Snaddertofu

Oppskrift Snaddertofu Panering Kikertmel Hvordan Steke Tofu Her snakker vi snadder!
Ifølge samboeren min er dette "den beste tofuen du har lagd". Det er stas å høre. Når han la til at "det likner jo på stekt flesk", da er vi inne på noe! Jeg har smakt stekt flesk i barndommen så jeg skjønner hva han mener. Flesk var forøvrig noe jeg egentlig aldri likte, men tofusnadder - O jess, det er digg!


Snaddertofu kan spises som den er.
Dipp de sprøstekte tofubitene i yoghurtdip eller linsehummus. Mmmmmm! Snaddertofu er også knallbra i wok, lapskaus eller på pizza! Ser for meg at den passer i tacos også, i litt mindre biter og kanskje med litt ekstra typiske tacokrydder i paneringen.

Dette er for meg en ny måte å tilberede tofu på. Jeg har oftest laget tofubacon med soyasaus og liquid smoke, eller marinert tofuen i diverse marinader. Panering har jeg altså hatt til gode å prøve, men heretter blir det garantert mer av den slags!

Mel- og krydderblanding.
Til paneringen brukte jeg kikertmel, løkpulver, hvitløkspulver, næringsgjær, gurkemeie, røkt paprikapulver, chilipulver, salt og pepper. Det høres kanskje ut som mange ingredienser, men jeg tipper de fleste har en del av dette i hus. For meg er dette ihvertfall basiskrydder jeg alltid har stående i skapet.
Om du ikke har alle ingrediensene går det helt fint. Ta hva du har.

Oppskrift Snaddertofu Panering Kikertmel Hvordan Steke Tofu

Tofuen jeg brukte er av den faste typen.
Det står gjerne "firm tofu" på pakka. Det anbefales å presse vannet ut av tofuen, så mye du får til. Da blir den enda fastere, mindre vannete og sluttresultatet bedre. Jeg har kjøpt meg en knallkjekk dings som gjør jobben for meg (tofuxpress), men den måtte bestilles fra USA og ble (kremt) ganske dyr med toll og alt.

En enkel måte å skremme vannet av tofuen på er feks. ved å legge den mellom to skjærefjøler og sette noe tungt oppå, eventuelt presse med håndkraft. Da vil vannet sive ut. Ikke så farlig om ikke du får presset ut alt. Godt blir det uansett. (Les mer om tofu her)

Tips:
Ta en tur innom en innvandrerbutikk, der får du ofte kjøpt både kikertmel og krydder mye billigere enn i vanlige butikker.

(2 pers)
1 pakke fast (firm) tofu naturell (300-500 g)
1/2 dl kikertmel
1/2 ss løkpulver
1/2 ss næringsgjær
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts røkt paprikapulver eller vanlig
1/2 ts salt
litt pepper
1 krm chilipulver (eller mer om du vil ha det hottere)

1. Del tofuen i biter. Bruk gjerne hendene og riv den i biter for en ujevn struktur, eller bruk kniv og kutt den i terninger.
2. Bland melet og alle krydderne i en bakebolle.
3. Start med å varme opp godt med olje i en stekepanne. Imens, ha tofubitene oppi bollen med paneringen, legg et lokk/tallerken på toppen og rist godt. Ev. bruk en skje til å blande det sammen. Tofuen skal være helt dekket av melblandingen. Dette gjøres rett før steking.
4. Stek tofubitene til de er skikkelig sprø og gylne. De tåler litt hardsteking, bare se til at det ikke blir brent. Smak til med litt ekstra salt om nødvendig. La dem renne av seg ekstra olje på kjøkkenpapir.Praktisk tips:
Jeg pleier å lage en stor dose av melkrydderblandingen når jeg først er i gang. Så har jeg den over i et glass med lokk og har den stående i skapet til neste gang jeg skal lage snaddertofu. Veldig kjekt å slippe jobben med å blande sammen krydder og mel hver gang.

Janes magiske kryddermiks:
4 dl kikertmel
4 ss løkpulver
4 ss næringsgjær
4 ts gurkemeie
4 ts hvitløkspulver
4 ts røkt paprikapulver
4 ts salt
litt pepper
1 liten ts chilipulver

1. Bland godt og oppbevar på et rent, tørt glass med lokk.


* 1 dl av denne blandingen er omtrent passe mengde til en pakke tofu.

* Holder evig så lenge beholderen er tett.

