Hjemmelaget tomatsaus à la hverdag

Oppskrift Hjemmelaget Tomatsaus Soltørket Tomat Enkel Hverdagsoppskrift Pizzasaus Pastasaus
En ganske vanlig tomatsaus.
Her er min hverdagsoppskrift på en helt vanlig tomatsaus. Enkel, ujålete og god.

I går kveld slo spagettihungeren inn her hjemme.
Både jeg og mannen var plutselig veldig enige om at vi hadde fryktelig lyst på spagetti. Sånn er det jo noen ganger, at man bare MÅ ha spagetti. Og til spagetti må man ha saus!
Vi bestemte oss for å gjøre noe med saken. Han kokte spagettien mens jeg lagde en ganske vanlig tomatsaus. På slump som alltid. Løk, hvitløk, olivenolje, tomater, krydder. Enkelt og raskt.
Så satt vi der da, sultne og grådige. Forsynte oss rett fra kjelen, øste på tallerkenen med pasta og deilig duftende rød saus. Litt vegansk parmesan på toppen, litt kvernet pepper, litt paprikaflak. Nom nom!


Det var da han kom med forslaget: "Denne sausen må du ha på bloggen! Den smaker jo mye bedre enn noe du får kjøpt på glass!"

Jeg har tenkt at oppskrift på en slik tomatsaus kanskje er for ordinært til å bli bloggmateriale. Å smelle sammen en tomatsaus er jo nesten like enkelt som å smøre brødskiver eller å støvsuge. Men ok, hvorfor ikke? Her er den altså: Tomatsaus slik jeg ofte lager den i hverdagen. Notert etter minnet, reprodusert, fotografert og herved delt med dere :D


Tips:
Denne sausen er mild og snill. For mer piff, tilsett chili etter smak.


(2-3 pers)
1 liten rød løk, hakket
4 hvitløksfedd, hakket
4 soltørkede tomater (sånne i olje), hakket
1 ss hakket frisk oregano (ev. 1 ts tørket)
1 boks tomater
litt salt + kvernpepper
1 god ts vegansk buljongpulver
olivenolje


Trinn for trinn.
Ha en dæsj olivenolje i en kjele. Sleng oppi løk, hvitløk, oregano og soltørkede tomater.

Oppskrift Hvordan Lage Hjemmelaget Pizzasaus Tomatsaus Enkel Hverdagsoppskrift Pastasaus

Stek på litt over medium varme i 10-15 min, til det ser omtrent slik ut. Husk å røre om iblant.

Oppskrift Hjemmelaget Enkel Pizzasaus Tomatsaus Soltørket Tomat Hverdagsoppskrift Pastasaus

Tilsett boksen med tomater, litt salt, pepper og 1 teskje buljong. La det hele koke under lokk i 20 min. Gjerne lenger, den blir bare bedre og bedre jo lenger den står. Mos med stavmikser eller blender til en jevn saus.
Smak til om det trengs litt mer salt, pepper eller buljong. Dryss over litt frisk oregano som pynt og en dæsj olivenolje om du ikke er redd for den slags.

Oppskrift Hvordan Lage Hjemmelaget Tomatsaus Enkel Hverdagsoppskrift Pizzasaus Pastasaus


* Sausen passer perfekt til pasta eller som pizzasaus.

* Prøv også mine to andre varianter av tomatsaus:
- ikke bare en tomatsaus
- tomatsaus med hel sjalottløk og chili


* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

28 kommentarer :

 1. For ett sammentreff!Skulle nettopp finne frem en av de andre oppskriftene dine på tomatsaus,og det første jeg ser når har åpnet siden er denne oppskriften.Ser kjempe god ut!Denne skal bli lagd til spagetti middagen på torsdag:)

  SvarSlett
 2. Akurratt en sånn oppskrift jeg trenger! Vi pleier alltid kjøpe på glass, men er sikkert mye bedre å lage selv.

  SvarSlett
 3. Mums det ser godt ud! :)

  //Emilie
  http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

  SvarSlett
 4. Heisann. Jeg tror ingen oppskrifter er for enkle for blogging, ihvertfall ikke for meg, og denne oppskriften skal jeg jammen prøve, den så kjempegod ut :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi får satse på det. Og en god tomatsaus kan aldri bli for enkel, eller var det motsatt? ;)

   Slett
 5. mmmm, det ser nydelig ut!! Hjemmelaget er alltid best, og med masse hvitløk og godsaker, kan det jo ikke bli feil!
  Må le/grøsse når jeg tenker tilbake på da jeg var liten, og alltid syntes det var mest stas med de ferdigkjøpte tingene istedenfor det hjemmelagde. Dolmio saus var liksom sååå godt, og slik pizzafyll i pulver som man bare kunne blande med vann var liksom best :P Så feil! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hjemmelaget er best, ingen protest :)
   Pizzafyll i pulver, det høres ikke særlig kult ut, hehe.

