Ruccola-mandelpesto /-pålegg

Oppskrift Hjemmelaget Pålegg Vegansk Enkelt Ruccolapesto Mandelpålegg Ruccolapålegg
Hjemmelaget, grønt og skjønt.
Jeg er fullstendig hekta på dette nydelige pålegget om dagen. Og det kan brukes til mer enn bare på brødskiva. Prøv det som pesto på pizza, som tilbehør til middagsretter, på salater, i wraps, til tapas, pasta, grillmat eller som topping på både det ene og det andre.

Min store favoritt akkurat nå er ruccola-mandelpålegg på ferske rundstykker med avokado, salt og pepper.


Oppskrift Hjemmelaget Pålegg Vegansk Enkelt Ruccolapesto Mandelpålegg Ruccolapålegg Avokado

Nom nom NOM sier jeg bare!

Oppskrift Hjemmelaget Pålegg Vegansk Enkelt Ruccolapesto Mandelpålegg Ruccolapålegg Avokado
Ruccola-mandelpålegg passer også perfekt på pizza. Bruk det som del av pizzafyllet eller som topping på den stekte pizzaen.

Oppskrift Hjemmelaget Pålegg Vegansk Enkelt Ruccolapesto Mandelpålegg Ruccolapålegg Pizza

Jeg har brukt økologiske mandler som jeg kjøpte i løsvekt på Helios helsekost i krysset Hausmannsgate/Torggata her i Oslo. Dette var første gang jeg prøvde øko-mandler og herlighet, jeg er nesten sjokkert. De smaker bare utrolig mye bedre enn alle andre mandler jeg tidligere har smakt.

Om det er fordi de er økologiske eller fordi akkurat de mandlene var ekstra smakfulle, kan jeg ikke uttale meg skråsikkert om, men de var ihvertfall fantastiske på smak. Osloboere, løp og kjøp!
Noen som har samme erfaring med øko-mandler?

I tillegg til mandler trenger du en pakke ruccolasalat, en tomat og næringsgjær.

Oppskrift Hjemmelaget Pålegg Vegansk Enkelt Ruccolapesto Mandelpålegg Ruccolapålegg

Alt i en food processor og wroom wroom! Plutselig har du en stor porsjon deilig grønt og smørevillig pålegg. Attpåtil hjemmelaget. Attpåtil skikkelig nom nom.

Noe jeg liker ved denne oppskriften er at den er så enkel, rask og billig å lage. Mandler og næringsgjær har jeg alltid i hus, tomat og ruccola er lett tilgjengelig på vanlig butikk, så terskelen for å lage dette pålegget er behagelig lav.

Oppskrift Hjemmelaget Pålegg Vegansk Enkelt Ruccolapesto Mandelpålegg Ruccolapålegg

Tips:
- Får du ikke tak i økologiske mandler, funker det finfint med helt vanlige mandler også.
- Næringsgjær fås kjøpt på helsekost. Les mer om næringsgjær i min artikkel hva er næringsgjær.


(en stor porsjon)
2 dl økologiske mandler
en pakke ruccola (= ca 100g)
en dæsj olivenolje
1 stor tomat
litt salt + pepper, smak til
minst 1/2 dl næringsgjær (jeg pleier nok å bruke litt mer, smak til)

1. Ha mandlene i en food processor og kjør til det er småsmulet.
2. Tilsett ruccolaen og en dæsj olivenolje. Kjør videre til det likner en grov pesto. Du må stoppe maskinen og dytte ned innholdet langs kantene med en slikkepott et par ganger underveis.
3. Del tomata i skiver, tilsett den mens maskinen kjører. Tilsett næringsgjæren.
4. Kjør til pålegget har den konsistensen du ønsker. Smak til med salt og pepper til slutt. Mer næringsgjær om du vil (den gir fantastisk god smak). Jeg synes pålegget kler en del salt og næringsgjær. Smak deg fram.* Ha pålegget over i et rent glass med lokk og oppbevar i kjøleskap. Da holder det seg i en ukes tid.

* Se flere deilige veganske påleggsoppskrifter i arkivet.

* Prøv ruccola-mandelpålegg som topping på brokkolisalat. Eller i quesadilla.