* Prøv også paneringen i
- quinoasalat med friterte tofutrekanter
- pasta a la tofu


Oppskrift Snaddertofu Panering Kikertmel Hvordan Steke Tofu

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

43 kommentarer :

 1. Hei, spennende lesing. Jeg har ikke noe særlig erfaring med vegan mat, men skulle jeg velge noe å drikke til, basert på ingridiensene du har med, ville jeg hatt en halvtørr Rielsing fra Nahe i Tyskland. Tror den ville passet bra til. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, så flott med vintips! Det likte jeg. Takk skal du ha :)
   Du får teste tofuen, så skal jeg teste Rieslingen! :D

   Slett
 2. Så fantastisk ut! Hurra for panering. Jeg prøvde meg på det en gang for lenge siden med det ble ikke bra :P

  SvarSlett
 3. Ser knallgodt ut! Gleder meg til å prøve disse :D

  SvarSlett
 4. VANN I MUNNEN! Dette er sånnt snask jeg elsker å sitte å gomle til de sene nattetimer :*

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke sant, og så er det jo kjekt at knasket er sunt i tillegg til snadder! :)

   Slett
 5. Jeg blir nok automatisk skeptisk til noe som skal smake som flesk, siden jeg bare blir kvalm ved tanken på flesk. *flire*

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, skjønner jeg godt ;) Men da er det fint å vite at tofuen er laget av soya og ikke nøffegris! :D

   Slett
 6. Ser snadder ut! Dette skal prøves i helgen :)))

  SvarSlett
 7. Heihei!
  Jeg prøvde å kontakte deg via mail for en stund siden, men jeg stiller heller spørsmålene mine her:

  - Jeg har lenge prøvd å finne en vegetarisk gräddost, men etter å ha lett lenge har jeg gått lei. Så jeg velger å heller spørre deg - vet du om noen vegetariske gräddoster?

  - I tillegg har jeg klart å bli syk, hva er ditt beste tips mot forkjølelse/feber?

  Takker på forhånd, love your work!
  <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Aly :)
   Husker noe med et spørsmål om gräddost, men den mailen glemte jeg visst helt bort. Jeg har ikke smakt/hørt om noen vegansk ost som likner gräddost, så der har jeg dessverre ingen gode tips å komme med. Kanskje andre lesere har tips?

   Når man først har fått feber og forkjølelse er det ikke vel ikke mye annet å gjøre enn å la det gå sin gang. Sørg for å drikke masse vann, få nok hvile, masse søvn og vær snill mot kroppen.
   Hvis matlysten ikke er på topp synes jeg det er enklest å få i seg næring gjennom juicer/smoothies/enkle supper. Har jo gjerne ikke ork til å lage mat heller når man er sjuk. Lag raske supper av kokte grønnsaker som du moser med stavmikser/i blender. Enkelt og godt. Knallgrønn ertesuppe eller håpefull rotsuppe feks.
   C-vitaminer er bra, og rød paprika er en c-vitaminbombe (tre ganger så mye c-vitamin som appelsin!). Super å juice sammen med gulrot og eple, og kanskje med litt ingefær i tillegg.
   Ellers synes jeg det lindrer å drikke te med ingefær, lakrisrot og kardemomme. Et konkret tips: Vata-te! Kjøpes på helsekost.

   God bedring! <3

   Slett
 8. Mmmmm..... dette er bare så fristende i tekst og bilder at jeg umulig kan la det være uprøvd :-) Takk og takk!

  SvarSlett
 9. Tror du dette vil funke med maismel?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen aning. Du får prøve og se :) Hører gjerne om hvordan det gikk i så fall!

   Slett
 10. Hei :) Tror du man kan ovnsbake dem? Prøver å kutte ned på olje i maten..

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :) Godt spørsmål. Har ikke prøvd å ovnsbake disse (der satte du meg på en ide).
   Om du ikke skal bruke noe olje overhode, vil jeg tro det blir tørt. Men med litt olje kanskje? Du får prøve og se :) Hører gjerne om hvordan det gikk om du tester!

   Slett
 11. Tusen takk for oppskift, smaker kjempegodt! Nå smeller jeg sammen wok på 1-2-3. Lurt på hvordan jeg skal erstatte kjøttet.. Har skåret tofu i skiver, fryst ned og tar opp de bitene jeg trenger. De tiner fort og funker supert for meg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Høres kjempegodt ut! Og smart å fryse ned tofu i biter, det pleier jeg også å gjøre :) Supert at du likte oppskriften :)

   Slett
 12. Hei Jane.
  Har nå lett høyt og lavt etter dette røkte paprikapulveret men har ikke funnet det. Har du noen tips om hvor jeg kan få kjøpt det?

  Må igjen takke for inspirasjon til julemiddagen på min første jul som vegetarianer :-) Vegisterkakene smakte himmelsk.

  Fortsatt riktig god jul og godt nytt år.

  Hanne

  SvarSlett
  Svar
  1. Jaa du, jeg lette også en stund før jeg fant dette sagnomsuste røkte paprikavidunderpulveret.

   Nå sier du ikke noe om hvor du bor, men bor du i Oslo, er Gutta på Haugen stedet. 59 kroner for en stor boks.
   Det skal visstnok også være mulig å få kjøpt røkt paprikapulver på ICA/Meny, da fra merket SantaMaria. Ellers må det vel være mulig å finne på nett.

   Etter litt leting fant jeg denne siden: the spice shop.

   Flere lesere som har tips?

