spist i år! Lykken ble komplett da jeg fant søt hvit misopaste hos Røtter Nesodden (langt å kjøre men verdt det). Spørsmålet er hvor lenge en sånn paste holder seg etter åpning, det gjenstår å se. kanskje kan woksausen, eller i alle fall misopasten fryses? Gjør et forsøk. Har laget denne himmelske retten flere ganger etter at den kom i den grønne kassa i juni <3 Superdigg! Igjen, SÅ glad for at du komponerer rettene der nå, Jane! :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Wow, tusen takk for fantastisk tilbakemelding! :D

   Misopaste holder seg månedsvis i kjøleskapet, bare pass på å oppbevare den lukket. Jeg har hatt miso i over et halvt år, og den ble ikke dårlig :)

   Moro at du liker nye Janeretter i den grønne kassa, jeg lover å gjøre mitt beste for å lage smakfulle retter også der framover!

   Slett
 3. Veldig gode nyheter at misopaste er så holderbar! :-D
  Jeg gleder meg til flere retter fra den grønne kassa, det gir en mykere overgang og inspirasjon/forståelse til å lære mer om allsidig og nydelig vegansk mat. Og det blir lettere å følge oppskriftene her på bloggen din når jeg har lært mer via den grønne kassa :) En ting jeg også har lurt på en stund Jane, du får alltid tofubitene og alt du steker til å bli sånn helt nydelig gyllent og lekkert (smaker jo enda bedre med den himmelske stekeskorpa). Har du en spesiell type stekepanne som gir dette? Jeg får ikke til slike lekre stekeskorper i min panne.

  SvarSlett
  Svar
  1. For å få tofuen gyllen og sprø, er et triks å steke den på ganske høy varme, jeg kjører full guffe. Og så må du bruke en god dæsj olje, tofuen inneholder jo nesten null olje, kun 1 % ca. Ikke rør og styr med den hele tida, la den ligge og få en gyllen skorpe før du snur på den. Men selvfølgelig pass på at den ikke blir brent :)

   Når det gjelder panne, så bruk en panne med slipp-lett-belegg. Jeg har en veldig god panne som jeg kan anbefale. Den heter "Sabor Titanium Induction stekepanne" og fås kjøpt på bl.a. Rafens eller Tilbords.
   (Jeg får til sprø og gyllen tofu i andre panner også altså, så det er ikke et must å ha akkurat den, men det er den besta panna jeg noengang har vært borti, og jeg har prøvd mange!)

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...