Nostalgisk appelsinkake (glutenfri)

Oppskrift Vegansk Appelsinkake Påskekake Glutenfri Kake Gammeldags Hjemmebakt Polentakake Kikertmel Solgul appelsinkake med en dose nostalgi.
Da jeg tok første biten av denne kaka, var tankene mine plutselig over på gamle tanter og bestemødre. Blomstrete kjoler, brune knestrømper over tykke legger, varme smil og myke hender. Fine, tynne porselenstallerkener og små kopper med gullkant. Hekla duk, slurping av kaffi og kakegafler i ekte sølv. Beundringsverdig var det at disse damene alltid hadde en kake på lur. I tilfelle.


Jeg må innrømme at jeg ikke er like flink til å diske opp med kake, og kommer du på besøk her, er det mer sannsynlig at du får vin og ikke kake. Men i dag har jeg altså bakt. Hjemmebakt vegansk guloransje påskekake. Så nå er det bare å håpe det kommer noen og ringer på døra snart!

Nostalgisk appelsinkake er saftig og frisk og har en deilig duft og smak av appelsin.
Jeg er ganske sikker på at de gamle tantene og bestemødrene fra barndommen min hadde blitt riktig fornøyd med denne. Og det selv om den ikke har en eneste melkeskvett, egg eller gluten i seg! Jeg synes faktisk det smaker og kjennes ut som om det er egg i den, men det er det altså ikke. Den har ganske enkelt bare rett konsistens. Saftig og smulete på en gang. Og så med det søte melislokket på toppen... Skikkelig nom nom!

Oppskrift Appelsinkake Påskekake Glutenfri Vegansk Kake Gammeldags Hjemmebakt Polentakake Kikertmel

Tips:
- Bruk en kakeform som rommer ca 1,5 liter. 
- Polentaen jeg har brukt er av den finkornete typen, men ikke helt mel.


kakerøre:
100 g vegansmør
100 g sukker
1 dl soyamelk eller annen veg. melk
finrevet skall av 1/2 appelsin + litt til
1 dl polenta
1,5 dl kikertmel
1 toppa ts bakepulver
1 liten ts natron

glasur:
ca 3 dl melis
revet skall fra 1/2 appelsin + litt til
litt friskpresset appelsinsaft

1. Sett først ovnen på 200 grader. Pisk smør og sukker hvitt.
2. Visp inn melk, revet appelsinskall, polenta, kikertmel, bakepulver og natron og la røra stå og godgjøre seg til ovnen er varm nok.
3. Finn fram en kakeform som rommer ca 1,5 liter. Jeg brukte en liten rundform. Legg bakepapir i bunnen og smør bunn og kantene inni med et tynt lag olje. Strø et lite lag med sukker inni så det legger seg lags bunn og kanten.
4. Hell oppi kakerøra og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20 min. Sjekk om den er ferdig ved å stikke en spiss kniv e.l. ned i midten av kaka. Det skal ikke henge igjen noe røre på kniven. Sett kaka til avkjøling.
5. Rør sammen glasuren. Juster mengden appelsinsaft til det er en passe tykk melis som kan stivne. Fordel glasuren over kaka og avslutt med litt ekstra revet appelsinskall på toppen.Oppskrift Appelsinkake Påskekake Glutenfri Vegansk Kake Gammeldags Hjemmebakt Polentakake Kikertmel


~~~ ~~~~~Påske på VeganMisjonen~~~~~~~~

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook eller instagram @veganmisjonen.

22 kommentarer :

 1. Hvis jeg hiver meg i Poloen nå kan jeg være i Oslo om åtte timer..?

  SvarSlett
 2. Haha, supert! Skal prøve å ikke spise opp alt innen den tid ;)

  SvarSlett
 3. Mmmmm. Den så vanvittig god ut. kommer til å tenke på mormor. Smaker sikkert helt nydelig. god påske! :D

  SvarSlett
 4. Appelsinkake er så godt! Hadde det ikke vært kveld, råsjokoladen er allerede i skålen så ville jeg stått på kjøkkenet og bakt kake!

  Fortsatt god påske!

  SvarSlett
 5. God påske Liller! Bestemor og kake hører liksom sammen :)

  SvarSlett
 6. Nam, ser nydelig ut! Jeg har alltid vært litt bestemorsaktig, så her bakes det kaker rett som det er! Så er det bare å vente på besøk! ;)

  SvarSlett
 7. Kake er kos! Og spesielt når man får besøk :)

  SvarSlett
 8. hmm...må man bruke kikertmel?
  Ida

  SvarSlett
 9. Har ikke prøvd med vanlig mel, men tipper det helt sikkert funker like bra!

  SvarSlett
 10. Denne ble supergod!:)

  SvarSlett
 11. Skal teste ut denne, skal øve meg på å bake glutenfritt..

  SvarSlett
 12. Skal prøve meg på denne, men det blir noen utskiftninger: (økologisk) hvetemel istedenfor kikertmel, mandelmelk, klementiner istedenfor appelsiner, og Sukrin (sukkerfritt sukker) i stedenfor sukker..... Krysser fingrene!! Høres det et smell fra Bergensområdet så gikk det ikke etter planen :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Blir spennende å høre hvordan det går. Satser på at ikke brannvesenet i Bergen trenger å rykke ut ;)

   Slett
 13. Brannvesenet slapp å rykke ut :) Kaken ble en suksess!! Men det hadde vært fint om du noterte i bloggen hvor høy kaken ble... min ble 3 - 5 cm høy, altså LITEN... jeg var redd for at jeg hadde gjort noe feil... Men ellers gikk det bra!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra kaka ble god! Når det gjelder høyden, så kan jeg ikke huske at min ble så liten. Kremt. Kanskje du brukte en videre form enn meg? Hmmm. Jaja. Skal sjekke oppskriften igjen og se! Takk for at du sier ifra ;)

   Slett
 14. Hvor stor var formen du brukte? Har ei venninne med cøliaki, og har lyst til å overraske henne med kake ved neste anledning.
  Denne hørtes knallgod ut :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg brukte en liten rundform som rommer ca 1,5 liter. Så koselig at du lager denne til venninnen din :) Håper hun vil like den!

   Slett
 15. Tror du det går an å doble og lage i liten langpanne?

  SvarSlett
  Svar
  1. Usikker på akkurat hvor mye det blir om du dobler. Jeg ville prøvd meg fram, ville kanskje prøvd med tredobbel.

   Slett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar :D Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...