Perfekte hjemmebakte burgerbrød

Oppskrift Hjemmebakte Burgerbrød Perfekte Hamburgerbrød Sesamfrø Halvgrove Rugmel
Så mange burgere og ingen burgerbrød?
Burgeroppskrifter er det nok av her på bloggen, men ikke en eneste oppskrift på burgerbrød. Det er det på tide å gjøre noe med!

Disse burgerbrødene er av den klassiske varianten med sesamfrø på toppen. Kjempeenkle å lage og smaker såklart MYE bedre enn butikkjøpt.


Oppskrift Hjemmebakte Burgerbrød Perfekte Hamburgerbrød Sesamfrø Halvgrove Rugmel

En andel grovt rugmel i deigen gir et saftigere og litt sunnere brød.

Oppskrift Hjemmebakte Burgerbrød Perfekte Hamburgerbrød Sesamfrø

Oppskriften er inspirert av den alltid sjarmerende tv-kokken fra 4-stjerners middag, Ole Martin Alfsen. Han er jo bare til å spise opp ;) Ole Martin brukte melk og fersk gjær, jeg har brukt vann og tørrgjær. Soyamelk eller annen plantemelk funker sikkert flott i brødene også.  (Link til Ole Martins oppskrift her.)(5 stk)
2,5 dl lunkent vann
1 ts tørrgjær
en klunk olivenolje
en god klype salt
1 ts sukker eller annen søtning (feks lønnesirup)
1 dl sammalt grovt rugmel
4 - 5 dl fint hvetemel

1. Ha det lunkne vannet i en bakebolle eller kjøkkenmaskin. Tilsett gjær, olivenolje, salt og søtning. Bland godt (kjør et minutts tid i maskinen).
2. Bland inn rugmelet og deretter litt og litt av hvetemelet. Om du gjør dette for hånd, elt til du blir sliten i armene. God trim! Om du bruker kjøkkenmaskin, la den elte noen minutter. Juster melmengden til deigen ikke er klissete lenger. Jeg brukte 5 dl hvetemel.
3. Ha et klede over bollen og hev deigen på et lunt sted i 45 min. Den blir dobbelt så stor.

Oppskrift Hjemmebakte Burgerbrød Perfekte Hamburgerbrød Sesamfrø Halvgrove Rugmel

4. Kjevle ut deigen til en ca 2 cm tykk leiv, som om du lager en tykk pizzabunn (se bildet under for tykkelsen sammenliknet med en ifon).
5. Stikk ut 5 passe store rundinger med en utstikker. Legg rundingene på bakepapirkledt plate, pensle med vann og strø over sesamfrø. Etterhev under klede i ca 30 min på lunt sted.

Oppskrift Hjemmebakte Burgerbrød Perfekte Hamburgerbrød Sesamfrø Halvgrove Rugmel

6. Stek burgerbrødene på 200 grader midt i ovnen i 10-12 min. De skal lyde hult "dunk dunk" når du banker dem på undersiden. Avkjøl på rist under klede, så holder de seg myke og fine.* Burgerbrødene kan fint fryses ned. Del dem gjerne i to før nedfrysing, så går det raskere å tine dem.

* Sjekk burger-arkivet for burgeroppskrifter du kan bruke brødene til.

* Prøv dem feks til Vurger!

* Se også min andre variant: saftige burgerbrød med havre og gulrot.God helg!

Oppskrift Hjemmebakte Burgerbrød Perfekte Hamburgerbrød Sesamfrø Halvgrove Rugmel

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

12 kommentarer :

 1. Så lurt det var å brette deigen slik. Det har jeg ikke sett før. Ser SUPERGODE ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :D Akkurat den brettingen var vel (kremt) et tilfeldighetens grep, da jeg kjevlet deigen for tynn i første omgang :P Men det viste seg å funke bra :D

   Slett
 2. Hjemmebakst banker butikkvariantene, alltid!;)Både i smak, konsistens og sunnhet. Lurt å stikke dem ut. Blir jo seende veldig proffe ut:)
  Jeg lagde burger og burgerbrød igår (en av mange favorittmiddager). Oppskrifta tok jeg fra Gyldendals sin "gjærbakst på alle bord". Er nesten helt lik din. Verden er liten....;)

  SvarSlett
  Svar
  1. The basics <3
   Hjemmebakt er best, ingen tvil om det. Synes burgerbrødene fra butikken er litt sånn plastikkaktige eller soggy og bare smaker luft...
   Utstikker var kjekt, hadde ikke tenkt på det før jeg så den godeste Alfsen på tv ;)

   Slett
 3. En god grunn til å se mer tv;)
  Dersom du kjeder deg en dag, så kan du klemme burgerbrøda fra butikk sammen til en liten firkant. Den vil etter kort tid spretter tilbake i fasong. Gjør det litt mindre fristende...;) Og du har helt rett ang smaken.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ang å klemme burgerbrødene, uæææÆÆÆ :O# HVA er det de putter i brødene for å konservere dem, tenker jeg bare. Mine brød spretter IKKE tilbake i sin opprinnelige form etter ihjelklemming. Liker dem best sånn! (Haha dette ble litt fredagshusmorhumor ser jeg :p)

   Så en reportasje om en burger fra McDonalds her i går. Den var blitt liggende i 14 år og var like fin :O Så helt lik ut som en ny burger. Scary :¤#%/!

   Slett
 4. hehe, nerder driver ikke kun med data...;)
  Jeg så samme artikkel, rimelig ekkelt! Tror ferdig formkaker etc også har en urovekkende lang holdbarhet. Godt det finnes husmødre som oss (haha)

  SvarSlett
 5. Har deigen stående til heving nå! Gleder meg :D

  SvarSlett
 6. Ser gode ut, men bruker ikke hvitt mel. Tror jeg lager mein egen variant:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjør på, det blir sikkert bra uten hvitt mel også ;)

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...