Makaroniburgere med ost

Spis meg, Spis meg! ... Vel ... ok da!
Jeg er ikke vond å be når disse fristelsene ligger foran meg. Dette er comfort food à la macaroni and cheese, bare i burgerform.

Jeg har laget burgere av mye rart, men pasta har aldri før vært involvert i burgeroppskriften. På tide, med andre ord. Alle liker pasta og alle liker burger, så hvorfor ikke pastaburger? :D


Oppskriften har ligget i skuffen lenge. Førsteutkastet ble til for nesten et år siden, og det kunne fort ha blitt med det. Men jeg likte ideen og har aldri gitt opp tanken på pastaburger, så jeg prøvde igjen. Og igjen. Etter noen forsøk med justeringer av ingredienser og fremgangsmåte er jeg nå endelig fornøyd. Meget fornøyd. Bilder er knipset, tekst er skrevet og her er de. Værsågod, ta en bit!

Oppskrift Makaroniburger Pasta Hjemmelaget Vegansk Mac'nCheese Burger Vegetarburger

Resirkuler pastaen.
Om du er som meg og alltid koker for mye pasta, er dette en knallkjekk oppskrift. Pastarester fra i går er jo ikke særlig spennende, eller hur? De står der i kjøleskapet og havner oftest i søpla må jeg innrømme (shame on me).

Det er synd å kaste mat, så her har jeg gått inn for å gjøre et aldri så lite resirkuleringsprosjekt. De stusselige kokte makaronistumpene får herved en ny sjanse til å skinne. Og det gjør de med stil. Makaroni i burger smaker nemlig tusen ganger bedre en makaroni alene.

Oppskrift Makaroniburger Pasta Burger Hjemmelaget Veganburger Mac'nCheese Vegetarburger

Helt vanlige ingredienser.
Makaroni, ost, løk, havregryn og krydder er hva du trenger for å lage disse burgerne. Dette er ingredienser de fleste har tilgjengelig på kjøkkenet vil jeg tro. Ikke noe spesielt fancy eller avansert, bare skikkelig nom nom!

Oppskrift Makaroniburger Pasta Burger Med Ost Hjemmelaget Vegansk Mac'nCheese Vegetarburger

For å få en ekstra sprø og lekker skorpe har jeg vendt burgerne i finmalt brødrasp før steking. Det enkleste er å lage det selv ved å kjøre noen brødskiver i food processor til de er småsmulet. Bruk glutenfritt brød for glutenfrie smuler. Ferdig brødrasp/griljermel fås også kjøpt på butikken.

Oppskrift Makaroniburger Pasta Burger Hjemmelaget Vegan Macaroni And Cheese Vegetarburger

Tips:
- Vegansk ost finner du på helsekostbutikk og i enkelte større dagligvarebutikker.
- Lager du burgerne til barn, kan det være en ide å kutte ned på løk/ hvitløk/chilimengden.


(7 stk)
2 dl makaroni (= 5-6 dl ferdig kokt makaroni)
1 liten gul løk, grovhakket
3 hvitløksfedd, hakket
1 liten ss vegansk buljongpulver
1 liten ts chiliflak (ev. bittelitt chilipulver)
litt salt + pepper
1 ss finhakket frisk oregano (ev. 1 ts tørket)
1,5 dl revet veganost (jeg brukte cheezly mozarella)
1,5 dl små havregryn
griljermel/finmalte brødsmuler, til å vende burgerne i før steking

1. Kok makaronien. Skyll i kaldt vann og sil av vannet. (ev. bruk makaronirester fra i går).
2. Ha løk, hvitløk, buljongpulver, chili, litt salt, pepper og oregano i en bolle. Bland og mos til en jevn mos med stavmikser. Nesten saus skal det bli (ev. bruk food processor).
3. Vend inn makaronien i løkblandingen og mos raskt med stavmikser. Omtrent halvparten av makaroniene skal bli passe most. Noen hele makaronibiter vil vi beholde, det gjør seg bra i burgerne.
4. Bland inn revet ost og havregryn. Mosh det hele godt sammen med en sleiv. La stå og hvile i 15 min. Nå har du fått en finfin farse som er enkel å lage burgere av.
5. Så kommer det morsomste: Form burgere av farsen. Pakk først burgeren sammen som om du lager en snøball av kram snø. Trykk den så ut til en burger samtidig som du pakker den sammen slik at den beholder en fast form, ca 2 cm tykk. (Vanskelig å beskrive, men du skjønner sikkert hva jeg mener når du gjør det).
6. Vend burgerne i brødstrø og stek dem gylne og sprø på begge sider i et lite lag med olje. La de renne av seg ekstra olje på kjøkkenpapir.


* Moms nystekte makaroniburgere som de er. Det er så godt det!

* Server med tomatsaus, spis dem med salat, dipp dem i tomatketsjup eller i yoghurtdip.

