Colatofu

Oppskrift Colatofu Marinade Til Tofu Hvordan Tilberede Ovnsstekt
Slik blir tofuen skikkelig digg! 
Jeg kunne ikke dy meg, jeg måtte bare kalle den for "cola-tofu". Ikke fordi oppskriften på noen måte inneholder coca cola, men det er ett eller annet her som minner meg om den smaken. Veldig merkelig, og jeg klarer ikke helt sette fingeren på hva det er, men et lite hint av cola har den altså. På en veldig god måte. 

Jeg har laget den flere ganger de siste par ukene, og den har allerede rukket å bli en av mine tofu-favoritter. Jeg vil gå så langt som å si at det er av de deiligste tofuoppskriftene jeg har laget! Og den smaker like godt kald. Å komme hjem fra trening og finne rester av denne i kjøleskapet, det er gull det. Dippe den i hummus og moms moms! 

Oppskrift Colatofu Marinade Til Tofu Hvordan Tilberede Ovnsstekt

Hemmeligheten ligger i marinaden.
Tofu smaker i seg selv nesten ingen ting, så en god marinade må til for å gjøre den spennende. Blandingen ble improvisert fram på slump, og den består av limesaft, soyasaus, lønnesirup, olje og krydder. Resultatet sitter som et skudd!

Oppskrift Colatofu Marinade Til Tofu Hvordan Tilberede Ovnsstekt

Når du skal marinere tofu, er et lurt triks å ha tofubiter og marinade i en plastpose, knyte igjen og blande godt. Da får du fordelt marinaden over det hele. Den kan gjerne marinere over natta i kjøleskapet, men ellers holder det med minst 15 minutter, eller en times tid.

Oppskrift Colatofu Marinade Til Tofu Hvordan Tilberede Ovnsstekt

Etter marinering, legg tofuterningene på et stekebrett, kvern over litt sort pepper og stek i stekeovnen i ca 20 minutter. 

Oppskrift Colatofu Marinade Til Tofu Hvordan Tilberede Ovnsstekt

Jeg serverte for anledningen med byggsalat med spinat og perletomater, stekte asparges, pinjekjerner, og en klatt vegansk rømme. Mmmm!

Oppskrift Colatofu Marinade Til Tofu Hvordan Tilberede Ovnsstekt

Tips:
- I denne oppskriften trenger du fast tofu. Dette er den mest vanlige tofutypen å få kjøpt, og du finner den feks på meny, rema eller importbutikker. Les mer om tofu her


(4 porsjoner)
750 g fast tofu, i store terninger
1 dl limesaft (= saften av 4 lime)
6 ss soyasaus (= 90 ml)
4 ss olje
4 ss lønnesirup
2 ts paprikapulver
2 ts løkpulver
1 ts malt gurkemeie
litt pepper

1. Kutt tofuen i store terninger og legg dem i en liten plastpose.
2. Visp sammen en marinade av limesaft, soyasaus, olje, sirup, paprikapulver, løkpulver og gurkemeie.
3. Hell marinaden over tofuterningene i posen. Knyt igjen og vend på det, slik at tofuen blir dekket av marinade. La det ligge og marinere i minst 15 minutter, men aller helst 1 time i kjøleskapet (eller over natta).
4. Sil av all overskytende marinade og legg tofuen side ved side på en bakepapirkledt stekeplate. Kvern over litt pepper.
4. Stek på 225 grader i ca 20 min. Vend på dem omtrent halvveis.


- Om du vil servere med asparges, trenger du følgende:
1 bunt asparges (= ca 450 g)
litt flaket havsalt
kvernpepper
et par never pinjekjerner

1. Stek aspargesen i litt olje i en stekepanne, til den er såvidt mør.
2. Strø over salt, pepper og pinjekjerner ved servering.

Oppskriften på byggsalat med spinat og perletomater finner du her.


* Colatofuen holder seg knallfint i kjøleskap i ca 3 dager. Smaker kjempegodt kald også, så her har du en god lunsjkandidat.Nom nom!

Oppskrift Colatofu Marinade Til Tofu Hvordan Tilberede Ovnsstekt

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebookinstagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.

11 kommentarer :

 1. Jeg har virkelig funnet bloggen over alle blogger når det gjelder oppskrifter! Helt utrolig hva du får til. Jeg har lyst til å prøve ALLE oppskriftene jeg finner her. I dag SKAL jeg prøve denne, hørtes helt nydelig ut! Tusen takk for at du har laget en så god blogg og for at du fremmer vegansk livsstil så flott - jeg kan rett og slett bare henvise til bloggen din hvis noen spør meg "hva spiser veganere a? Kaninfor? Gress?". Altså, hvem har ikke hørt den? Så du gjør det lett å svare på slike spørsmål! Kokeboka di blir også godt brukt :D

  Tusen takk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, så hyggelig å høre :) Bare å forsyne seg så mye du orker, både av blogg og bok <3

   Slett
 2. Hvorfor er tofu så mye sunnere enn kokte soyabønner? Blir ikke mange næringsstoffer fjernet? Hvor kjøper man soya billigst i Norge?

  SvarSlett
  Svar
  1. At tofu er sunnere enn kokte soyabønner, jeg har aldri hørt den påstanden før, heller ikke det motsatte. Det med at næringsstoffer blir fjernet i tofu er også nytt for meg. Har du noen linker til info på dette? Hadde vært interessant å lese :)

   En fordel med tofu er at den er veldig praktisk anvendelig. Soyabønner i seg selv er også topp, men du kan feks ikke lage terninger eller skiver av dem.

   Slett
  2. Billigst soya i Norge finner du på etniske importbutikker :)

   Slett
 3. Sitter alltid og ler når jeg leser forordene i postene dine :D Du er så søt når du "forklarer" maten :)
  Denne tofuen høres supergod ut!!

  SvarSlett
 4. Nam! Sitter og koser meg med første porsjon nå, kjempegodt! Tusen takk for oppskrift :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig! Har vært spent på hva folk synes om denne oppskriften, og om flere enn meg får assosiasjoner til cola ;)

   Slett
 5. Går det ann å bruke vanlig lys sirup? Presser du tofuen før bruk og snur du terningene ila steketiden? Har ennå til gode å lage ordentlig god tofu som ikke er facon så har veldig lyst til å teste denne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Mener du lys sirup frs Dansukker? Den er i så fall mye tykkere vet jeg, så er litt usikker på hvordan det vil funke. Lønnesirupen er mye mer tyntflytende. Kanskje du ikke vil trenge like mye om du bruker Dansukker sin? Prøv og se! :)

   Jeg presser ikke tofuen først, og jeg vender på terningene omtrent halvveis i stekingen :)

   Kan forøvrig tipse deg om et par andre knallgode tofuvarianter som ikke er facon:
   Snaddertofu
   Crispy tofuterninger
   Tapas-tofu

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...