Pasta à la tofu-nom

Oppskrift Pasta Stekt Tofu Hjemmelaget Tomatsaus Vegetar Vegan Farger til middag!
Hjemmelaget pastasaus med hele biter av friske, røde tomater. Krydret sprøstekt tofu med finfin gulfarge fra gurkemeie. Perfekt kokt knallgrønn brokkoli og oransje gulrot. Et dryss med bønner og vegansk parmesan på toppen.

O ja, jeg liker det!


MmmmMÅ ha tofu iblant.
Etter fire år som veganer har jeg blitt mer og mer glad i tofu. Tror det er fordi jeg har lært meg hvordan den skal tilberedes, og nå kjenner jeg ofte at jeg lengter etter den...

En av mine favoritter er å steke store biter av tofu med min egenkomponerte paneringsmiks som består av kikertmel og masse deilige krydder. Jeg lager alltid en god porsjon av denne krydderblandingen og oppbevarer på glass, så har jeg den fiks ferdig stående klar til bruk.

Oppskrift Panering Kikertmel Hvordan Steke Tofu Krydderblanding

Tips:
- Det finnes to typer tofu; fast tofu og myk tofu. I denne oppskriften trenger du fast tofu. Det står ofte firm tofu på pakka, spør i butikken om du er i tvil. Les mer om tofu her.
- Jeg har brukt mungbønner, bytt gjerne ut med annen type bønner eller linser.
- Om du ikke har alle ingrediensene til paneringsmiksen tilgjengelig, ta hva du har og improviser!


(3 pers)
1 rød løk, grovhakket
3 store hvitløksfedd, finhakket
6 tomater, i store biter
1/3 brokkoli med stilk og alt, i bitestore biter
2 små gulrøtter, i skiver
500 g fast tofu
1/2 dl av Janes magiske paneringsmiks
paprikaflak
fusilli eller annen type pasta
1 dl kokte mungbønner (ev. andre bønner eller linser)
vegan parmesan (parmegan) eller annen revet veganost

1. Ha litt olje i en stor stekepanne. Stek løk, hvitløk og tomater i litt olje på medium varme, 20-30 min. Rør om iblant. Tomatene synker sammen og blir til en deilig saus etterhvert. Mens tomatsausen godgjør seg har du god tid til å ordne resten av ingrediensene.
2. Bryt tofuen i store biter med hendene. Ha det i en bolle og tilsett noen spiseskjeer paneringsmiks. Bland godt. Stek tofuen til den er gyllen og sprø på utsiden. Tips: høy varme og ikke spar på oljen. Krydre med litt salt og paprikaflak.
3. Kok brokkoli og gulrot i lettsaltet vann til de er såvidt møre. Bruk en hullsleiv og løft dem ut av vannet, skyll raskt i kaldt vann og sett til side.
4. Bruk grønnsaksvannet til å koke pastaen i.


* Server den nykokte pastaen med tomatsaus, grønnsaker og tofu. Sleng på litt bønner på toppen og til slutt et dryss parmegan, salt og kvernpepper.


Nom nom nom!!

Oppskrift Pasta Stekt Tofu Hjemmelaget Tomatsaus Vegetar Vegan

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

6 kommentarer :

 1. Ja takk til farger til middag!!! Dette så lekkert ut! Jeg tror vi kan kamuflere mange middels gode retter dersom de er skikkelige fargeklatter. (Men denne du har laget her er sikkert god i tillegg, altså ;-) )Glade farger er terapi for kropp og sjel :-) En god helg til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Farger er terapi, helt klart også på tallerkenen!
   God helg (eller god uke blir det vel nå) til deg også :D

   Slett
 2. Kjenner så godt til dette med å bli mer og mer glad i tofu, og lengte etter den. Jeg får skikkelig tofucravings flere ganger i uka! Og nå blir jeg mer og mer bevisst på kvalitet også, før elsket jeg Alpro sin. Nå synes jeg den er kjipest av alle, litt sånn "nød-tofu". Tahoe-tofu er mye bedre, men den beste av alle er den hjemmelagde på asiasjappene. Det er jo GODTERI!! Nå fikk jeg lyst på tofu altså, sukk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mmmmmm, ja. Tofu er lengtbart <3 Og tahoe er min favoritt også! Perfekt konsistens og nøytral på smak. Også BILLIG da :D Må alltid sørge for å ha tofu i skapet, Cathrine! ;)

   Slett
 3. Da må jeg bare spørre om hvor det går an å kjøpe hjemmelaget tofu i Oslo. Og...Er det de i gjennomsiktige plastbokser?
  Hanne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er den du finner på asiabutikker, feks den rett ved brugata trikkestoppet vet du. Bare å spørre i butikken, de er kjempehjelpsomme :)

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...