Stekt kål med reddiker og valnøtter

Oppskrift Stekt Kål Reddik Valnøtt Hodekål Balsamico Sunn Lunsj Stekt kål ja. 
Hvor usannsynlig det enn kan høres ut, stekt kål er skikkelig snadder! Tro meg.

En helt vanlig hodekål. 
Du snitter den i tynne strimler og steker sammen med hvitløk, reddiker og valnøtter, til den er gyllen og sprø i kantene. Smak til med en god balsamico, bland inn spinat og du har en nydelig liten lunsj- eller siderett.


Oppskrift Stekt Kål Reddik Valnøtt Hodekål Balsamico Sunn Lunsj

Valnøttene blir sprø og rike på smak når de stekes i panne. Og om du ikke liker reddik på grunn av den småskarpe bitterheten, trenger du ikke være redd, for etter steking blir den mild og fin som en stemt mandolin.

Oppskrift Stekt Kål Reddik Valnøtt Hodekål Balsamico Sunn Lunsj

Tips:
- Bruk en vellagret balsamicoeddik, en sånn som er søt på smak, fyldig og litt tyktflytende. Om du kun har en tyntflytende balsamico som smaker skarp eddik, sløyf den heller.


(1 porsjon)
200 g hodekål, finsnittet (= ca 1/4 medium kål)
3 reddiker, i båter
en neve valnøtter
3 hvitløksfedd, finhakket/knust
1 ss næringsgjær
1/2 ts salt
litt pepper
1-2 ss vellagret balsamico
en neve hakket frisk spinat (ev. persille)


1. Varm opp en stekepanne med litt olje og ha oppi kål, reddiker, valnøtter og hvitløk
2. Stek under stadig omrøring til kålen er lett gyllen.
3. Bland inn næringsgjær og smak til med salt og pepper.
4. Rør inn balsamico og tilsett frisk spinat til slutt.


Nom nom!

Oppskrift Stekt Kål Reddik Valnøtt Hodekål Balsamico Sunn Lunsj

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

6 kommentarer :

 1. Jeg tror deg, det ser nydelig ut Jane :) Jeg elsker stekte og ovnsstekte reddikker jeg da, og kan tenke meg det er godt i denne kombinasjonen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, dette er snaddermat! Reddijer ja, husker jeg hatet det som barn, men da spiste jeg de rå, og bakt/stekt blir de SÅ milde og gode :))

   Slett
 2. Så godt det ser ut! Hadde aldri trodd at kål, reddiker og valnøtter kunne se så bra ut. Jeg har sett gjennom bloggen din de siste dagene og føler meg inspirert til å kutte ned på kjøttet. Jeg tenker å prøve å lage falafel selv, for dine ser veldig gode ut. Jeg har aldri laget det siden jeg har hatt så dårlig erfaring med de jeg har prøvd i salatbarer, men håper jeg kan få en bedre erfaring dersom jeg lager det selv.
  Men kan jeg spørre en ting? Hva var det som fikk deg til å kutte ut både kjøtt, egg og melkeprodukter? Er litt nysgjerrig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :D Og så koselig å høre at du blir inspirert her inne. Jeg vil anbefale deg på det varmeste å lage de falaflene, de er HIMMELSK gode! :D Mye bedre når man lager de selv, jeg lover!

   Jeg kuttet ut kjøtt gradvis fra jeg var liten jente, 7 år ca. Dengang var det fordi jeg ikke likte kjøtt og fordi jeg syntes det var rart og feil å skulle spise dyrene som jeg var så glad i. Etterhvert lærte jeg mer om dyrevelferd og grunnene ble enda sterkere. Og som 15-åring ble jeg vegetarianer. Det skulle ta meg 15 år til å gå over til et vegansk kosthold, og det som holdt meg igjen var:
   1. Jeg var redd det skulle bli vanskelig sosialt.
   2. Jeg var redd jeg ikke ville få i meg det jeg trengte av næringsstoffer, og at det var uforsvarlig helsemessig.
   3. Jeg tenkte på veganere som noen "ekstreme raringer", og jeg kjente heller ingen veganere.
   4. Jeg ante ikke hvordan jeg skulle lage veganmat.
   5. Jeg var redd andre skulle se på meg som spiseforstyrret om jeg ble veganer.

   Det som fikk meg til å ta skrittet fullt ut, var at jeg ble med på et vegansk kokkekurs, og der lærte jeg masse om vegansk ernæring, jeg lærte å lage ny mat og jeg ble kjent med andre som var veganere (bl.a. Thomas Veganmannen som jeg nå holder kurs med).
   Jeg tenkte at hvorfor skal jeg fortsette å spise egg og melk, når jeg egentlig hadde følt det var feil, og noe jeg egentlig ikke ønsket, over lengre tid, og jeg bare gjorde det fordi jeg ikke ville falle utenfor sosialt, hos familie og venner osv. Jeg ville ikke være til bry.

   Jeg bestemte meg endelig for at "fra i morgen av er jeg veganer!" Det føltes som en lettelse, som det rette å gjøre og jeg har ikke angret et sekund :)
   I dag er grunnene mine til å holde et vaegansk kosthold mange, helse, miljø, etikk, dyrehensyn og ikke minst MATGLEDE! <3

   Dette ble et langt svar ;) Men der har du mine grunner.

   Slett
 3. Svar
  1. Takk, det er virkelig godt med stekt kål. Trodde det ikke før jeg smakte det selv ;)

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...