* Makaroniburgere er også stor suksess å ha med i lunchboksen.

* Sjekk ut mine andre burgeroppskrifter her.


Oppskrift Makaroniburger Pasta Burger Hjemmelaget Veganburger Vegetarburger

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

45 kommentarer :

 1. Ååååå NAm så deilig! Elsker jo makaroni! :D aldri prøvd i en burger før. hehe. så kreativt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Makaroniene passet veldig godt i burger, så det må du prøve :)

   Slett
 2. Stilig :) De så veldig gode ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei,
   Skal det ikke være noe veske i dem? Blir ikke det litt tørt?

   Slett
  2. Hei,
   Skal det ikke være noe veske i dem? Blir ikke det litt tørt?

   Slett
  3. Hei,
   Skal det ikke være noe veske i dem? Blir ikke det litt tørt?

   Slett
 3. Dette må jeg lage! Ser veldig godt ut :)

  SvarSlett
 4. Jeg tenker fiskegrateng når jeg ser disse, haha. Ser veldig godt ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, fiskegrateng :D Når du sier det så ser de litt sånn ut, men de smaker ikke fisk kan jeg forsikre om ;)

   Slett
 5. Mmm, det så utrolig godt ut :) Har du prøvd å bruke Quinoa i disse noen gang? Tenker på å prøve det i og med at jeg ikke tåler mel så bra. Lurer også på veganosten - inneholder den Soya? :) Takk for en utrolig fin blogg. Kan jeg linke til den på bloggen min? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Ikke prøvd quinoa i disse, men kanskje du vil like mine quinoaboller thai style? De er helt glutenfrie og super nom! Kommer en ny versjon av quinoaburgere her om litt også :)

   Den veganske osten jeg har brukt her inneholder soya, men det finnes en god versjon uten soya også: "Cheezly soy free". De har den på Sunkost Gunerius.

   Så hyggelig, ja klart, bare å linke så mye du vil :D

   Slett
  2. Forresten, om du spiser hirse, er disse også glutenfrie: hirsafler. Kjempegode falafler laget av hirse.
   Ellers har jeg jo en haug burgere av bønner, sjekk i burgerarkivet :)

   Noen av dem inneholder havregryn, men dette kan byttes til glutenfrie havregryn, om du kan spise det.

   Slett
 6. omg.... Ser farlig godt ut. Farlig som i fare for å forspise seg!

  SvarSlett
  Svar
  1. De er herverd skrevet opp på ukesmenyen her i huset! Tror du de passer godt som typisk norsk mat med saus og grønnsaker? Eller skal jeg gå for burgerbrød? Usikker... er vel også en viss fare for at jeg gomler dem i meg mens jeg steker dem.

   Slett
  2. Hehe, gomle i seg mens man steker høres velkjent ut ;P

   Mitt favorittilbehør til makaroniburgerne er nok en småhot tomatsaus eller yoghurtdressing med urter ved siden av, eller til å dippe i!!

   Også en svær salat ved siden av. Eller kanskje noen dampede grønnsaker, feks brokkoli, grønne erter, gulrot.

   Har foreløpig ikke prøvd dem i burgerbrød, men det høres unektelig godt ut det også. Med store tomatskiver og salat i.

   Slett
  3. Det ble med blandet salat og saus/ dip :)

   Reslutatet: http://mariasmat.blogspot.no/2013/05/veganmisjonens-macaroniburgere.html

   Takk for enda en god oppskrift!!

   Slett
  4. Åh, så gøy å se, så fine de ble! Alltid moro å få en sniktitt når andre har laget oppskriftene :D
   De ser supersnasne ut! Og med de dressingene ble det sikkert kjempegodt.
   Liker ideen din om "ikke fiskeboller i hvir saus" :)

   Slett
 7. Å herregud, så digg!! NAM!

  SvarSlett
 8. Nam!! Disse minner meg om da jeg var barn i grunn. Sikkert pga makaronien, som jeg tror vi spiste endel av hjemme hos oss. Ikke i denne formen da, og dette er nok veldig mye bedre enn hva jeg vokste opp på ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gikk unna en del makaroni i min barndom også gitt. Makaroni og hurtigris. Hehe. Dette kan kanskje kalles voksenmakaroni.

   Slett

 9. Regner med at jeg kan bruke andre typer pastaer også, og ikke bare makaroni;) Utrolig mye god mat her, og fine bilder.

  Jeg har et spørsmål angående kikertmel, og jeg håååper at du kan svare? Kommer du til å ha flere matretter i fremtiden på bloggen din som inneholder kikertmel? Jeg har prøvd å lete her inne etter mat som inneholder kikertmel, men jeg finner liksom veldig lite av dette???