   Happy happy for at vegisterkakene og første jul som vegetarianer ble suksess!
   God romjul og godt nyttår til deg også! :)

   Slett
 13. Hei igjen.
  Jobber i Oslo så da skal jeg prøve å få tak i det. Tusen takk :-)
  Hanne

  SvarSlett
 14. Hei:)
  Jeg har ikke næringsgjær,men har veldig lyst å lage disse i dag.Går det ann å utelate den ingrediensen?
  Elise

  SvarSlett
 15. Åh jeg elsker denne paneringsmiksen!!! Nam&nam. Jeg har begynt å marinere tofubitene med soyasaus først, så bade dem i denne herlige krydderblandingen din, og så steke bitene på stekeplate i stekeovn i stedet for i olje i stekepanne. De blir jo selvsagt tørrere, men, fortsatt superdigg, krispe og gode! (så kan jeg kose meg med oljen i noe annet godt ved siden av). Takk for oppskriften og bloggen generelt! Den er grunnen til at jeg plutselig en dag var blitt 99 % veganer, noe jeg er veldig glad for. Dyr er best i live! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, så spennende å høre din fremgangsmåte. Først i soyasaus og så i krydderbalnding og så i ovnen, det må jeg teste! :)

   Fantastisk å høre at du plutselig var 99% veg, så herlig :D Snikveganiseringen funker! Hihi. Og dyr er best i live! Bra sagt!

   Slett
 16. Jeg smakte disse for første gang i helgen, supergode! Vi var en jentegjeng (2 veganere, 2 vegetarianere, resten kjøttetere) som spiste taco, og da laget vi disse bitene i tillegg til at noen stekte kjøttdeig (urk). Kjøttdeigen ble knapt rørt, mens alle ELSKET denne tofuen! Knallgodt altså. Min nye tacofavoritt. Ei syntes det smakte akkurat som kylling.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Liker setningen om at kjøttdeigen ble knapt rørt ;)))) Tommel opp for tofu!
   Lagde dem selv her om dagen, og da var kommentaren fra mannen, ropende oppe fra andre etasje: "Det lukter kjøttkaker her!" hehe. Er noe med den krydderblandingen som får det til å virke kjøttaktig tydeligvis ;)

   Slett
 17. Har lyst å lage noe sånt, men tenker å prøve med steking i ovnen.
  Lurte på. har en Tofu i skapet, som gikk ut i slutten av november i fjor. Tror du den kan brukes, eller blir smak/konsistens ødelagt kanskje?

  SvarSlett
  Svar
  1. å-åo. tofu som gikk ut på dato for tre måneder siden hadde jeg vært skeptisk til. Men, lukt på den. Om det lukter friskt og rent, kan du prøve den.
   Kjøp kanskje heller ny tofu? ;)

   Slett
 18. Tuusen takk for fantastiske oppskrifter, veganmisjonen er en drøm synes jeg:=) jeg har laget mange av rettene dine, og datteren min på 2 år spiser de fleste med stor appetitt også ;) Jeg følger en av uke-menyene dine nå, genialt påfunn:D Men jeg lurer på om du kan tipse meg om et bra kikertmel som ikke smaker klor(!!) Jeg har prøvd to, og begge gir en svak,men ekkel klor fornemmelse av klor i maten.. ikke særlig nam, med andre ord :/

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk tilbake for fine ord! Så gøy at toaringen liker veganmaten også <3
   Skal vi se, kikertmel som smaker klor :# Det hørtes ikke godt ut, hehe. Hvilke merker har du prøvd til nå? Jeg bruker TRS gram flour, den som er avbildet lenger opp i denne oppskriften. Synes den har flott smak og aldri kjent antydning til klor. Ellers så har jo kikertmel generelt en smak, det er kanskje den du opplever som klor-aktig, men ved varmebehandling forsvinner denne smaken.

   Slett
 19. OMG, beste tofuen ever! Kjempegodt å dyppe i søt chilisaus :-)

  SvarSlett
 20. Sofia Alethe Romark8. juni 2017 kl. 23:33

  første erfaring hvor jeg har digget selvlaget tofu!!!
  Så enkelt og såå godt!
  Tror du jeg kan bake sånne her terninger i ovnen, sånn som du gjør det med tapasterningene I kokeboka di?
  Kryddermiksen her er genial. Også fremgangsmåten!
  Bruker du fremdeles denne måten å panere på? har du oppdatert den på noen måte, men hvor du fremdeles bruker kikertmel?
  Denne oppskriften er jeg glad jeg fant!
  Takk for jobben du gjør!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og wow, det var moro å høre :) Denne miksen er fortsatt en av mine favoritter, og jeg har alltid en krukke stående med ferdig miks. Har variert litt med å feks tilsette sesamfrø, det må du prøve! Ellers har jeg slumpet oppi litt malt chipotle eller spisskummen for tacosmak.

   Slett
 21. Hei,
  Bra blogg og gode oppskrifter for en ny- blitt veganer:) I denne oppskriften, er det mulig å bruke rismel istedenfor kikertmel?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, og grattis som ny-blitt veganer! :D Om du kan bruke rismel isteden er jeg neimen ikke sikker på. Har aldri testet.

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...