Oppskrift Hjemmelaget Pålegg Vegansk Enkelt Ruccolapesto Mandelpålegg Ruccolapålegg

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

24 kommentarer :

 1. Jeg er ikke så glad i ruccola, men dette pålegget så virkelig godt ut!

  Jeg lurte på noe, i går skulle jeg bruke en avokado, men den hadde noen brune flekker på seg så jeg ble litt usikker på om den var blitt dårlig. Vet du om det går greit å spise den selv om den er blitt litt brun, eller burde jeg hive den?

  SvarSlett
  Svar
  1. Avokado kan jeg mye om :D
   Om den har brune flekker inni, er det bare å skjære det vekk og spise resten. Om hele avokadoen er brun inni, er det bare å hive den. Den skal optimalt være grønn-gul, frisk farge, uten brune felt.

   Slett
 2. Jeg er tydeligvis ikke den eneste som planlegger å overvinne ruccola-skepsisen - dette pålegget skal jeg teste ut! Men jeg kan tenke meg at det er kjempegodt med babyspinat også, i tilfelle jeg fortsatt er like kritisk til ruccola som jeg alltid har vært.
  Hvilke rundstykker pleier du å ha til? (Kan du anbefale en spesiell oppskrift fra arkivet?)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den ruccolaen jeg brukte her var faktisk lite bitter. Den hadde ganske store blader, tror de store er mindre bitre enn de bittesmå. Kjøpt på rema. (burde kanskje ha skrevet det inn i oppskriften)

   Men uansett, bittersmak er jo noe man må venne seg til, snakker av erfaring. Skydde det som pesten før jeg og, men nå synes jeg det bare er deilig med litt bitterhet. Det er faktisk sunt med bitterhet i maten, fordi det stimulerer fordøyelsesprosessen :)

   Bladspinat var en god ide! Blir sikkert godt, kanskje halvparten spinat og halvparten ruccola hadde vært noe? Må testes. :)

   Når det gjelder rundstykker:
   Eltefrie sesamrundstykker er en favoritt!

   Om du vil ha en superkjapp oppskrift er ferske rundstykker NÅ! supre.

   På bildene over her brukte jeg halvstekte glutenfrie grove rundstykker, fant dem i glutenfri-hylla på rema, kjempegode. Enkelt og greit.

   Ellers lager jeg ofte en variant av burgerbrød og bruker som rundstykker. Veldig godt med litt revet gulrot og havre i (kommer en nøyaktig oppskrift på de her om litt).

   Slett
 3. Yummy!! Jeg har faktisk laget noe som ligner bittelitt en gang, og det var sååå godt! Husker ikke helt hva det var, men husker iallefall det var mandler, basilikum og LøNnEsIrUp!! Og det var SÅ godt!

  SvarSlett
 4. Kommentar angående økologisk.... det smaker bedre i 9 1/2 av 10 tilfeller :) holder meg kun til økologiske grønnsaker og sånt, jeg!! :)

  SvarSlett
 5. Da står det et glass med ruccola-mandelpålegg i kjøleskapet å godgjør seg. Takk for supert sommerinnspill på matfronten!

  SvarSlett
  Svar
  1. :DD Håper du likte det like godt som jeg gjør! Kos deg!

   Slett
 6. Å ja, økologiske mandler smaker alltid bedre enn ikke-øko - lover! =) Kan'kke helt sette fingern på hva det er som er annerledes med smaken, men kanskje bar at øko-mandlene smaker... mer mandel? Rista øko-mandler er himmel! Nam nam!

  SvarSlett
  Svar
  1. Min erfaring også, de smaker bare MER mandel :D

   Mmm, rista økomandler må jeg prøve! Snarest!

   Slett
 7. Dette var supergodt! Og jeg som egentlig ikke er så glad i ruccola, i hvert fall ikke som innslag i salat,
  men her var det jo veldig veldig kjempegodt. Glasset overlevde bare 1.5 dag i mitt kjøleskap.
  Takk for oppskriften! :)

  SvarSlett
 8. Prøvde meg på ein versjon av dette (utan næringsgjær og utan å ta mål av ingrediensane, hahah), og for ein bra frukost eg fekk! Åt det på brødskiva med gule og raude cherrytomatar. TUSEN TAKK, dette skal definitivt lagast fleire gongar!

  SvarSlett
  Svar
  1. YEAH! Så deilig du også har oppdaget dette nydelige pålegget!
   Neste gang : Prøv med næringsgjær, enda bedre!!:)))

   Slett
 9. Jeg tror jeg vil bruge det til pasta! Og prøve med spinat i stedet for rucola og med lidt hvidløg :d muuuums

  SvarSlett
 10. holder mer en en uke?

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...