  Jeg liker ikke å kaste mat, men har en stor pose med kikertmel i skapet som jeg lurer på om har gått ut på dato. Kan du please, please komme med forslag til hva jeg kan få brukt den til, eventuelt gi meg noen linker til LETTE matretter/kakeoppskrifter hvor denne meltypen kan brukes?

  Jeg er skikkelig fersk når det kommer til å lage vegetarmat, men har jo lyst til å prøve, og har tilogmed kjøpt en vegetarbok, men ironisk nok så står det INGENTING i denne boken om retter som inneholder kikertmel. Kanskje du kan og orker å hjelpe? :)


  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Ja, du kan såklart bruke andre typer pasta også, bare få det smått nok til å passe i burger. Kan ikke ha en hel penne i burger'n liksom ;)

   Når det gjelder kikertmel, så er svaret JA :) Jeg kommer til å ha flere oppskrifter med det framover, absoultt! Foreløpig er det mest burgere jeg har brukt kikertmelet i, men også en kake og i snaddertofu.
   Jeg hadde faktisk glemt å legge ut "kikertmel" som eget labelsøk på den søkefunksjonen øverst til høyre her, så takk for at du stilte spørsmålet. Nå skal det ligge inne i kategorien "korn frø nøtter mel".
   Se HER for alle oppskrifter med kikertmel.

   Ellers kan jeg tipse om kikertmel i pannekaker!

   Håper dette hjalp litt. Du skal nok få brukt opp melet ditt! :D

   Slett
 10. Prøvde meg nettopp på min egen variant basert på denne oppskriften (grunnet mangel på ingredienser), og failet hardt:(
  Jeg brukte penne pasta istedenfor makaroni, og de pastabitene som ikke ble most, ble for store til å å ha i farsen (burgerene holdt seg ikke sammen med så store pastabiter). Jeg brukte også Jarlsberg istedenfor veganost. Desverre så overdøvet den kraftige jarlsbergsmaken ALT annet, slik at burgene endte opp med å smake stekt løk og jarlsberg.
  Vil anbefale de som skal prøve seg på denne oppskriften å bruke den minste makaronivarianten for at burgerene skal holde formen, samt samme veganost som Jane har brukt.

  Jeg prøver så langt det lar seg gjøre å bruke ost med mikrobiell løpe, men DETERSÅÅÅDYRT. Veganost får jeg ikke tak i her og må bestilles på nettet.. Nordbo (mikro-ost) hadde jeg desverre ikke råd til i dag.. Derfor ble det Jarlsberg denne gangen, en smak som ikke hørte hjemme i denne oppskriften. Jeg tror UANSETT hva man bruker at slike "melkeoster" ikke passer til denne oppskriften. Selv om man bruker Norvegia/Nordbo (som er milde oster), tror jeg teksturen ville blitt feil. (Teksturen med melkeost var som en klump smelta ost som har blitt hard igjen, usj!)

  Ikke gjør som meg og ødelegg en deilig delikat veganoppskrift ved å bruke melkeost.

  Bare et tips til de som skal prøve seg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for grundig tilbakemelding :)
   Da vet vi ihvertfall at penne ikke funker! Har ikke prøvd dem med vanlig ost (naturlig nok...), men kan godt forestille med det bare blir tull ja :# Cheezly-osten funker ihvertfall perfekt :)

   Slett
 11. Jeg lager osten selv etter oppskrift fra bloggen "Veganeren" (vegansk hvitost uten nøtter). Jeg elsker burgerne og gleder meg til å lage de ikveld (igjen!!)
  Takk for en så kjempebra oppskrift :-)

  SvarSlett
 12. har bare store havregryn... kan de brukes?

  SvarSlett
 13. tror du det går bra å bruke vanlig revet mozzarella ost dersom du ikke er veganer?

  SvarSlett
 14. Disse var middag hos oss i dag og de ble kjempegode! :-)
  Jeg roet ned krydderet og brukte vanlig mozarella, funket helt fint! Husets 6-åring har allerede bestilt flere til matpakka i høst og til og med en kresen farfar falt for disse.
  Tusen takk for inspirasjon og oppskrifter! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Yay, så bra! Og at både seksåring og farfar er fornøyd er jo ekstra knall :)

   Slett
 15. Heisann! Du skriver "cheezly mozzarella" i denne oppskriften, kan jeg bruke Violife sin med mozzarella-smak? Eller må det være Cheezly? På forhånd takk :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jada, bare å bruke den osten du har tilgjengelig :)

   Slett
 16. Hei! Disse måtte jeg bare teste, men jeg valgte å slenge oppi fersk bladpersille og basilikum, samt vanlig Norvegia-ost. Det ble sååååå godt! Men det sved skikkelig i øynene da jeg mosa løk, hvitløk og chili ;) Tusen takk for inspirasjonen, disse kommer jeg til å lage flere ganger :) Mannen var også storfornøyd med dagens middag!

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...