   Slett
 6. Ikke ulikt slik jeg pleier å lage tomatsaus:) Det er jo så godt!!
  Men, lurte litt på buljongpulveret ditt. Hva slags type er det du bruker? De fleste jeg har sett inneholder så innmari mye salt.
  Testa gulrothummusen din her om dagen. Den var god, men litt tung (iallefall til chili sin carne), men m litt raspa eple i ble den knall:)

  SvarSlett
  Svar
  1. SKal vi se her. Den buljonen jeg liker best er Rapunzel organic vegetable bouillon. Kjøper den på helsekost. Stort brunt glass med gult lokk. Veldig god smak og ingen palmeolje. Ikke for mye salt heller, etter min smak da.

   Kan tenke meg raspet eple gjorde seg i gulrothummusen :)

   Slett
 7. Nom nom nom!
  Tror jeg skal prøve med noen hirsafler til, har fryseren full. Vil også gjerne få veganbuljongpulvertips :)

  SvarSlett
 8. Hirsafler i fryser'n, du er da heldig! :D
  Ang. buljong, se svaret mitt til Cathrine over her :)

  SvarSlett
 9. Hva slags buljongtype foretrekker du?

  SvarSlett
  Svar
  1. Er spesielt glad i Rapunzel organic vegetable bouillon, kjøpt på helsekost.

   Slett
 10. Ikke tenk at noe er for enkelt for bloggen. Jeg blir alltid inspirert av oppskriftene dine! Tenk bare hvor fantastisk godt du får pasta med tomatsaus til å se ut :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Ja, heretter får jeg heller tenke sånn. Aldri for enkelt til at det kan være godt!
   Er selv glad i enkle oppskrifter, det er jo de man ofte bruker i hverdagen :)

   Slett
 11. Utrolig mange spennende oppskrifter på bloggen din, spiser dyr men setter pris på god matlaging, er superfan av supper og da spesielt med grønnsaker i fokus.

  Jeg fikk meg en liten åpenbaring her om dagen da jeg lage tomatsaus, og senere tomatsuppe, med grillet paprika. Sett grillelementet på full guffe, lett paprikaen(e) tett opptil, la de bli sorte i skinnet og dra av. Synes det løftet suppa og sausen mange hakk, setter en søtlig spiss på smaken som gjør at man lett kan droppe sukker (for de som gjør det).

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :D Supert at du også setter pris på grønnsakene, verden hadde vært trist uten dem. Det er veldig mange kjøttetere som benytter seg av oppskriftene her inne vet jeg, helt topp!

   Grillet paprika er en av mine store favoritter også! Åh, så sinnsykt godt det er!

   Slett
 12. ... og nå kjøpte jeg akkurat boken din :) Gleder meg til å bla!

  SvarSlett
 13. Denne var kjempegod!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Veldig fan av denne selv. Enkel og nom nom :D

   Slett
 14. Hei!
  Først, jeg er avhengig av bloggen din. Du gjør en kjempejobb her, vit at det settes stor pris på!

  Jeg er ganske ny på selvlagde tomatsauser, og prøvde denne som utgangspunkt. Dog uten eplecidereddik fordi jeg ikke hadde, samt at jeg hadde tørka tomater i pose, ikke olje. Den ble utrolig syrlig/sur/bitter, en skikkelig krassing! ( merk! Dette er ikke en klage på oppskriften altså! ) :)

  Det jeg lurer på om du har noen tips å komme med mtp hva årsaken kan være og hvordan jeg kan bøte på det? Jeg brukte en boks tomat av typen Go Eco. Kan det være at tomatene er syrlige? Mener jeg vagt har hørt noe om det før. Er det samme tilfelle med heltørkede tomater? Hva kan brukes for å søte/mildne den?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, så koselig å høre :)

   Jeg tipper du har fått en boks med tomater som var veldig syrlig ja. Det varierer veldig fra merke til merke. Et triks for å bøte på det kan være å tilsette en teskje sukker eller to. Det hender ofte jeg gjør det, om tomatboksen er for syrlig.
   Det kan også hende de de tørre soltørkede tomatene dine var syrlige eller bitre.

   Bedre lykke neste gang! Jeg er helt sikker på at det komemr til å bli knallbra om du bytter til andre bokstomater :)

   Slett
 15. Nydelig saus! Dette blir dagens middag. Sist jeg laget den så kommenterte naboen at det lukta himmelsk i hele nabolaget. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Ja, den lukter virkelig helt nyyydelig :D

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...